reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam z kawką popoludniową, ale macie wenę Kochane;-)

Pinka ja mialam znieczulenie zewnoątrzoponowe czy jak to się tam nazywa i mialam i powiem Ci , że czulam tyle co uklucie komara:-D:tak:

Maja33 to fajny ten kurs i trzymam kciuki, zebyś fajną pracę dostala. Mam pytanie, a co z maluszkiem, kto będzie się zajmowal jak będziesz na kursie pewnie Mąż co? a jak wrócisz do pracy to weźmiesz opiekunkę? Pytam, bo wlaśnie ja już tu kombinowalam jak przyspieszyć moją edukację językową tutaj i ew. znaleźć jakąś pracę, ale nie na pelny etat, ale nijak nie udaje mi się tego pogodzić z zajmowaniem się Alą, ale może dlatego, że ja musialabym do Oxfordu jeździć więc dodatkowy czas na dojazd, a Ala w przedszkolu zbyt krótko, żeby zdążyć, a M. mi nie pomoże w żaden sposób, bo idzie do pracy na 9 - wraca o 17.30 więc ja chyba jeszcze rok samoukiem będę i dopiero jak Ala do szkoly pójdzie to ja też;-)

Maxin
nie wiem kto i w jakim kontekście to napisal, ale to ktoś, kto ma duże kompleksy napewno i trzeba zlewać takich ludzi "sikiem prostym";-)

Justyna.W dopiero teraz doczytalam, ze my hrabianki z tego samego hrabstwa;-) sorry wcześniej gdzieś mi umknęlo:zawstydzona/y:, a gdzie konkretnie mieszkasz może na pw napisz, bywasz w Didcot, albo Oxfordzie? Widzę, że zaczęlaś gustować w tych samych kolorach co ja, ja mialam okres, że otworzylam szafę, a tam wszystko khaki, lącznie z bielizną, brązy i beże też uwielbiam i mam tego trochę, ale teraz mam już większą paletę kolorów ulubionych np. lubię wrzosowy kolor, tzw. brudny róż, niezmiennie czerń i biel, elementy czerwone też polubilam i niebieski też lubię;-)
W moim miasteczku też tak swojko i malomiasteczkowo, trochę mi to dokucza czasem, bo przyzwyczajona jestem do cywilizacji (mieszkalam w W-wie) ale z drugiej strony tak na początek dla zaaklimatyzowania się tutaj to świetne miejsce i bardzo urokliwe:tak:

Olis będzie dobrze, zmiany na początku nie zawsze nas cieszą, ale czlowiek się szybko przyzwyczaja, a samochód sobie sami kupicie tu są tanie auta:tak:

Nafnia moja Ala jak byla mala to prawie nigdy na spacerze nie spala i w dodatku w wózku nie chciala ani leżeć, ani potem siedzieć tylko spacerowala u mnie na ręku;-)

Maggusia to widzę, że urządzanie pelną parą super:-)

Mam robić placki ziemniaczane z cyckami, jak to mówi mój M. (czyt. z sosem cacyki) ale nie mogę dojść do kuchni;-)

Milego popoludnia dla Wszystkich:-)

Czesc dziewczyny mam na imie Agnieszka i jestem tu na forum od miesiaca ,chcialam do was napisac za kilka dni dopiero bo mialam nadzieje ze jestem w ciazy ,ale nie jestem ,wlasnie dostalam miesiaczke niechciana . :no2:.Planowalam to z mezem bylam pewna ze mi sie uda tak jak za pierwszym razem (mam synka Kamilka ) ,ale mi sie nie udalo az chce mi sie ryczec:-( ,nie wiem dlaczego mi sie nie udalo czyzby za wczesnie bylo .Moze nie powinnam narzekac niektorym udaje sie dopiero po kilku probach ,ale ja chcialam wlasnie teraz byc w ciazy i urodzic w maju ,a tak mam przynajmniej gleboka nadzieje ze uda mi sie za miesiac ,teraz bede probowac 3 razy .Moze jeszcze do was napisze bo teraz jest mi zle i to moj najgorszy dzien .Pozdrawiam was wszystkich i Gratuluje tym dziewczynom ktore sa na poczatku ciazy i tym ktore niedlugo beda rodzic ,Trzymajcie sie pa .

