reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam Dziewczyny ja wpadlam na chwilke, ciagle was podczytuje jak sie pojawi cos nowego ale odpisac MI jest sie ciezko zabrac - brak czasu, cale dnie poswiecam swojemu skarbowi. Nie daje Mi odejsc do Siebie na chwilke.Teraz akurat chwilowo zajela sie pisatka i ssie sobie je i paluszki wklada do buziuni, taka smieszna i kochana.Dzis na buzi wywoluje u Mnie usmiech od ucha do ucha - utrzymuje glowke juz ponad 2 min ciagle w gorze i robi wielki minki, z oczkami wypuklymi dziwiac sie kolorom, ksztaltom i wszystkiemu co jest inne. Strasznie nie lubi lezec-ogromny placz, woli byc juz na brzuszku ale tez co za duzo to nie zdrowo i sie denerwuje.:tak: Ogromnie jej sie spodobalo bycie na raczka-ale nie u kazdego, w pozycji pionowej i buzia do wszystkich, wtedy moze wszystko obserwowac, lezenie na boczku na moich raczkach. i tupanie po Moim brzuszku jak ja podniose..zimnymi nozkami:-D:-D Usmiecha sie juz na moj widok rozpoznaje, zapamietuje glosy, bardzo lubi rozmawiac ze mna i do zabaweczek. Nocki przesypia Mi roznie ale jak ja poloze o 20 to do 3 napewno pospi chyba ze malo zje wieczorem.:sorry2:to mam pobudki o 3,5,6lub 7 i o 8 juz szarzuje budzac caly dom :D

Katarek nadal sie utrzymuje jest okrpny placz jak jej wyciagam i zapuszczam sol morska.
Ja czuje sie juz lepiej.Chodze na college - jest swietnie bardzo Mi sie podoba , i samopoczucie o wiele lepsze nie wiedzialm ze szkola moze tak poprawiac humorek. Szkoda tylko ze 2 razy w tygodniu , no ale moze w nastepnym roku uda sie na dluzej na 5 dni w tygodniu.:):):):)

ale sie zimno zrobilo co? masakra ja juz grzeje bo w nocy jak sie budze to wszystko mam zlodowociale mimo ze moje kochanie grzeje...:D:D
az Blanie biore do Nas:(( tak nam oknami wieje ...;/
dodalam nowe foteczki , na blani stronke ale tylko 4 bo nie zrzucilam reszty na karte, i nie mialam ich ze soba jak bylam u Tesciow, ale niedlugo wrzuce nowe...
ok , mykam klasc Blaneczke :) napisze jeszcze poznoiej jak znajde chwilke ...

PINKA - jesli chodzi o Child Trust Fund, my nie bedziemy sie zastanawiac nad wyborem banku, wladujemy to do pierwszego lepszego banku :-) DLACZEGO ?

1. Nie wiemy czy tu spedzimy kolejne 18 lat , bo dopiero po uzyskaniu przez dziecko pelnoletnosci pieniazki moga zostac RUSZONE z konta,
2. Nie bedziemy wkladac na to konto zadnych naszych pieniazkow, ze wzgledu na to ze nie mozna ich ruszyc do 18 roku zycia, a co bedzie gdy zdecydujemy sie przeprowadzic np do Hiszpani za 7 lat ??? Konto z pieniazkami zosatnie w Anglii :-(
3. chcac odkladac na niuni przyszlosc, zalozymy normalny rachunek oszczednosciowy ,ktory nie bedzie zamrozony az tak dlugo, co za tym idzie, beda mogly zostac wyplacone pieniazki i ewentualnie wplacone na kolejny rachunek oszcednosciowy w ewentualnym nowym miejscu zamieszknia (kraju)

Witam Mamusie!

Jeju ile naskrobalyscie jestem w szoku normlanie jak cisza to cisza ale jak zaczyna sie ruch to na calego!:tak:
Ja dzis wyladowalam na malych zakupkach kupilam sobie plaszczyk taki o ktorym marzylam:-)zapisalam sie tez do fryzjera chcialam sobie zrobic fryzure taka z przodu dluzsze wloski a ztylu krotsze i dodac czekoladowych pasemek ale angielka byla jakas niemila krecila cos i tak wykrecila ze stwierdzila ze moj wlos nie da sie przyciemnic bo tak wytrawiony:eek:dziwne bo akurat troszke na tym sie znam i raczej wytrawionego wlosa sie nie rozjasnia a wlasnie przyciemnia :tak: powiedziala ze moze mnie sciac ale o inne godzinie czyli poprostu nie miala czau i dobrze wyszlo bo poszlam do salonu do polki to powiedziala mi o wiele nizsza cene w szoku bylam!:szok:angielka chcioala 80f a polka 30f no ale tez u niej zapelnione i dostac sie nie mozna dopiero na wtorek:sorry2:a ja musze cos z moimi wlosami zrobic bo normalnie wygladam jakby mnie poterepalo haha:baffled:
i wiecie co:confused:teraz to juz mysle ze chyba za krotko chcialam sie sciac:laugh2:no dogodzic mi co:-)

Witam nowe forumowiczki;-)

Justyna170979 kiedy sie przeprowadzacie z Londynu i gdzie:confused:zapraszam do naszego miasteczka:-)
Troszke cie rozumiem ze chcesz z Londynu sie przeprowadzic w sprawie halasu tloku ale zaowazylam tez ze ceny sa wyzsze w niektorych sklepach niz w tych mniejszych miasteczkach np bylam kiedys w Primarku w londynie to wszytsko bylo drozsze o pare f niz u nas:eek:
no i z tego co wiem to zycie domy itd drozsze.

