reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej mamusi
Niedziela rano sloneczko,a teraz chury.My wczoraj mialysmy fajny dzien,babcia przyjechal nie omieszkal przywiesc Natalce prezent,pierwsza lale,nawet mala zaczel mowi LALA.Bylysmy na spacerze,ja w tym czasie byla u fryzjera,bo juz nie moglam patrzyc na siebie w lustrze,w karju tym razem beznadziejne mnie obcieli,ale tu troszke laska mi naparwila,musze czekac az odrosna.Mala czuje sie lepiej,karat mniejszy,kaszel tez.Spi dobrze no i porusza sie wszedzie,ostatnio zostailam ja w pokoju,przychodze za moment a ona juz na drugim koncu dywanem sie bawi.Zabawna jest mowie wam,buziaki rozdaje caly czas:-) Moja stokrotka,jest boska:-D

Anetka moja uwielbia garnuszek,jest rewaecja,potrafi sie nim bawic godzinami,teraz nauczyla sie wpychac,klocki przez dziurki,tak szybko kuma o co chodzi,SZOK.Jak Patti zabki.A po powrocie dobrze sie zachowuje?

Asia kurcze ale was zasypalo,tu zaledwie jeden dzien sieng byl,nawet nie,do poludnia stopnial,ale fajnie bylo poczuc zime ,az za nia zatesknilam.Ja Mikus?

Maja blog super,lubie tak czytac co u szkrabow slychac.Ja na spotkaniu,fotki fajne,bylyscie tylko trzy?Jak mala?

Martuska dziekuje za rady,tylko nas odwiedzila i zasypujesz nas poeadami,brakowal cie tu.Odpoczywaj w kraju,a Alus niech zdrowieje,zmian kliomatu co i sie zasiebil.Miego pobytu zycze

Mysz@ twojemu szkarbowi tez zycze lepszego samopoczucia,och te chorubska:no: Ja dowiedzialm sie w 19 tyg.tez myslam,ze nie powiedza,ale jednak.

Miloku ty zorganizowan babeczka jestes.Tyle juz zalatwilas fajnie,a co do benefitow,to po urodzeniu mozesz zalatwiac jak bedziesz miala akt urodzenia.Masz czas do 3 miesiecy po narodzinach.Przykro mi,ze opuchlizna dokucza,jeszcze moment i bedzie po wszystkim,a malenstwo tulic w ramionach bedziecie.

Olis fajnie tak odpoczac od gotowania,szkoda,z etak z plytkami wyszlo,robotnicy,opozniaja wszytsko,a bez kuchni to ciezko nie?Jak maly ruchliwy Oliwierek,czekam na wiesc na blogu,pisz cos moja droga jak sobie radzi maly:-)

acha no i ja skladam MAYI ZYCZENIA DUZO ZDRWOKA I USMIECHU

Izusia a jak twoj Oskarek???Lepiej czytalam,czy jeste przez to marudny,chcetnie pije mleko,bo moja juz od 4dni odmawia:baffled: niewiem czemu,skaza zrobila sie gorsza,mowie ci jestem zalamana,o niczy innym nie mysle ostatnio,spac nie moge:no: Jutro ide do lekarza i nie wyjde jak mnie gdzies nie skieruje

Evoska a co u was zajeta kobieto,bedziesz na nastepnym spotkaniu?Bo laski sie pisza.Rocco pewnie rosnie,a jak twoj interes z kartakmi cos sie ruszylo?

