reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Widze ze cos ruszylo:-)i coraz wiecej postow.
Ja mam cos ze skrzynka :wściekła/y: poniewaz ciagle mi pisze ze mam 8 nie przeczytanych wiadomosci :eek: nie wiem o co chodzi bo wszytskie sa przeczytane a gdy dzis chcialam zalaczyc zdjecie malego na watku to pisalo ze za duzo mam obrazkow wiec musialam pokasowac niektore z niektorych watkow a ja myslalam ze to na pamietke tu zostaje:confused:mialyscie takie cos:confused:
Wykasowalam i dalej pisze ze wszytsko pelne tak samo wykasowalam wiadomosci ktore wyslalam do kogosc wrrrrrrr:wściekła/y:

Renata79 zdrowka zycze!kuruj sie kuruj i wracaj do nas:tak:

Agnes i jak tam przywitanie z mama?pewnie lezki polecialy;-)

Buziaczku widze ze bidulka sie meczyla po tek szczepionce jeju wiesz co kiedys mi powiedziala lekarka ze dobrze robia lekko cieple kompiele i jakis paracetamol na sen Briankowi to pomaga ja jeszcze mu masuje zawsze te nozki po szczepionce mysle ze masazyki takie sa wazne sama wiem jak dostalam strzala jak rodzilam malego w noge to moj mnie masowal i mi bardzo pomoglo!:-)
pis co tam z Blania:blink:
a tesciowka sie nie przejmuj wysluchaj i rob swoje.

Mala-gorzatka jak dziecko nie moze zrobic kupki podobno najlepiej jest podac lyzeczke oleju ale ja nie wiem czy to mozna tak malemu dziecku wiem ze u mojej koleznki to skutkuje:tak:
dobrze ze juz u was lepiej!

Przepraszam ze nie odpisze kazdej teraz ale maly nie pozwala mi siedziec przy komputerze:zawstydzona/y:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Czesc dziewczyny. Ale dzisiaj piekna pogoda. Tak cieplutko, posiedzialam z Adrianem w ogrodku, polazil, poszperal, rozne kamyczki pozbieral i zasnal ladnie w spacerowce. Uwielbia spac na dworku. Potem zjadl ladnie zupke i bawi sie. Widac ze humorek ma dzisiaj lepszy, ja z reszta tez :-)
Dla wszystkich chorowitek zycze szybkiego powrotu do zdrowka, dla laseczek do ktorych mamy przyjechaly--bawcie sie dobrze, a dla calej reszty zatroskanych mam--milego dzionka!!!!! Buziaki, ide jakies moze fotki wkleje nowe:-)

hej mamuski wybaczcie za moja nieobecnosc,jak wiekszosc z was korzystam z pieknej pogody i cle dnie spedzamy na dworze z bablami:tak:U nas w sumie nic ciekawego,wczoraj caly dzien probowalam odpisac,ale co jakis czas telefon,a tu NATALKA na kolanach i wolala o baby liliy i jakos sie nie udalo:no:juz sobie wyobrazam po wakacjach ile bede miala nadrabiania:-D
dzis jestem zmeczona,nocka nie za fajna,ja spac nie moglam,potem dziunia sie obudzila o 2.00 i u nas w lozku wiercila sie niesamowicie spychajac mnie na pogloge:dry:,do tego ma @ i brzuch mi peka:tak:ok nie marudze juz jeszcze tydzien i bede sie wakacjowac JUPIII........:happy::-D:tak:

CIEKAWE JAK TAM MAJA W SZKOLE???

A IZUSIA JAK U WAS NOCKI???

OLIS Z TESIOWA DASZ RADE,SZYBKO MINIE;-)TERAZ CIESZ SIE MEZULKIEM I WOLNA CHATA:tak:

MAGGUSIA TEZ CZASAMI MUSZE KASOWAC ZALACZNIK,DLATEGO NAJLEPIEJ WKLEJAC WSZYTSKO PRZEZ ZABE

JUSTYNA W.DOBRZE ZE U WAS POPRAWA NASTROJU OBY TAK JUZ POZOSTALO,FOTKI SYNKA FAJNIASTE,SMKOWA WIDZE LIBI BARDZO CO?