:-)Witam ! Ja dzis troszke w lepszych humorku bo pospalam tej nocki .Polozylam sie wczoraj po 22 i wstalam dzis o 2 i o 6 do Blaneczki i o 8 Bylam juz na nogach-pieski na dworek ciagnely.:sorry2:
Pozniej polzoylam sie o 10 po sniadanku i pospalismy wszyscy do 12:tak::-) zrobilam obiadek piersi z kurczaka w platkach sniadaniowych mniam mniam pychota i Moj poszedl do pracy , ja posdprzatnelam i wzielam prysznic i weszlam na chwilke zobaczyc co u Was slychac..?

Pinka - Czekam na smska od Ciebie, jak tam sie masz? napisz jak urodzisz ,czekam !! :tak:aszz Mnie brzuszek boli :crazy: jak pomysle :rofl2: ale cieszysz sie pewnioe za juz za chwilke bedziesz miala Mala w rekach;-)caluj odrazu jak wyjdzie z brzuszka - wtedy jest taka cieplutka :-D (Ja calowalam Blanie jak wyszla z brzuszka zanim ja umyli i do dzis nie moge zapomniec jej skorki byla taka mieciutka i pachnaca wodami-mialam czyste wody:rofl2::happy2::-))
Niunka1982 - Skad ja znam ten brak czasu... :-):-)
Olcia23 - Synek przystojniak:-)Gartuje przespanej nocki:-)Pisz Kochana jak sie ma nauka na nocniczku? Ja bym dawala rade ale jakbym nie musiala sie zajmowac dodatkowo Tesciow domem, psami, itp. to Mnie wykancza i zabiera sily na inne zajecia:sorry2:.Wpadlabym na kawke ale nawet nie wiem gdzie mieszkasz??
Mamuska79- Ja tez probuje wprowadzac rutyne Blaneczce bo juz czasem mam problem z zorganizowaniem czasu dla Siebie czy M . a Wieczorkiem jak Blanka spi to ja juz nie mam sily na nic i mysle tylko o jedneym - spanie:rofl2:a ile ma Twoj Synek ? 3 miesiace? nie za wczesnie na kleik??
EVOSKA - Kochana zycze Ci szybkiego powortu do zdrowia;-);-)..nie daj sie grypie.:no::sick:Ja strasznie chorowalam w ciazy az bralam antybiotyk w 3 miesiacu jak wrocilam z Polski w zimie do Anglii tak MNie rozlozylo ze nie moglam doslownie oddychac:no:goraczka prawie 40 stopni ,masakra kaszel okropny malo co nie wyplulam pluc:-:)sorry2:
Wprowadzam w Nasze zycie Twoja -RUTYNE! napisze o postepach jak zauwaze poprawe:tak::-)
*anetka*- super zdjecia na bobasach.zapraszam do nas ;-)
Maggusia - Smiesznego masz Synka:-)wklej nam jakies zdjatka Braianka:tak::-D, tez lubie miec cos nowego w domu. ale jak narazie nic nie urzadzam wiecej procz swojej sypialni bo ciagle mamy wynajmowane mieszkanie ale za rok lub 2 kupimy sobie swoje i wtedy zaczne urzadzac :-):rofl2:juz sie nie moge doczekac. Ze sluzba zdrowia to normalne, ONi tu wszedzie maja balagan nie tylko w zluzbie zdrowia.

a co do POlicji to dziwne ?? ze tak zapytali :baffled:a nie zajeli sie tym porzadnie:crazy::wściekła/y:
Agnes2606- Fajnie ze Mama Twoja przyjezdza odpoczniesz sobie troszke :rofl2:
Nafnia - Moja Lala od pewnego czasu tez placze ale jak ja juz wyjme z kapieli, i zaczynam ja wycierac to zaczyna byc nie grzeczna i placze, mimo ze chwile 15 min przed kapiela nakarmilam ja zeby nie miala strasznego gloda po kapieli.nie wiem dlaczego? a zawsze do kapieli grzeje w pokoju, bo myslalam ze jej jest zimno ale nie :crazy::baffled::sorry2:
Olis - Super ze Oliwerkowi smakuje mleczko !!:-)
Maxin78 - Ja tez czytalam akurat ten watek ale wczoraj i ta kobieta mnie zbulwersowala strasznie ale nie chcialam juz nic pisac ....zreszta zamkneli ten watek o ile sie nie myle ?:crazy::wściekła/y:
Justyna W - Ja tez wole kupowac innym niz Sobie sprawia Mi to wieksza radosc, Ostatnio zrobilam wielka paczke dla Siostry Pudlo ubran i bizuteri:-Dpodalam przez Tesciow:-D
Ja to wogule jestem taka sooba ze wszystko bym ludziom oddala nawet swoje ostatnie grosze:tak::sorry2:
Maja 33 - Ja tez Kochana ide do szkoly juz od 3 wrzesnia mam egzaminy na godzine 13, bardzo sie ciesze ze bede mogla wyjsc do ludzi i uczyc sie :happy2:place za college £380a Ty ile placisz???
Iskierka - Smacznego!!:-)
Agnieszka - MIlo ze postanowilas do Nas dolaczyc , nie mrtw sie glowaa do gory nastepnym razem sie uda !
Pozdrawiam !!:-)

