reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam!
Ja mam tylko takie szybkie do Was pytanie.
czy na początku normalny jest ból w podbrzuszu jak przed @? gdzieś już czytałam o tym, ale tak dla "spokojności". Ach no i czy warto iść do lekarza w pierwszym tyg. po spodziewanej @, czy mnie wyśmieją, bo słyszałam różne opinie, że dopiero w którymś tam tyg. będą traktować sprawę poważnie?:confused:
dzięki z góry i dobranoc!

reklama
anulec mnie tez tak pobolewało na samym poczatku ciązy.Bardzo się martwiłam i jeszcze miałam takie dziwne brązowe plamienia.Ale podobno to czesto sie zdrza i te bóle tez normalne.A jeśli chodzi o lekarza to tydzień po spodziewanym terminie @ mozesz juz iść.
buziaczek, malagorzatka mie też czeka przeprawa z konsulatem.Mam umówiony termin na 10 marca dopiero no i nie wiem czy mnie wtedy bez kolejki przyjmą? Jak myślicie?Opiszcie prosze jak juz bedziecie po sprawie.

Maxin, izusia - wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek.

Witam wszystkich!
No i po weekendzie:-(....
Weroniczka zostala dzis z babcia w domu a ja z M wybralismy sie do centrum handlowego na zakupki i kupilam fajowa kurtke, M z reszta tez:-) Wczoraj kupilam kozaczki na obcasie i dzis postanowilam dokupic kurteczke i od razu humorek lepszy:-D:-D:-D
Weronisia ma juz prawie caly stroj na mikolajki tylko nie moge dostac nigdzie czarnej bluzeczki,a potrzebuje bo ma gole ramiaczka w stroju i chce cos wyyslec pod spod...Jak juz jest czarna to albo z kwiatami albo golf a to znowu za cieplo:baffled::dry:

Anulec - ja tez mialam bole i krwawilam na poczatku i strasznie sie balam,ale lekarz(poszlam specjalnie do polskiego ginekologa bo stwierdzilam ze powazniej to potraktuje)po milionie badan powiedzial,ze jest ok i nie mam sie martwic,ale wydaje mi sie ze lepiej jak pojdziesz do lekarza i spytasz,dla pewnosci.
Mysle ze mozesz spokojnie juz isc i powiedziec ze jestes w ciazy i to sprawdza.Ja poszlam nastepnego dnia po wykonaniu testu,bo tak dlugo staralismy sie o dzidzie,ze nie wytrzymalabym sekundy dluzej!!Idz dziewczyno i pytaj o wszystko,najlepiej jak tylko w domu jeszcze ci cos do glowy przyjdzie to zapisz od razu pytanie i czytaj z notesu lekarzowi bo sami to ci nic nie powiedza a tak bez stresu bedziesz wszystko wiedziala!
jeszcze raz GRATULACJE!!!!

Mala-gorzatka28 - ja tez zawsze przezywam szczepienia straaasznie i cala sie trzese,tym bardziej,ze osobiscie jak mnie chca igla kluc to mdleje i zawsze na lezaco mi pobieraja krew:dry::zawstydzona/y:Ale moja niusia NIGDY przy szczepionce nie plakala jeszcze;-):-)
A co do tych wariatek w przychodni to CHWALA CI wielka,ze wstawilas sie za bidulka:tak::tak::tak::tak:Traktuja wszystko jako 8h pracy sa nieczule na wszystko!!!!Okropne babsztyle!!!!

Dobra dziewczyny,spadam,napiszcie jak minal Wam weekendzik:tak:CALUSY WIEEEELKIE!!!!!

3279.gif
OLCIA ty to masz fajnie, co chwilka jakies odwiedzinki, SZCZĘŚCIARA.
No i oczywiście przyłączam sie do kawusi :-D.

Słoneczko pięknie świeci, mam nadzieje ze tak zostanie to bedzie spacerek, bo przez te deszcze to mi sie nawet z domu nie chce wychodzic.
Miłego dzionka kobietki !!!

