reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wITAM PO PRZERWIE ,ZBIERAM SIE OD SOBOTY DO NAPISANIA,WIEM WIEM PO LAPACH MI DAC,ale po powrocie z pl ciezko nadrobic wszystko.Masem prania,sprzatania,od dzis w pracy,maz przyjechal nie wiedzielismy sie od sobotymale czlowiek i tak teskni.Matrala parwie zdrowa.W pl bylo fajnie,ale zimno,a ty super pogoda,slonca w pl nie wiedzialam,choc bylo bialo:confused:A tu od dwoch dni swieci:-(

widze jedne przyjezdzaj,a inne leca do pl,zycze milego pobytu

buziaczek milo,ze pamietasz:-)jestesmy:-)

izka zdrowka dla maluszko:-)

musze mykac,sorki,ze nie odpisze kazdej

buzka wielka papa

reklama
buziaczek mam cie w gg,a na naszej klasie mozesz cala liste znajomych znalesc;-):tak:

ale masz ta tesciowa,zmienna jak choragiewka:baffled::-p,nie przejmuje sie,jeszcze bedzie wiele okazji na zabawae,powiem ci,ze ja z roku na rok coraz mniej sie zniego ciesze,wole juz spokojnie rodzinnie spedzic ten czas;-)och starzeje sie:-D:-D:-D

Hejka co slychac ?? u Nas jak zwykle to samo , cale popoludnia przesiaduje z Blaneczka w domciu :tak: dzis bylysmy na spacerku w tesco Blania ladnie spala a jak wrocilysmy obudzila sie i szarzuje , zjadla sloiczek z puree ryzowym i pietruszka popila herbatka i raczkuje do tylu z pupa do gory:-D:-D

W niedziele przyjezdzaja moi rodzice z Polski , Mama zostaje w Uk a Tata wraca wraz z Siostra do PL po 2 tygodniach :-( ale w 2009 maja juz zostac tu na stale :tak:.
Siostre zabieram do Siebie na ponad tydzien:tak::-)wiec nie bede sie nudzic , nie widzialam jej rok :szok:tak szybko zlecialo:szok:.

Blaneczka nam szybciutko rosnie, ogolnie sprawuje sie dobrze , czasami jak kazde dziecko ma swoje humory i wyje ponad godzine bez przerwy, az spzmow dostanie i nie da jej sie wogule uspokoic :no:....wtedy zostawiam ja w lozeczku i jak sie uspokaja podchodze do niej bo inaczej zaczynam sie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo nie wiem jak jej pomoc, a to nie jest dobre bo ona tym bardziej wyczuwa moj nastroj i pogarsza sie sytuacja.
Zabkow u Nas brak slychac gdzies daleko ze ida , bo bywaja dni ze ma spuchniete dziaselka, wloski sie ruszyly na dobre stoja do gory:cool2::-Dczekamy na spineczke :-Dale jak narazie ma jasniutkie :-p:baffled: hehehe
Jest bardzo madra i sprytna , gada po swojemu w roznych tonacjach glosu, mowi juz baba przy tym sklada ustka jak stara babcia bezzebna :-D:-D(my z mezem pekamy ze smiechu jak tak mowi), raczkuje do tylu na nozkach i raczkach, w lozeczku obkreca sie wokol swej osi, na pleckach nie chce lezec, cale dnie na brzuszku, turla sie po lozku - strach ja juz zostawic sama . Uwielbia piloty, przelacza , wylacza tv , i podglasza a jak zobaczy ze nie dziala cieszy sie :-D:-D uwielbia ogladac tvn turbo z mezem mala samochodziarka rosnie - po Tatusiu :happy2::blink:potrafi sie dziwic na glos, kaszlec by zwrocic na siebie uwage , doskonale przeklada sobie wszystko do raczek. jazda w spacerowce zaliczona do pozytywow:-):-D oczka lataja :-D.
Omija siedzenie przechodzi do raczkowania hehehe , kapiele uwielbia odpycha sie od wanienki i smieje sie bo sie slizgaaa
No to chyba tyle co u naszego brzdaca .

