reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam Mamusie...
wczoraj wieczorkiem nie zajrzałam do Was bo miałam przykry incydent :-(. Poszłam na spacerek po sklepach, po wyjściu z drugiego sklepu okazało się że ukradli mi tel. oczywiście latałam, sprawdzałam czy czasem gdzieś się nie wyślizgnął, biegiem do ochrony, ale niestety przepadł. Wiem że już pożegnałam się z nim na stałe, najgorsze jest to że pare kontaktów nie miałam zapisane w notesie, co jakiś czas odświeżam notes i nie zdążyłam ... :-(. Choć to tylko rzecz nastruj mi znikł. Wieczorem wyładowałam się na domku, sprzątanie , sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie .:tak::crazy: Niestety nie ma tu ptysi- tylko one poprawiały mi humorek w polsce :-(.

Pinka super że już w domku a perełeczka prześliczna i do tego taka dzielna,. Ja również się popłakałam gdy to wszystko czytałam. Wiem jak to jest gdy chesz pomóc a nie wiesz jak, nie przeżyłam aż takiego koszmaru( bo tak to tylko można nazwać), ale znam ten ból, gdy skarbek patrzy na ciebie i szuka pomocy a Ty tylko możesz stać i patrzeć jak lekarze się nią zajmują. Ale najważniejsze jesteście w domu. Bardzo silne z Was Babeczki i oczywiście Mężulek. Dużo uścisków i buziaczków dla Was.

Buziaczek fryzurka super, ale masz gęste włosy tylko do pozazdroszczenia. Wszystko dopinasz na ostatni guzik, wszystkie detale, niesamowita z Ciebie babka :-D, dajesz rade mimo że córunia rozbrykana:-D.]
Maxin a jak się czujesz, dostałaś już wyniki?
Izka0401 super, że z Twojego synka taki śmieszek i gaduła, nic bardziej nie raduje serduszka matki jak śmiech Brzdąca :-):-D
Kasiula Matula wszystkiego najleprzego dla mężusia, spóźnione ale szczere :-)
Olcia23 ekstra fotki,a te włoski Szkraba na jednym ze zdjęć- rewelka :-D.U Ciebie ząbkowanie powoli dobiega końca , ale Ci zazdroszcze :tak:. Gratuluje- malutki zasnął w swoim łużeczku :-)
Maja33 jak tam relacje z landlord-em? Mam nadzieje że się uspokoiło :tak:
Niunka19-82 laseczka spokojnie, i Ty dasz rade to wszystko ogarnąć, mi jeszcze czasami sie nie udaje, ale...
Joanna- sto lat sto lat, spełnienia marzeć i wszystkiego naj naj :-)

Uciekam do szkraba, zaczyna mu się nudzi samotna zabawa :-D,
miłego dzionka

witam:-)

wszystkim solenizantom wszystkiego naj naj lepszego z okazji urodzin dużo usmiechu radosci i spełnienia najskrytszych marzeń

przepraszam że dopiero teraz ale same wiecie.........

moja perełka zasneła nareszcie ale spi tak niespokojnie budzi sie i zaczyna płakac i nie wiadomo z jakiego powodu:no:jest strasznie nerwowa i niespokojna boi sie kazdego dotyku w okolicy buźki a noska to już wogóle nie da dotknąc:no::no: tule ją bardzo mocno ale czasami nie pomaga:no: długo cos i sie wydaje bedzie dochodziła do siebie:-(ahhhhhhh..........juz nie mam siły

wczoraj sie warzyłam i schudlam z 72kg na 54kg:szok: czyli 18kg w dół:baffled: dodam ze jak zaszłam w ciaze to ważyłam 48kg:tak::tak:no dobra dosc wadze:-):-)

mamuska79- co za pech z tym telefonem uciełabym takiemu złodziejowi łapy przy samym tyłku:wściekła/y::wściekła/y:
doskonale cie rozumiem bo mnie ukradli cały plecak jak wracalismy ze szpitala a winim portfel z dowodem kartami butelki dla małej i klka innych drobiazgów teraz musze sobie wyrobic w ambasadzie paszport bo do polski nie pojade:no::no:
masakra jak pech to na całej lini:wściekła/y::wściekła/y:

