reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mamuska - wylatujemy 4 stycznia wiec nie bardzo bym chciala zeby dostala szczepienie dzien przed gdyz nigdy nie wiesz jak sie bedzie dziecko zachowywalo - moze bedzie mega markotna lub bedzie goraczkowac, wiesz jak to jest. Wolalabym zeby dostala jakies 3 dni przezd wyjazdem co najmniej.

Maxin i Izka - wczoraj przeszperalam necik odnosnie mazasu dla maluszkow...i znalazlam film jak masowac maluszka wiec zaczynamy od DZIS !!!

Laseczki, a nie uwazacie ze jak tak dziecko szybko rosnie to moze byc jakis problem ?

reklama
Wlasnie leca wiadomosci i mowili zeby hasla zmienic jak sa ustawione np daty urodzin dziecka albo rodzicow,albo jakakolweiek data ktora mozna znalesc w tych dokumentach...Oj,zamieszanie tylko przez nich!Nie chcialabym teraz byc na miejscu tych,ktozy pracuja w bankach albo w ravenue;-):-D:szok:

malagorzatka jeśli mozesz to wklej linka do tego masarzu.ja tez jestem zainteresowana.

Rzeczywiscie radza w telewizji aby pozmieniac hasla bankowe. Kaza rowniez pilnowac swoich kont, tzn sprawdzac aktualny stan konta. Rzad zapewnil ze w razie jakiegos nieautoryzowanego uzycia konta bankowego(kradziez, przelew itp) zapewnia pokrycie koszta i rekompensate. Patrzylam przed chwilka na wiadomosci, jak sie kloca politycy, jeden oskarza drugiego, kazdy przeprasza. Ludzie sa wstrzasnieci i przerazeni. Oby znalazla sie ta plyta a przede wszystkim oby nie wpadla w niepowolane rece osoby ktora zrobi z tego uzytek.

Maxin- swieta w Anglii i niestety nikt nas nie odwiedzi. Powiem szczerze ze moja mama mysli ze moze przyjedziemy, nie mam serca wyprowadzic jej z bledu. W sumie to do Niemiec nie jest az tak daleko....

A nas czeka kolejna przeprowadzka. Znalezlismy wiekszy dom. Moze za dwa tygodnie sie przenosimy. Oj mam dosc wszystkiego, nie lubie przeprowadzek. Chociaz fajnie jest sie uzadzac na nowo, wszystko czyste i poukladane. Zobaczymy...

Witam Dziewczyny co u Was? Forum widze marnieje ....gdzie sie podziewacie Dziewczyny ??? Helllo Maju, Evosko, Pinko, Izy wsyztskie??? gdzie jestescie ?? Maggusia, Olcia?? piszcie co u Was????

U nas ok nie dawno wrocilam ze spacerku z Blania pospala i wlansie sie obudzila i bede podawac jej sloiczek wielowarzywny :-) pewnie jak zwykle bedzie wszystko oplute bo Blania nauczyla sie prutac na ustakch :-D:-D:-D:-Dmala plujjjjka :laugh2::laugh2: zapraszam na nasza stronke ze zdjeciami nowe foteczki mamy , strona w podpisie :)

maxin78, mam nadzieje ze natalka czuje sie juz lepiej

buziaczek1626, no i zabki juz wychodza?

katarzyna_s, dzieki ale nie ma czego zazdroscic - w tej chwili mam ciagla zgage i biodra mnie bola a szczegolnie jak dlugo siedze w jednym mielscu, musze sie spytac mojej konsultantki czy to normalne. kopniaki juz sie zaczely! pierwszy raz poczulam moja rozrabiake chyba juz w 15tym tygodniu ale to tylko byly 'motylki i babelki'. teraz to dopiero sie male rozkreca szczegolnie jak proboje spac!! no i zawsze dostaje kopa jak sie garbie w pracy przy komputerze (tak jak teraz :tak:). zimno mi nie jest a raczej ciagle za goraco ale boje sie ze znow sie przeziebie bo ludzie na mnie ciagle w metrze kichaja. zawsze proboje sie zaslaniac gazeta i moze sie tym razem wybronie. dziwne zachcianki jedzeniowe mam, np na mieso ktorego zazwyczaj nie lubie, i od tygodnia na lody gruszkowe (!?) :confused:

mamuska79, dzieki, maz rzeczywiscie sie spisal z tymi urodzinami. co do swiat angielskich to troche sie martwie czy nie wpadne w jakas depresyjna tesknote za polska wigilia (tu nie obchodza tylko ida do pubu!), rodzinka, i nawet karpiem, ktorego i tak nigdy nie jem. ale maz tak sie zawsze swietnie spisuje w polsce wiec musze sie zrewanzowac i humor trzymac.

justyna.w, oj znam twoj bol, tez mi sie nie chce przeprowadzac ale trzeba, centrum londynu nie jest najlepsze dla dzieciaczka. i tez chyba w tym roku, chyba ze agenci cos zawala...:rolleyes2:

mam pytanie, a w zasadzie dwa. jestem w rozterce co do urlopu maciezynskiego i nie wiem czy wziac na rok czy na mniej. a po drugie, czy to prawda ze jak synkowi (jeszcze nie znam plci ale hipotetycznie) zalatwie polskie obywatelstwo to moga go pozniej do polskiego wojska wezwac? z gory dziekuje za wyjasnienia.