OLCIA ZNOWU NAM UCICHLA LASKA GDZIE SIE CHOWAC I NIC NIE PISZESZ CO U WAS???PEWNIE ZA BENGIM LATASZ CO?
RENATA ZDROWIEJ KOBIETO:-)

AGNESS MILUSNYCH POGADUSZKE Z MAMAM I SUPER ZABAWY ZYCZE:tak:SPRAWA Z MAJA WIDZE RUSZYLA SIE I KONCERT JUZ NIEDLUGO ,WIESZ JA MYSLALAM,ZE MOSZE COS TUTAY BY WYKABINOWAC,ALE JESZCZE NIEWIEM CO,NA RAZIE ZYJE WAKACJAMI JAK WROCE COS POMYSLE

JUSTYNA MOWIE POWAZNIE JAK CHCESZ TO DAM CI NAMIARY NA PARE FAJNYCH AGENCJI W LONDYNIE:tak:

PINKA PIEKNA TY SIE NIE DENERWOJ CO BYLO TO BYLO,DOSZLAS DO SIEBIE I TO NAJWAZNIEJSZE,WIEM,ZE BOL BYL NIEPRZYJEMNY,ALE MASZ JUZ ZA SOBA,Z TAS SLUZBA TO SZKODA GADAC CZASMI,PISZA KLAMSTWA NA SWOJA KORZYC:no:a na wizycie mnie poprostu zapytala czy chce byc badana ginekologicznie ja powiedzialm,ze nie i tyle nie tlumaczylam czemu,powiedzialam,ze dobrze sie czuje nic mnie nie boli wiec po co

buziaczek zawsze na sowim jest milo,mozna sie wyluzowac nie stresowac czy cos polozycsz w nieodpowiednim miejscu itp.Blania nastepna szczepionke moze przejdzie bez objawow,rosnie smykula ,cosraz wiecej zaczyna zauwazac do okola nie

ok mykam zrobic obiad maluszka

jezeli kogos pominelam a na pewno to sorki,czasu brak na wszytsko:happy:pozdrawiam was goraco papa
do wieczorka

Oj MAXIN latam:-D kozystamy z wspanialej pogody jak wszyscy:-):-):-)
Benji sie wycwanil i jak o 5 rano go bralam do lozka tak teraz chce o 2ej!!!!!:wściekła/y:
wiec mam dosc i chyba musze cos z tym zrobic ale pozadnie(miekka jestem)

Bylismy w klinice i mierzyli go i wazyli...oczywiscie jak spytalam o jakies badania krwi czy moczu to oczy wielkie zrobily:dry: wiec :
powiedzialy mi ze jest poprostu maly -fakt- ale ze taka jego uroda i juz,ze ja tez jestem mala:-D no to co sie dziwie,i ze wyglada na zdrowego to tyle
no zadowolona jestem ale jak zawsze odpowiedz wydaje mi sie powierzchowna...:unsure:
pozdrowionka

Witam Mamusie!
Ja mam dzis podly nastroj wszytsko mnie dobija i chyba szukam sobie klotni:cool2:przed okresem mam straszne jazdy:-pnic mi sie nie chce chodze obolala zdenerwowana.Na dodatek moje dziecko ma jakis okres buntowniczy:szok:nie chce zebym siedziala na komputerze odrzu tupie nogami wpada w histerie:-(tak placze ze szok!
Daje juz mu wszytsko czego chce ale on chce zelki tylko ze ich nie je tylko memla i przykleja do dywanu:zawstydzona/y:a ja mam mega sprzatanie wtedy co za zabawe sobie wymyslil:confused:
Dobrze ze dzis chwilke bylismy na spacerku to troszke sie uspokoil pozniej spal ze trzy godzinki a ja porobilam w domu porzadki itd:happy:pogoda dziwna wiec chyba bedzie deszcz:confused:

Olcia tak to z nimi jest wlasnie z tymi przychodniami na wszytsko robia oczy:dry:
a myslisz ze Benji jest za maly:confused:wiesz mi sie wydaje ze moze skoczy w gore pozniej tak np mial moj brat.

