reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
nafnia kurcze to faktycznie mialas przejscia,widze ze u nich jak wszytsko jest ok,kobiety dobrze sie czuja to dla nich jest ulga,ale jak juz dokladniej trzeba zajac sie pacjetem to tak lekko do wszystkiego podchodza,LEKCEWARZA KOBIETY,bardzo duzo osob narzekac na NHS,acha szkoda gadac:no:tylko szczescie mamy ze nic powaznego zadnej z nas,ani dziecku nie stalo,chco dobrym przykladem zaniedbania jest Martusia od Maji33

Hej dziewczyny

Od trzech dni staram sie cos napisac ale moje maleństwo sie wtedy budzi. zdąze tylko przeczytać.
U nas ok. Moj synus waży juz 5230. Rośnie jak na drożdżach.Zaczął już gaworzyć od tygodnia a smieje sie jak szalony.troche kiepsko śpi w dzien bo co go odłoże do łózeczka to po chwili sie budzi. I tak w kółko.a na rekach to by spał ze dwie godz. ale ja sie tak nie dam.Takie numery to nie ze mna. Bardzo lubi jak jego starszy brat do niego mówi to wtedy leży cichutko i patrzy na Kolina.
no i martwią mnie te jego krostki na buźce bo ma jeszcze troche a te HV mówią że jest ok.ja miałam skaze białkowa jak byłam mała i on tez pewnie ma.

Ok musze zmykac bo już płacze.

Gabids gratuluje serdecznie.
No niestety tak tuo tu wyglada. do mnie jak przychodziły do domu to zawsze ważyły, badały. Ta HV jak przyszła to zadawała pytania mi o cała rodzinke ale to jak byłam w ciązy to przyszła. ale w kąty mi nie zagladał siedziałysmy tylko w salonie i rozmawiałysmy.

Dziendoberek kobietki ja tylko szybciutko przelotem. KasiulaMatula ja tez nie instalowalam, poprostu od razu zapisuje zdjęcia.
GADBIS gratulaski ogromne.
OLCIA do mnie w sobote tesciowka zawita :-D:tak:
BUZIACZEK nie martw sie doczekasz sie na obraczki.

Nic zmykam zajrze pozniej.PAPA

gabids-gratuluje córeczki:-):-)
co do opieki to ja juz nie mam słow :no::no:sama juz to wszystko przerabiałam:no::wściekła/y::sick:i po kazdej wizycie połoznej czy tez HV szlag mnie trafiał:wściekła/y::wściekła/y:a jezeli chodzi o to co cie moze czekac podczas wizyty HV to ci powiem co ja miałam
-na poczatku ogólny wywiad
-potem pytania czy karmie piersia czy nie
-czy wiem cos na temat smierci łóżeczkowej
-opowiadania o szczaepionkach
-wazenie dziecka
i musiałam jej pokazac czy dziecko ma własny kont:szok::szok:i takie tam bzdury z regóły nic konkretnego:no::no:
nafina-witaj w klubie ja tez byłam nieźle pozszywana:wściekła/y::wściekła/y: ba przepraszam (pocerowana)to lepsze okreslenie:sick::sick: a na dodatek 2 tyg tem skóra pękłam mi obok szycia (teraz mam rane) takze mozesz wiedziec jaki to ból:sorry::sorry:smaruje masciami i wszystkim co sie da troszke pomaga ale nie do konca:no::no: a połozna stwierdziła ze to sie zrosnie...........bez komentarza:sorry::sorry:
maxim ,justyna- ale macie zdolnoosci no no ja tak nie umiem:no::no:
izka0401- to maly rzeczywiscie pulpecik:-):tak:te maluszki cwane są prawda moja robi tak samo w łóżeczku to :no: ale na rekach:tak::tak:

do wszystkich młodych mam pytanko.........
jakie wasze dzieci robią kupki??????????
bo moja mała czasami robi luxne nie papkowate i nie wiem czy to dobrze czy źle?

Witam Mamusie!

Kompletnie nie mam czasu osttanio na nic!
Brianek jest przweziebiony wiec nie daje mi nawet na komputerze posiedzuec ciagle by sie tulil i bawil ze mna:blink:
Wczoraj spal mo dop 10:40 a dzis po 8:00 byl juz rzeski i skory do zabawy jednak nie do zabawy swoimi zabawkami:confused2:tylko ciagle mnie wolal nawet wymyslalam nowe zabawy to nic z tego:cool:
Po za tym rozgladam sie z kursem paznokci i chce cos w tym kierunku robic mysle ze to dobre jak narazie rozwiazanie poniewaz bede z Briankiem w domu i bede robic cos co mnie interesuje:-)

Nie dziwie sie ze kazda z was narezka na HV ja tez nie bylam z nich zadowolona:zawstydzona/y:po za tym jak pobierali krew ze stopki malemu to on tak strasznie plakal ze ja mialam lzy w oczach i te popatrzyly sie na mnie z taka mina ze szok:szok:wcale nie byly mile jeszcze z praktykantkami przychodzily jakos mnie to denerowalo!no ale fakt na kim maja sie te dziewczyny uczyc hm:surprised:
Po za tym czasem zostawialy mi kartke w skrzynce zamiast zapukac:wściekła/y:bo im sie nie chcialo a jak juz zostawily kartke to napisaly date kiedy znow przyjda ale nie napisaly godziny czasem caly dzien czekalam na nie az laskawie sie zjawia:confused2:

Pinka jeju naprawde az taka masz ranke:szok:mysle ze powinas cos z tym zrobic kurcze a moze jakis polski lekarz by ci pomogl?juz nie mam slow na tutejszych lekarzy kazdy an nich narezka kazdy:wściekła/y:
mam nadzieje ze zaniedlugo bedzie u ciebie wszytsko ok.

