reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Was:-) po dlugiej przerwie ,po swietach wyjechalismy z mezem i synkiem do Polski i nie mialam czasu pisac do was ,a wczesniej ja czekalam ponad 3 tygodnie na podloczenie internetu bo teraz mieszkamy w swoim domku od 20.11.07 .Swieta minely nam tak sobie bo bylismy sami ale jakos zlecialo .Do Polski jechalismy samochodem ,mamy Citroen Xara Picasco ten wiekszy ,piecioosobowy -taki wlasnie chcialam ,bo jest w nim wiecej miejsca i jest wygodny ,fajnie nim sie jedzie ,szczegolnie jak jak jedziemy do Polski a to przecierz jest 1600 km.Podroz jest dluga i troche jakby nie bylo meczaca ale da sie wytrzymac ,moj synek ,dobrze zniosl ta podroz ,ja tez ,tylko moj maz zmeczony po tej dlugiej podrozy bo jest kierowca.Najlepiej to jechac ,wiosna albo latem ,kiedy jest cieplo i dluzszy dzien,bo zima to wiadomo ,pogoda niepewna ,zimno ,mroz,np.jak jechalismy z powrotem ,kierowalismy sie na Wroclaw ,jeszcze wstapilismy do Ikei ,wyszlismy a tu nagle zaczel sypac snieg i to taki gruby ,widocznosc na drogach byla utrudniona ,jeszcze wiatr wial ,moj maz musial jechac powoli ,a po drodze jak jechalismy byl wypadek 3 samochody sie zderzyly ,jeden to byl niezle wgiety ,tamte dwa tez nie wygladaly najlepiej ,ciekawe czy te osoby przezyly.,najlepiej to jechac ostroznie i nie za szybko bo nigdy nie wiadomo .W ogole to w Polsce zmarzlam ,bylo bardzo zimno chyba -10 s ,prawie rak i nog nie czulam ,dobrze ze tu w Angli nie ma takiej zimy .teraz pisze a na dworze zaczelo lac i wieje silny wiatr ,uh ta pogoda ,niech wrescie zacznie sie wiosna i cieplo ,wy pewnie dziewczyny tez macie dosc tej pogody.
A teraz musze napisac o moim synku bo wrescie zaczal sam korzystac z toalety i to w 1 dzien swiat ,robi sisi i ee do ubikacji tak mowi jak chce ,albo mnie ciagnie ,tate ,babcie albo dziadka .Wrescie koniec z tymi pampersami ,no prawie bo jeszcze w nocy ma i jak sie budzi to nie ma suchego ale jeszcze troche i bedzie spokoj ,wiem troche pozno ale widocznie nie byl wczesniej gotowy ,sadzalam go na nocnik ten Fisher prise taki tronik z melodyjka ,nasikal pare razy i wiecej sie nie interesowal a na ubikacje to odrazu ,zaluje ze wczesniej nie sadzalam go na toalete ale jest ok.:tak:Zaraz napisze drugiego posta.

Załączniki

• pink_and_purple_welcome.gif
    pink_and_purple_welcome.gif
    29,7 KB · Wyświetleń: 50
reklama
To znowu ja ,pisze bo musze nadrobic ,ostatnio rzadko pisalam bo zawsze cos wyszlo nie tak.U nas jest dobrze ,jestesmy zdrowi .Na sylwestra poszlismy do takiej restauracji blisko naszego domu , a tam chodza ci bogaci co maja swoje firmy ,sklepy albo pracuja w urzedach a my wsrod nich bylam z mezem ,moi rodzice i ciocia z wujkiem ,zaplacilismy 350 zl ale nie bylo nic specjalnego ani ciasta nie bylo ,jedzenie takie sobie wedlug mnie ,zespol tez a na konie spiewali jak robili przerwe ;a teraz idziemy na jedngo; jak na weselu i powiedzialam ostatni raz tam bylam bo raczej sie nie popisali ,jedzenie i muzyke czy zespol to ja sama wymyslilabym lepsza .Poza tym dlugo sie nie pobawilismy bo moj synek wyczul ze wszyscy gdzies sie szykuja i po poltorej godziny obudzil sie (,a zwykle spi cala noc )moj maz z nim zostal ja przyszlam .moj synek zasnal dopiero przed druga ,moj maz zasnal a ja poszlam jeszcze na godzine i przyszlam do domu no i po sylwestrze ale to nic trudno sie mowi ,moze nastepny bedzie lepszy obojetnie gdzie.
Powiem wam ze od miesiaca chodze do Szkoly Tanca w Bracklej ,uczy tam chlopak mojej kolezanki min.Tanie towarzyski .Latino i inne ,chodza tam angielki starsze i mlodsze a ja wsrod nich jedyna polka ale jest super ,uwielbiam tanczyc ,w ogole to ja umiem tanczyc ,kiedys tanczylam 6 lat w zespole tanecznym i bardzo mi tego brakuje ,teraz tam jezdze tj.jakas godzina jazdy od mojej miejscowosci ,przypominam sobie te kroki i nawet dobrze mi to wychodzi ,bo to jest moj zywiol .
Na razie to wszystko co napialam,bede pisac czesciej .Pozdrawiam was serdecznie ,zycze duzo zdrowia tym ktorzy sa chorzy .
Dobrejnocy zycze pa