Maxinko u mnie zbliza sie @ wielkimi krokami i jak juz taka nerwowa chodze to co bedzie jak dostane:confused:wole nie myslec:cool2:
a ty wypoczywaj kochana!
dzieki za opowiedz wykasowalam cala skrzynke eh:dry:i juz pisze ze wszytsko ok dziwne no dziwne:dull:

Pinka ja tez badania tutaj takiego nie przechodzilam poniewaz nie poszlam i juz:cool2:mysle ze najelpiej w pl zrobic ale kazdy robi jak uwaza ja myslalam ze i tak sie nie znaja:-D

OHOHO ZNOW SIE MUSZE ZMYWAC:blink:maly wola ide pluskac skarbelka:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

BUZIACZEK ach te złote rady hehe niezastąpione:-p
bardzo szkoda ze musimy wyezdzac zgadzam sie ja bardzo bym chciala zeby w PL bylo na tyle dobrze zeby mozna bylo spokojnie zyc jak tutaj:-(czy taki czas kiedys nastapi oby bo ja nadal sama nie wiem czy zdolam na stale sie tu zadomowic na dobre caly czas mam ochote uciekac i nie wracac ale po co i dokad hehe;-)
Chcialabym zeby mozna bylo kiedys wrocic do wlasnego kraju i zyc normalnie, nie martwic sie o prace, pieniadze,przyszlosc dla Dzieci, opieke zdrowotna itd. itp.
Zeby zmienilo sie na lepsze w tej PL...ale jak narazie nie ma o czym myslec...jak ogladam tvn24 i slysze jak kradna politycy to az mi sie cos robi:wściekła/y::wściekła/y: wszystkich bym wywalila na zbity pysk i zabrala im pieniadze skradzione, i porzadnych ludzi co chca cos wniesc posadzila. ale nie ma na co liczyc kazdy pokradnie i pozwala nastepnej osobie krac...:-:)wściekła/y::dry:ahh juz mi sie cisnienie podnioslo....ja jak narazie staram sie tu zadamawiac, bo wiem ze juz raczej nie wroce do PL.chyba ze na starosc ...okolo 60-70 jak dozyje i bedzie do czego...:dry::-(Tu jestem w stanie sie utrzymac, zapewnic Blance normalne zycie,w PL nie byloby Nas stac na mieszkanie oddzielne od rodzicow, na samochod, i na inne wygody , a tym bardziej na wycieczki...:-(ahh to zycie. w Anglii nie jest tak zle,nie mam nic do Tego kraju... tylko Anglia nigdy nie bedzie PL.:-(
Buziaczku - powiedz mi jakie czopki na goraczke dajesz Blani ??? Chyba nie ma nic dla bobaskow do 3 m-ca na goraczke bez konsultacji z lekarzem. Pytam bo czekaja nas szczepienia na gruzlice i zoltaczke i juz mysle co to bedzie gdy Nastusia dostanie goraczki :-( Ja to sie zawsze martwie i zabezpieczam na zapas
Wiesz co Malgosiu:confused::tak:nie pomylilam Imienia?:confused::-) Ja dalam Blaneczce eferalgan w czopkach (Tesciowa Mi przywiozla z Pl)- to jest paracetamolum - i tez jest od 3 miesiaczka ale ja dalam polowe czopka, nie caly i Blani pomoglo. I niedlugo po zrobila kupke wiec oddala troszke czopka to co mialo wsiakanac to wsiaklo..a reszta sie wydalila:tak: Nie zaszkodzilo jej ...mozesz podac calpol,jest od 2 miesiaczka a dla miesiecznego dziecka mozesz podac ale polowe dawki:tak:nie powinno zaszkodzic ale zawsze spytaj GP:tak:by byc pewna ze nic sie nie stanie;-)
buziaczek zawsze na sowim jest milo,mozna sie wyluzowac nie stresowac czy cos polozycsz w nieodpowiednim miejscu itp.Blania nastepna szczepionke moze przejdzie bez objawow,rosnie smykula ,cosraz wiecej zaczyna zauwazac do okola nie
Oj Maxinko nawet nie wiesz jak jest fajnieee:-):-)Tesciowa nie krzyczala na Mnie jak narazie, napewno jej poprzestawialam cos ...:-p:sorry:he he
Mam nadzieje ze nastepna seria szczepionki bedzie bez objawow:tak:NIom rosnie rosnie juz ja duzo interesuje, potrafi raczki sobie skladac i bawic sie nimi:-)

Buziaczku widze ze bidulka sie meczyla po tek szczepionce jeju wiesz co kiedys mi powiedziala lekarka ze dobrze robia lekko cieple kompiele i jakis paracetamol na sen Briankowi to pomaga ja jeszcze mu masuje zawsze te nozki po szczepionce mysle ze masazyki takie sa wazne sama wiem jak dostalam strzala jak rodzilam malego w noge to moj mnie masowal i mi bardzo pomoglo!:-)
pis co tam z Blania:blink:
a tesciowka sie nie przejmuj wysluchaj i rob swoje.
Nie wiedzialam o tym ze trzeba masowac przed szczepionka, ale juz od nastpenego razu bede masowac ;-):tak:zeby Mniej bolalo i szybciej sie rozchodzilo:happy:.

