reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!;-);-)
Dzis mam troszke wiecej juz czasu.:tak::tak:..wiec postanowilam posiedziec na BB:-)oczywiscie z Blaneczka na kolanach - nie pozwala Mi sie ruszac bez Siebie gdzie kolwiek :happy2:taka spryciara sie zrobila ze nie wiem...rano jak wstanie to jest taka kochana, zywa, energiczna, aktywna, otwiera szeroko swoje oczeta i patrzy na Mnie i piszczy, gaworzy,krzyczy...a jak jej odpowiem to sie usmiecha szeroko swoim usmiechem bezzebnym ktory powala Mnie na nogi:tak:doslownie jest taka malinka do schrupania ze nie wiem:-D:-p:zawstydzona/y:...wkleje dzis zdjecia na nasza stronke jak porobie z jej usmiechem od ucha do ucha:rofl2::happy2::-D:-):tak:
Ja u Tesciow juz drugi dzien:dry:, na szczescie maja internet (tamto to byla tylko chwilowa przerwa):-Dbo nie mialabym co robic :-pMoj w pracy juz 7 dni bez przewy,wogule sie nie widzimy prawie... na dodatek cos zaczyna MI chyba chorowac..wieczorem mial goraczke a dzis rano wygladal nie za dobrze:-:)sick::-(na szczescie jutro bank holiday moze troszke odpocznie,a moze wyruszymy do Milton nad jeziorko jak bedzie sie dobrze czul na piknik, bo ja juz nie moge wysiedziec w tym domu z psami ktore ciagle szczekaja jak uslysza kogos przechodzacego kolo drzwi - wyczekuja Tesciow:sick::wściekła/y::no:nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze tyle czasu, ledwo sie wyrabiam na zakretach:eek:...z psami rano,po poludniu i wieczorem szybko poki Blania spi nakarmic i dac leki ohh,a wyobrazacie sobie jak ja musze wygladac z dwoma psami na smyczy i z wozkiem:-D:-D:szok:ludzie to sie tak na Mnie patrza :szok::eek::-D nie wspomne u kroliku naszym ktory siedzi na 2 pietrze ,psy na dole,a Ja z Blania na 1 :-D:tak:ciekawie mam co ?:-p:sick: Ok zmykam Was poczytac...i wkoncu cos poodpisuje bo strasznie zaniedbalam Was Mamuski:-(Wybaczcie:zawstydzona/y:

reklama
Justyna170979- Ciesze sie ze jestes , bo juz sie martwilam co sie z Toba dzieje?;-)Jak Synek sie chowa? wklej jakies zdjecia:-)
Kasiulka0901- Sliczne zdjecie w podpisie, szczesliwa z Wasa rodzinka extra usmiechy od ucha do ucha ;-), piekna sukienka , noi skladam spoznione ale szczere zyczenia WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NA NOWEJ DRODZE ZYCIA:-)
Evoska - Jak samopoczucie? Rosnie fasoleczka? dobrze ze wszystkoz Nia OK i ze jest taka aktywna , tez pamietam jak Blanie zobaczylam 1 raz w 17 tygodniu to nie moglam uwierzyc ze takie cudenko we Mnie jest:rofl2::tak::-Dale szczerze mowiac myslalam juz wtedy ze to chlopiec:tak:bo tak kopala nozkami jak maly pilkarzyk:happy2::-D
Renata79 - Super, ze czujesz sie dobrze..czasem milo jest byc zaskoczonym oczywioscie pozytwnie;-) a jak dzieciaczki na siostrzyczke i braciszka zareagowaly ??ciesza sie ?;-):-)
Olcia 23- Zawaliste zdjecia ..:tak:super ze sie udalo przyjecie;-) ..ja tez juz sie nie moge doczekac wyjscia z domu - wesele angielskie ahh poszaleje:rofl2:
Maggusia - Ja bym zglosila to na policje:wściekła/y:.Czlowiek bez serca:angry:to jest karane w anglii znecanie sie nad zwierzetami:-(a slyszalas zeby go bil jeszcze od tamtego czasu?albo widzialas tego pieska?beidactwo ja to nie moge :no:niewinny pieseczek:-(a jak tam wasze przygody minely?czarne churki poszly sobie??:sorry2:
PInka- Dziekuje za komantarzyk ;-):tak:na Naszej stronce. Ile Tobie zostalo do porodu? w ktorym jestes tygodniu? zaloz sobie suwaczek Kochana. Trzymam kciuki i ciagle mysle czy juz urodzilas czy jeszcze chodzisz 2in1:-pwspolczuje Ci ostatnich dni wiem co to znaczy :sick::sick::baffled::eek:dyskomfort:dull::rolleyes::ninja2:trzeba sie zalogowac na tentej stronie zeby sie pokazal nick - bylo sie podpisac na koncu posta;-)