witajcie ja dopiero o tej porze włączyłam dzisiaj komputer:-p i czytam co nowego
Karolinka pospała dzisiaj rano do 9, no i teraz wieczór w ogóle nie chciała spać:no:, zasnęła dopiero po 2 godzinach brykania w łózeczku, pierwszy raz w życiu:szok:, mam nadzieje, że jutro juz będzie wszystko dobrze i zaśnie ładnie , chyba jej zrobię pobudkę o 7:-D, żartuję oczywiście:laugh2:

Cieszę się , bo w końcu Majeczka, ta dziewczynka o której Wam kiedyś pisałam, co ma wadę serduszka, ma jutro operację :tak:, jej rodzice też bardzo się cieszą, ale też bardzo boją się, mam nadzieje, że wszystko się uda, będę jutro trzymać kciuki:tak: i modlić sie za nią

Przepraszam, ze Wam nie odpiszę , ale nie mam już dzisiaj siły:zawstydzona/y:, zaraz idę do łóżeczka, dobranoc:-)

Smutno tutaj strasznie ze tak cicho co sie stalo ???
Chcialam poczytac co u Was bo mam troszke czasu ale widze ze chyba nie za bardzo mam co ....:-:)-:)-:)-(
U Nas wsumie Ok bylysmy z Blaneczka w polunie na spacerku wreszcie nastala ladna pogoda - nie pada .:crazy:
Blania spi juz a ja ogladalam ''You Can Dance'', teraz zmykam zprzatanac kroliczkowi myc sie i do lozeczka, jutro o 2 mamy wizyte u Gp ide w swojej sprawie @ badanie krwi ,chce sie upewnic ze wszystko ze mna Ok i nie mam anemii bo czasem zle sie czuje ...i Tesciowa mowi ze byc mozliwe ze mam anemie :szok::szok::eek: zapotrzebowanie na jedzenia mam -oby nie umrzec:szok: chudne nie wiem co sie dzieje :szok:waze mniej niz przed ciaza:szok:
:no::no::no:
A z Blaneczka ide zeby ja zbadala kontrolnie , posluchala plucek, bo ma jakis lekki kaszelek...czasem jest goraca i strasznie poca jej sie stopki :baffled::no:nie wiem od czego? ciekawe co Mi powie ....???:sorry:
Ok Uciekam . Zycze spokojnej nocki wszystkim i mam nadzieje ze minie ta cisza i wkoncu sie odezwiecie wiem ze sie nie chce pisac bo chndra zimowa nas dopada ale nie dajmy sie jej :) przesylam duzo ciepla i moc buziaczkow od Wesolej Blani i Jej Mamusi .

Ps. Musze sie pochwalic ze Moj Maz poswieca Blance wiecej czasu niz dotad ..:tak::tak::-):-) bawi sie z nia , wychodzi na spacerki a ja moge sobie swobodni cos ugotowac.(wczesniej jej sie bal ze cos jej zrobi bo byla taka malutka kruszynka a teraz jest juz co potrzymac klocuszek)
pozdrawiam buzioaczki
papapapapa
papapapapapapapap;-);-);-)

reklama
Agnes - Minelysmy sie postami :-):-) Ok ja tez trzymam kciuki za Mala oby operacja przebiegla pomyslne a Niuna wrocila do zdrowka ;-)
Moja Blania tez ostatnio szarzzuje po nocach:eek: , ale to przez tesciowa bo zostawilismy Blanke z piatku na sobote u Niej(i ta nie polozyla jej na czas spac i Blance sie poprzestawialy godz i drzemki iw szytko) a My pojechalismy do kina i urzadzilismy sobei wieczorek we dwojke ...:happy:

Malagorzatka - a o ktorej godzinie twoja ma ostatnia drzemke ? bo Moja Blanka jak spi o 17 do 18 drzemie to pozniej tez ma problem ze spaniem nocnym ... jak u Was wyglada wieczorek ? ze Mala tak daje wam popalic ????:sorry::sorry::confused: moze wymecz Malenka porzadnie, wykap nakarm i odloz do lozeczka , sprobuj by sie wyciszyla , nie bierz jej juz na rece jak bedzie plakac tylko daj smoczek (jak go urzywasz) lub pieluszke :tak::yes:poglaskaj jak bedzie plakac lub potrzymaj na busce dlon i sie uspoki i zasnie u Mnie tak jest siedze przy Niej Ona Mnie widzi jak prostesuje strasznie uspokaja sie i zsypia ale nie mowie juz do niej glosem wesolym tylko cichym i do spania ....moze pomoze Ci moj sposob , powodzenia , jesli chcesz sprobuj u Mnie pomaga , chodz czasem ma swoje dni i jest gorzej ale nie poddaje sie i trwam w tym - delikatnie wprowadzam rutynke ....moze wydawac sie drastyczna hihi ale wcale taka nie jest:no::no::-):-D:rolleyes:

pozdrawiammmm

Do góry