reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala-gorzatko...Dal maluszkow WW jest zamkniety w niedziele:-:)sorry2:Byc moze w Dzien Dziecka jest wyjatkowo otwarte,ale nie slyszalam nic...
My jutro odpadamy tak czy siak bo idziemy do tesci na grila i ogolnie w odwiedzinki;-)

reklama
Wszystkim dzieciom z okazji Waszego Swieta zycze duzo radosci, usmiechu i milosci od rodzicow a takze duzo prezentow...
dla dziewczynek
lalkafd9.gif

a dla chlopcow:
autozl0.gif

A tak swoja droga mamusie my tez jestesmy dziecmi wiec takze mamy dzisiaj swoje swieto:-)

witajcie drogie mamusie:) wybaczcie ze tak bez wstepow ale mam straszny problem!:((((( przede wszystkim mam pytanie czy ktoras z was podaje dziecku "neocate"?????pytam poniewaz...moj synek niedługo po powrocie ze szpitala po urodzeniu zaczal byc karmiony wylacznie aptamilem poniewaz moj pokarm sie skonczyl :( i pierwsze 2 miesiace bylo super...potem mimo ze apetyt wciaz mu dopisywal i nigdy do dzisiaj nie mial zadnych problemow typu kolki zaparcia biegunki itp to na twarzy zaczelo sie cos dziac:baffled: najpierw male czerwone krostki i strasznie wysuszona skora wiec polecialam do health wizytorki a ona mi na to ze to tylko sucha skora i to normalne...dala mi kremik na bazie wazeliny i parafiny (bez zadnym sterydow) i kazala smarowac...smarowalam samrowalam i nic z dnia na dzien gorzej! zauwazylam ze po nocy moj Allan wyglada nieco lepiej natomiast po pierwszej butli rano juz w czasie jedzenia staje sie caly zaogniony poza tym czerwone plamy i krostki zlewajace sie w cos co przypominalo liszaje zaczely schodzic coraz nizej na szyje klatke plecki zagiecia raczek i nózek...po wielu rozmowach ze znajomymi i przewertowaniu nocami internetu zaczelam podejrzewac skaze bialkowa...poszlam do gp dodam ze "doktor" jest polakiem pokazuje mu dziecko i mowie o swoich obawach i obserwacjach a on mi na to ze ja dziecku choroby wymyslam a to tylko zwykla egzema!!!:no:dal jednak masc sterydowa i powiedzial zeby czasem smarowac aby nie dochodzilo do zakazen a jesli sie tak bardzo upieram to przeciez moge sprobowac zmienic mleko na np sojowe dostepne w sklepach...tak wiec uczynilam...probowalam sojowe,bebilon pepti i nic!!! w koncu dowiedzialam sie o neocate nie do zdobycia bez recepty wiec moj partner poszedl do naszego gp i opowiada mu sytuacje ze probowalismy wszystkiego a z malym co raz gorzej...drapie sie do krwi i wyglada strasznie i ze prosi o recepte na neocate bo to ponoc dobre mleko calkowicie bez mleka krowiego i sojowego a nasz wspanialy gp mu na to ze nie moze mu przepisac tego mleko bo JEST ZA DROGIE!!! na co moj partner ze niech wypisze platna recepte my zaplacimy tylko nie mozemy go kupic bez recepty przeciez dla dobra dziecka nie chodzi o pieniadze ! a on ze nie wypisze a skoro jest tak zle jak mowimy to skieruje do dermatologa o dermatolog zadecyduje czy wypisac neocate czy nie...partner odprawiony z kwitkiem wrocil do domu...zaczelam szukac mleka neocate na necie i znalazlam kilka ogloszen na e-bay'u co prawda dosc drogie ale kupilam 4 puszki na probe tydzien podawania a roznica kolosalna cala buzka sie zagoila i zaczela znow przypominac Allanka bylismy tacy szczesliwi! musze dodac ze moj synek zjada po 240ml wiec duzo bo to glodomor wiec pod koniec 3 puszki postanowilam domowic mleka ...wchodze na e-bay a tu tragedia!!! nikt z uk go nie wystawia!!! w dodatku dostaje list od dermatologa ze wizyta odbedzie sie 7 lipca!!!a co moje dziecko ma do 7 lipca jesc?????????ja chyba zwariuje!!!! wczoraj rano podalam mu bebilon pepti i po pol godz pojawily sie pierwsze plamy na twarzy!!:baffled:wieczorem zrobilam mu ryz na wodzie z glukoza...na szczescie zjadl ale co ja mam dalej robic....poradzcie cos prosze.:-(

mea238 powiem że ci strasznie współczuję. ja miałam podobne przejścia, tylko, że ja nie mogłam dostać kremu sterydowego. za pierwszym razem poszłam prywatnie do lekarza a za drugim razem u mojego GP powiedziałm, że raz już prywatnie byłam i powiedziałm ile zapłaciłam, powiedziałam też że jak nie pomoże mojemu dziecku to prosto od gp jadę do szpitala. u mnie poskutkowało. chyba zrobili sobie adnotację w komputerze bo teraz już zawsze jest miła dla nas! Życzę ci powodzenia.

