reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Jeśli chodzi o fotke to ktoś pisał że sam robił, pamiętaj tylko że musi być białe tło, i zdjęcie zrobione tak by oba uszka było widać, maluszek może być uśmiecznięty bo są odstępstwa od normy u dzieciaczków :tak:. Jeśli sama zrobisz i wywołasz to tylko sprawdź czy rozmiarowo wszystko dobrze wywołali:tak:.

to chodzi o paszport polski czy brytyjski? jak polski, to czy tak samo mozna robic zdjecia do brytyjskiego? a tak ogolnie, to gdzie sie narodziny dziecka powinno zglosic?

anulka99, dzieki za odpowiedz. musze sie wybrac w ten albo nastepny weekend do tego POSKU bo pierogi i ksiazeczki :-)

maxin, duuuuzo duuzo zdrowia, bo tego nigdy nie za wiele!

reklama
MrsF- dobrze pamietam ze masz meza Anglika?? Bo jesli tak to chyba on powinien takie rzeczy wiedziec, w koncu to jego kraj :-) A jak nie to jego rodzinka.
Dziecko rejestruje sie w urzedzie stanu cywilnego(angielki odpowiednik),w Birth and Death Register Office. Jak urodzisz to w szpitalu dadza Ci numer pod ktorym umowisz sie na spotkanie, mozesz zapytac o adres. A zdjecia do paszportu sa takie same, czy angielskiego czy polskiego.

anulec - gartulacje- jesli chodzi ...to, gdzie i jak to naprawde zalezy od GP, od okregu, nie wiem ... ja poszlam do lekarza w 7 tygodniu, lekarz nie robil mi zadnego testu jak mowi agnes, pogratulowal mi, zarejestrowal mnie do szpitala zeby przypisali mi polozna i nie zrobil mi zadnych podstawowych badan jakie powinni mi zrobic na poczatku czyli mocz , krew, cisnienie gdyz stwierdzil ze to zadanie poloznej. Polozna dali mi w 16 tygodniu ciazy i wtedy poszlam z Moim do GP i on mu powiedzial ZE MA MI ZROBIC BADANIA BEZ ZADNEGO GADANIA ZE TO POLOZNEJ PRACA i dopiero mi zrobili.

Katarzyna_s - mnie sie wydaje ze 90%mamusiek z UK siedzi na tej stronie i dlatego tak tu cicho... oj wiele wiele was tam juz widzialam :))))

oto moja kruszynka

a ja jak zwykle na koncu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ale bardzo,bardzo szczerze

Maxin
Każdego roku o tej samej porze, każdy Ci życzy tego, co może. Ja korzystając ze sposobności życzę Ci dużo szczęścia i radości. To o czym marzysz - by się spełniło, i to co kochasz - by Twoim było.

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!
Czy też miałyście to dziwne uczucie, że to nie prawda?
Ja cięgle nie mogę uwierzyć,że się to dzieje i boję się, że za chwilę okaże się to pomyłką. No ale ile razy można robić test?;-)
Pozdrawiam Was wszystkie!

Izusia
W dniu urodzin życzę Ci aby każdy dzień
był nie zapomnianą przygodą i powodem do zadowolenia.
Aby nigdy nie zabrakło Ci ciepła i miłości najważniejszych osób w Twoim życiu - tych którzy są teraz i którzy beda...
Powodzenia we wszystkim co robisz!

anulec-gratuluje fasolki:tak:

:szok::szok:No nie uwierzycie !!!!!!

Napisalam do konsulatu - wydzial paszportowy zapytaniem czy moge przyjsc na zlozenie wniosku w wyznaczonym wczesniej terminie, na wyznaczona godzine... (bo chyba nawet na stroni pisalo ze ci co maja pobukowane beda obslugiwani tak jak maja pobukowane ) i wiecie co mi odpisali :szok::szok:ze oczywiscie moge przyjsc w wyznaczonym terminie ale "Jednocześnie informujemy, iż nikt z interesantów nie jest przyjmowany bez kolejki" :szok::szok:

Ku...co tam sie dzieje

No chyba do nich jeszcze zadzwonie...ale sobie w kulki leca

reklama
Do góry