reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej!
Ja tez sie stukam kawusia :-) My w niedziele podjelismy szybka decyzje, ze jedziemy nad morze, w godzinke znalezlismy hotelik, pakowanko no i wyladowalismy w cudnym miejscu Seaford, a wczoraj wracajac zachaczylismy o Brighton. Bylo siwetnie, pochodzilismy po clifach, odpoczelismy, Pati byl zachwycony mogac biegac po lakach i plazy, echhh, miodzio :tak:Wrocilismy wczoraj w nocy, takze znowu mam tu zaleglosci :zawstydzona/y:
Wieczorkiem postaram sie napisac wiecej, narazie lece wkleic fotki i na spacerek bo piekna pogoda :-)
Buziaczki!!!

reklama
dziewczyny mozecie mi pomoc znalesc taki watek o podstwach w uk nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo albo jakas stronke gdzie mozna znalesc cos o szkolach co i jak od kiedy gdzie najlepsze gdzie najblizsze....

Anetka swietny wekedn,super wypad sobie zorganizowaliscie:tak:Napisz mi jak nazywala sie ta wyspa Isle of Wight ???czekamy na fotki

kasialu matula ja byla u siebie w cunsilu i tam zapytalam pania o liste przedszkoli,szkol w moijej okolicy,moze tak sprobuj,a kiedy chcesz Emi poslac do przedszkola???

ANETKA super wypadzik tez taki mi sie marzy chcoiaz na weekend:tak:
MAXIN przedszkole jeszcze nie chce sie dowiedziec o ta pierwsza szkole jak to jest od kiedy bo wiem ze jak dziecko skonczy 3 latka ale czy to obowiazkowe czy moge sama wbrac szkole i gdzie w ogole taka szkola jest czy gdzie niedaleko nas

Witajcie lasencje ;-)

Martuska - gratuluje wytrwalosci!!!!!!! kochana uwielbiam czytac Twoje posty sa pelne dowcipu i bezposredniosci no i oczywiscie ciepla pisz kobito pisz najdrozsza i ucaluj mlodego filmowca od cioci

Ale mi sie milo zrobilo Ewusiu, łooo chyba sie rozplyne :sorry2::-):cool2:

Martuska-ja nie jestem pielegniarka ale nauczycielka.Jednak z uprawnieniami jest podobnie, jesli do pieciu lat po obronie nie bede pracowala w zawodzie, to pozniej mimo tytulu musze zrobic podyplomowke bo uprawnienia traca waznosc:-(A ja bardzo chce pracowac w zawodzie!A co do nocniczkowyc spraw, to mowisz ze po 18 m-cu zycia probowac, ja teraz probuje ale Oskarcio jest jeszcze za maly z tego co widze.Chce go jednak zapoznac z nocniczkie, poprzez zabawe, aby sie go nie bal i uczyl sie spokojnine i bez stresu na niego siadac.I zauwazam ze wczesniej wogole nie chcia a teraz od czaus do czasu ud=siadzie sam, nawet jak go o to nie prosze:-)

Izuś no to zycze calym sercem, zebys znalazla jakas fajna posadke nauczycielki. Jak to jest z rejestracja tutaj? Ja w PL trace uprawnienia po 5 latach. Czyli jeszcze mi zostaly 2 :dry: Tutaj zarejestrowalm sie jako pielegniarka, bo spelniam ich wymogi zgodne z dyrektywami unijnymi, ale tu rejestracja jest tylko na 3 lata, w czasie ktorych musze sie doszkolic i przepracowac odpowiednia liczbe godzin. Jako, ze w trakcie rejestracji zaszlam w ciaze to siedze w domu do tej pory. Teraz juz musze isc do pracy.
Ps, fajnie tak czasem poszalec na zakupkach ;-)

Martusia no nie wiem tak jakoś zapytałam, bo nie wiedziałam:rofl2:, też chciałam kiedyś iść na pielęgniarstwo, ale tak mnie jakoś ta sytuacja w PL służbie zdrowia zniechęciła, może jakbym wiedziała, że wyjadę do UK to bym poszła:happy:

Agnes jeszcze nic starconego;-) Zawsze mozesz isc chocby tu w UK na pielegniarstwo. Ja to chcialam na medycyne, ale sie nie dostalam i z pokrewnych zawodow wybralam pilegniasrtwo

Martuska dobrze doczytalam ze spodziewasz sie 2 malenstwa,jezeli tak to ktory to juz miesiac?A w szczegolnosci Wielkie Gratulacje i spokojnej ciazy.

