reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny!!!
w koncu dzieciaki spia:happy: mam chwilke dla siebie-ale nie za dluga bo kiedys trzeba spac;-) u nas dzisiaj pieknie i slonecznie pol dnia bylismy na spacerku i zakupkach:-) dzieciaki sie dotlenily ale niestety zeby to na zle nie wyszlo Kubus kaszle i zaczal kichac, Ada kaszle mam nadzieje ze sie chorobsko nie rozwinie:sick: :wściekła/y:
JoannaZ-ja tez czasem potrzebuje chwili spokoju to chyba normalne(mam nadzieje) wszystkego co najlepsze dla Mayi!!!! -niech rosnie zrowo!!!
izusia-niech Oskarek wraca do zdrowka!!!
olis- zycze szybkiego i udanego remontu kuchni:tak:
agnes-fajnie ze znalezliscie domek:tak: troche przerabane z tymi czynszami ale druga okazja moze sie nie przydarzyc

......no nic zmykam bo jutro znowu trzeba wstac i kolejne obowiazki
POZDRAWIAM WSZYSTKICH BUZKA!!!!

reklama
joann wszystkiego naj naj dla mayi i zdrowka z tym oczkiem . oby bylo juz dobrze:tak:

ja na chwilke bo zmeczona jestem

robilismy dziisja caly dzien jakies zakupy i rachunki i caly prawie dzien na nogach

dokuczaja mi spuchniete nogi , rece i buzia:-( :baffled:

a i jeszce coraz czesciej miewam skorcze. marcowki polecily mi no-spe , bo tu oczywiscie nic mi nie dali . biore 2 nawet ale one nie pomagaja .

ostatnio miewam tez coraz czeasciej bole jak na okres i strasza mnei ze to moze juz sie zaczynac , ale ja zaciskam nogi i si enei daje :tak: :-D :-)

jeszcze mam duzo do zrobienia zanim dzidiza sie urodzi:tak:

ale ostatnio sie przestaraszylam i torbe dopakowalam i nawet za prasowanie (znienawidzone ) sie wzielam . 4 godziny mi to zajelo:szok: :szok: :szok:

ale mam koniec
jutro kolejny bussy day wiec mykam do wyrka bo od ran znowu latamy po miescie:tak:
milej nocki dziewczyny:tak: :-)

hej!!
miloku- to juz niedlugo!!:-) przypomniala mi sie moja ciaza szczegolnie 1 :tak: wyprasowalam!!! posprzatalam wszystko porobilam i nad ranem zaczelo sie:-D to taki instynkt zycze szczesliwego rozwiazania!!!

A u nas dzien jak co dzien przedszkole... zakupy...gotowanie...sprzatanie... zaraz mycie dzieciakow itd.:eek:

mam do was prosbe dziewczyny potrzebuje nr tel. do polskiego ginekologa w u.k-to dla znajomej

zmykam bo dzieciaki ....BUZIAKI!!!

hej dziewczyny!!!!
ale tu cicho,za cicho co sie z wami dzieje gdzie jestescie????
u nas tragedia,remont mamy wstrzymany do poniedzialku bo plytki na podlodze nie wyschly wiec praca stanela na dobre:no: :no: :no: :no: :no: :no: przez co my sie goscimy na obiadkach dizs jedziemy do mojej siostry ciotecznej a jutro do tatka...i jakos zleci a ja odpoczne od garow
u nas oliwer...ufff daje nam popalic niezle ale robi tez postepy turla sie z pleckow na brzuszek i odwrotnie non stop piszczy wydaje niestworzone dzwieki i jest w ogole inny kazdego dnia wynajdujemy codzien cos nowego co zrobi lub powie:-p :-p :-p :-p :-p :-p
a ja zamiast w pracy w domciu:no: :no: no coz ale jutro ide i to jest pocieszajace ...
oki pozdrawiam was wszsytkie milego weekendu- odpoczywajcie

Kochane mamusie...czy u was tez tak napadalo???