Gabis witaj wsrod nas i Gratulacje!:-)a skad jestes?

Izka kup na te krostki Oilatum moj maly tez mial cos takiego i wypluskalam go pare razy w Oilatum i zeszlo:happy2:

Buziaczku to takie ekscytujace prawda -slub?wierze ze nie mozesz sie doczekac:tak:
Napenwo masz sliczna sukienke!ja nie moge sie doczekac waszych zdjatek:-)Gratulacje dla Blanusi tak pieknych postepow.

Kaisula Matula i Maxin mi tez sie podobaja te ramki ale zawsze nie wiem jak to zrobic:zawstydzona/y:

Pozdrawiam i sle ciumaski!
dalmatek539vv8.gif

hej i ja na chwilke

pospalismy teraz troszkie ,tzn ja wtalam a Szymek dalej smacznie spi.

Gabis serdeczne gratulacje coroni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pinka - synek robi kupki zoltawe , papkowate i dotego bardzo smierdzace:-D

Jedna z dziewczyn pisala ze martwia ja krostki synka, chyba ,,izuna,,kochanienka moj maly tez mial krostki i jakies 3tyg, myslalam ze to potowki, ale chyba byly to zmiany hormonalne, karmie piersia wiec udzielalo mu sie. A te HV to zawsze mowia ze wsio ok i ze tak musi byc. Co by nie bylo to jest ok.

pozdrawiam papa

Nafnia to rzeczywiscie poród miałaś straszny.No ale szczęscie miałaś ztym przyspieszeniem terminu bo ja już pisze do konslutu od dwóch tyg i nie chce mi przełożyc terminu a musze ze starszym synem do lekarza do PL jechać.

Justyna i Maxin sliczne te błyskotki ja lubie takie świecideka alenie mam czasu sie pobawić.

Pinka tak te maluchy sa cwane.A co do kupek to mój mały ma cały czas rzadkie i zółte.ale ja karmie piersia a ty butelka chyba.A to chyba ma znaczenie chociaż już nie wiem.

Maggusia już kupiłam ten oilatum.od 4 dni płucze ale on ma te krostki tylko na twarzy i nie wiem co mam robić.HV mówi żeby tylko samą wodą.
Niunka ja też karmie piersia no i myślałam też o tych zmianach horm. Mnie też jakoś tak po ciąży i po porodzie wysypało. mam nadzieje że przejdzie.

reklama
buziaczek no tak slub przed wami wiec duzo na glowie,na pewno sa to przyjemne zakupy:tak:A obraczki ojda niemartw sie.Blania widze robi postepy Gartuluje
Dziekuje , robi robi a Ja nie moge sie napatrzec :-)
Przyjemne,ale musialam sie bardzo dlugo nachodzic za sukienka wkoncu kupilam w Swindon , jak bylam u Mamy bo tutaj prawdziwa suknia -koscielna kosztuje nawet £1000, sam diadem na glowe kosztuje £100 masakra ceny sa masakryczne :szok:i wybor maly no chyba ze w Londynie :tak:to napewno jest jakis wybor..ale az tak daleko nie szukalam. z garniturem nie ma problemu gorzej z suknia . ale ladna jest .:-)
hej
buziaczek widze przygotowania przedslubne, hehe fajne klimaty, rozumiemy nieobecnosc i z niecierpliwoscia czekamy na obiecane fotki;-)
napewno sie pochwale taka chwila :tak:
;-)
Witam Mamusie!

Buziaczku to takie ekscytujace prawda -slub?wierze ze nie mozesz sie doczekac:tak:
Napenwo masz sliczna sukienke!ja nie moge sie doczekac waszych zdjatek:-)Gratulacje dla Blanusi tak pieknych postepow.
bardzo ekscytujace, :tak: fajnie jest sie przygotowywac ...:happy2:niom sukienka jest ladna bardzo delikatna, bo chcialam zeby bylo Mnie widac a nie suknie , suknia ma byc tylko dodatkiem do Mnie :-) nie lubie takich wielkich ze sama suknia a panny mlodej nie ma ...:-p:-p
BUZIACZEK nie martw sie doczekasz sie na obraczki.
mam nadzieje , ale strasznie dlugo na nie czekamy a czasu coraz Mniej ....:dull:

ok uciekam sprzatac , bo juz sie wzielam za sprzatanie ale musialam wejsc na neta i znow mi ciezko zejsc ...he he he
ok uciekam papapa bede pozniej :happy2::happy2:

Do góry