reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!
Ja tylko na chwilke.
Dzieje sie u was dzieje:-)i pewnie kazdej z osobna nie bede mogla odpisac.
Ledwo co przeczytalam to wszystko i juz mam metlik:eek:
Ja bylam w pracy jako niania w sumie jeden dzien narazie ale sa ze mnie zadowoleni tylko zastanawiaja sie teraz co ich taniej wyjdzie przedszkole(dofinansowanie) czy ja.
Brianek coraz madrezjszy czasem daje popalic ale jak to dziecko hehe:happy2:
Teraz szukam jakiejs szkoly jezyka angielskiego takiej zebym mogla wszytsko pogodzic albo z Briankiem isc bo dowiedzialam sie juz ze tak kolo mnie ma za duzo ludzi i nie przyjmuja :sorry2: ale moze wcisna mnie jeszcze do innej klasy tylko ze bylabym w tej klasie jedyna mama z dzieckiem na sali hehe dlatego to tak dziwnie bo Brianek moglby tam sie zanudzic a ja nie moglabym sie skupic wiec lepiej isc do klasy gdzie sa mamy i dzieci wtedy dzieciaki sie bawia a mamuski sie ucza:-)

Dziewczyny czytalam ostatnio ze na zwiekszenie pokarmu w piersiach jest bardzo dobra bawarka:tak:wiec wyprobujcie.
Jesli chodzi o witaminke D3 to ja sprowadzalam z Polski oraz Cebionmulti bo tutaj nie podaja twierdza zw a Anglii jest wystarczajaco duzo slonca:eek:
Mi sie skonczyla juz pare miesiecy temu i czasem naprawde mnie to niepokoi a zeby ktos wyslal to tez trudno bo jest to w buteleczce i trzeba uwazac zeby sie nie zbilo.

Buziaczku swietnie ze nowe mleczko posmakowalo Blaneczce i ze tak ladnie wam sie rozwija to najwazniejsze!:tak:
Widze ze wybieracie sie na slub fajnie:-)ja tez bym pobawila na jakims weselichu na tych wakachach mielismy zaproszenie az na trzy wesela ale niestety Brianek nie mail paspzortu no i nie skorzystalismy:sorry2:szkoda ale pewnie jeszcze beda jakies wiec pobawimy !:-)
Koniecznie daj zdjecia na watek w tej sukience no i Blaneczki tez.

Mamuska79 moze maly marudny bo zabki ida:confused:zycze duzo sil!;-)bedzie dobrze.

Pinka ojojo:sorry2:niezle dopadlo mala przeziebienie zdrowka zycze!:tak:taka pogoda ja dzis wstalam to zimno w domu strasznie po za tym na dworze deszcz kropi:baffled:chyba juz taka ta pogoda bedzie.
Moze w aptece cos maja dla takich maluszkow:confused:hm wiem ze wlasnie dla dzieci ktore nie maja 2miesiecy trudno cos podac bo nie mozna czasem trzeba to przetrwac:sorry2:ZDROWKA jeszcze raz!

Iskierko gdzie sie podziewasz:confused:nie widac twoich postow:eek:

Wszystkim swietujacym zycze duzo zdrowka to najwazniejsze!szczescia milosci radosci zadowolenia z calej rodzinki i spelnienia marzen.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
HEJ MAMUSKI I JUZ PO PIEKNEJ POGODZIE:-(
u nas ok,odkrylam czemu stokrotka zaczela sie budzi w nocy,kolejny klejnocik nam sie pojawil w buzi,dolna trojka,powrot zabkowania:sorry2:

PINK na katar w tym ieku jest dobra soj fizjologiczna,do noska zakrapiac po jedne kropli na dzurke,odczekac troche i klasc bobasa na brzuszek,a nocy najepiej niech spi na boku i przed kazdym karmieniem tez jej podawac to blokuje nosek i bedzie latwiej oddychac.Przechodzilam to katra z Nataka jak miala 2tyg,balam sie starsznie aby w nocy sie nie udusila wiec spala z nami,a ja oczywiscie pol nocy tylko ja psrawdzalam czy wszystko ok.Zdrokwa zycze

Buziaczek,waga przeciez jest dobra,rosnie przybiera i to najwazniejsze nie porwonuj ja do rowiesnikow bo kazy jest innym,najwazniejsze aby rosla swoi tempem:tak:Na wesele powiadasz idziesz super pobawicie sie,odwazna jestes z ta sukienka,ja sam takie rzeczy musze wybierac,choc wiee osob zna moj gust,nie zufala bym:-D:no:

Maggusia pewnie ze lepije by bylo znalesc klase dla matek,a co do pracy,czasmi rodzicei nie matrza gdzie taniej aby oddac maluszka,ale gdzie bezpieczniej sie czuje.Niektorzy wola w przedszkolu,niektory wola nianie,wiec nie trac nadziei;-)

mamuska zaglada zaglada do nas,Krystianek super ma dlugie wloski szok
jak fajnie juz wyglada,foteczk sliczna:tak:

Agnes bylo by super zalatwic wszytsko puki mama jest,na spokojnie mogli byscie sie przeprowadzic urzadzi,a mamuska zajela by sie Karolcia;-)

IDE POBUSZOWAC PO BB

POZDRAWIAM MILEGO DNIA

Maxinka akurat ci patrza gdzie taniej na wstepie mi to powiedzieli przez telefon a maluszek czuje sie przy mnie bezpieczniej poniewaz podobno jak wraca z przedszkola dziwnie sie zachowuje:baffled:
Gratulacje dla Stokrotki kolejnych zabeczkow!:-)

