reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam wszystkie mamy i dzieciatka!!!

Krociutko i szybciutko dzis,bo urwanie glowy z Nika od tej paskudnej choroby:-(Mialysmy isc dzis do GP znowu,ale oczywiscie nie bylo miejsc:wściekła/y:Ale chyba Jej sie polepsza stopniowo,bo kaszelek mija ladnie a i katarek jakis mniejszy...Pije non stop herbatke z cytryna i kupilam dla Niej z HIPP'a taka na przeziebienie tez i nawet bez Calpol'u wszystko przechodzi:tak:Tak wiec mysle,ze po weekendzie bedzie juz ok;-):-)Dzielny zuch z mojej malutkiej i spi sama ladnie i przestala sie w nocy budzic,co oznacza pozegnanie chorobska nareszcie:tak::-)

Mamuska79 - JAK KRYSTIANEK UROSL OD OSTATNIEGO SPOTKANKA!!!!!!rety!!!:szok::szok::szok::tak::tak::tak::tak:Tak sie przygladam na zdjatkach i roznica wieeeelka!Serio!I fryz pierwsza klasa!!!!
Juz niedlugo podroz do Polandii:-)Na pewno bedzie pod ogromnym wrazeniem sniegu:tak::tak:Nastrzelaj tysiace fotek!!!:tak:

Justyna170979 - juz niedlugo i bedziesz miala z glowy i bedziecie na swiezutkim mieszkanku i wszystko nowe i na nowo poukladane i inaczej poustawiane.....i mozna jezdzic z meblami w ta i z powrotem......czyli to,co baby lubia najbardziej;-)Nie dziwie ci sie,ze jestes juz zmeczona,ja co prawda uwielbiam przeprowadzki,ale to naprawde meczace mimo wszystko.Zrob sobie chwilke chociaz relaksu i zapomnij o bozym swiecie....na pewno pomoze a godzinka nie robienia niczego wieczorem niczego nie zawali:tak:;-)

Maxin - jak zdrowko?Boli wszystko,co?Ja jestem w polowie @ i czuje sie jak baniak:-:)baffled::dry:

Joanna_Z - ja bym normalnie takim pielegniarom lapy poucinala za takie traktowanie maluszkow!Ale sie wkurzylam jak to przeczytalam!Gdzie tacy ludzie maja sumienie!!!:no::wściekła/y::no:

Koncze, ide jakis filmik obejrzec:tak:MILYCH SNOW!!!

reklama
Nio mam chwilunike ...w koncu...choc nie wiem na jak dlugo ;-)

Niestety na ostatnim spacerku bez histerii Nastusi sie nie obylo...musialam ja ponosic, a jednym slowem uspic i wlozyc do wozeczka.
Maxin , niestety nie mam tego nosidelka :(
Jutro kolejny spacerek:shocked2: i juz drze na sama mysl, ale coz jakos trzeba to przezyc.

Katarzyna s - w glowie mi sie nie miesci, dziecko chore i brak miejsc u lekarza. Ja bym wscieklizny dostala :wściekła/y:

Kochaniutkie, bede skaldac aplikacje o karte EHIC(ta zdrowotna) i w formularzu na samym poczatku pisze ze gl. osoba tej aplikacji musi miec 16 lat lub byc starsza...a jak chcialam na Nastusie - jak to mam zrobic??? Bo chce ja miec na wypadek jakby sie rozchorowala w Polsce czy cos, gdyz ona jeszcze jest nie zameldowana , nie ma PESELU wiec nie wiem czy by mi dziecko przyjeli za free na przychodnie bez tego a wiadomo ze w Polsce to na wszytsko sie czeka - choc terazniejszy Minister Finansow tez nie ma PESELU ... :-D