Czesc Buziaczku i wam wszystkim jeszcze raz, mam nadzieje ze bedzie mi sie dobrze rozmawiac z wami duzo was dziewczyny tutaj jest ,powoli godze sie z tym ze mi nie wyszlo ale jeszcze mi zal bo pisze i lzy mi leca samowolnie i jak czytam wasze posty ,ale moze sie pozbieram :-(pozdrawiam was pa

Witaj Agnieszko milo cie poznac!Nie lam sie nie wiem czy dobrze rozumiem ale probowaliscie pierwszy mies?nie przejmoj sie nam wyszlo dopiero po 3mies! ...Zadko udaje sie za pierwszym razem(chyba ze nie chcesz):-D
Trzymaj sie pozdrawiam

Witajcie,
tak jak pisałam nie dałam małemu za długo spać, jest już po kompaniu i mleczku. Przewiesiłam mu grzechotki nad łóżeczkiem w zasięgu rączek. Ale słodko nimi szarpie.

Buziaczek myśle że na kleik nie jest za wcześnie, ma skończone 3 m-ce, niestety mam problem z zamontowaniem zsuwaczka :-:)wściekła/y:, daje mu tylko na noc 1 łyżeczke do mleka, a w nocy gdy się przebudzi samo mleko. Powolutku udaje mi się ponownie ustawić godz jedzenia... Trzymam kciuki za ciebie Buziaczek, niech już nasze pociechy śpią całą noc, to i my będziemy bardziej żeśkie :tak:

Agnieszka nie martw się, ponoć gdy mniej się o tym myśli tym szybciej wyskoczy, a "praca" nad dziudziusiem to sama przyjemność :-p.

Maju super że szlifujesz swój język, na pewno dostaniesz super prace :tak:. Ja musze również zacząć nauke, ale bardziej prywatną , dostawa nauczyciela do domu :rofl2::-), bo kto z małym zostanie, M. pracuje do późna :-(. Ale o pracy jeszcze nie marze :-)

Evoska szybkiego powrotu do zdrowia , szybkiego pokonania "wroga":-)

pozdrawiam, może uda mi się zajrzeć rano i wypić z Wami kawke :-D, pa

reklama
ja tylko na chwilusie
bo padam
czuje sie lepiej pupy mi juz nie rwie:-)
gardlo troche szczypie ale spox
laski kochane jestescie tyle ciepla mi poslalysie ze chyba od tego to mi lepiej

Buziaczku - rutyna ktora podalam Mamusce jest od 12 tygodnia zycia
o ile pamietam Twoje malenstwo ma 4 tygodnie tak??

karmienia :
7.00 am
10.30 am
2.30 pm
5.00 pm
6.15 pm
10.30 pm (dokarmienie)

drzemki w czasie dnia:
9am do 10 am
11.30 do 2.00
4.15 do 5 pm
maksymalny czas snu w czasie dnia 4 i pol godzinki

6 pm kapiel
6/15 masaz
7 lozeczko

pamietaj abys ok 20.00 zjadla pozywny posilek abys miala obfity pokarm na 22..30

jesli obudzi sie o 4 rano nakarm
jesli ok 5tej tylko 1 piers druga o 7.30
tak samo o 6tej 1 piers a o 730 druga
w przypadku karmienia btla po pol porcji:)

miedzy 4 a 6 tygodniem jesli obudzi sie o 4tej ozesz dac przegotowana ciepla wode
po tygodniu przestanie sie budzic ale pamietaj zawsze o 7 rano nawet jak dziecko jeszcze spi budzissz je delikatnie i karmisz

powodzenia
buziaczki

Do góry