reklama
Witajcie!
Dzieki babeczki za troske io dobre rady.U nas lepiej, jesli chodzi o niunia, juz czuje sie ok, rozrabia na nowo, wszedzie go pelno, raczkuje z predkoscia swiatla i wogole jest superowo-fantastyczny:):):):-)Antybiotyk podzialal, maly jeszcze kaszle ale juz niewiele.Kamien z serca:-)
Ale ze mna i z mezem gorze, to znaczy od piatku mamy goraczke ciagle, bola nas gardla, kaszlemy okropnie.Ja jak polykam to uszy mnie kluja.Dzis bylosmy w przychodni przyszpitalnej, ktora jest w weekendy otwarta.No i okazalo sie ze ja mam wirusa ale nie dali mi antybiotyku.Nie wiem czemu bo ja mysle ze to angina, nic nie moge lykaz tak uszy bola i gardlo tez.A michal ma jakas bakterie i dostal antybiotyk.Powiedzieli nam w tej przychodni ze jak mi sie pogorszy to mam tam wrocic , bo moge zlapac od meza te bakterie.Oj mowie wam, dawno tak nie chorowalismy. Mam nadzieje ze Oskarcio sie od nas nie zarazi bo naprawde juz jest z nim dobrze:-)
Poza tym chyba ok:-).
Maxin- a wiesz co ja ostatnio myje niusiowi buzie przegotowana woda tylko, bo wczesnie to przy kapieli mylam mu buzie ta woda z kranu, a teraz po tej przegotowanej jest znacznie lepiej, buzia wyglada naprawde dobrze, jestem taka happy z tego powodu. No i non sto smaruhje to tymi masciami co ci mowilam.Jak bedziesz u lekarza to popros o hydrokortizon i natluszczaj buzke malej bo to basrdzo wazne.No i daj znac po wizycie u lekarza.
Buzki dla mamus, malych robaczkow nio i oczywiscie ciezarowek!
Dobrej Nocki!!!

Hej!!!!

Przepraszam że nic nie piszę ale cały mój wolny czas tzn kiedy Martusia śpi albo zajmuje się nią tata, ja poświęcam zmianie bloga Marty i to strasznie pochłania czas że na BB tylko rzucam okiem co u was:-)

Asiu- ale zima:szok: szok, juz mi sie przypomnialo i szczerze wole ta londynsa ale fajnie byłoby np 3 dni poszalen w sniegu:-D

Izuś- jak się cieszę że z Oskarciem lepiej tylko szkoda że was wzieło trzymajcie się

Martusia- kochana nareszcie do nas piszesz jak a milego wypoczynku w Polsce Alus tak slicznie wyglada na zdjeciu ktore masz w podpisie a kiedy wracasz z Polski?

Maxin- kurcze wspolczuje ci z uczuleniem malej, a powiedz mi po czym to sie obiawia np po jogurtach wszystkich rzeczach na bazie mleka krowiego?
mam nadzieje ze dacie rade zwalczyc to uczulenie:baffled:

Mysz@- ojej mam nadzieje ze Ada i Kubus wyzdrowieja szybciutko kurcze cos dopadly choroby nasz BBumowe dzieciaczki:-(

Joanno- i jak paszport, gladko poszlo?

Miloku- kochana jeszcze troszke i malenki bedzie z toba a co do benefitow jak ja sie dowiadywalam to w JC powiedzieli mi ze musze czekac az dzidzia sie urodzi :tak: ,

Olis- jak bylo w pracy?

a gdzie reszta dziewczyn naprawde zrobilo siec cicho na BB :-(
pozdrawiam Was serdecnie wszystkie mamusie z dzidziami i mamy z fasolkami:-D papappa

Czesc kochane mamusie

Nadrabiam zaleglosci i nadrabiam i jeszcze kilka stronek mi zostalo :-) ale doczytam obiecuje...
Dziewczyny widze, ze nasza zalozycielka wrocila!!!Martuska wieki cale cie nie bylo!!!Pisz wiecej i wklej fotki synusia.I zdrowka zycze.Niech Alus zdrowieje.

I Oskarek tez chory byl.Buuu jakas zaraza czy co???Izus kurujcie sie szybko.Jedz kanapki z czosnkiem.Pomaga jak reka odjal.Ja wiem, ze nie sa to za przyjemne zapachy pozniej, ale jakie to skuteczne lekarstwo!!!

