reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

laseczki heeelp mi..........
potrzebuje szybkiego przepisu na biszkopt moze któras z was zna? bo chciałabym upiec biszkoptowe serce z galaretka ................

reklama
Składniki:
- 5 jajek,
- niepełna szklanka cukru,
- szklanka dwie łyżki mąki,
- szczypta soli.

Jak przyrządzić?
Oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczyptę soli i bijemy sztywną pianę. Gdy piana jest tak szczywna ,że nie spływa po odwróceniu miski do góry dnem, ciągle miksując dodajemy cukier. Miksujemy kilka minut aż masa ,znów będzie sztywne i dodajemy żółtka. Miksujemy przez kolejne kilka minut, do moment gdy powstała masa zacznie gęstnieć. Następnie wysypujemy mąkę na sitko i potrochu "sitkujemy" mąkę na ciasto lekko mieszają. Po dodaniu wszystkiej mąki, ciasto wylewamy do prodiża z dnem wysmarowanym masłem lub margaryną. Pieczemy około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Jak podawać?
Ciasto jest pyszne z każdą masą .

Uwagi:
Gdy ciasto jest dobrze ubite, przy mieszaniu podczas dodawania mąki powstają bąble.

Oj dziewczyny...a czy to wazne ile ktora z nas ma lat?ja wczesniej nie znalam Waszego wieku ale mi to wcale nie przeszkadza.. najwazniejsze ze jest z kim pogadac, zapytac sie o cos czy zwierzyc...

MoniaIcolinek a jednak skaza...u mojego Dawidka tez to chyba jest skaza(tak powiedziala pani doktor w Polsce) ale ja nie daje mu zadnego specjalnego mleka-pije HIPP,tylko ograniczylam nabial po tym jak kiedys dostal strasznej wysypki(wtedy nie chcial jesc nic innego tylko mleko,jogurty i serki bo mu jakies zabki szly) i teraz juz jeszt dobrze.tylko codziennie smaruje go ta mascia z parafiny i ma gladka skorke...a jakie mleko lekarz Wam prepisal?
Pinka25 to rob pyszniutkie ciasto dla ukochanego zeby byl zadowolony:-)...

A Wam wszystkim zycze zeby dzisiaj dzieciaczki poszly szybciutko spac zebyscie mogly zjesc romantyczna kolacje z Waszymi Walentymi i zrobic co tam jeszcze chcecie:-D...(sobie tez tego zycze:-D bo moj to pewnie zapomni o Walentynkach:-().

Do zobaczenia jutro.pa

buziaczku - jestes wielka dzięki lece moze jeszcze zdąże zanim mój wróci:-)
Prosze bardzo nie ma za co ...;-)

Oj dziewczyny...a czy to wazne ile ktora z nas ma lat?ja wczesniej nie znalam Waszego wieku ale mi to wcale nie przeszkadza.. najwazniejsze ze jest z kim pogadac, zapytac sie o cos czy zwierzyc...
hehe Spokojnie , to wszystko bylo dla zartow...:-D:-D
My sobie zartwoalysmy ze ta ma tyle lat a ta ma tyle ...:-D wiek o niczym nie swiadczy :-p:laugh2: pozdrawiam

Witam , no Moja Malenka juz spi slodziutko w swoim lozeczku !
A ja teraz ogarne kuchnie i , wskakuje na mega kapiel z babelkami mmmm musze sie odswierzyc zanim przyjdzie moj mezulek:-D ...podobno ma dla Mnie jakas niespodzinke :-p:baffled: juz sie nie moge doczekac,..co On to wymyslil.
Hehe pewnie standardowo kwiaty i winko ...ale zawsez dobre i to...:-Dja natomisat zaskoczylam go dzis ogromna kartka :tak:niezla mial mine jak wstal i ja zaobaczyl:szok::-)

Pinka - Gratuluje dwoch zebolkow, u Nas jeden rosnie juz w gore :tak:ale wyglada jakby byl krzywy :eek:moze narazie tak bo rosnie hmm nie wiem ...
Zdjecia extra a pamietam jak byla malutka ale wysoka bedzie chyba co ??sliczna ma buziunie
Olcia 23- Wiesz jak zawsze sobie Ciebie kojarze , z kobieta o wielkim sercu, rodzina pelna szczescia i milosci ...takie ciepelko od Was bije...hmmm nie wiem skad tak to czuje ....
Tygrysek - Mam nadzieje ze Twoja milosc nie zapomniala o Tobie ;-)

Pozdrawiam i wielkie buziaczki Kochane , pa

kochaniutkie placuszek wyszedł hi hi przesyłam kawałek i lampeczke winka buziole i miłego wieczorku dla was

Załączniki

• SL730751.jpg
    SL730751.jpg
    79,8 KB · Wyświetleń: 27
vday_balloon.gif

Hej kobietko kochane, supcer dnia wam zycze, hmm moze bardziej wieczorku:-D:tak:. Mam nmadzieje ze mnie jeszcze pamietacie, sie cos nie pojawiam ale mam ciagly brak czasu:zawstydzona/y:, zawsze cos hihi.
Pozdrawiam goraca "stare" forumowiczki i witam wszystkie nowe, a widze ze troszeczke was przybylo, SUPER !!!

reklama
Do góry