Lwica kochana ale Cie milo na forum widziec:-) Skarbie ja neijestem w ciazy. Chyba, ze o niczym nie wiem:eek::rolleyes2: Ale raczej napewno nie, bo 3 faza u mnie. Chcialbym juz dzidziusia kolejnego, niestety przyjdzie mi jeszcze poczekac z rok. Moze za rok jak pojdzie po naszej mysli postaramy sie o drugie malenstwo. Gratki sie jednak przydadza na przyszlosc;-) Dziekuje!

Co do suwaczka to nalezy wejsc na strone z ktorej sie chce suwaczek, utworzyc go i wkleic w podpisie. Aby wejsc do podpisu trzeba w lewym, gornym rogu wejsc na ustawienia i na swoj profil. Powodzenia.

;-)wiesz tutaj szkole zaczynaj dopiero od 4 lat i ta pierwsza to primary school 4-11
potem Secondary school 11-16 szkoly mozesz sama wybrac,od 3 lat mozesz ale nie musisz poslac mala do przedszkola;-)najlepije wlasnie isc do cunsilu i oni wydrukuja ci liste szkol w twojej okolicy wtedy mozesz sie rozejrzec

Hej hej

LWICA!!!!!!!!!!! Jestes!!!!!! Kobitko co u Was jak sie czujesz??? Ja spoko jakos na te potworna skleroze tfu tfu nie narzekam he he he z tym organizowania to roznie zalezy od tego czy Simone choc 2 godzinki jest w domku jak tak to wyrabiam jak nie to siedze po nocach I pranie prasowanie gotowanie tutu trutu majtki z drutu ZYC nie UMIERAC!!!!! Ogolnie happy jestem;0
do porannej kawki
pa pa pa

Hej hej, czy to aby mamusia w ciazy nie ma czasem o siebei dbac? Przywoluje pania do porzadku:nerd::chief: Kochana dbaj Ty o siebie, bo nam tu urodzisz;-)

Nafnia, Justyno.w chyba sie nie znamy wiet witam sie z Wami:tak:

Iskierko , Joasiu.z ale z was ziolka. Typowe kobitki:-D:-p
Skierko, coreczka przeurocza, brzuche tez mialas fajowski w ciazy

Olcia , daj na luz, czy ty nie widzsz co sie tutaj dzieje i wyprawia? :-D Nie sposob zeby wszystkim cos odpisac,, kochana przyjdzie i na Ciebei czas :-p;-)

Ewus, kasiulka, Maju, Olcia dziekuje za zyczenia milo je dostawac przez dwa kolejne dni:laugh2:

reklama
To jak tu teraz tak was neiwiele siedzi to ja sobie jeszcze pouzywam;-)
Maxinko, na Twoje pytanie odpiowiadam. Bylismy na wczasach w Grecji, to nasze wspolne wakacje we troje, bylo suuuuper!:tak: Zdjecia chce Wam powklejac na watku zdjeciowym, tylko czasu mi brak. Dzieki za zainteresowanie.

A tak o sobie to: lece suszyc wlosy, bo juz mi prawe wyschly, ciesze sie, ze wrocilam na UK watek (na moje lipcowki tez wrocilam, ale tam mi bylo latwiej jakos:-p)
Mam fajne ksiazki do czytania i nie mam kiedy:baffled:
Obiad dzisiaj prosty bedzie bo pasta z pesto. Jutro bede sie pordukowala nad czyms bardziej skomplikowanym.
Buzi, odezwe sie pewnie pozniej.

Do góry