Załączniki

• 4.gif
    4.gif
    46,8 KB · Wyświetleń: 27
Monialcolinek Witam cie serdecznie ,pisz do nas jak najwiecej ,napisz cos wiecej o sobie .Pozdrawiam
Malagorzatko,Katarzyna S Zycze udanej podrozy i milego pobytu w PL ,oby pogoda wam dopisala .
Buziaczek Pozdrawiam cie ,napisz do mnie na gg ,jutro ,jak bedziesz miala czas.

DOBRANOC -SWEET DREAMS

dzieki dziewczyny za serdeczne przyjecie.ja jestem w londynie od 3 lat z malymi przerwami moj maz byl tu juz przed wejsciem do unii.ja sprzatalam w hotelu pozniej zalozylam mala firme sprzatajaca a teraz jestem na urlopie maciezynskim,moj maz zaklada klimatyzacje w londynie i okolicach i tak sie toczy nasze zycie.prawie wszyscy znajomi wrocili juz do polski bo im sie nie oplacalo tu pracowac to fakt ze londyn jest drogi a funt coraz tanszy.szczerze mowiac nie czytalam tego watku od poczatku bo jest tego strasznie duzo a moj maly nie lubi jak mamusia zajmuje sie czyms innym.pozdrawiam serdecznie

Witam laski pisze z ran bo mam sily,pewnie pozniej juz mi braknie.Wiedzialm,ze tak bedzie,wszyscy odchorowali swoje,a terz czas na mnie,mimo,ze bralam witaminki nieustrzeglam sie przed choroba:-:)zawstydzona/y:

Natalka moge powiedziec jest zdrowa,kochan dziewczynka od 3tyg siedzi w domku,ale jest bardzo grzeczna i slicznie bawi sie zabawkami,przy tym wszytsko komentuje i powtarza jak papuga kazde slowo:szok: Jestesmy tacy z niej dumni.Jej nowe slowka:
jesc
patrz
masz
paper(papier)
pisze
zobacz
ucho,
wlosi(wlosy)
Talia(Natalia)
Tamu
Blania
babci Basi
lov ju(love you)
dzieci
pies
sama
juz
pusc
pic
nie chce
czes(czesc)
szali(szalik)
czapa(czapka)
sies(siadac)smieszne slowo:-D

oraz uklada proste zdania: patrz tutaj, zobacz co mam, tatus choc,co tam,Natalia jesc,choc tam,babci basi choc itp
acha liczy raz dwa tsi,na pytanie ile ma lat pokazuje dwa paluszki,pokazuje jak jest zimno(podnosi ramiona do gory ,zaciska zeby i sie trzesie

Wczora musialam ja zabrac na gimnastyke,miala taka radoche,przez godzine z G.szaleli na maxa.Wspinali sie po przyrzadach,skakali,tanczyli,spiewali poprostu szal cial:-D uwielbiam patrzyc kiedy ze szczescia ma iskierki w oczkach;-):tak::-):-)Za tydzien koniec kursu,ale chcemy przedluzyc,uwazam,ze jest to swietan sprawa i warto wydac troszke kaski.
Kolejny raz obcielam jej grzywke,rosna jej wloski tak szybko;-)

Toola wrocilas pelna radosci i powera;-)Krysia postey wielkie zrobilam,madra dziewczynka tak szybko wszystko chwyta.Ale to wielka zasluga wasza ,macie duzo cierpliwosci i spedzacie z nia mnustwo wartosciowego czasu,a to sie liczy i przynosi efekty:tak:Brawo brawo.A jak plany na ten rok???Rowwniez tak zapracowana bedziesz??

katarzyna do wyjazdu zostal moment,radosc tryska z twoich postow,bedzie na pewno wesolo.Dzieki za slowa otuchy,oby szybko mi przeszlo.A jak Weronika,zadowolona z presetow.pewnie nowe czekaja w pl;-)hehe z sptzataniem ma tak samo,czasmi mysle,ze przesadzam,ale co tam tak lubie:-D:tak:;-)

moniaIcolinek witam witam,chyba nie mialam okazji przywitac.Jak tak znudzona mam siedzi sam w domu to niech pisze do nas czesciej,na pewno czas milej zleci na ploteczkach:-)Jak sie chowa Colin??

