reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dzieki MAXIN i AGNES za porady :) Mam nadzieje ze poczuje sie lepiej i moze jutro spytam sie jeszcze Health Visitor co z tym fantem zrobic.

U mnie jeden problem goni drugi problem :-(
Malutka do tej pory robila kupke na kazdej zmianie pieluszki, moge smailo powiedziec ze 10 razy napewno:crazy: a teraz od 1 w nocy do teraz nie zrobila ani jednej. Obawiam sie ze moze ma jakies zaparcie...ale Nastusia zachowuje sie normalnie i niby skad mialoby byc to zaparcie...pije z piersi, ja uwazam co jem... babcia mi tu popada w panike gdyz uwaza ze to niedobrze...:baffled: i tylko slysze, ze ona powinna i powinna juz zrobic :eek:

reklama
witam !!!
troszke mnie nie bylo ale sami widzice ze pogoda cudna i mile spedzamy czas na dworze,u nas jakos leci do przodu!!!!za tydzien mam tesciowa:-:)-:)-:)-(oli rozwija sie cudnie wiec czego wiecej chciec;-);-);-)

mala-gorzatka-nie ma sie co martwic pomasuj malej brzuszek i kupka mnapewno przyjdzie a i dobra jest herbata koperkowa od 1 miesiaca zycia dla dzieci
agnes2606-ale ci dobrze mamcia z toba wypoczniej nabierzesz sil i bedziesz miala kompana na codzien
nafnia-ja karmilam oliego do 3 miesicy w nocy poniej go odluczalam.a jak piersi bola to zapewne duzo w nich mleka,musisz koniecznie odciagnac mleko lakatorem i nawet mozesz je zamrozic jak nie odciagniesz doprowadzisz to zakazenia
lucienka-kurcze rzeczywiscie masz problem??? sama niewiem co bym zrobila,ale rob tak zeby tobie bylo dobrze mzoe rzeczywscie wyjazd do polski jest najlepszy
justyna17079-fotka cudna,maxin ma racje moze powinnas wyslac jakies fotasy alexa???? i czekam na te pytanka i napewno na nie odpowiem!!!!
olcia-a co u was jak synal sie sprawuje???

oki mykam ...

Czesc laseczki.
Kurde, okropny dzien dzisiaj. W nocy maly dal popalic, nie wiem co mu sie dzieje. Jak wstal to chyba lewa noga dzisiaj, bo jest marudny i strasznie zlosc pokazuje, wyje jak syrena strazacka. A ja dzisiaj wyjatkowo nie mam nastroju i cierpliwosci. Jeszcze z ubezpieczenia do mnie dzwonili i nic nie uslyszalam, bo moje szczescie wylo jak tylko umie najbardziej. A teraz zasnal, oby spal jak najdluzej.......
Justys- super to zdjecie Alexa, rzeczywiscie widac ze ma sie dobrze:-)

Mala- gorzatka- kurcze wierze ze sie mocno przejmujesz mala, ale Twoja mama niech Cie jeszcze bardziej nie stresuje, biedna osiwiejesz ze stresu. Ja Adrianowi dawalam herbatke z kopru wloskiego i wypierdzial sie i kupka poszla, moze sprobuj jej dac.

Lucienka- witaj na forum, kurcze wspolczuje komplikacji, ale moze w tak zaawansowanej ciazy taka podroz jest tez nie wskazana. Co prawda ja jechalam 30 godzin autobusem z zagrozona ciaza, na samym jej poczatku, ale co przeszlam to tylko moj maz moze powiedziec:eek:

Buziaczku- to szkoda ze mama wyjezdza, zawsze moglas do niej wpasc i pogadac, bedzie Ci tego na pewno brakowac. Ja z moja tylko przez telefon, i wiem ze to nie to samo, chetnie bym sie z nia zobaczyla a tu tyle kilometrow......:baffled:

Ide cos zrobic kolo siebie, jedyna okazja......kiedy Adrian spi:eek:

Czesc laseczki.
Kurde, okropny dzien dzisiaj. W nocy maly dal popalic, nie wiem co mu sie dzieje. Jak wstal to chyba lewa noga dzisiaj, bo jest marudny i strasznie zlosc pokazuje, wyje jak syrena strazacka. A ja dzisiaj wyjatkowo nie mam nastroju i cierpliwosci. Jeszcze z ubezpieczenia do mnie dzwonili i nic nie uslyszalam, bo moje szczescie wylo jak tylko umie najbardziej. A teraz zasnal, oby spal jak najdluzej.......
Justys- super to zdjecie Alexa, rzeczywiscie widac ze ma sie dobrze:-)

Mala- gorzatka- kurcze wierze ze sie mocno przejmujesz mala, ale Twoja mama niech Cie jeszcze bardziej nie stresuje, biedna osiwiejesz ze stresu. Ja Adrianowi dawalam herbatke z kopru wloskiego i wypierdzial sie i kupka poszla, moze sprobuj jej dac.

