reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie przy porannej kawce ( albo raczej już popołudniowej:-p)
dzisiaj brzydka pogoda, deszcz pada, tak jakoś nie mikołajkowo, no ale nie narzekam
Karolinka dostanie prezent dopiero jak tatuś wróci z pracy, kupilismy jej taką farmę zwierząt, figurki i takie tam różne, mam nadzieję , że się jej spodoba:tak:

Mala-gorzatka każda z nas to przechodziła i co pewien czas przechodzi, niestety ta monotonia jest dobijająca, pamiętam jak Karolinka była taka malutka i ja całe popołudnia i wieczory spedzałam tylko z nią, bo M w pracy był do 22, wiem, że to dobijające i jeszcze taka pora roku, o 16 robi sie ciemno, ale pamiętaj , że to minie, to nie trwa wiecznie, moze jak rodzinka przyjedzie to nabierzesz troszkę sił, odpoczniesz przez święta i świat stanie się piękniejszy, a potem przyjdzie wiosna i zrobi się ciepło, nie martw sie, będzie dobrze:tak:, głowa do góry:-)

pozdrawiam:happy2:

reklama
Witam laski

Od czego zaczac:confused: wypadlam ostatnio wogole z rytmu bb,niewiem jakis kryzys przechodze czy co,jak kiedy zagladalm codziennie tak terz udaje mi sie tylko przeczytac ,a na odpisanie juz czasu brak,potem zapominam co chcialm odpisac kazdej:confused: och zakrecona ostatnio jestem,gonie jak szalona i zalatwiam kupe sparaw

u nas ok ,przygotowania do przyjazdu izusi trwaja.Natalka jeszcze troche kaszle,ale katar znikl,gadula jest niesamowita chybz z nowych 10 slow w tym tygodnu sie nauczyla:szok: zaskajuje mnie jak wszytsko powtarza,choc wiecj mowi po angielsku boim sie aby nie mieszala jezykow i mowilam np "mami daj mi Juice":-D

pewnie nie nadrobie co u was,sorki,przez wekend na pewno nie bede miala jak wejsc na bb same rozumiecie,ale zycze wam udanego wypoczynku w rodzinnym gronie

pozdrawiam was goraco

ach,moze urzadzimy sobie zabawe,napiszcie mamusie list do mikolaja,moze na gwiazdke dostaniecie co pragniecie;-):tak:

9a298ae8ep.gif

Drogi Mikołaju marzeń mam kilka przeczytaj to chwilka,
Kochany św.Mikołaju ,W tym roku bylismy bardzo grzeczni wiec poprosimy cie o pare rzeczy

*skorzane rekawiczki
*duza torbe
*i kozaki

skromne zycze,mam nadzieje,ze zostana wysluchane i mikolaj doceni jaka bylam grzeczna dziewczynka
:-D:tak:;-)​

Czesc Dziewczyny

Kazda z nas na obczyznie przechodzi, przechodzila a moze bedzie przechodzic kryzys ze to nie to, za daleko od rodziny i tego do czego bylismy przyzwyczajeni od maluchow, teraz same mamy maluszki, niektore troche male, niektore troche wieksze i dla nich trzeba troche sie oczasnac i pokazac im co lubimy w swietach, jak je obchodzic i dla nich byc usmiechnietym, bo jak beda widziec ze jestemy ciagle nizadowolone, ze nam sie nie podoba to one przejma to od nas. Dla naszych maluchow to my jestesmy wzorem i to one biora z nas przyklad wiec uszy do gory i bedzie dobrze.
Ja dzis z tej racji pojechalam do miasta i kupilam troche ozdobek cos na okna i na drzwi zeby bylo widac i w domu ze swieta sie zblizaja choc jest troche czasu, ale to i tak szybko minie.
W zeszlym roku czekalismy ze wszystkim prawie do konca ze ogole nie naciszylam sie swietami, dlatego w tym roku zaczynam wczesniej i juz;-):-):-):-)

Z racji Mikolajek duzo slodkosci, slodyczy i radosci tego Wam Ania zyczy - ale mi sie zrymowalo.

Czesc ja tylko na chwilke sie przywitac ale widze ze nie ma nawet z kim watek umarl juz :-(...

Skladam wszystkim serdeczne zyczenia z okazji mikolajek:tak:;-)

Ja osobiscie nic nie dostalam , tylko poklucilam sie jeszcze z moim :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to chyba byl prezent dzis, Blania nie spi jeszcze:no::-( a jutro o 5 musze ja zrywac bo jedziemy do Londynu w sprawie paszportu.
Dzien mija za dniem, Blanka rosnie juz lepiej jej idzie jedzenie lyzeczka chyba sie zaczela z nia zaprzyjazniac...tylko zauwazylam ze wszystkie sloiczki z jabluszkiem jej nie smakuja bo sa kwasne , czy wszystkie sloiczki sa kwasne z jablkiem czy jakas firma ma slodkie jabluszko ???:confused::confused:

Ok Zmykam , pozdrawiam Mnie chyba tez zaczyna wkurzac wszystko dookola albo przez @ albo hormony szaleja bo wszystkiego mam juz serdecznie dosc ...przykro MI tez z tego powodu ze kolejne swieta spedze z Tesciami a nie ze swoja rodzinka ,ale powiem wam szczerze ze jak by Blanka dostala paszport na swieta to bym pojechala :tak:bo bez niej nie chce nigdzie jechac nie rozstaje sie z nia :-D