Dzisiejsze rady Tesciowej to to zebym zaczela juz Blani po kropelce lub po 2 dawala soczku z marchwi:confused::shocked2:, a od 3 miesiaczka zaczela wprowadzac jakies sloiczki itp. ...ja sie nie odezwalam, ale pozniej powiedzialam ze ja mam kalendarz podawania nowych dan i sloiczkow, i ze bede szla wedlug kalendarza.i dopiero od 4 miesiaczke bede dawac cos nowego...:sorry::confused:nie chce zatruc dziecka ...wsumie moze by jej sie nic nie stalo ale nigdy nie wiadomo jej nie potrzeba soczku z marchwi narazie ...jest za mala ....:dry::dry:

pozdrawiam ide wywiesic pranie:-) i kapac Blanie:tak::-D

Buziaczku - dziekuje za odpowiedz, kupie Calpol w razie czego :tak:- Nie pomyslilas imienia - Malgosia :)

ehhh jak czytam te dylematy miedzy Anglia a Polska... az sie serce kroi na malutkie kawaleczki. Narazie moja mama przyleciala do nas aby mi pomagac- jest niezastapiona :tak: ,lzy mi sie kreca ze mojego ojca tu nie ma, ze nie moze wnusi zobaczyc, no i moi bracia, reszta rodziny...wszytscy tak daleko. A teraz sa takie wspaniale momenty w naszym zyciu :-)chcialabym je dzielic z moimi najblizszymi, ale zycie nie jest zawsze uslane rozami. Czasem to mysle ze zla droge obralam przyezdzajac tu 3 lata temu.
Jak mysle o tym to placze. Niektorych momentow, chwil w zyciu nie da sie cofnac, nadrobic. Staram sie ciagle robic zdjecia, nagrywac filmy z Nastusia i wysylamy by mogli razem z nami sie cieszyc ... ale wiem ze to nie to samo.

Dobranoc

reklama
olaci czytam czytam i nie doczytalm ile wiec wazy???Drobnej jest budowy po mamusi,a kto wie ktoregos dnia moze pojdzie mu w dlugosc:confused:

izka narobisz sie przy dwojce i glowa non sto na pelnych obrotach,ale pewnie rutynka szybko da sie unormowac.A chlopaki juz niedlugo beda raze szalec:tak:

hehehe maggusia moja ja je winogrona tez w dywan wgniata,rodzynki,czasami ciastka:-Dto chyba taki wiek wszytsko trzeba wyprobowac:-D

Natalka wciaz doskonali angielski mowiem wam smieszka jest bo wydaje mi sie ze wie,ze pewne wyraz prosciej wymowic np more(wiecej)eye(oko),this i chodzi powtarza, pokazujac na szafke this more i macha glowna na tak:-D:-D:-D spryciula,ale jednak sie martwie by mowila dwoma bez problemu:confused:

buziaczek rowniez uwazam,ze na razie nie ma po co wracac,w polityce sie sypie,rzady szaleja,a kto na tym cierpi .........ludzie,na razie nie wiedze siebie bez pracy,utrzymac sie ja jakas mala dwote:no::dull::no:wiec na razie zostalo nam ulozenie sobie zycia tutaj i dazyc aby byc szczesliwym mimo wszytsko niewazne gdzie,zycie jest za krotkie

mala-gorzatka rozumiem twoj bol,zycie jest niesprawiedliwe,najwazniejsze ze masz przysobie mame,a to duzo daje;-)a w dzisiejszych czasach mozna fajne pamiatki zrobic,aby kazda chwile zapamietac,malego czlwoeiczka od poczatku istnienia,to jest dara:-):tak:

och rozmarzylam sie chyba pojde obejrzec foteczki stokrotki jak byla bobaskiem:-D:tak:;-)

dobranoc kobietki
spokojnej nocy maluszki
papa

Do góry