Witam
przepraszam że tak długo mnie tu nie było :zawstydzona/y:, ale cały czas coś miałam do zrobienia a wieczorkiem to sił i weny nie było :zawstydzona/y::-(... Poza tym w piątek mały miał mały wypadek, przewrócił się na nogi z krzesła obracanego ( "biurkowego") , uderzył sie milimetr od oczka, zaraz pojechaliśmy do szpitala. Gdy go podnosiłam płakał strasznie i miał zaciśnięte oczka a ja widziałam tylko jak krew leci z jednego oczka i o mało zawału nie dostałam, ale wszystko jest w porządku, nic mu nie jest, ma małą rankę, a na niem pyci pyci plasterek.

Na początku witam nowe mamusie na naszym forum, mam nadzieje że one bardziej zadbają o te forum :-D.

Buziaczku co ja tu czytam, na weseliko się szykujecie, ach to jest najlepsza zabawa :tak::-), życzymy MIŁEJ ZABAWY :tak::-)
Izka super fotki, no proszę bracia na koniku się bujają :-D, super. Kolinek pewnie piratem by chciał być :-D, przy kole sterowniczym stoi :-D, Natanek słodko wygląda z tym paluszkiem :tak::-)
Olcia oj nie mogę się doczekać jego biegania :tak::-D, jak na razie bardzo ciężko mu idzie chodzenie ( mimo że trzyma mnie za palec), przede wszystkim ta prawa nóżka bardzo sztywna, ale bardzo się stara :tak:

A co u nas jeszcze...
Wczoraj robiliśmy party małemu, było pełno balonów, wszyscy mieli kolorowe czapeczki, prezenciki ale mojego szkraba interesowały baloniki :-D. Przechodził z rąk do rąk, z każdym się wygłupiał, śmiał i gadał jak najęty, rączkami gestykulował ... śmiechu mieliśmy kupe :-D:-D:-D Przed urodzinkami próbowałam nauczyć go gasić świeczkę ale on wolał ja łapać :-D, torcik miał śliczny - dziękujemy Katarzyna_s, a najszybciej z tortu dorwał Misia Uszatka, uwielbia tą bajkę :tak: Ogólnie rzecz biorąc było super .

Uciekam :-D, miłej nocki życzymy :-)

Widze ze problemy z GP zawsze sa ...szkoda gadac o tych <piiiik>....wrrrrrr :crazy: ,

A my dzis spedzilismy dzien w Gunnersbury Park. Szkoda ze nie bylo slonca, ale bylo calkiem sympatycznie. Mala sie wybujala,wyspala,najadla...znow wybujala... nawet posikala dresiki :-D

Dzis dalam malej ta kaszke BOBO VITY SMACZNY SEN... i jak ja otworzylam to uderzyl we mnie zapach a raczej smrodek :-D bo przypomniala mi ta kaszka ten specyficzny zapach dochodzacy z klatki chomika gdy bylam mala dziewczynka.:-D No ale sobie pomyslalam, podobno smaczna, pozywna i ze moze mam wypaczony zmysl wechu i smaku...ale Nastka nie chciala tego tknac !!!!!! Zrobila lyka a raczej chciala to polknac ale wszytsko wyplula, a potem juz nie chciala ani troszke wiecej :szok:

Jutro poniedzialek i tydzien przed nami. Znowu mam gore prasowania ale staram sie nie patrzec w jej kierunku :-D choc wiem ze mnie to nie ominie. :rofl2:

Lece cos wszamac i spac...

reklama
Witajcie babeczki

kurcze moja mała od 4 dni ma rozwolnienie tak na przemian z normalną kupka i teraz nie wiem czy to na zębole ,czy cos zjadła,czy wirus jakis ja dopadl:confused::confused::confused:jak do srody jej nie minie to pedze do GP moze cos zaradza:-:)-(

nic mi sie niechce slonca brak ehhhhh w polsce to maja pieknie upały a my.....brrr

pozdrawiam

Do góry