Polska zasypana
W Hiszpani jest 4 razy wiecej...uffffffff
:-):-):-):-):-):-)

Hu hu ha
Hu hu ha
Nasza zima zla..

olis...a ja juz nie moge sie doczekac kiedy moje malenstwo zacznie mnie zaskakiwac swoimi osiagnieciami
Poki co nauczyl sie pakowac raczke do buzi.No to super osiagniecie:eek:
...a i zaczyna juz cos pogaduszkowywac.Moje slonko kochane
Remont ..brudna sparwa,ale efekty...to najwazniejsze

Przepraszam ze nie czytam wszystkich poscikow,ale naprawde marnie u mnie z czasem.Tylko chwilami zagladne na bb expresem

Pozdrawiam was wszystkie i mocno caluje

hej!!
miloku- to juz niedlugo!!:-) przypomniala mi sie moja ciaza szczegolnie 1 :tak: wyprasowalam!!! posprzatalam wszystko porobilam i nad ranem zaczelo sie:-D to taki instynkt zycze szczesliwego rozwiazania!!!

A u nas dzien jak co dzien przedszkole... zakupy...gotowanie...sprzatanie... zaraz mycie dzieciakow itd.:eek:

mam do was prosbe dziewczyny potrzebuje nr tel. do polskiego ginekologa w u.k-to dla znajomej

zmykam bo dzieciaki ....BUZIAKI!!!

Ty mnie kochana nie strasz
jeszcze mamy ponad 5 tyg do rozdwojenia wiec na porodowke jeszcze si enie szykujemy

ale torbe co prawda spakowalam

niech sobie stoi i czeka

smieja sie ze nnie w domu , ze poco mi jakies numery alee=rmowe jak ja i tak nie bede miala telefonu przy sobie i nie bede miala numeru i nie bedzie skad zadzonic bo drobnych tez u mnie zawsze brak:-D

no moze to i racja
chyba zaczne byc bardziej przewidujaca i nosic tel ze soba , tylko jeszcze trzaba pamietacgo naladowac:-D :-D :-D :-D

ostatnio mam zabiegane dni
latamy po miescie i zalatwiamy papierkowe sprawy

wyslalam juz o rezydenta i po 2 tyg odziwo juz dostalam odpowiedz
i jestem rezydentem:tak: :tak:

umowilam nas tez z Tristanem w ambasdzie na 11 kwietnia
bedziemy akurat rodzicow zawozic na lotnisko wiec zalatwimy przy okazji i to:tak: :tak:

mam do Was dziewczyny pytanie
bylam w job center dowiedziec sie o benefity i juz iwm wszystko ale nie zapytalam sie kiedy ma sie zaczac o nie ubiegac :confused: :baffled: :dry:
czy juz teraz zaczac czy jaks ie synek urodzi:confused: :confused:

ide na macierzynski od 1 .02. :tak: a w pon musze sie zebrac i pojechac do pracy podpisac papierek , ale jak nie bedzi emis ie mocno chcialo to zadzwonie tylko a wypisze go puzniej:tak: :tak:

tak szczerze to wolalabym zeby mezus mnie zawiozl bo ja jakos ostatnio ni emoge sie za kierownica skupic i duszno mi i ciezko sie prowadzi jak mnie ataki dusznosci zlapaia :-( :baffled:
wiec pewnie znajac zycie zaczekam do srody niech mnie maz zawiezie:tak:

ide teraz pichcic mezowi lazanie :tak: :-)

moj mezus ma jutro urodzinki ale zrezygnowal z imprezki ze wzgledu na ciezarna zonke bo wiedzial ze nieodpuszcze i bede przy garach stala
ale obiecalam ze tylko ciasto zrobie i w malym gronie wciagniemy sobie biszkopta z bita smietana :tak: :-p :-)

mielego wieczoru

Witajcie!!!
Ojjjjj faktycznie cicho tu....hehe przynajmniej nadazam;-)

mikolku-faktycznie ty sie jeszcze nie rozdwajaj niech dzidzia jeszcze poczeka przynajmniej 3 tygodnie!!!!

