reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
my właśnie wróciliśmy ze spacerku, choć deszczowo to muszę przyznać że jest ciepło :tak:.

Buziaczek1626 dziękuje,jeszcze nie do końca siedzi samodzielnie,obracając się za czymś traci równowage, ale stara się. O postępy się nie martw, dziciaczki z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień uczą się naprawde dużo,a przy takich maluszkach miesiąc to dużo, Także spokojnie :tak::-). A co do macierzyństwa to masz racje, to jest najpiękniejsze w życiu :tak::-). No prosze a Ty do pracy,troszke Ci zazdroszcze, zawsze to odbicie od zwykłych robót domowych( mówie tutylko o praniu, prasowaniu itd...bo szkraby w to się nie wliczają :-D).
Gabids ach te przychodnie tutaj, brak na nich słów :wściekła/y:
Maxin Bąbelek ma delikatne fale,a najbardziej to końcówki sie wykręcają :-D, a poza tym mam już z nimi problem bo na oczka zlatują:rofl2:.

reklama
Osinka jesteś z Dąbrowy G., a ja z Będzina :-D. wszystchich tu wywiewa :-D i nie dziewie się :tak:. Jeżeli chodzi o kaszki i mleko, to zależy gdzie się wprowadzicie. Ja mieszkam na Leytonstone i tu mam dostęp do tych rzeczy - jest pl sklep, a i u turków są te artykuły dostępne, do tego dużo taniej. Np. Betnal Green tego nie było, lepiej co nieco wziąść dopuki nie znajdziesz sklepu. A lekarstwa myśle, że warto wziąść Pościel, ręczniki na pewno tyle ile Wam trzeba, tak jak i ubrania...to akurat ciężko określić :-p.

A to my z wczoraj!

Załączniki

• benus5.jpg
    benus5.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 19
  • benusie.jpg
    benusie.jpg
    45 KB · Wyświetleń: 20
  • my3.jpg
    my3.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 21
  • benus4.jpg
    benus4.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 19
Olcia super fotki, dopiero teraz doszły reszta, net coraz bardziej mi szwankuje :wściekła/y:. Ole syncio ma Twoje oczka, tak myśle, ciężko jest ocenić po fotkach. A pod łóżkiem to przed kim się chowali :-D?

A my dzis mialysmy spacerek bez placzu i rzucania sie we wozku,zasnela ladnie, ale ostanio jest taka placzliwa, marudna...az uszy wiedna...nie wiem o co chodzi :-(

Maxin - ja mam podobny dylemat..samochod czy samolot ??? Nastka jest mala i nie wiem czy da rade samochodem. Na poczatku byla wersja ze ja z mala lece samolotem a moj pojedzie samochodem. Ale chyba nie dam rady z nia w samolocie. Wiem ze to tylko 2,5 h ale troszke z nia mam pietra - wozek, bagaz podreczny, fotelik, mala... i jeszcze jest problem aby nas ktos odebral z lotniska.
Po 1 stycznia przejazd przez polsko-niemiecka granice ma byc bez kontroli paszportowych (strefa szengen)....a co pytam ludzi to oni z takimi maluchami jezdza do Polski samochodem bo spia caly czas. Ja wiem ze nie ma co porownywac jedengo dziecka z drugim...ale cokolwiek wybiore i tak sie bede denerwowac i tak.
No i nie wiem co zrobic.
Natalka jest juz wieksza...ruchliwa dziewczynka ale juz chyba jechaliscie samochodem do Wloch a wyladowaliscie w Polsce :-)

czolem dziewczyny
ja niestety przez dwa dni bylam uziemiona w domu, w poniedzialek przez lukasza bo zle sie czul i nie poslalam go do szkoly a dzis moj zabral omylkowo wozek bo mial w aucie i znowu w domu...mam nadzieje ze jutro pojdziemy gdzies bo oby dwie z olka dostejemy kretka od tego siedzienia

maxin no jazdy ida raz lepeij raz gorzej, no i tez zalezy od P.jak po pracy i glownie czy bedzie ktos kto bedzie z dziecmi...w tym roku raczej nie ma szans-musialabym codziennie jezdzic zeby zdac w tym roku
na swieta zostajemy tutaj w anglii, bo kazdy wyjazd to koszt wczasow a my chcemy w koncu gdzies pojechac...bede pierwsze swieta w naszym mieszkanku-nigdzie nie jade;-)
mala-gorzatka spokojnie mozesz jechac autem my jechalismy w zeszlym roku na swieta do polski i spoko, teraz moja szwgierka ma przyleciec tutaj z trojka(dziewczyny-blizniaki 8lat i chlopczyk 1.2 latka) sama jestem tego ciekawa jak sobie poradzi z odprawa i w samolocie.....wybierzesz to co tobie bedzie pasowalo i uwazasz za sluszne

olcia fajna zabawa na zdjatkach, na poczatku myslalm ze oczka twego syka tak wyszly ale sa cudo

MrsF to faktycznie tego jeszcze nie grali, do nas czasami dzwonia ale z przypomnieniem a nie ze mnie nie bylo, wspolczucia... co do ksiegarni/bibloteki to wiem ze w POSK-u jest, ale nie korzystalam

osinka witaj na forum, moim zdanie jak masz mozliwosc to bierz to co mozesz, mleko czy kaszki tak nim poki poznasz okolice i co gdzie jest, urania, posciel tak samo choc ewentualnie spytaj sie meza jakie wymairy ma poscieli bo po co brac jezeli bedzie za male... co do biletow lepiej kupic i jest taka funkcja ze jak sie spoznicie to nie bedzie trzeba doplacac za zmiane- my tak mielismy

mamuska ja tez czasami sie zastanawiam ze czegos nie poszukac, a olke do opieki ale znow jezeli to nie jest konieczne to zas po co....a te pierwsze dwa--trzy latka dziecka tak szybko uciekaja ze nim sie obejrzysz jak Krystian bedzie w szkole, bo tak szybko czas ucieka

buziaczku super ze sie cieszysz z macierzynstwa, ja np. widze roznice jak bylo za mlodu a jak jest sie troche starszym, ale obydwa przezycia sa bezcenne....zakup mieszkanka powazna sprawa i gratuluje....co do cycusiow u mnie jak ola zaczynala coraz mniej jesc to czasami milam takie balony zew stanikach sie nie miescily, a jak w ogole nie chciala to ponad mieciac czasu mialm mleko....wiec niezle z nas krowki mleczne:-D:-D:-D

spadam ole myc bo zaczyna sie awantura, milego wieczorku,papatki:-):-):-):-)

anulka99, dzieki (znowu!) za info o POSK'u! zeczywiscie maja i ksiegarnie i biblioteke. musze tam podjechac w tym tygodniu. jestes niesamowita kopalnia info o wszystkim co polskie w londynie :tak::-). moze wiec tez wiesz gdzie dobre pierogi mozna kupic w centrum? nie moge przeciez ciagle latac do restauracji (ostatnie ulubione to Baltic'u i Patio) :-D bo mezowi i przyjaciolkom juz kapusta z grzybami uszami wychodza! a ciagle mi sie pierogow chce! i barszczyku z uszkami :-p

reklama
MAXIN ja troszeczke wczesniej, bo jutro jade do szpitala z moim nieszczesnym zebem i nie wiem ile mi to zajmnie, więc nie jutro ale juz dzisiaj wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!
331.jpg

Wszystko, co było Twoim marzeniem..
co jest i będzie w przyszłości,
niech nie mija z cichym westchnieniem
lecz się spełni w całości.
Wszystko, co piękne i upragnione
niech będzie w Twoim życiu spełnione

Do góry