Buziaczek - mam dokladnie ta sama sytuacje:-(Zostaje KOLEJNE juz swieta tutaj i to z tesciami i straaaasznie tesknie za tymi godzinnymi przesiadowkami przy swiatecznym stole w Polsce z braciszkiem i Jego rodzinka i z siostrzyczka:-:)hmm::sad:...A tu zerowy klimat swiat i wogole bleee...Brakuje mi nawet tego,ze moja maminka zawsze wpada w zly nastroj przed sama wigilia bo sie bidulka narobi,nagotuje a my sie zawsze spozniamy;-)I krzyczy straaasznie:tak:Jak mi tego brakuje:-(....
Ale jakos trzeba stworzyc klimacik i stworzyc fajne swieta,chocby dla dzieci bo One zapamietaja nasz nastroj i nastroj calych swiat:tak:Wiec trzymaj sie goraco, bezie oki:tak:!!!!!!!
Przykro mi,ze poklocilas sie z M:-(...Moze i Jemu udziela sie Twoj humorek,he?:sorry2:

Anulka99 - masz racje:tak:Dzieciaczki zapamietaja swieta po swojemu i to my stworzymy dla nich ten obraz i wzor swiat,wiec pora wziasc sie w garsc laski i zaczac swiateczne przygotowania i to pelna para;-):-) :tak:

Maxin - oj,to musi pociesznie brzmiec takie mieszanie:-D A to dopiero poczatek:tak:Co to bedzie za fenomenalny mix jak porzadnie zacznie mowic;-):-):-D
Co do Ciebie to nie dziwie sie,ze nie masz czasu na BB,skoro masz core,prace,zalatwiasz co chwile a to przedszkole a to szkole znajomym i jeszcze z M trzeba troche czasu pobyc;-)Dobrze ze wogole masz czas zeby tu zajrzec;-):tak:

Mala-gorzatka - jak tam dzis samopoczucie?Lepiej juz troszke?

Ide powoli spac,bo dosc pozno juz a jutro wczesna pobudka zapewne mnie czeka:sorry2:Nika nie chce sie przestawic na dluzsze spanie:dry:Zasypia juz nie o 19 jak do niedawna ale ok 20-21 ale budzi sie ciagle ok 6-7:sorry2::dry:....Czy ja calkiem musze stracic nadzieje,ze kiedys razem pospimy do 9?;-)

PAPA!!!
KARALUCHY POD PODUCHY!!!!!!!!

a ja spac nie moge wiec zaglada co u was

buziaczek,terz bedziesz miec Mal przy sobie na swieta bedzie wiec inaczej,jak smutek zawita przytul ja mocno i pomysl o czym dobrym,na chwile pomoze;-)koniec roku sie zbliza i kazdy widze juz zmeczony,nowy rok przyniesie nam sile:tak:

katarzynka jak u was ze zdrowiem,swiateczne klimaty widze wam w glowie,ale wiecie jak za duzo bedziecie rozmyslac,ze nie ejstescie z swoimi rodzicami,tym gorzej bedziecie sie czuc,zaplanujcie nastepna wigilia w pl:tak:,jak Weroncia sie czuje?

anulka ja nie lubie czekac az do wigili na choinke uwazam,ze na mikolajki powinnna juz byc,tradycja mowi inaczej,ale co tam kazdy tworzy swoja hehe;-)Jak przygotowania do wystepu Lukasza?

malo-gorzatka doczytalm i pamietam humor cos nie tak,kochana trzymaj sie i mysl pozytywnie,na swieta zalecam duzo wypoczynku:-)

:rofl2:Witam z wczesniusienka kawusia:sorry2:

Jak pisalam juz wczoraj, spodziewalam sie pobudki z samiutkiego rana....Moja Nika jak kogucik jest:tak:Ale dzis to juz 5:30 na nozkach:dry:A poszla spac ok 21....:baffled:
Wybierzemy sie dzis na zakupki swiateczne:tak:
Dziewczynki - musze sie pochwalic,ze schudlam do 54.5kg:-):tak::rofl2: Nowa dietka;-)I nareszcie wrocilam do wagi sprzed ciazy:tak:To dobrze,bo najbardziej sie balam,ze nadal bede nosila pare kilo jak zaczniemy sie w sierpniu starac o drugiego bobsia;-)Wtedy wogole juz nie dalabym rady zrzucic niczego i pewnie by mi zostalo:-p:baffled:
MILEGO DNIA WSZYSTKIM ZYCZYMY!!!!!
I idziemy sie bawic klocuszkami;-):tak::-)

Wklejam pare fotoskow,bo M nauczyl mnie nowym programikiem zmniejszac zdjecia;-):-)

1. w dresiku reakcja na bajke 'REKSIO':-D
2. zabawa zeberka w domku i wielkie popisy:-D:tak:
3. fota z basenu z kolezanka Gabryska(6mcy):tak:
4. dostalam nowa ksiazeczke elektroniczna od Mikolaja;-):-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana:-)
No i mnie mała dzisiaj wczesniej obudziła bo juz przed 6.Teraz sobie smacznie usneła,a ja musze odprowadzic starszego do szkoły.:baffled:
katarzyna zdradz mi prosze jaka dietke zastosowałas bo ja tez borykam sie jeszcze z ciążową nadwyzką:crazy:

reklama
Gabis - dietka SOUTH BEACH:tak:Rewelka!!!Trzeba przestrzegac ostro ale czujesz sie swietnie,duzo jesz tylko ze nie wszystko po prostu;-)Polecilam ja juz paru osobom i kazdy widzi efekty i ja chwali:tak:Ja jestem baaaaardzo zadowolona:tak:
Widze ze Nasze kruszynki to ranne ptaszki;-):-D

Do góry