Hej :-) Widze ze sie cos delikatnie rozruszalo ale to wciaz nie to sao ja na momencikbo jestem juz tez zmeczona, rano na collegu , poem z Blania poszlam na dluuuugi spacer na poczte , do tesco i jak wracalam z poczty to pod mostem przelecial mi przed wozkiem OGROMNY szczur myslalam ze zawalau dostane , ciary na nogach i lota z wozkiem zeby nie wskoczyl mi do koszyka , a wielkosci jak moja reka doslownie takie spaslaki biegaja ze nie wiem :szok::szok::szok::szok::szok::szok::no: Blania slicznie spala w wozeczku a potem obudzila sie i grzecznie ogladala wszystko, wrocilysmy do domciu opedzlowala wielka butle mleczka , potem troszke zupki marchewkowej ocywiscie nie obeszlo sie bez laczy wymiotow i podalam jej poznej pudding ryzowy lepiej jej smakowal ale tez nie duzo :no::-( trudno moze z czasem polubi ale wiecie co zauwazylam ze moja mala nie chce jesc tego bo sie chyba boi lyzeczki jak bym podala jej to z butli to nie bylo by problemu. wymeczylam ja ostro dzis pozniej jeszcze szybko poszlam z nia do skrynki pocztowej wrzucic kartki i juz bylo ciemno a jej malo co sieglowa nie oberwala z wrazenia swiatla samochodow , ksiezyc, olllaaalala:sorry2::baffled::tak::-D byla pod wrazeniem , pozniej baraszki przed kapielowe, noi kapielka itaka zmeczona byla z enie zjadla nic prawie kaszki. az do teraz spi przetrzymalam ja dzis bo chce jutro pospac troszke :tak::-):-p

Po za tym musze sie pochwalic dostalam dwa dni temu NIN :-):-)wkoncu.
W poniedzialek mam badanie krwi , a w czwartek :szok: uuueehhh wrrr implancik boje sie troszke no ale ....mus.

Malagorzatko - Zastanawiam sie co moze byc przyczyna tego placzu w wozeczku ....jaki masz wozeczek ? a moze twoja mala cos przezyla w nim i sie boi? a moze lubi wszytsko ogladac i dlatego nie chce lezec hmmmm:confused::confused:
ale nie poddawaj sie ...wkoncu mam nadzieje ze polubi wozeczek .

Ok uciekam sie kapac i spac przepraszam ze nie odpisze kazdej ale juz ledwo widze na patrzalki.

Buziaczki wielkie duzo ciepla w te zimne nocki, spokojnych nocy i dni oraz usmiechu i DOBRANOC !!

Dziękuję bardzo za pomoc.Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i pójdzie gładko.Jeszcze raz wielkie dzięki.Pozdrawiam.

Witajcie!
Na pogaduszki do Was zaprosiła mnie Maggusia, też mama marcowa jak i ja.
Mam wielka nadzieje, że już od stycznia będę stałą bywalczynią tego wątku..:-)

Prawdopodobnie w styczniu wyjadę z całą rodziną do Wielkiej Brytanii do pracy. Mam nadzieję, że wszystko uda nam się pozałatwiać... na razie nic więcej nie piszę, by nie zapeszyć:cool2:

Powiedzcie mi tylko dziewczyny - muszę zabrać kartę szczepień i książeczkę zdrowia mojej córeczki? muszę je tłumaczyć u tłumacza przysięgłego?

Witam Mamusie!
14.gif

Ostatnio troszke mnie tu nie bylo :sorry: zagladam od czasu do czasu i niestety malo moge odpisac.
Brianek zabkuje wogole to staram sie duzo z nim wychhodizc do dzieci:-)rano sprzatam gotuje itd itp a pozniej caly czas poswiecam malemu.
Widze ze potrzebuje sie wyszalec z dziecmi.
Robi ostatnio duze postepy mowi po angielsku nastepne slowo bye:blink:
Ja przygotowywuje sie do kursu paznokci i rozgladam sie za sprzetem juz nie moge sie doczekac az bede to wszytsko umiala:-)az mnie korci zeby juz to robic!:tak:
Dzis jestem troche nie wyspana poniewaz synek od tygodnia przesikuje pieluche w nocy chyba czas na wieksze:eek:a myslalam ze te jeszcze starcza.
Rozgladam sie tez za choinka bo jeszcze w domu takiej nie mam no i mysle nad kolorami:happy2:
Dziewczyny maie juz pomysl na prezenciki na mikolaja dla maluszkow??