Witam przy kawce ktora prawie koncze pozdrawiam wszystkie mamusie i maluszki i brzuszolki!!!!
maly lata z szczoteczka do zebow(ktora gryzie),nie spal w nocy dobrze :baffled:
znowu...........
od dzis cos musze z tym zrobic tylko kurcze dziewczyny on tak wyje jak sie go nie wezmie ze boje sie ze nas sasiedzi posada o jakies znecanie sie czy cos:wściekła/y:
i dran nawet zwymiotowac se potrafi z przejecia
oj chyba sie do jego pokoju przeniesiemy ale lozeczka go nie wezme........................:sorry2:
maxin kiedy jedziesz?
boze u nas pada!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zaczyna sie

Olcia no co ty nie przesnos sie do synka,przeciezy wy tez musiecie miec troche swoboty,nie poddawaj sie i walcz jego bezsennoscia,wiesz ma bardzo silna wole wasz synek,ciekawe po kim??
My jedziemy juz w piatek:tak::-):-)

maggusia no szkoda,ale to co on chodzi do predszkola,to po co im jeszcze opiekunka???

Acha dziewczyny bo tak juz ktorys raz sa te zyczenia i w ogole....
Ja chcialabym tylko wyjasnic ze jestem Swiadkiem Jehow i poprostu nie obchodze urodzin i dlatego nie wysylam wam zyczen...
ale to nie znaczy ze wam nie zycze jak najlepiej....
Dlatego chcialabym wam wszystkim tak bez okazji ZYCZYC WSZYSTKIEGO CO NAJ W ZYCIU!!!!!!!!:-D
Buziaczki dla dzieciaczkow

OLCIA charakterny ten twoj syncio :-D, ale postaraj sie nie ustepowac bo jak cie wyczuje to bedziesz miala przechlapane:tak::tak:
Trzymam kciuki zebys dala rade.

MAGGUSIA mam nadzieje ze wszystko wporzasiu, kryzys zarzegnany :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

MAXIN juz pewnie siedzisz na szpilkach, ja to bym juz zyla wyjazdem i taka bym byla podekscytowana ze gory moglabym przenosic.

PINKA ja kupilam Alexowi sol fizjologiczna w spraju, zakrapiam nosek, oczyszczam gruszką, powtarzam dopoki katarek nie przejdzie i moze swobodnie oddychac. Trzymaj sie cieplutko i zeby malutka szybciutko do zdrowka wrocila.

Dziewczynki ja mam takie pytanie moze ktoras sie orientuje. Wiecie cos na temat szczepionki na żółtaczkę, robią tutaj?? Przydałoby mi się zaszczepić a nic na jej temat nie słyszałam.

Witam z kawką :tak:

Przeczytalam ostatnią stronę i się melduję, że jestem tylko mam lekkiego dolka, co u mnie nie często się zdarza, ale zdarza:zawstydzona/y:
Fajnie, że mnie pamiętacie i pytacie o mnie:tak: aż mi się cieplutko zrobilo w tę dżdżystą pogodę. Zaraz zmykam po Alę do przedszkola.
Pozdrawiam Was cieplutko i do napisania:tak:

No ISKIERECZKO fajnie ze sie w koncu odezwalas. Nic sie nie martw po to sa dolki zeby z nich wyjsc. Do uslyszonka jeszcze.
Wpadaj bo jak widzisz dziewczynki sie martwia.:tak::-D

reklama
Witam o porannej porze, :-)
Mam chwilke by zajrzec bo Moj M pojechal na badanie krwi.
Jutro college:sorry2:troszke mam stresa:baffled:he he
Po za tym... Dziewczyny mam wielki problem, bo musze zostaiwc Blanie z Babcia dwa razy w tygodniu, a Mala jest na piersi i wyobrazacie sobie, ze nic nie moge sciagnac przez laktator tak jakby piers sie zaciskala,zamykala mimo ze jestem wyluzowana i wygodnie siedze i mysle pozytywnie to nic nie leciii?:confused::-(
Sciagnelam 30ml w nocy jak Blania spala i byla pora do karmienia i to po 10min sciagania zaczelo leciec, a jak mam Blanke przystwiona do cycka to mleko mam i Blanka wyciaga wszystko dokladnie i sie najada spokojnie a Ja nie moge wyciagnac chociarz troszke....pije herbaty mlekopedne. Ale nic nie pomaga:no: Chyba bede musiala podac jej modyikowane..ale kupilam nan ha 1 i nie chciala wykreca sie wygina placze wymiotuje i prezy nie chce pic go. Boje sie ze innych tez nie bedzie chciala pic, tak sie przyzwyczaila do Cycusia?:confused::-:)sorry2::szok::eek: nie wiem co mam robic teraz a Blania rano je co godzinke, bo taka glodna wiec nie wiem co zrobic:no: pomozcie??? 3 godziny collegu 2 razy w tygodniu wsumie nie dlugo ale musze zostawic pokarm....i co teraz?

Buziaczek pamietaj ze malutka cie czuje i jak ma do wyboru flaszke albo cycusia to raczej nie wybierze flaszki:-), ja mialam tak samo nie moglam sciagac ani laktatorem:no:bo nie lecialo a recznie nie umialam:szok:,a pokarm mialam bo karmilam maluchy do 18 miesiaca, ja bym na Twoim miejscu zostawila babci przepis jak zrobic mleko i w razie "w" wode przegotowana z cukrem, to jest 3 godz. czyli nie az tak dlugo a jak zglodnieje to moze od babci mleczka sie napic:-)( no bo cyca sie nie upomni:tak:) a jakby sie nie udalo to ma wode, mysle ze mozesz wyprobowac to jezeli te metody nie wydaja ci sie straszne:szok: jezeli tak to sorry:-(

Do góry