reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam;-):-) ,
Ja tylko na chwilke tak spojrzlam co sie dzieje, wlasnie ogladam superwizjer o ''misji polakow'' zolnierzach ktorzy byli w aganistaninie na wojnie, i zabili tam kilka osob ...i zostali oskarzeni o niepotrzebna interwencje, grozi im kara nawet dozywocia:szok::no: nie wierze juz normalnie co sie dzieje na tym swiecie :-(.

Blania juz spi, ale sie kreci i pewnie niedlugo sie obudzi z placzem :-(jak co wieczor, chyba ma lekko napuchniete dziselka i podajej jej apap w syropku i potem juz spi, a przez to ze ja boli nie moze jesc i placze bo jest glodna :-(

Ostatnie osiagniecie mojej corci to dziwnie sie roznym rzeczom na glos:-D, jak podam jej palce to lapie i sie odwaznie podciaga:tak: , juz siada :szok::tak:ale ja jej nie pozwalam jeszcze siedziec, podciagnie sie i ja klade ale ona dalej do gory ciagnie zeby jej nie klasc :tak::-D
boje sie strasznie , czasami ja sadzam np, jak ja ubieram ale u mnie na kolankach jest podparta, nigdy jej nie puszczam ani nie zostawiam samej, mam nadzieje ze nie robie jej krzywdy ???:confused::confused::confused::no: powiedzcie kiedy moge ja zaczac sadzac , tak na kilka minutek ale z moja pomoca rak , chodzi mi o podpieranie sie , przysiadanie takie????????? nie takie prawdziwie sadznie jak 8 miesieczniaka:-D:confused::sorry2:

ja rownierz uzywam butelek aventu, i mam jedna z tommee tippee , bo mialam ja z laktatorem :tak:ale tez jest bardzo dobra nie narzekam na nia nigdy, czasami aventu potrafi mi popuscic :wściekła/y:a wtedy sie strasznie wkurzam bo akurat wtedy gdy wychodzimy i Blanka jest ubrana noi...musze ja przebierac ponownie a przy tym jest placz :dry::dry: Nie lubi sie juz ubierac :no:

Po za tym musze sie Wam pochwalic bo rosne z dumy ze Moja Mala Panna zjadla dzis prawie 3/4 sloiczka Heinz chiken z vegatable, smakowa jej bardzo ale dopiero po kilku lyzkach i przy ogladaniu razem z Tata - Johny Bravo :-D:-D:-DMoj Maz lubi ogladac czasem bajki by sie wyluzowac i posmiac :zawstydzona/y::-D:tak: Faceci to cale zycie sa dziecmi :-D;-)
Teraz kupilam jej znow z heinz sunday chicken z wrzywakmi , i warzywka z porkiem :tak:zobaczymy czy bedzie jej smakowac , i mam jeszcze chyba hippa warzywka z szyneczka , ale co nie bardzo jej smakuje hipp.

A Wszym maluszkom jakie sloiczki najbardziej smakowaly ?????:confused::confused:

Pozdrawiam zmykam sie kapac i spac ....do juterka , a w piatek juz wizyta w konsulacie a My zdjec nie zrobilismy jeszcze:szok::zawstydzona/y: musze wyciagac mojego w srode do fotografa :shocked2::-p hehehe

Buziaczki wielkie

PINKA ODEZWIJ SIE KOCHANA !!!!!!!!!!!!!!

Witam,
Nie pisałam przez pare dni bo niestety net znikła :-(, a co u nas - jesteśmy już w Polsce :-D. Bąbelek lot zniósł super, jak tylko samolot startował to zasnął :szok:, nic mu nie przeszkadzało, w czasie lotu bawił się grzechotkami, troszke marudził bo musiał mi cały czas być na rączkachi nie mógł się położych wygodnie, to było chwilowe. Przy lądowaniurównież zaczął przysypiać, ale rozbawialiśmy go grzechotkami, szkoda zaraz było go budzić. Jednym słowy lot był miły i bez płaczu :-D:tak:. Teraz każdy zajmuje się Bąbelkiem, a ja mam wolne :-D. Na pewno będzie rozpieszczony :-p, ale jak tu zwracać uwage dziadkom by go zostawili choć troszke w łóżeczku :-). No cóż śniegu nie ma, słoneczna pogoda się zrobiła, więc wybieramy się na spacerek.
Anulec gratuluje fasolinki :-D:-), super!!!
Izusia sto lat sto lat... choć spóźnione to szczere najlepsze życzonka :-)
Maxin super - wieczorek z M, super sprawa :tak:
Maggusia dużo zdrówka dla Brzdąca
Anetka głosik oddany :-D