I widze, ze Natalka ma problemy ze skorka.Boze jedyny wiem cos o tym.Ja mialam to z Julcia.Okropnosc!!!Mam nadzieje, ze minie jej to bez wiekszych przygod.Maxin trzmam kciuki...Maxin juz pisalam co nam pomoglo i napisze i tobie.Myj jej buzke przegotowana woda.I tylko przegotowana!!!A jesli by miala i na ciele takie zmiany, to tez wroc do malej wanienki i uzywaj wody z butelek.Ja tak robilam i wyleczylam skore Julci w ciagu tygodnia.A wczesniej czego to nie wymyslali ci lekarze.I tu i w Polsce.I nawilzaj koniecznie skore.To najbardziej pomaga.A co do chydrokortizonu to radze uwazac bo to masc sterydowa i nie wolno z nia przesadzac.Najlepiej sprobuj najpierw z woda.Powodzenia i jakby cos to sluze rada, bo tez z tym walczylam.

Majus blog sliczny.Martuska duza panna.Jejku jak dzieci szybko rosnal.

Evoska sie nie odzywa :-( buuu...Mam nadzieje, ze u niej wszystko ok...

Miloku fotki robisz sliczne.I juz tak niedlugo i bedzie Was troje...Az mi sie moj porod przypomina.I sie wzruszylam...Ahmm....;-) Powodzenia kochana.

Asiu Mikus taki juz duzy.A czuprune nadal ma taka super???Zdjecia - az mnie zatkalo.Teskno mi do takich prwdziwych zim.Z sankami i lepieniem balwana...Szkoda, ze tu nie ma tyle sniegu...

Zmykam, bo Julcia zaraz wstanie.
Caluski dla wszystkim mam, maluszkow i naszych kochanych "2 w 1".

Witam:) nie wiem, czy mnie pamiętacie..nie dosć czesto u Was goszcze.., bo jeszcze (wciąż):/..nie jestem mamą z UK:confused:..cały czas mój wylot z Pl sie przesuwa..
Mam w zwiazku z tym pytanie "na teraz"..(nie moge wyszukac w necie)..:eek:-

ile kosztuje przeprawa promem , bądź kanałem L.- do UK?..czym taniej, jak najlepiej sobie wykupić to..czy poprzez biuro, czy na miejscu..?..BARDZO PILNE - PROSZę DZIEWCZęTA O POMOC!!:tak: I Z GóRY B. DZIęKUJEMY!

Czesc Kobietki

Alez wy produkujecie tych postow, staram sie nadrabiac, jak tylko moge niestety wtedy nie zawsze zostaje mi czas na to by cokolwiek napisac. Bylysmy u GP jak pisalam wczesniej i wiecie co choc nie chce chwialic dnia przed zachodem slonca to oczko lzawi juz tylko jak ziewa albo kicha, wiec moze faktycznie ten antybiotyk i masaz oczka pomoga bo nie bardzo chcialabym isc z Maya na ten zabieg przepychania kanalika lzowego. Pogoda u nas dzis fantastyczna wrecz wiosna, juz mysle jakie kwiatki bede sadzila w ogrodku, bo az dodatkowa energia we mnie wstapila. Teraz moje przejscia ciazowe przekazuje siostrze, po raz 4 jest ciazy i jest szczesliwa pomimo 40 na karku, a ja ciesze sie razem z nia.

Jeszcze raz bardzo dziekujemy za zyczenia dla Mayi.

maja33 my dopiero 27 marca dlatego pytalam jak Tobie poszlo :-)

miloku ja spakowalam torbe dwa miesiace przed bo intuicja podpowiadala mi:-) ze na pewno urodze wczesniej, ale Maya to taka mala przekora i spoznila sie 12 dni bole zaczely sie dzien przed umowionym termine wywolywania, a 5 tygodni to jeszcze duzo czasu wiec zbieraj duzo sil, i zycze Ci powodzenia.