Asia26-uwielbiam taka zime:-) doczekasz sie osiagniec swojego malucha...oj jak dzieci szybko rosna ani sie obejrzysz i juz bedzie biegac
olis-tez bym chciala odpoczac troche od garow :wściekła/y: :tak: ale dobrze macie ze blisko rodzinka i jest do kogo pojsc:-)

A moje dzieciaki choreee.....Ada wlasnie wstala miala dzisiaj 39 temperatury no i katar sie zaczal kichanie ,Kubus dalej kaszle.....te chorobska:wściekła/y: kiedy sie to skonczy???

mam pytanko kiedy znalyscie plec dziecka???- to dla znajomej
powiedzieli jej ze pozna jak sie dzidzia urodzi:-D ale byla wsciekal:wściekła/y:

no nic uciekam .......milego weekendu BUZKA papa

Witajcie kochane
ale mialam nadrabiania od ostatniego posta fiu fiu...
Dzieki za mile slowa w moim kierunku:tak:

Przede wszystkim gorace wspolczucia dla Melek Trzymaj sie cieplo i mysl pozytywnie. Niestety czasem na takie ciezki proby jestesmy wystawiani, ale trzeba miec nadzieje, ze sie wszystko ulozy po waszej mysli:tak:

Kallusia pisalas, ze sasiadkami jestemy to gdzie mieszkasz? Kurcze jak rzeczywiscie bliziutko to musimy sie spotkac na spacerze;-)

Evusia, Majusia na spotkanko nie moglabym dotrzec, bo pisalam, ze od zeszlej niedzieli jestem w Polsce:-p Jeszcze tydzien mi zostal.

Ivonka, ale Twoja krolewna duza. Zmienila sie na buzce wydoroslala:cool2: Wiersz wzruszajacy

Maxin sprobuj na poczatek wyeliminowac nabial z diety Natalki. Moze to pomoze na skaze (o ile to skaza, skora powinna byc sucha, czesto blyszczaca i szorstkawa). Alkowi mojemu wychodzila pokrzywka po nabiale i dostal mleko sojowe, mimo, ze karmialm go jeszcze piersia. Pokrzywka pokazala sie wlasnie przed rokiem. Kramisz jeszcze Natke? Alkowi zrobili testy z krwi i wogole bardzo poztywynie odniesli sie do jego pkrzywki.

Joanno zycze, zeby z oczkiem po antybiotyku wszystko wrocilo do normy. Czesto niestety konczy sie to jednka przetykaniem kanalika lozowego. Fakt nieprzyjemne ale skuteczne (choc u niektorych dzieci trzeba zabieg powtorzyc)

Izusia sprobuj jeszcze Oliverkowi przemywac oczko rumiankiem. Dziala p/bakteryjnie. Niech zdrowieje chorowitek.

Dziewczyny nei wiem jak ja wasz wszystkie nowe spamietam. Dla niektorych sama jestem nowa pewnie:-p
Musze chyba co najmniej jendego posta dziennie skrobnac.:cool2:

reklama
Jeszcze Wam napisze, ze moj Skarb tez chory. Po raz pierwszy w zyciu kaszle go na mokro. Kurde ostatnio co przyjedziemy do Polszy to chociaz katar musi zlapac. Tym razem z kaszlem i goraczka, w prawdzie nie wysoka, ale jest.
Kurcze chcialam go na basen zabrac, ale nie wiem czy sie zdazy wykurowac.
Zal mi go tez, bo na pole chce wychodzic, a tu szlaban. (Wiem, ze pewnie spora wiekszoc pisze dwór a nie pole, ale ja spod Karkowa, a u nas na pole sie wychodzi:-p )

Acha i jeszcze musze napisac, ze zazdroszcze wszystkim mamusiom ktorych dzieci przesypiaja cale nocki. U nas od urodzenia moze 3 noce przespane i nie zapowiada sie, ze bedzie lepiej na dniach. Oj ciezka moja dola:sick: ;-) Probowalam juz wszystkiego.

Jeszcze dla zainteresowanych. Alek duzo mowi, zmiana otoczenia mysle wplywa na niego korzystnie, dziadki szaleja (w granicach rozsadku) Jest raczej drobny, bo wazy niecalej 11 kg (Evusia ale masz klopsika:-D )
Podskakuje tak na jednej nóżce, nie potrafi jeszcze żabką ;-) Czekamy na gorne trojki i bedzie mial komplet 16 zabkow. Potem jeszcze piatki. Kocham go z kazdym dniem bardziej :tak: :tak: :tak:
Co was jeszcze interesuje?:dry: ;-)
Buziaki spadam do lozka

Do góry