buziaczke swietnie odwiedza cie rodzice,pewnie nogami przebierasz ,kiedy nadejdzie ten dzien.Siostra nie byla na slubie??To teraz bedziecie mialy okazjie na dlugie rozmowy.Blania mowisz dokazuje??!!!Jak to bobasek uczy sie komunikowac,slotka z niej dziewczynka,ale ma w oczkach chochliki aniolek:-)

agnieszka1_w@onet.eu wyjazd sie udal, nowe umiejstnosci to bardzo duzy postep,brawo dla syncia.Powrocilo stare hobby swietnie,taniec rowniez kocham i chce zwiazc przyszlosc znim,ale czy sie uda zobaczymy w tym roku,PLany mam aby zrobic pare kurow.Tez tanczylam w zespole taniec towarzyski,na pewno duzo radosci ci sprawia poznawanie nowych figur itp.Dobrej zabawy zycze

pozdrawiam wam laseczki,milo,ze ruch na forum sie zrobil:-)

witam MAXIN78 moj maly w zasadzie chowa sie dobrze mielismy straszne problemy z zatwardzeniem i pare razy wyladowalismy w szpitalu.maly najpierw byl na sma najadal sie ale kupki nie bylo pozniej cow&gate na poczatku ok pozniej nie chcial go jesc teraz jest na aptailu extra hungry ale jest czesto glodny i w nocy je co 2,5godz po 180-200ml co nawet w dzien tyle nie je.pediatra nas goni ze go zapasiemy no ale co ja mam zrobic?colin ma 3msc i17dni dzis chce mu dac na noc kleik ryzowy ale mysle ze to nic nie pomoze bo powoli mu go dawalam na sniadanie i byl tak samo glodny jak po mleku.marze zeby przespac w nocy choc 5godz!!!!!!!!!!!moze znacie na to rade?prosze dziewczyny powiedzcie ze tak:tak::-)widze Maxin ze z twojej niuni to juz mala kobietka sie robi i zasob slow juz calkiem duzy:happy2:

Witam wszystkie mamuski!wczoraj kolezanka powiedziala mi o tej stronie wiec postanowilam zajrzec i ...doslownie tu utonelam...nawet nie wiem kiedy minely te 2 godziny-jak sie zaczytalam to do rzeczywistosci przywrocil mnie dopiero krzy mojego synka oznajmiajacy mi ze juz wstal...super ze jest forum takze dla nas-tych co poza granicami kraju...
My (ja-Kasia,moj chlopak-Lukasz i 15 miesieczny synek - Dawid) od poltora roku mieszkamy w Szkocji w Aberdeen.swoja droga Dawid to niezly urwis- ma nieograniczony umysl jesli chodzi o wymyslanie nowych psot i figli...szczegolnie lubi pomagac mi pisac-jak zobaczy klawiature to da razu biegnie uradowany ze moze mamie poprzeszkadzac...w ogole komputer to jego raj-najlepiej przeciez jest go wylaczyc jak rodzice ogladaja jakis film-zamiast bawic sie z nim...
oj jest z nim urwanie glowy...ale chyba nic nie sprawia wiekszej radosci niartzenie na to jak wlasne dziecko sie rozwija prawda?
pozdrawiam wszystkie mamy i ich sloneczka!

Witam Was Laseczka ja na chwilke tak poczyatc , z rana bylam na collegu , pozniej szybko obiadek bo moj Mezulek do pracki a teraz z Blania idziemy do tesco po warzywka - zamierzam sama jej cos dzis upichcic :tak: i na spacerek :happy2:

Pozdrawiam do uslyszenia pozniej ...papa

Macie jakies dobre przepisy dla maluszkow ??? na deserki lub obiadki ??? :sorry2:

Witam Nowa Mamusie :):) pisz jak najwiecej :):)

reklama
Witam Was dziewczyny :-)
Tygrysek Witam cie serdecznie u nas na babyboom,fajne to forum ,ja zaczelam pisac od sierpnia ub.roku ,weszlam calkiem przypadkiem ,a to dzieki temu ze przeczytalam o tej stronie w gazecie Twoje dziecko .Twoj synek ma juz 1,5 roku ,moj ma juz 3 lata i 3 miesiace a niezly niego urwis ,chyba wszyscy chlopcy tak maja.Twoj synek juz mowi ,bo moj dopiero zaczal cos mowic ,wczesniej tylko mama ,baba i cos po swojemu ,a teraz mowi tata ,nie daj ,jak chce sikac to mowi sisi i ee .Pozdrawiam cie i pisz jak najwiecej.
Maksin dzieki za odpisanie ,widze ze ty tez tanczysz i lubisz to .
Pozdrawiam was dziewczyny ,trzymajcie sie pa ,musze juz konczyc pa.

Załączniki

• 14.gif
    14.gif
    30,2 KB · Wyświetleń: 17
Do góry