reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej!
Ja tez sie stukam kawusia :-) My w niedziele podjelismy szybka decyzje, ze jedziemy nad morze, w godzinke znalezlismy hotelik, pakowanko no i wyladowalismy w cudnym miejscu Seaford, a wczoraj wracajac zachaczylismy o Brighton. Bylo siwetnie, pochodzilismy po clifach, odpoczelismy, Pati byl zachwycony mogac biegac po lakach i plazy, echhh, miodzio :tak:Wrocilismy wczoraj w nocy, takze znowu mam tu zaleglosci :zawstydzona/y:
Wieczorkiem postaram sie napisac wiecej, narazie lece wkleic fotki i na spacerek bo piekna pogoda :-)
Buziaczki!!!

reklama
dziewczyny mozecie mi pomoc znalesc taki watek o podstwach w uk nie pamietam jak to sie dokladnie nazywalo albo jakas stronke gdzie mozna znalesc cos o szkolach co i jak od kiedy gdzie najlepsze gdzie najblizsze....

Anetka swietny wekedn,super wypad sobie zorganizowaliscie:tak:Napisz mi jak nazywala sie ta wyspa Isle of Wight ???czekamy na fotki

kasialu matula ja byla u siebie w cunsilu i tam zapytalam pania o liste przedszkoli,szkol w moijej okolicy,moze tak sprobuj,a kiedy chcesz Emi poslac do przedszkola???

ANETKA super wypadzik tez taki mi sie marzy chcoiaz na weekend:tak:
MAXIN przedszkole jeszcze nie chce sie dowiedziec o ta pierwsza szkole jak to jest od kiedy bo wiem ze jak dziecko skonczy 3 latka ale czy to obowiazkowe czy moge sama wbrac szkole i gdzie w ogole taka szkola jest czy gdzie niedaleko nas

Witajcie lasencje ;-)

Martuska - gratuluje wytrwalosci!!!!!!! kochana uwielbiam czytac Twoje posty sa pelne dowcipu i bezposredniosci no i oczywiscie ciepla pisz kobito pisz najdrozsza i ucaluj mlodego filmowca od cioci

Ale mi sie milo zrobilo Ewusiu, łooo chyba sie rozplyne :sorry2::-):cool2:

Martuska-ja nie jestem pielegniarka ale nauczycielka.Jednak z uprawnieniami jest podobnie, jesli do pieciu lat po obronie nie bede pracowala w zawodzie, to pozniej mimo tytulu musze zrobic podyplomowke bo uprawnienia traca waznosc:-(A ja bardzo chce pracowac w zawodzie!A co do nocniczkowyc spraw, to mowisz ze po 18 m-cu zycia probowac, ja teraz probuje ale Oskarcio jest jeszcze za maly z tego co widze.Chce go jednak zapoznac z nocniczkie, poprzez zabawe, aby sie go nie bal i uczyl sie spokojnine i bez stresu na niego siadac.I zauwazam ze wczesniej wogole nie chcia a teraz od czaus do czasu ud=siadzie sam, nawet jak go o to nie prosze:-)

Izuś no to zycze calym sercem, zebys znalazla jakas fajna posadke nauczycielki. Jak to jest z rejestracja tutaj? Ja w PL trace uprawnienia po 5 latach. Czyli jeszcze mi zostaly 2 :dry: Tutaj zarejestrowalm sie jako pielegniarka, bo spelniam ich wymogi zgodne z dyrektywami unijnymi, ale tu rejestracja jest tylko na 3 lata, w czasie ktorych musze sie doszkolic i przepracowac odpowiednia liczbe godzin. Jako, ze w trakcie rejestracji zaszlam w ciaze to siedze w domu do tej pory. Teraz juz musze isc do pracy.
Ps, fajnie tak czasem poszalec na zakupkach ;-)

Martusia no nie wiem tak jakoś zapytałam, bo nie wiedziałam:rofl2:, też chciałam kiedyś iść na pielęgniarstwo, ale tak mnie jakoś ta sytuacja w PL służbie zdrowia zniechęciła, może jakbym wiedziała, że wyjadę do UK to bym poszła:happy:

Agnes jeszcze nic starconego;-) Zawsze mozesz isc chocby tu w UK na pielegniarstwo. Ja to chcialam na medycyne, ale sie nie dostalam i z pokrewnych zawodow wybralam pilegniasrtwo

Martuska dobrze doczytalam ze spodziewasz sie 2 malenstwa,jezeli tak to ktory to juz miesiac?A w szczegolnosci Wielkie Gratulacje i spokojnej ciazy.