Ja ostatnio czuje sie nie nalepiej narzekam troszke na plecy, bola mnie od klatki piersiowej w dol do pupy...smaruje mascia rozgrzewajaca i nie pomaga , biore nurofen ale musze brac az dwa bo slabe dzialanie maja ...a pzeciez sa bardzo silne . w sobote bylismy z mezulkiem w restauracji maxykanskiej - pyszne jedzonko maja :tak::tak::tak:,mniam mniam polecam ;-)

Dobrze uciekam teraz zajac sie malenka polozyc ja spac i znalesc chwilke dla siebie :happy2::happy2::happy2:

Dziewczyny no prosze was odzywajcie sie , chociarz troszke ....:-:)happy2:

Oj,dziewczyny,bo Nam forum upadnie calkowicie:-:)-:)-(
Piszcie co tam u Was!!!!!

My w czwartek lecimy do Polski:-)I moja mamcia caly czas na biezaco informowala mnie ,ze jest pieeeeekny sniezek i juz sanki czekaja na Nas:-)No a dzis juz deszcz padal i chlapa jest i do konca lutego nie ma byc sniegu:-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:
Jak pech,to pech:wściekła/y:

Maxin - zdrowka,cos sie chorobsko nie moze od Was odczepic:-:)baffled:Kuruj sie kobitko!!!!
Mala-gorzatka- milego pobytu w Polandii!!!Daj znac czasem jak u Was:tak:;-)

Toola- jak powrot do 'normalnosci' po powrocie?Odpoczeliscie troszke?

Lece dalej,czas na kapiel...A mam jeszcze tyle roboty!Bo oczywiscie musze idealnie wysprzatac dom zanim wyjedziemy,zeby wrocic na idealny porzadeczek;-):-)Chora pod tym wzgledem jestem troszku:zawstydzona/y:;-)
i juz mi sie udziela podekscytowanie wyjazdem do rodzinki!!!!Jenki!Widzialam Ich ponad 9mcy temu i taaaak straaaasznie sie stesknilam:-(Juz pojutrze!!!!HURAAAA!!!!
Calusy dla mamus i pociech!

Buziaczek - minelysmy sie z postami;-)Oj to gratuluje postepow Blani!!!!!!A widze sporo ich:-):-)Cudownie patrzec jak sie malenstwo rozwija:tak:
O to pewnie sie cieszysz,ze mama przyjechala i siostrzyczka,bedziesz miala pomoc bez zbednych komentarzy:baffled:Moja siosra tez na stale przyjechala i wiem jak to fajnie nie byc tu calkiem sama(rodzina to jednak to nie to samo co znajomi,nawet najlepsi:tak:)...
Trzymaj sie i nie daj sie chorobsku!!!Milego wieczoru dla Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam wszystkie mamy z uk.moj maly szkrab ma juz 3,5msc a ja Was dopiero dzis znalazlam.mieszkam z rodzinka w londynie na kingsbury(polnoc).sklad rodzinki to mama monia nudzaca sie w domu bo nie byla juz 13msc w polsce a tu prawie nikogo nie zna czyli ja, zapracowanyyyyyyyyy tatus piotrus ktorego wiecej nie ma w domu niz jest i maly colinek zwany malym krolem:-).pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy

witam wszystkie mamy z uk.moj maly szkrab ma juz 3,5msc a ja Was dopiero dzis znalazlam.mieszkam z rodzinka w londynie na kingsbury(polnoc).sklad rodzinki to mama monia nudzaca sie w domu bo nie byla juz 13msc w polsce a tu prawie nikogo nie zna czyli ja, zapracowanyyyyyyyyy tatus piotrus ktorego wiecej nie ma w domu niz jest i maly colinek zwany malym krolem:-).pozdrawiam Was wszystkie i Wasze pociechy
Witamy Cie serdecznie nowa Mamusiu:tak: super ze nas znalazlas;-) , udzielaj sie jak najwiecej bo chyba nasze stare mamy zasnely na wieki:-p napisz cos wiecej o sobie jak dlugo juz tu jestes ??(wiemy ze 13 miesiecy bez wyjazdu do pl ) , co robisz na codzien ....jak ci sie tu podoba itp chetnie poczytamy :cool2::-D

Buziaczek - minelysmy sie z postami;-)Oj to gratuluje postepow Blani!!!!!!A widze sporo ich:-):-)Cudownie patrzec jak sie malenstwo rozwija:tak:
O to pewnie sie cieszysz,ze mama przyjechala i siostrzyczka,bedziesz miala pomoc bez zbednych komentarzy:baffled:Moja siosra tez na stale przyjechala i wiem jak to fajnie nie byc tu calkiem sama(rodzina to jednak to nie to samo co znajomi,nawet najlepsi:tak:)...
Trzymaj sie i nie daj sie chorobsku!!!Milego wieczoru dla Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziekuje, dokladnie sie minelysmy :-D jeszcze nei przyjechali dopiero beda w niedziele :tak:mama mieszka w swindon a siostra tylko na ferie przyjezdza:-( dokladnie rodzina to cos wiecej ...:happy2:
Oj,dziewczyny,bo Nam forum upadnie calkowicie:-:)-:)-(
Piszcie co tam u Was!!!!!

