reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Slyszeliscie co Inland Revenue ZAPODZIALO,baze danych osob zarejestrowanych w IR ,ponad 25milionow osob,,NIN,adresy,daty urodzenia,CHILD bENEFITS NUMBER,A CO ZA TYM IDZIE NUMER KONT ITP.:wściekła/y::crazy::sorry2::nerd:
wiecie co nie rozumiem tak wazne dane wysylac poczta,jeszcze nie ubezpieczona:no::wściekła/y:

oby nie dostaly sie w niepowwowlane rece:crazy:

reklama
mrsf tyle lat swietowaliscie w pl,teraz czas na agielsie nastroje,a jak mezowi podobalo sie na naszej wigili i w pl??brzusio rosnie,wiesz juz co bedzie?

milego popoludnia

maxin78, tak polska wigilia bardzo musie podobala, szczegolnie tradycja 12tu potraw, zyczen z oplatkiem, pasterki i obdarowywania sie prezentami po kolacji. mowi ze swieta w polsce sa bardziej magiczne niz w anglii. no i ten snieg!! tylko z polskimi dziadkami sie nie mogl dogadac ale teraz juz lepiej mu idzie (i zapisal sie na lekcje polskiego!) . :-) Dwa lata temu zabralismy go do zakopanego i mial ekstremalne swiateczne przezycie z kuligiem nocnym z pochodniami, ogniskiem na gorze i tancami do rana w chacie 'babuni'. maluszka tez kiedys zabiezemy do zakopca na swieta.:happy:

co do mojego brzusia (a raczej brzuszyska bo na 7dem miesiecy juz wygladam!) to jeszcze nie wiem co to bedzie. ja chyba chce wiedziec ale maz chce niespodzianke wiec chyba bedziemy czekac. no oczywiscie jesli cos bedzie bardzo wyraznie widac na usg (juz w nastepna srode!) to bedzie wiadomo wczesniej (wishful thinking! ;-)). wreszcie chociaz dostane matb formularz i bede mogla zabukowac urlop maciezynski - tylko nie wiem jeszcze na jak dlugo! sklaniam sie do roku ale nie wiem czy to nie za dlugo..:confused: ile sie zazwyczaj bierze? niektore kolezanki z pracy wracaja juz 2 miesiacach po porodzie!:szok:

co do IR, to juz kolejny raz im sie to przeciez zdarza!

Witam z kawka w dloni:-)

Mam w koncu chwilke zeby odpisac bo Nika bawi sie zebra,w koncu przestala sie bac na nia wsiadac i teraz co chwile slychac w domu odglosy prychajacej zeberki:-D:-D:-D

Mamuska79 - to fajnie,ze maluszek tak ladnie zabkowanie przechodzi,przynajmniej wiesz,ze nie cierpi skoro nie placze:tak:No i gratuluje takich dlugasnych snow!!!!Jak dzis zrobil pobudeczke?Ja sie chyba nigdy nie doczekam podudki o 8:00;-):confused2:Takie mam wrazenie,hehe...:-DPewnie mial milutkie sny skoro nie chcialy sie oczka otworzyc:-):tak:

Maxin - Weroniczka nie czuje sie o wiele lepiej,bo na ile moze pomoc sam calpol na takie przeziebienie:-:)baffled:Smaruje Ja vic'iem i uzywam Olbas'u ale nie wiele pomaga cokolwiek:-(W ciagu dnia zmniejszyl sie nieco kaszelek....Z choroba roznie bywa wiec byc moze jutro obudzi sie zdrowa wiec narazie nie trace nadzieje,ze w koncu malutka przestanie sie tak meczyc z tym paskudnym chorobskiem:-(
Jak dzis Natalka?Biegunka Jej nie wymeczyla?Jak sen?

MrsF - ale masz super z takim brzusiem!!!Oj jak ja zazdroszcze tego oczekiwania czy to chlopczyk czy panieneczka:tak::-DI te kopniaki i wogole wszystko!!!!:-D:-DDuzo szaleje fasoleczka w srodku?Jak samopoczucie Twoje w takie zimno?No i masz jakies specjalne apetyciki po ktorych tylko wyzuty sumienia sa?:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

izka0401 - to spryciula z Waszego synusia:-):tak:nie da sobie 'sciemy' jakiejs wmowic:-Dwie juz swoje i koniec:tak::-)a jeszcze niedawno tak prosto bylo wszystko schowac i tyle:tak:

My mamy problem ze spaniem,poniewaz Nika budzi sie w nocy od kilku dni ok 2 i nie spi godzinke i rano pobudka ok 6:30:baffled:Mam nadzieje,ze przejdzie taki rozklad wraz z choroba:baffled:

Ide do okruszynki sie pobawic:tak:;-)MILEGO DZIONKA!!!!