Asia26 te raczki w buzi to jest najwieksze pierwsze odkrycie naszych dzieci, Maya niestety pcha je tam caly czas, nie uzywalismy smoczka wiec teraz od czasu do czasu ssie piastki i wydaje przy tym niesamowite odglosy

maxin78 co do skory to jesli nie bardzo cokolwiek pomoze to starym sposobem jest kapiel w krochmalu wiem ze to brzmi glupio ale nie szkodzi a potrafi pomoc wiec mozesz sprobowac

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i byle do wiosny....

czesc dziewczyny
Z przykroscia powiadamiam ze olenka tez ma problemy ze skora zaczelo sie od policzka a teraz ma na calym ciele. Bylam juz u, lekarki i dala masc sterydowa, jak na razxie policzki zaczynaja sie goic tylko plecki fatalnie wygladaja.

Ivonek a probowalas moze z woda przegotowana i czy moze pomaga, ajezeli chopdzi o ta z butelek to gdzie kupywalas i jak sie nazywala?
Normalnie szok niby piersia karmionw a takie dziad..... sie czepilo

Jezeli chodzi o promy to mozna kupic bilet przez internet, my plynelismy SEAFRANCE http://www.seafrance.com/seafrance/opencms/uk/en/passenger
bilety kupujesz przez kompa i drukujesz kartke z danymi

Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek

my po masci juz widzimy zmiany wiec na razie sie ciesze.
biedulka Ola,Oskarek i Moja swinstwa sie trzymaja na takich anielskich twarzyczka:wściekła/y:
Ivonek dzieki za rady,tak bede robic w wannie bo ma tylko na polioczkach i szyi,za uszkami tez
Joanna_Z gratuluje siostrze,fajna gromadka:-)ale Maja slotka na fotce :-)
Maja ja tez duzo siedze na blogu,przez to zaniedbuje majowki:confused:

ok mykam karmic mala
buzka papa

Czesc jestem, co by nie popasc w kolejny letarg;-)

Dzieki za zyczenia zdrowia dla Alka. Juz jest bez podwyzszonej temperatury, ale kaszle wciaz i katar jest :no: Kupialm mu dzisiaj syropek, bo tak leczylismy sie tylko wapnem i wick vapo-rub na plecki i klatke piersiowa.
Ja sama mam katar i czuje gardlo i smiac mi sie troche chce, ze zwalalabym na pogode w Polsce, a tu w Anglii tez choroby szaleja.

Co do masci sterydowej to Ivonka ma racje, trzeba z tym ostroznie, bo ona nie leczy przyczyny tylko objawy. Latwo si emozna przyzwyczaic i po dluzszym stosowaniu skora sie przyzwyczaja, a wtedy trzeba cos mocniejszego przepisac. Dodatkowo sterydy w nadmiarze powoduja szybsze starzenie sie skory. Sama mam atopowe zapalenie skory od dziecka z roznymi okresami remisji i juz troche sie nasmarowalam.

reklama
Kochane dziewuszki zyczy wszystkim dziateczkom zdrowia. Chorowitkom, zeby szybko wrocily do zdrowia, a zdrowym, zeby nie daly sie chorobom.

Izusia trzymaj sie dzielnie, oby Cis ie nei pogorszylo i oby antybiotyk nei byl konieczny. Ach te choroby.

Wiecie dzisiaj w wiadomosciach Polski mowili o matce pijaczce, ktora "pozwolila" o 4 nad ranem wyjsc swojemu 2,5 letniemu synowi na pole w pizamce z golymi nozkami. Maluszek przeszedl sam 1,5 km i z wycienczenia i mrozu zasnal przy drodze. Odmrozone ma stopy i dodatkowo przez matke jest posiniaczony. Znalazl go kierowca wracajacy z pracy. No normalnie ryczec mi sie chcialo jak to ogladalam. :-( Co za matka!!:wściekła/y: Ponoc podobnych przypadkow jest mnostwo (nie az tak drastycznych)

Evusia co tam u Ciebie???

Do góry