My w czwartek lecimy do Polski:-)I moja mamcia caly czas na biezaco informowala mnie ,ze jest pieeeeekny sniezek i juz sanki czekaja na Nas:-)No a dzis juz deszcz padal i chlapa jest i do konca lutego nie ma byc sniegu:-:)-:)wściekła/y::wściekła/y:
Jak pech,to pech:wściekła/y:

Lece dalej,czas na kapiel...A mam jeszcze tyle roboty!Bo oczywiscie musze idealnie wysprzatac dom zanim wyjedziemy,zeby wrocic na idealny porzadeczek;-):-)Chora pod tym wzgledem jestem troszku:zawstydzona/y:;-)
i juz mi sie udziela podekscytowanie wyjazdem do rodzinki!!!!Jenki!Widzialam Ich ponad 9mcy temu i taaaak straaaasznie sie stesknilam:-(Juz pojutrze!!!!HURAAAA!!!!
Calusy dla mamus i pociech!
Udanego pobytu i spokojnej podrozy juz dzis zycze :-) tez mi sie marza saneczki:-p:-D ale za rok zima nasza, Blanka bedzie juz jarzaca :tak:wiec wieksza radosc :-ptez uwielbiam porzadek :-)
wiec zycze sniezku ....ok zmykam malej przebrac pampersa bo zamiast spac narobila kupe w majtoszki :szok::-D

reklama
moniaIcolinek witajcie!!
katarzyna_s zyczymy udanego pobytu w PL, nie martw sie sniegiem, najwazniejsze zeby zdrowko i humor dopisal a napewno bedzie przepieknie
maxin ciebie teraz chorobsko bierze, trzymaj sie i nie daj wiruchom, ostatnio jak ogladam zdiecia Natalki to nie moge sie oderwac od jej slicznej buzi, a wloski jakie geste, chwal sie co nowego wyczynia bo uwielbiam takie opowiesci
buziaczek no to zdolniacha a Blani!! gratulujemy wszystkich nowych umiejetnosci

u nas sie po swietach pozmienialo ze hej, oczywiscie Krysia rozpieszona do bolu przez dziadkow nie chciala sama zasypiac, ale powoli wracamy do normalnosci
powtarza juz prawie wszystkie slowa, jest przy tym nieziemsko slodka, spiewa refreny piosenek, dzis spiewala Berkautów "Kamienieeee" tata az sie wzroszyl bo to jego ulubiona plyta
wloski jej urosly ale sa takie cienkie ze nawet kitki sie nie da zrobic, nadal lubi puzzle ukladac i czytac z mama ksiazki, ma fajne pomysly np zbiera po pokoju co uzna za smiec i wyrzuca do smietnika, trzeba uwazac, ogolnie jest grzeczna, pocieszna i baaardzo kochana
za najwiekszy sukces uznaje to ze sie dogadalam z bratowa, ktora jest kochana i przeurocza, zaluje ze wczesniej z nia nie gadalam wiecej, mam nadzieje to nadrobic :tak:
ja jak zwykle pracuje jak swirnieta, Krysia w swieta mi chorowala i z moich planow wyszly nici, teraz musze nadrabiac to co chcialam zrobic w PL, mam juz pierwsze pomysly ale nie wiem co na to promotor, mysle o zrobieniu implementacji do intelignetnego domu, np siec sensorow zarzadzajacych ogrzewaniem itp, brzmi to moze trywialnie, ale jak poczytam wiecej literatury to moze sie rozkrece i cos dowymysle ciekawszego
maz naprawil swoj gramofon i przaywiozl kolekcje swoich analogow, teraz mamy w domu super klimacior, Pink Floyd albo SBB z analoga leci, Krysia sie buja do muzy, a ja sie ciesze ze mam takiego super fajnego mezusia, w koncu nie bez powodu mial przezwisko DJ na studiach, teraz zamiast kompaktow bede mu kupowac winyle na urodzinki i imieninki :tak:

Do góry