ok lece reszcie odpisze wieczorkiem bo mała juz płacze:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

pozdrawiam serdecznie i do wieczorka

mamusia jaka szkoda,och ci zlodzieje,nie maja litosci i matki z dziecmi okradaja:wściekła/y::no::wściekła/y:wynikowo jeszcze nie ma:zawstydzona/y:ja w sumie lepiej sie czuje,ale i tak nie daje mi to spokoju:baffled:

pinka bidulka,troche czasu zajmie za nim poczuje sie pewnie i nie bedzie sie bala:-(och laska niezle przyspieszone odchudzanie mialas:sorry:kurcze duzo duzo schudlas uwazaj ty na siebie

PINKA przykro mi, że musieliście tak cierpiec:-(, popłakałam się jak czytałam twojego posta, po prostu brak mi słów na tych debili w szpitalu:wściekła/y:, na szczęscie macie to już za sobą, najważniejsze, że malutka jest zdrowa:tak:

JOANNA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAJECZKI Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZINEK:-)

BUZIACZEK ŚLICZNA FRYZURKA, BARDZO MI SIĘ PODOBA:tak:

MAMUSKA przykro mi z powodu telefonu, co za ludzie:no:szkoda słow

Dziekujemy wszystkim za zyczenia

Maxin Maya ma dzis urodziny wlasnie patrzylam i faktycznie tam jest piaty pazdziernik, ale Maya ma 25 pazdziernika czyli dzisiaj

Raz jeszcze dziekujemy

Buziaczku - wloski super :-)

PINKA - Kochana jak wy wszytscy musieliscie sie nacierpiec. Bardzo wam wspolczuje. Widze ze dr browns w ruchu :-). A tak na marginesie,mowilam ze to mleczko co dawalas prawdopodobnie nie jest dla niej dobre, ze lepiej by bylo zmienic i zobaczyc - bo moja tez je miala i zachowywala sie podobnie. Wtedy z nia chodzilam po calym domu bo piszczala strasznie a ja bezsilna siedzialam i plakalam nad nia. Twojej tak to mleczko nie pasowalo ze juz sie pozadnie zbuntowala.Ale najwazniejsze ze juz jest dobrze, ze malutka jest juz spokojna i ciagnie butle. Wtedy mama i tata sa szczesliwi. obyscie juz nigdy nie musieli jechac do szpitala.
Ponadto powinnas sie kobietki cieszyc ze tak slicznie spadlas na wadze. Ja sie zwaze w nastepnym tygodniu na moim check up

A mu wlasnie wrocilismy od lekarza na poporodowych check up :) podobno z mama wszytsko ok. Ma juz 60cm dlugosci i wazy 5440g :-) Byla bardzo grzeczna , lekarz bym przemily i powiem wam ze doznalam szoku gdy mu powiedzialam ze jej charczy w nosku od urodzenia i ze sa takie biale gile :-p a on do mnie ze pojde z tym do pediatry :-) poprostu mnie zatrakalo bo sie nasluchalam ze trzeba sie dobrze wyklucic by tu dostac skierowanie do pediatry albo byc powaznie chorym..a tu... polozne mi mowily ze te biale baboki to normalka, ze to pozostalosci z ulanego mleka...a on do mnie ze z tym musze isc do pediatry.

Ponadto mam moje poporodowe check up nastepnego tygodnia i sie pytalam jak to wyglada... i oczwiscie mi powiedzial ze zadnych badan "wewnetrznych" nie bedzie :-) a wy mowiliscie ze mialyscie :szok:

Oki :szok: lece bo mala kwili coraz glosniej za butla :-)

Buziaczku - wloski super :-)

