reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
w końcu się wzięłam w garść i może już więcej napisze :-D:-p...
Jesteśmy w polandi od 3 grudnia a tu nie ma wystarczającego śniegu by iść z Bąbelkiem na sanki, jest delikatna warstwa śniegu ale utrzymuje się na trawie...
Z M zaczyna dopadać nas smutek że nie długo będziemy musieli wyjechać, najbardziej to będzie brakować Bąbelkowi - dziadków, cioteczki, kuzynów i brata. Znów będę tylko ja :-(. Gdy byliśmy tutaj na 2 tyg to jakoś człowiek nie zdążył nacieszyć się rodzinką i znów byliśmy u siebie w Londynie, teraz jesteśmy miesiąc i robi nam się bardzo smutno, ale dosyć o tym.
Wklejam parę fotek by przypomnieć o sobie :-D. Fotka jest z Wigilii i z Chrzcin

Pozdrawiam cieplutko z Polandii

Załączniki

• IMG_1906.jpg
    IMG_1906.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 32
  • IMG_1990.jpg
    IMG_1990.jpg
    36,6 KB · Wyświetleń: 33
reklama
Witam Mamusie!

Widze ze troszke forum ruszylo ale fajnie!:-)
U nas przeziebienie mija narezscie:happy2:

Mala-gorzatka ja szczepilam Brianka w Pl na zoltaczke engerixB dostal tam dwie dawki ale zaplacilam za nie 50zl za jedna cos takiego.W uk jak przyjechalam nie chcieli mi zaszczepic malego ale poklocilam sie troche i dali mu ta szczepionke:-)bo to ostatnia dawka to musial przyjac.

Olcia to wypoczywaj ile mozesz!iekne foteczki:blink:wyrosl wam chlopina.

Mamuska oj napewno ciezko tak odjezdzac od bliskich ale coz jesli trzeba to trzeba napewno szybko sie spotkacie!:-)rowniez piekne foteczki!

Buziaczku i jak tam w spacerowce mala sie czuje?:blink:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc mamuski!!!
U Nas jakos sie zmienil harmonogram dnia:mala kompletnie nie chce jesc o tych porach,co zawsze:dry:Drzemka tez jakos kazdego dnia inaczej:dry:Schemacik nam podupadl i nie moge tego zmienic,choc bardzo sie staram:baffled:Nie wiem co to bedzie jak wyjedziemy do Polski!Tam wogole nie bedzie drzemala,bo za ciekawska jest a tyle nowych ludzi i rzeczy:szok:A jedziemy juz za tydzien:-)
Mam w zwiazku z moim wyjazdem pytanko,moze ktoras z Was cos wie na ten temat:
otoz kupilam bilety na samolot online z Ryanair.No i nie wykupilam bagazu.Stwierdzilam,ze podrecznego 10kg mi starczy,do tego M 10kg i spoko,ale uswiadomilam sobie,ze on musi byc ograniczonej wielkosci i po prostu nie dam rady wszystkiego zabrac.No i tu pytanko:czy jesli bilet mam kupiony bez oplaty za bagaz to czy moge zabrac tak czy siak walize i zaplacic na lotnisku za nia?Na stronce jest napisane bardzo niejasno o tym,a zeby dodzwonic sie do biura obslugi trzeba miec anielska cierpliwosc i kupe kasy,tak dlugo trzymaja czlowieka na linii:wściekła/y:
Nie chcialabym brac walizy i kaza mi od kilograma zaplacic:no:Czy ktoras z Was kiedykolwiek miala juz bilet i osobno placila przy odprawie za walizke?

Mamuska79 - nie dziwie Ci sie!Ja za kazdym razem rycze jak bobr jak wyjezdzam z Pl,a im dluzej sie jest,tym jest gorzej:baffled:Krystianek wyrosl,ze hej!!!:tak:Fotki swietne!!!

Olcia - zdjecia super!Sliczna dziewczyna jestes:tak:;-)Wycieczka do zoo sie udala?Jak Benji zareagowal na zwierzaczki?

Pozdrawiam i lece dalej,robie obiad i sprzatam i jeszcze musze skoczyc na zakupy...Na szczescie narazie Nika spi-kolejna jakas dziwna drzemka:dry:
papapapappappapaappapaaaaaa

No to jeszcze raz ja na chwileczke szybka ... tak w skrocie ...