Witam mamusie i pociechy:-)
Ale jestem wkurzona:wściekła/y:
.Nie wiem jaki diabeł mnie podkusił ze kupiłam butelki do karmienia Dr.browns no takiego szmelcu to jeszcze nie widziałam.Ciągle z nich mleko cieknie, nie morzna rozrobić bo pryska na wszystkie strony.Kiedy zaczynam karmic to leje się na małą nie mówie nic o meblach bo tylko trzeba chodzić i po tych butelkach wycierać.Wrrr:wściekła/y:A M przy zakupie mi mówił - lepiej kup co juz znasz,ale ja nie, zobaczyłam że te butelki takie z bajerami w środku no i mają cztery patenty no to muszą być najlepsze.***** prawda - niech se te patenty do d...y wsadzą!
Dzieczyny czy wy używałyscie tych butelek?I tez tak ciekło z nich? A może ja cos żle robię? Ale niby co mam zle robić..:confused::baffled:

GABIS - Powiem Ci szczerze, ze albo cos zle robisz albo masz wadliwe butelki. Ja stosuje je od urodzenia U Nastki i jestem MEGA zadowolona. Zadnym "wyciekow"... nic sie nie leje, ponadto zadnych uciekajacych babli w butelce jak przy AVENCIE (szlag mnie trafial).

Polecilam kilku kolezankom przy kolkowych dzieciach w Anglii a nawet wysylalismy znajomym do Polski i tez sa baaaaardzo zadowoleni - widza roznice w zachowywaniu dziecka...nie maja zadnych wyciekow, i zadnych babli przy jedzeniu mleczka... Nawet ostatnio kazali nam dokupic bo 2 butelki to za malo -powiedzieli.

Gabis - o jakim pryskaniu przy rozrabianiu ty mowisz ??? Ja wszytsko nakladam jak jest w instrukcji i mi nic nie pryska !!! Jak ci moze leciec gdy karmisz ??? Jak rzeczywiscie robisz jak jest w instrukcji to ja bym wziela te butelki napelnila woda, zlozyla, wziela paragon i zaniosla do sklepu,i pokazala - albo zwrot kasy albo wymiana... ale chyba zle skaldasz ...uwierz mi...naprawde nic nie powinno cieknac, pryskac ani leciec bokami gdy karmisz dziecko.
Ja przy nastepnym bobasku nie mysle o innych butelkach jak tylko o Dr Brown's

Witam dziewczyny

sorki za moj brak postwo na forum,od urodzin troche sie dzialo i czasu nie mialam na kompa.
Jak widze nie tylko ja mam brak weny i kazda ucichla,przykro mi z tego powodu i zastanawi mnie czemu tak sie dzieje.Ale jak same pewnie wiecie jezli sie nie zmobilizujemy to watke zniknie:-(

U nas czas milo spedzony.Wekedn byl cudny,w sobote mala byla u babci,a my z mezem z zaciszu domowym urzadzilimsy sobie wieczorek,dawno tak nie bylo.Swieczki,winko,rozmowy,och wyluzowalam sie na maxa i nocka przespana,choc powiem wam,ze raz sie obudzilam bo myslalam,ze slysze Natusie:-D
w niedziele zakupy,odebralismy mala,spacerek i juz wieczor.Potem ogladam final You can dance.

Ten tydzien zyje mikolajkami.Grudzien to super miesiac caly czas cos swietujemy.Zaraz mikolajkai imieniny babci,potem dwie imprezy mikolajkowe,wyjazd do Polski och bedzie sie dzialo bedzie
Ja wciaz mam mase prezetow do kupienia,poszukuje dla siebie cieplego swetra .

Natala wciaz ma katar tez i ja dostalam.Ogolnie czuje sie dobrze,rozbawia nas kazdego dnia nowymi sztuczkami,ostatnio duzo mowimy o mikolaju,a ona widzac w argosie go zapamietala jak sie rusza i chodzi po domu udajac mikolaja:-DZmienilam jej fryzure,moge juz uczesac jej konski ogon,wygklada powiem wam powaznie juz nie jak dzidzi tylko dziewczynka majaca 2 lata;-)Rosna szkraby,porownujac ja do zeszlego roku zmiana jest niesamowita.

ok kochane musze uciekac odebrac G z przedszkola,ale koncze dzis wczesniej prace wiec odpisze wam pozniej choc tak malo postwo jest co ocpisac

pozdrawiam was goraco:-)

reklama
malagorzatka sprawdziłam wszystko dokładnie i dalej to samo.Kiedy wstrząsam butelka zeby rozpuścic proszek to tryska spod białej nakrętki.Kiedy przechylam butelke do karmienia to wycieka z pod białej nakrętki na małą.Kiedy stawiam na stół to wyciekają resztki z pod białej nakętki.Ogólnie ciągle leci.Sprawdziłam obie butelki i jest to samo.Może opisz mi prosze krok po kroku jak przygotowujesz mleczko w tej butelce.Bo ja juz trace nerwy.

Do góry