PINKA - Kochana jak wy wszytscy musieliscie sie nacierpiec. Bardzo wam wspolczuje. Widze ze dr browns w ruchu :-). A tak na marginesie,mowilam ze to mleczko co dawalas prawdopodobnie nie jest dla niej dobre, ze lepiej by bylo zmienic i zobaczyc - bo moja tez je miala i zachowywala sie podobnie. Wtedy z nia chodzilam po calym domu bo piszczala strasznie a ja bezsilna siedzialam i plakalam nad nia. Twojej tak to mleczko nie pasowalo ze juz sie pozadnie zbuntowala.Ale najwazniejsze ze juz jest dobrze, ze malutka jest juz spokojna i ciagnie butle. Wtedy mama i tata sa szczesliwi. obyscie juz nigdy nie musieli jechac do szpitala.
Ponadto powinnas sie kobietki cieszyc ze tak slicznie spadlas na wadze. Ja sie zwaze w nastepnym tygodniu na moim check up

A mu wlasnie wrocilismy od lekarza na poporodowych check up :) podobno z mama wszytsko ok. Ma juz 60cm dlugosci i wazy 5440g :-) Byla bardzo grzeczna , lekarz bym przemily i powiem wam ze doznalam szoku gdy mu powiedzialam ze jej charczy w nosku od urodzenia i ze sa takie biale gile :-p a on do mnie ze pojde z tym do pediatry :-) poprostu mnie zatrakalo bo sie nasluchalam ze trzeba sie dobrze wyklucic by tu dostac skierowanie do pediatry albo byc powaznie chorym..a tu... polozne mi mowily ze te biale baboki to normalka, ze to pozostalosci z ulanego mleka...a on do mnie ze z tym musze isc do pediatry.

Ponadto mam moje poporodowe check up nastepnego tygodnia i sie pytalam jak to wyglada... i oczwiscie mi powiedzial ze zadnych badan "wewnetrznych" nie bedzie :-) a wy mowiliscie ze mialyscie :szok:

Oki :szok: lece bo mala kwili coraz glosniej za butla :-)

Witam szanowne panie:-)
U nas po staremu, przeczytałam wszystkie posty i zaraz biorę się za pisanie.:-)
Adrian miał gorączkę dzisiaj w nocy, nie dał nam spać. Nie wiem, czy to od szczepionki którą miał wczoraj czy od zębów bo idą mu górne czwórki. Jedna się już wyrżnęła a druga siedzi i dziąsełko jest spuchnięte.

PINKA- Skarbie nie mogłam doczytać tego posta, żal i złość czułam jednocześnie, na tych lekarzy. A mała taka biedulka, Boże nie wiem co powiedzieć już co tu sie dzieje w tych szpitalach i przychodniach. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dla córeczki ślę buziaczki i życze szybkiego poprotu do zdrówka, oby szybko była znów szczęśliwym i zadowolonym bobaskiem!!!

Joanna Z- a dla Twojej Księżniczki życzę jak najdłuższej beztroski i cudownego dzieciństwa, zdrówka i jak najwięcej tego słodkiego małego uśmieszku na małej buzi!!!!!!!!!
Buziaczku- fryzurka super. Ale masz ładne włoski, no z takich to można czarować.:-)

Dziewczyny, wiem ze może to nie to miejsce na umieszczanie ogłoszeń, ale właśnie robiłam porządki w szafie i znalazłam buciki, Adidasa, nóweczki, z pudełeczkiem i metką, dla dziewczynki,rozmiar 1K(EU 17). Kupiłam je jak byłam w ciąży bo myślałam że będzie dziewczynka. Może jakaś mała Księżniczka by się ucieszyła z nowych bucików. Jak coś to piszcie na priva. Oto zdjęcie.

Załączniki

• DSC00033.JPG
    DSC00033.JPG
    429,3 KB · Wyświetleń: 22
  • DSC00032.JPG
    DSC00032.JPG
    426,7 KB · Wyświetleń: 21
reklama
Witam laski ja na momencik :-) wpadam sie przywitac , i zmykam do tesco kupic papierosy mojemu i poszukac jakiegos fajnego depilatora do nog :-D:tak::zawstydzona/y::-) bede wieczorkiem bo Blanka to maly tajfun od paru dni, i musze byc przy niej sekunda w sekunde bo inaczej placz :szok::szok:
Justynko wyslalam ci priva!!! pa bede potem ....

Do góry