Swieta swieta i po swietach spedzislimsy je w angllii u tesciow wigiliie, a w bozenarodzenie odwiedzila nas daleka rodzinka , noi troszke bylo wesolo:dry: heh co za duzo to nie zdrowo:wściekła/y: Moj jak zwykle nie ma glowy do alkoholu i nie wie kiedy stop.
Reszte dni spedzilismy na wyjazdach do parkow, lasow, na spacerkach, cale dnie razem bo Moj Maz mial wolne od 22-2.01, wiec duzo czasu sobie i Blance poswiecalismy wieczorkiem Blanie zostawialismy u Babci a My jechalismy do restauracji na kolacje a potem na film do kina , bylismy na premierze I'm Legend ' z Will Smith. bardzo fajny film :tak: zreszta uwielbiam ogladac filmy , a jeszcze bardziej wzerac popcorn z coca cola :-D:-D:-D i ten efekt :-phehe pychota puste kalorie :-D
Nasza 1 zmiana w tym roku to to ze ;W marcu planujemy sie przeprowadzic na nowe mieszkanko , wlasnie jestem w trakcie szukania czegos fajnego i odpowiedniego dla Nas (pokoik dla Blanci:sorry2::tak:), w czerwcu jedziemy samochodem do Polski, swieta i sylwestra tez tam planujemy , marzymy tez o wycieczce w cieple miejsce tkj. Hiszpania, Wlochy, Teneryfy, i inne fajne miejsca ..ale to zobaczymy na ile nam pozwoli budzet :-poczywiscie czeka nas 1 roczek Blani - impreze zorganizujemy na dziace nad jeziorem :-) w Polsce :cool2:.
w pazdzierniku planuje podjac prace :-)wraz z Mezem :tak:bo za rok bedziemy sie starac o mortgage :blink:mam nadzieje ze nasze marzenia i planowanie sie choc troszke spelni - My musimy czyms zyc :-D:-D by sie nie nudzic :sorry2::-):-D
a jak nie to zawsze mozna pomarzyc ....

Blania rosnie migiem , w spacerowce jej sie strasznie podoba ..:szok:oczy lataja tylko:tak:
o jej osiagnieciach napisze jutro bo teraz zmykam cos zjesc i jak mala sie przebudzi nakarmic ja i polozyc spac ..bo jutro mam college ...a moze jeszcze dzis wpadne pozniej kto wie ...ale zimno brrrzmykam podkrecic ogrzewanie ...u was tez tak zimno ??

Buziaczek - bardzo wam zazdroszcze ze macie z kim zostawic mala i robic sobie maly wypadzik chociazby do kina na maly seansik.
Pomimo ze moja mama jest u nas, nie zostaje ochoczo sama z mala. Pewnie to juz wiek nie ten...czasem wieczorem pojade z moim do sklepu spozywczego polskiego, wieczorkiem...tak zeby sie "odprezyc" no i wybarz jakas kaszke dla malej (bo facet to nie umie) ale wtedy juz mama ma nos na bo kwinte i tyle z tego....
W sobote jedziemy do Polski. Moj wraca a ja zostaje na dluzej bo mam wiele spraw do zalatwienia i jak pomysle ze wszedzie bede musiala isc z mala ...tloczyc sie w tych autobusach ehhhh co tu gadac
Bardzo ci zazdroszcze ze mozesz sie oderwac "od domu" bo latwiej jest cieszyc sie maciezyntwem....

reklama
Buziaczek- ja sie przylacze do malagorzatki,bo ja tez nie mam z kim malej zostawic.Raz sie udalo z moja siostra,ale Ona nie ma czasu,bo zabiegana wiecznie,a tesci trzeba latami prosic,zeby zostali a i tak zawsze znajda jakies inne zajecie:-(
Tez wlasnie chceielismy isc na ' i'm legend'....
Piekne plany macie!Bede trzymala kciuki za ich spelnienie!Cieple kraje....hmmmm....pomazyc....My zawsze cos innego znajdujemy z wydatkow i chyba nigdy nie pojedziemy w taki raj!!!Mnie sie tak to marzy....Ale bym sie poopalala,hahaha;-):tak:
Ciesze sie,ze forum powolutku rusza,bo sie stesknilam:tak:
MILEGO DZIONKA!!!

Do góry