Lucienka- witaj na forum, kurcze wspolczuje komplikacji, ale moze w tak zaawansowanej ciazy taka podroz jest tez nie wskazana. Co prawda ja jechalam 30 godzin autobusem z zagrozona ciaza, na samym jej poczatku, ale co przeszlam to tylko moj maz moze powiedziec:eek:

Buziaczku- to szkoda ze mama wyjezdza, zawsze moglas do niej wpasc i pogadac, bedzie Ci tego na pewno brakowac. Ja z moja tylko przez telefon, i wiem ze to nie to samo, chetnie bym sie z nia zobaczyla a tu tyle kilometrow......:baffled:

Ide cos zrobic kolo siebie, jedyna okazja......kiedy Adrian spi:eek:

agnes - dzieki za podpowiedz , wlasnie tak myslalam zeby tak zrobic, zeby mala przyzwyczajala sie do przesypiania nocek, no tak nie ma to jak mama :tak:, a zabkowanie to rzeczywiscie czasami potrafi niezle namieszac, ja na razie ten problem uwazam za odlegly;-), ale dzieciaczki tak szybko rosna:tak:

mala-gorzatka - nie jestem pewna ile twoja nastusia ma tygodni ale dzieci tak maja , ze na poczatku kupka jest do kazdej pieluchy a potem juz rzadziej, okolo miesiaca juz moze byc 1 kupka dziennie albo nawet 1 na 2 dni, wiec tym sie nie przejmuj:no:;-).

OLIS dasz rade z tesciowa przyjedzie i pojedzie...

my jak pojedziemy do PL w grudniu to mamy mieszkac u tesciowej ale w razie czego mozemy odpoczac od niej w moim rodzinnym domu bo rodzice sa tutaj ale co sie okazalo moj tato chce wyremontowac lazienke w PL i jedzie 3 dni po nas
ale znalazlam juz sposob bede czesto odwiedzala znajomych hehe noi tydzien na sylwestrowy wypad nie bedzie tak zle :))

kasiula matula-oby nie bylo tak zle no coz liczmy na jakies cluby i troszke se powloczymy jak za starych dobrych czasow,w koncu trzeba babcie wykorzytac na maksa!!!!:-D:szok:

reklama
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE

ale natrzaskałyscie teraz ja mam zalełości w odpisywaniu:-)moja mała maruda wreszcie zasneła a ja dopiero godzine temu mogłam spokojnie zjesc sniadanie:tak:bo tak to ani rusz marudna strasznie dzis była:baffled:padam na pysk:rofl2:nie mam czasu na nic wszystko robie biegiem nawet prysznic biore w pospiechu:-D mam nadzieje ze jeszcze troszke i sie wszystko unormuje:tak:bo jak tak dalej pójdzie to znikne bo nie mam czasu na jedzenie:no:
mala-gorzatko- powiem ci że moja mała nie robi kupki do kazdej pieluchy na dobe moze zrobi z 6 to góra ale za to pożądne:tak::tak:az po pas:-):tak:
ja małej jeszcze nie podaje zadnej herbaty ale za to sama pije koperkową i mała z bączkami i kupka nie ma problemu:tak::tak:ty tez pij zbaczysz pomoże:tak::tak:chociaz dwie dziennie:-D
:-)
nafina- tesciowa tesciowa ja tez mam ten problem :tak::tak:ale co tam musimy dac rade hi hi
justyna-syneczek uroczy widac ze dziecko tryska zyciem i jest zdrowiutki:-):-D wszystkiego dobrego dla was
lucienka-witaj na forum:-)
justyna w- widzę ze u ciebie tez dzis koncert płaczu witaj w klubie ja juz nie mam siła a reka od noszenia małej zaraz mi odpadnie ta pogoda chyba tak na nich działa bo jest okropna :sick:
agnes- swietnie ze mama przyjezdza:-):-)nacieszycie sie sobą przez te dwa tygodnie:-):-) miłego wypoczynku dla ciebie i twojej rodzinki

sorki dziewczyny ze nie odpisze wam wszystkim ale mała juz sie budzi zaraz bedzie krzyk bo pora karmienia:-):-D
postaram sie jeszcze wpasc i nadrobic zaległosci
a tymczasem miłego popołudnia dla was wszystkich

Do góry