Dziewczyny jeśli pobieracie Child Benefit zmieńcie jak najszybciej wszystkie hasła dostepu do konta,które podałście.Zostały skradzione wszystkie dane osobowe nasze i naszych dzieciaczków.

Czesc dziewczyny!
Pozwolilam sobie napisac do was z zapytaniem. Na pewno wiele z was podrozuje samolotami z wysp do Polski. Niedlugo wybieram sie do meza do Belfastu i zastanawiam sie co z wozkiem. Wiem ze mozna bez oplat zabrac ze soba wozek, wiem ze bez problemu spacerowke ale co z takim jak moj -z gondola? sklada sie go co prawda, ale osobno stelaz a osobno- nieskaldana oczywiscie- niemala gondole?
No i kolejne pytanie, co z mlekiem? nie karmie piersia wiec jak moge wniesc, 'przemycic;-)' butelke z mleczkem na poklad? w jakis woreczkach?
Bede wdzieczna za odpowiedz i pozdrawiam z zzzzzimnej Bolandii

Ja nic nie zmieniam,bo dane ktore tam sa w sumie do niczego sie nie przydadza,w sensie zeby cos sie z kontem stalo...tak mysle.ogladalam dzis tv i jedyne w sumie co moze ktos zrobic(ktos kto dostanie sie do danych)to zmienic na siebie benefit np,ale musialby podac inne konto czyli automatycznie mozna go wykryc.tak samo z pozyczkami itp...mowili tylko zeby uwaznie monitorowac czy cos sie zlego z kontem nie dzieje.z reszta przeciez nie zmienie numeru ubezpieczenia,daty urodzenia,adresu i nazwiska.a z kont maja tylko sort code i numer,to sie nie nadaje do niczego.a numeru kart nie podawalam przeciez.moze sie myle,wiec mnie uswiadomcie bo juz sie gubie.serio dzwonicie i zmieniacie konta?

Witam z kawką :-)

Katarzyna_s ja również myśle że nie trzeba nic zmieniać, przecież nie podawało się dosłownie wszystkiego by mogli cokolwiek zrobić, także jak na razie nic nie robie.
A Bąbelek ponownie zrobił mi prezencik:-D, fakt przebudził się w nocy, ale my jeszcze nie spali oglądaliśmy filml, troszke się pobawił, przebrałam pieluszke i usnął. Może w końcu troszke da pospać, ale dłużej już nie musi, mi to wystarczy :tak:.
Zrób foteczke zabawy Kruszynki z zebrą :tak:, mam nadzieje że jej szybko minie te przeziębienie, dużo zdrówka :tak:
MrsF piękne miałaś urodzinki, pomysłowego masz męża :tak:. Ach zazdroszcze świąt w zakopcu, musi być wtedy pięknie :tak:, i nie dziwie się że M podobało się, święta u nas są bajeczne. W tym roku rewanż i święta tutaj, mam nadzieje że później napiszesz jakie odczucia :tak:
Mala-gorzadka ale rośnie Ci ten skarb :-D,będzie laseczka :-D i taka sprytniutka, Śliczny uśmiech ma Twoja pociecha :-).A jeśli chodzi o szczepienie, to myśle że nic sie nie stanie jak je przełożysz na 3 stycznia. Mały miał przesunięte szczepienie bo był przeziębiony, trzymam kciuki by udało Ci się załatwić przed odlotem, a na jak długo lecisz?
Maxin jak tam Natalka się czuje ? A tak w ogóle to o jakim masażu wspomnialaś dla maluszków? O basenie raczej nie myśle bo nie będziemy mogli na razie przez dłuższy czas, ale ten masaż, hmmm...
Izka, to masz spryciaża, pozna kiedy mama coś kręci :-D
Hruda Witamy! A wózek to mi się wydaje że obojętnie jaki by nie był to muszą wziąść. Ale myśle że najlepiej zadzwonić do lini której lecisz i dopytać się, bo niektóre dają 5 kg dla maluszków inne nic. Proponuje zadzwonić, bo to różnie się zmienia :tak:

Miłego dzionka życze, pogoda dopisuje dzisiaj więc miłego spacerowania :-D

reklama
Dziewczynki ja pisałam żebyscie tylko hasła zmieniły a nie konta.Mój kolega pracuje w bankowości i powiedział żeby to zrobić.

Do góry