Lwica kochana ale Cie milo na forum widziec:-) Skarbie ja neijestem w ciazy. Chyba, ze o niczym nie wiem:eek::rolleyes2: Ale raczej napewno nie, bo 3 faza u mnie. Chcialbym juz dzidziusia kolejnego, niestety przyjdzie mi jeszcze poczekac z rok. Moze za rok jak pojdzie po naszej mysli postaramy sie o drugie malenstwo. Gratki sie jednak przydadza na przyszlosc;-) Dziekuje!

Co do suwaczka to nalezy wejsc na strone z ktorej sie chce suwaczek, utworzyc go i wkleic w podpisie. Aby wejsc do podpisu trzeba w lewym, gornym rogu wejsc na ustawienia i na swoj profil. Powodzenia.

;-)wiesz tutaj szkole zaczynaj dopiero od 4 lat i ta pierwsza to primary school 4-11
potem Secondary school 11-16 szkoly mozesz sama wybrac,od 3 lat mozesz ale nie musisz poslac mala do przedszkola;-)najlepije wlasnie isc do cunsilu i oni wydrukuja ci liste szkol w twojej okolicy wtedy mozesz sie rozejrzec

Hej hej

LWICA!!!!!!!!!!! Jestes!!!!!! Kobitko co u Was jak sie czujesz??? Ja spoko jakos na te potworna skleroze tfu tfu nie narzekam he he he z tym organizowania to roznie zalezy od tego czy Simone choc 2 godzinki jest w domku jak tak to wyrabiam jak nie to siedze po nocach I pranie prasowanie gotowanie tutu trutu majtki z drutu ZYC nie UMIERAC!!!!! Ogolnie happy jestem;0
do porannej kawki
pa pa pa

Hej hej, czy to aby mamusia w ciazy nie ma czasem o siebei dbac? Przywoluje pania do porzadku:nerd::chief: Kochana dbaj Ty o siebie, bo nam tu urodzisz;-)

Nafnia, Justyno.w chyba sie nie znamy wiet witam sie z Wami:tak:

Iskierko , Joasiu.z ale z was ziolka. Typowe kobitki:-D:-p
Skierko, coreczka przeurocza, brzuche tez mialas fajowski w ciazy

Olcia , daj na luz, czy ty nie widzsz co sie tutaj dzieje i wyprawia? :-D Nie sposob zeby wszystkim cos odpisac,, kochana przyjdzie i na Ciebei czas :-p;-)

Ewus, kasiulka, Maju, Olcia dziekuje za zyczenia milo je dostawac przez dwa kolejne dni:laugh2:

reklama
To jak tu teraz tak was neiwiele siedzi to ja sobie jeszcze pouzywam;-)
Maxinko, na Twoje pytanie odpiowiadam. Bylismy na wczasach w Grecji, to nasze wspolne wakacje we troje, bylo suuuuper!:tak: Zdjecia chce Wam powklejac na watku zdjeciowym, tylko czasu mi brak. Dzieki za zainteresowanie.

A tak o sobie to: lece suszyc wlosy, bo juz mi prawe wyschly, ciesze sie, ze wrocilam na UK watek (na moje lipcowki tez wrocilam, ale tam mi bylo latwiej jakos:-p)
Mam fajne ksiazki do czytania i nie mam kiedy:baffled:
Obiad dzisiaj prosty bedzie bo pasta z pesto. Jutro bede sie pordukowala nad czyms bardziej skomplikowanym.
Buzi, odezwe sie pewnie pozniej.

Do góry