Osinko WITAJ WSROD NAS!:-)ciesze sie ze tu zagladnelas napewno duzo sie dowiesz na naszym watku i dziewczyny sa extra zawsze sluza pomoca:tak:
Mysle ze karte powinnas wziasc coreczki chyba przetlumaczyc j nie musisz poniewaz oni znaja te skroty szczepien.Ja jak pojechalam do pl z moja karta angielska to odrazu nasi lekarze wiedzieli co to za szczepionki tak samo jak szczepilam Brianka w pl to tutejsi lekarze wyznali sie tez jakie mial szczepionki w Polsce tak wiec mysle ze to niepotrzebne;-)
a jak tam przygotowania przed wyjazdem?

Agata Witaj!na forum :-) dziewczyny maja racje jak twoj maz/chlopak pracuje legalnie to dostaniecioe wszystkie benefity:-)

Olcia23 witaj!:-)co u was?dlaczego nic nie piszesz:confused:

Buziaczku gratulacje otrzymania NiN:blink:
mysle ze Blania z czasem przyzwyczai sie do lyzeczki a moze kup jej gumowa co?ja na poczatku taka wlasnie karmilam Brianka mozna je dostac w Mothercare:-)

Mala-gorzatko wiesz co moja ciocia ma taki sam problem jak ty:sorry:jej mala tez nie lubi spacerkow w wozku.Wogole to jej coreczka uwielbia siedziec w domu:eek:
Ja nie wiem wlasnie od czego to zalezy ale np mojej cioci mala napewno ma dobry wozek.
Moze ona ma jakis ulubiony kocyk pieluszke to daj jej jak wychodzisz moze to pomoze.
Jesli chodzi o ta karte EHIC to chyba wypelnialo sie formularz na stronie internetowej tylko ja nie pamietam adresu:zawstydzona/y:
Ja mam karte NHS ale tej chyba nie mam :eek: nadal ah.
Moze ktoras dziewczyna zna adres internetowy tam:confused:
Wiem ze w pl bez tych kart musisz placic za kazda wizyte nawet za szpital!

Pozdrawiam i sle ciumaski!
10.gif

Czesc dziewczyny:-)
U nas bida, bo cala trojka chora:-( tata jak zwykle przyniosl chorubsko do domu. Wczoraj dopadlo mnie i Adriana, okropny katar ze nie mozna oddychac.
Poza tym nic nowego, wlasciciel naszego nowego domu wnosi meble, sprzata, stawia nowe ogrodzenie. Mowie wam, jeszcze takieg wielkiego domu nie widzialam.
Pogoda dzis smetna, nawet kawka mi dzisiaj nie smakuje (zwlaszcza ze prawie jej nie czuje przez ten katar:no:).

Mala-gorzatka- wypelnij formularz EHIC na siebie, ponizej wpisz dane meza, a z boku dane dziecka. Mozesz dac na meza jesli chcesz. Bynajmniej jak bys nie zrobila, po wyslaniu formularzu badz wypelnieniu na stronie internetowej(ja tak zrobila) w ciagu kilku dni dostaniesz trzy karty ( kazda imienna , dla kazdego czlonka rodziny). Wiec i Twoja coreczka tez ja bedzie miala, i w razie koniecznosci mozesz ja uzyc w Polsce.

Dla calej reszty mam zycze udanego weekendu!!! No i oczywiscie witam nowe forumowiczki!!!!:-)

reklama
Do góry