reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

justynka poszlam za twoim sladem:-D:tak:;-)

226626464_85254a8f.gif

reklama
Witam Ja tylko na momencik sie pokazuje bo ciagle jestem w biegu, nie mam na nic czasu doslownie na nic :no:, trwaja przygotowania do naszego slubu i zyje tylko tym :-).
Dzis troszeczke ogarnelam dom - wkoncu znalazlam czas, jutro dokoncze reszte :sorry:.
Caly weekend w rozjazdach za suknia i garniturem :-p ale udalo sie wkoncu znalesc ta jedyna teraz reszta dodatkow ..:cool2: zaproszenia juz prawie wszystkie wyslane,
Jeszcze poczta strajkuje a my zamowilismy obraczki i nie widomo kiedy dojda :wściekła/y::szok:
masakra juz 3 tydzien zlecial a ich wciaz nie ma ...:sorry: caly weekend mnie nie bylo, i teraz znow mnie nie bedzie , zaniedbam was dziewczyny ale wybaczycie Mi co :confused::-( odwdziecze sie wam fotkami:laugh2:

Blania ma sie bardzo dobrze katarek minal, ale bardzo dlugo sie utrzymywal :-( Krosteczki znikly odkrylam od czego byly od polskiego mydelka bambino i johnsona nie mozemy uzywac mydla tylko plyny:tak:
Rosnie jak nic ...w oczach doslownie . Oto nowe osiagniecia;
Wloskow ma juz coraz wiecej :-)
Po za tym juz jej minol czas krzyku , przemienil sie w grrrr grrr :-D:-D
Slicznie to robi:blink:
Nie chce lezec na pleckach, probuje sie sama przekrecac na brzuszek.
Na brzuszku uwielbia lezec i zadzioerac glowe by zobaczyc tv
Uwielbia slinic mi koldre, ssac moje rece jak tylko poczuje skore-mysli ze to cysiek..a ktoregos razu jak jej pozwolilam pobawic sie moimi palcami to zaczela je podgryzac:tak::-D
Slini sie jak wsciekly piesek:-p;-)
w pozycji na wpolsiedzacej chce siedziec, podnosi sie
a jak ja trzymam na rekach w ozycji pionowej i poczuje podloze to zaczyna stwiac kroczki i chce sama chodzic :laugh2::szok:troszke wczesnie..:tak:
glowka juz prawie nie leci, potrafi nia sama panowac:cool2: to chya tyle noi wklada raczki do buziuni:tak:sama i gryzie :-):-D

Ok uciekam bo jutro rano trzeba wstac i brac sie za pranie dywanow ...ohh mam tego dwa pietra wraz z schodami:dry::shocked2::dull:
buziaczku-ty to pewnie po sklepach szalejesz w wolnej chwili:-):-)pochwal sie jak juz coś zakupisz:-):tak:
pochwale sie jak juz bede miala wszystko:-p narazie to niespodzianka;-)

a gdzie buziaczek sie chowa,jak Blania??Slub juz tuz tuz???!!!
jestem jestem .niom slub juz bardzo blisko :-p

Buziaczku-scielismy malemu wloski i teraz mu ciemnieja!haha
he he :-) to fajnie

pa pa zmykam spac:-)

wsitam z samego rana,gdzie pijace poranna kawek babeczki???

pogoda zapowiada sie super.Ja dzis mam zakwasy:-Dtak sie nasprzata:-DNatka zasypia sama,ale musi miec otwarte drzwi,zawsze spala z zamknietymi,ale po przyjezdzie widze,ze przyzwyczaila sie do usypiania przy zapalonym swielte,wiec dzis ide na poszukiwanie lampki nocnej:-p
Dzis troche mnie muli brzuch bo mam @,ale powiem wam,ze calkiem ok sie czuje,nie tak ja zawsze mega nabuzowana i umierajaca z bolu,czyli spiralka dobrze dziala.
ide poszperac po innych watka bo cos cicho tutaj,pewnie pozniej sie rozkreci