niestety musze już uciekać.. miłego dnia

hej
mamuska super ze am tez podroz sie udala, nam sie udalo bo my mielismy wolne miejsce w naszym rzedzie i rozscielilam Natce matke to sobie mogla pofikac a i nam raczki odpoczely, nasze male podrozniczki

anetka glos odany , cudny syneczek,niezly przystojniak z niego rosnie

a u nas wszystko ok, ale mala czasami bywa placzliwa przy zasypianiu i niekiedy budzi sie z placzem, mam wrazenie, ze jest na etapie, ze trzy drzemki to juz dla niej troche za duzo a dwie jeszcze za malo, mam nadzieje ze ten etap szybko minie
pozdrawiamy , buziaki

witajcie, ostatnio nie piszę, bo już kompletnie nie mam czasu, cały czas coś do robienia, jak nie obiad , to pranie, sprzątanie, spacerek, zakupy, czasem już wymiękam wpadnę tylko na sekundkę , poczytam co u Was, sprawdzę jak tam mała Majeczka i tyle, na pisanie czasu brak:-p. Nieźle ten czas zasuwa już grudzień, za chwilkę święta, super juz się atmosfera świąteczna robi, tylko śniegu brak:tak:

Mamuśka fajnie , ze już w PL, zazdroszczę:-p, też bym tak chciała:happy2:, odpoczywaj sobie a dziadki niech porospieszczają malucha:tak:

Buziaczek kiedy Ty znajdujesz czas na takie dluuugie posty, podziwiam Cie:tak:

Maggusia zycze duzo zdrowka dla Braianka:happy2:

pozdrawiam wszystkie mamusie :-) milego dnia

malagorzatka wysłałam męża zeby wymienił te butelki no nowe.No jest lepiej.Rzeczywiście kupiliśmy jakies trefne może za długo stały i się mońki albo plastiki wypaczyły.nie wiem.Ale mimo tej poprawy drbrowns nie będa moimi faworytami.Jestem jednak za butelkami z Aventu.
buziaczku rózne dzieci ,róznie siadają jesli twoja niunia juz jest gotowa zeby zacząć siadać to czemu nie.Może podeprzyj ją na pare minutek i zobaczysz jak będzie.Oczywiście nic na siłe.
nafnia a może mała Ci ząbkuje?
magusia gratuluję nowej pracusi! Co będziesz tam robić?

A ja dzisiaj byłam na włozeniu implantu.nic to nie boli.Narazie mam ciasno ramie owinięte bandazem i czasami czuje jakies lekkie kłucia.Ale czuję się ok

Buziaczek[/b] kiedy Ty znajdujesz czas na takie dluuugie posty, podziwiam Cie:tak:
Dzieki, he he Jak juz leze w lozeczku po ciazkim dniu, poznym wieczorkiem wykapana , relaxuje sie na BB:-D:tak:

buziaczku rózne dzieci ,róznie siadają jesli twoja niunia juz jest gotowa zeby zacząć siadać to czemu nie.Może podeprzyj ją na pare minutek i zobaczysz jak będzie.Oczywiście nic na siłe.
Hmmm, chyba jeszcze poczekam z tym podpieraniem - narazie bede cwiczyc z nia kilka razy dziennie to podciaganie sie do siadania za raczki wkoncu sama bedzie sie lapac i probowac siadac:tak:;-), jestem tylko ciekawa czy jak ja ubieram na moich kolankach to nie robie jej krzywdy:confused:lub czasem jak sie z nia bawie to przysadze ja :confused::sorry2::sorry2::sorry2:

Pozdrawiam , zmykam na kawke i przed Tv ''Mamo,to ja '' poki Blania spi :tak:;-)
Pappapapapa:happy2: do wieczorka

reklama
Buzieczek - ja tez mialam dylemat jak Niki rosla bo sama chciala szybko siadac:-)I lekarz(oczywiscie chodzila od czasu do czasu dla pewnosci i uspokojenia samej siebie) powiedzial,ze to dziecko decyduje na c jest gotowe.Jesli Blania pokazuje Ci,ze moze juz sie podciagnac i siasc na pare sekund to moze jej nie zabraniaj.Dziecko nie zrobi nic na co samo nie jest instynktownie gotowe.U nas to samo pozniej bylo ze staniem:-D:tak:A za uchem slyszalam gos tesciowej ze za szybko i bedzie krzywda dziecku:dry:Nic Nikusi nie bylo a radosc miala ogromna!!!:tak:;-)

Do góry