Buziaczku zdrowka dla Blanusi!:tak:widze ze masz problemik z mleczkiem o jej dobrze ze ja nie mam takiego odpukac bo probowalam podaca malemu rozne mleka i jest ok tylko nie lubi tych z kaszka lub grysikiem musi byc w postaci normalnej mlleczko a kaszka taka zeby jesc lyzeczka mysle ze to wlasnie zalezy od dziecka;-)ale bedzie dobrze a dobr mleczka jest wazny moze porozmawiaj z lekarzem:confused:
Z tymi kupkami tez roznie bylo u Brianka jak byl taki maluski ale pozniej z czasem wszytsko sie unormowalo:happy:wiec mysle ze i u was sie unormuje.
A co do oczka to przemywaj ciepla woda z rumiankiem to pomaga:-)

Olis fajnie ze tesciowka wam pomaga i ze moglas z nia zaszalec na zkupach zawsze jakies odreagowanie prawda:-)mysle ze wszytsko sie ulozy i bedzie dobrze ttrzymam mocno za was kciuki!;-)

Pinka o jeju to sie nameczylyscie obie:-(kurde ci lekarze mnie doprowadzaja do szalu jak cos takiego czytam:wściekła/y:
Dobrze ze juz mala nie boli i trzymam kciuki zeby mleczko sie sprawowalo:tak:
Moja ciocia ma podobna sytulacje urodzila niedawno i mala tak sie przezy ze juz sama ona nie wie co robic byly zmiany mlek leki na kolki itd i nic nie dziala:eek:nawet domowe sposoby.

Niunka zgubic brzuszek jest trudno ja nadal mam oponke:baffled:strasznie mi przeszkadza a troche cwicze ale jeszcze nie tak intensywnie chyba tez musie sie wziasc za siebie i za ten bebenek:sorry2:

Justyna w fajnie ze sie urzadzacie itd :-) my tez mamy duzo dodatkow czerwonych w sypialni;-)

Agnes pisalas ze sie przeprowadzacie gdzies chyba to czytalam:confused:i jak nowe mieszkanko:confused:

Agnieszka najlepiej nie mysl o tym tylko tak sponatnicznie i rozluznienie i mysle ze zahaczy:tak:i bedziecie miec drugiego dzidziusia :-)

Maja fajnie ze juz wrocilas!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc Wam
Olineczka, Izka0401, JustynaW Dzieki za zyczenia dla Kamilka ma juz 3 latka ,urodziny bedzie mial wyprawione za tydzien bo przyjedzie moja mama i brat a tak w ogole nasza rodzinka jest wrzesniowa Ja ,moj maz i Kamilek .
Mala-gorzatka wiem ze nie powinnam sie przejmowac ale sie przejmuje ,jezeli teraz mi sie nie uda to dopiero za rok bo teraz mam powazny dylemat i nie wiem co mam zrobic ,czy mam dalej probowac czy spelnic swoje marzenie ,no i jestem w kropce ,caly czas otym mysle bo teraz mialabym ostatnia szanse .
To na razie Pozdrawiam was ,Dobrej nocy zycze .

Boze jak wy nadazacie to wszystko czytac i odpowiadac, podziwiam Was, za kadym razem dzieje sie cos nowego i nie moge sie polapac co i jak> ale to chyba o doswiadczenie chodzi. jescze z 1000postow i moze Was dogonie. hihihi. Dziekuje za mile przywitanie!!

OLineczka - Musisz sie polpalac kto ma jakie dzieciatko i jakie ma imie , potem poszerzaj swoje wiadomosci,teraz to jest jeszcze cichutko co nie dziewczyny? niech sie pokaza wszystkie mamusie co sa na wakacjach lub chwilowo cicho siedza to dopiero bedzie...:-)

Maxin - Ciekawe jak sie bawisz? Pewnie fajnie. Tesknimy tu za TOba jakos tak pusto bez Mam :( Calujemy Was ..
Evoska- Jak samopoczucie?Jak sie ma Rocco?
Maja - Super ze wrocilas, Wklejaj zdjecia na zamkniety.:-)juz Ci zazdroszcze opalenizny a jak Martunia i zdroweczko??
Pinka - Ale TY masz przezycia kobieto. To moja Blania jest aniolkiem , zero kolek.
zmykam spac , ide sie myc i do lozka przed tv poogladam -poczekam na M wypije jakies male piwko moze na rozluznienie:tak:jakas ochota Mnie naszla:eek: po calym tyg. i pojde spac.
dobranoc

AGNIESIU to dla Kamilka oczywiscie
na
3-cie urodzinki
19082807014541.gif

W dniu Twoich urodzin,
zawsze uśmiechniętej buzi,
wesołej zabawy
i
mnóstwa słodkich całusów

życzy Alexik z mamą

reklama
Hej!!!
witam nowe forumowiczki!!!:-)

Pinka-wspolczuje kolek malej:-(
agnieszka -wszystkiego naj dla synka:-)
buziaczku-supr ze ci sie w collegu podoba tak trzymac
maggusia-ie ma to jak zmiana fryzurki,:-)

pozdrawiam mamusie :-)

u nas oki mala spi wyszedl jej 3-ci zabek gorna jedynka normalnie szarpie wszystko tak ja swedzi:baffled:, i nocki ciezkie budzi sie z placzem:zawstydzona/y:

Do góry