narazie

Witam mamusie:-)
Troche czasu nie pisałam na tym forum,a to dlatego ze mam problemy z dostepem do netu:-(Niedługo zakładamy stałe łacze,a narazie korzystam z uprzejmosci sasiadki.
21 wrzesnia urodziłam piękna córcie Angelinę.Teraz ma prawie 3 tygodnie.Mam zasoba pare wizyt połoznych,które nie zawsze przebiegały tak jak bym chciała.Poprostu dziwi mnie ich podejscie do noworodków - jak dzidzia meczy sie przy karmieniu i bardzo mocno oddycha az jej cos warczy w gardziołku to dla połoznej wszystko o.k.Krosteczki na twarzy dla niej tez normalne.Wogóle wszystko dla nich jest o.k a nawet nie przyłozą stetoskopu.
W poniedziałek mam pierwszą wizytę HV i mam do was kochane mamusie pytanie Jak taka wizyta wyglada czy taki HV bedzie łaził wszedzie i oglądał w jakich warunkach zyjemy,jak karmie maleństwo i czy wogóle wszystko jest po ich mysli?
Zalezy mi na waszych odpowiedziach bo te wszelkie wizyty patronazowe działaja mi na nerwy.

Pozdrawiam i życzę miłego słonecznego dnia:-)

kasiula matula ja sie nie rejestrowala,przeszlam do pierwszego save potem sama zapamietalma fotke na kompa,a na forum wklepilam poprzez :najechanie myski na fotke na tej stronie weszlam do propertys(wlasciwosci)tam zaznaczylam adres URL i wkelilam

gabids witam,nie mialaysmy okazji sie poznac.GRATULUJE CORECZKI,tak to tu jest z opieka,ale nie martwi sie jak by bylo cos nie tak pewnie by ci powiedzialay,chco czesciej musisz sama ich nakierowywac co ty uwazasz ze moze byc nie tak,dziwne to wiem,ale cos tak tu system.Jak przyjdzie HV zada ci pare pytan ogolnych,zobaczyc jak zachowujesz sie z mala,juz nie pamietam czy badaja maluchy.Dostaniesz ksiazeczke o rozwoju ulotki,w sumie nic ciekawego,z tego co pamietam to taka wizyta jak poloznej,chco u mnie badali za kazdym razem mala,a ty piszerz ze u ciebie nie,hmmm widac co polozna to inna.Jak zniosla porod???
wiecj pewnie napisza laski ktore niedawno mialy do czenienia z HV

hej
ale tu cichutko dzisiaj:-)
ja wlasnie zjadlam sniadanko i popijam kawusie:-D, a moj skarbek spi ale chyba bedzie zaraz sie budzic bo jak na nia to juz i tak dlugo spi - 45 minut

buziaczek widze przygotowania przedslubne, hehe fajne klimaty, rozumiemy nieobecnosc i z niecierpliwoscia czekamy na obiecane fotki;-)

maxin i justyna super te zdjecia, cudne:-D

katarzyna ja bylam na tym baby show w ubiegly weekend bylo w Nottingham, nawet fajnie, ale przyznam ze troche ciekawszych rzeczy sie spodziewalam, no ale w Londku moze byc wiecej

mala-gorzatka my napisalismy do konsulatu prosbe o przyspieszenie terminu spotkania, napisalismy ze nie jestesmy usatysfakcjonowani tutejsza opieka lekarska, dodam ze mialam dosyc skomplikowany porod, ktory trwal okolo 3 dni, pierwsze skurcze mialam we wtorek w nocy a mala urodzila sie w piatek popoludniu, tzn zostala wyciagnieta za pomoca proznociagu, mialam b duzo szwow itd. Potem nikt mnie nie badal, a na "badaniach" kontrolnych tych po 6 tygodniu, moje "badanie" polegalo na tym, ze lekarz zadal mi dwa pytania- czy karmie piersia i czy dostalam juz @, a potem zaczal mi opowiadac o antykoncepcji:wściekła/y:,
Tych szczegolow nie pisalismy, dostalismy pozytywna odpowiedz z konsulatu zaraz na drugi dzien i nowy termin wyznaczony w ciagu 2 tyg, bylismy w Londynie, a paszport przyszedl za kilka dni. Teraz sobie mysle ze byc moze jest wiecej ludzi ktorzy nie sa zadowoleni z tutejszej sluzby zdrowia i w konsulacie juz to wiedza
jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj chetnie odpowiem,

teraz musze uciekac bo moje malenstwo juz sie obudzilo i mnie wola;-):-)

reklama
gabids no witaj ja wlasnie tak myslalam ze ty juz urodzilas i zajeta swoim malenstwem
no dokladnie ja o tym samym mowie, ze dla nich to wszystko jest normalne

a wizyty HV dla mnie byly nawet pomocne, bo jesli masz jakis problem np z karmieniem , to mozesz pytac o rade itp, wtedy tez waza ci dzidziusia
ok musze uciekac, jak cos to pytaj

Do góry