Jak mala bedzie tak szalec to moze sama przebije pecherz plodowy i zaczna sie skurcze ktoras z Dziewczyn na BB tak miala :-):tak:
Iskierka- Kochana Ty nie za duzo pijesz tej kawy??kawa wyplukuje magnez i inne witaminki z organizmu:crazy:uwazaj na Siebie
Isunia - Witam, Ja Ci nie potrafie pomoc bo Moja Coreczka jak narazie tylko piszczy he he :-Dale mysle ze szybko minie jej ta bariera bo Dzieci o wiele szybciej sie ucza niz starsi tazke bedzie dobrze:tak:ale potrzeba czasu...
Martuska - Witam , milo Cie poznac :-)tworco Naszego goracego watku :rofl2:
Izusia - Dziekuje za komplemencik, i za odwierdzinki .Strasznie Kochane Dzieciaczki:-)
Niunka19-82 - Ja fruwam od kad poszedl Moj do pracy:-Dnoi nie mam juz takiego porzadku i ladu jak kiedys bo brak tego czasu ale z czasem uda Ci sie wyrobic rutyne ktora jest potrzebna:tak:Blania tez ma takie nocki, ale teraz jak ma za duzo wrazen to nie chce MI usnac tak szybko i przy jedzeniu tez jest nie dobra:-:)baffled:placzliwa nie moze sie skupic :no:extra zdjecia;-)
Ja sobie nie odamwiam niczego oprocz truskawek i fasolki i alkoholu chociarz czasem lykne sobie winka czy piwka pare lyczkow:-p:crazy:jak pepuszek?

Ja tez Blania zajmuje sie Sama Moj tylko czasem jej popilnuje i zmieni pieluche a tak to go nie ma i ja calymi dniam jestem z NIa sama,wychowalam swoja mlodsza siostre jak mialam 10 lat zostawalam z NIa sama na cale dni a roznica wieku miedzy nami jest 5 lat tylko takze wiesz;-)bedzie dobrze:tak:
Maja 33 - Super ze korzystacie pieknej pogody ja tez wczoraj sie wygrzewalam na slonku i dzis to samo mam zamiar zrobic tylko zjem pomidorowke i Blanie w wozek i do ogrodka.:happy2:
Maxin78-extra Corcia jest na tych zdjeciach ze spotkania:-)
oh troszke nadrobilam ..ale zeszlo Mi sie :zawstydzona/y:
Pozdrawiam​

buziaczku- ja juz jestem 8 dni po terminie:-:)zawstydzona/y::crazy: a w czwartek 30 stego mam juz oststeczne wywołanie:szok::szok: na sam dzwięk tego słowa mam dreszcze brrrrrrrrrrrrrr........:baffled::crazy::sorry2:czekamy na foteczki Blani:elvis::elvis:

super ze jest taka radosna wynagradza wszystkie bóle i czas oczekiwania :tak:;-):-):-)

maja33- udanego popołudnia na basenie i w parku duuuuuuuuuuuuzo słoneczka wam życzę:-):-):-)

ok lece na obiadek bo niunia juz daje znak ze by cos na ruszt wrzuciła:-):-) jeszcze do was zajrze i postaram sie naklikac kazdej z osobna:-):tak:

PIneczko to nie ciekawie...a napewno masz dobrze termin wyznaczony??jejciu...u Mnie juz sie zaczelo samo juz mialam BLanie ze soba:tak:no to tylko 4 dni to juz teraz w kazdej chwili Cie moze zlapac nasluchcuj siebie :sorry2:, ja opisuje swoj porodzik na lipcowkach za godzine bedzie do przeczytania :D bo ostro drukuje ale Blanka na kolanach wiec ....lekkie zolwie tempo:-):-p

Witam Mamusie!
Ja juz z rana wyladowalam w sklepie teraz gotuje krupnik a Brianek probuje zasnac:-)
Pogoda nadal piekna i mam nadzieje ze sie utrzyma tak jeszcze dluzszy czas:happy2:

Co do mojego sasiada murzyna dzis o 7:00 rano klocil sie znow ze swoja dziewczyna tak trzasnol drzwiami ze my na rowne nogi zerwalismy sie przeszli do ogrodu i sie wyzywali:crazy:czasem naprawde mam ich serdecznie dosc!
Babcia z naprzeciwka kiedys nam powiedziala ze on jest psychiczny i jak cos to nie odzywac sie do niego ani nic no ale ilez mozna takei cos znosic:eek:nie mam pojecia.
Raz zglosilismy to pozniej na policji raport bo sama policja chodzila po sasiadach i spisywali raporty zapewniali ze on juz wiecej tu nie wroci za kazdym razem tak mowili i co?wrocil i sobie mieszka:wściekła/y:
Jestem wsciekla!bo ja tu mieszkam z malym dzieckiem np idac do mojego ogrodka on ma okno na przeciwko niego i na tym samym prawie poziomie co ogrodek:baffled:dlatego wczoraj tez nie zadzwonilismy na policje bo pomyslalam ze wyjde z malym do ogrodu czy na podworko to taki psychopata nie panuje nad soba:angry:
Jak od sasiadek dostal ostatnio plaskacza w buzie i nie wstydzil sie przy nas to myslicie ze jakbym wezwala policje wstydzilby sie?wlasnie ze nie!jego to nie obchodzi ma to daleko gdzies:szok:wszyscy sasiedzi go nienawidza i skarza sie na niego ale co robic?nie mam juz pojecia bo nawet nie mozna spokojnie spac:no:

Evosiu tak oczywiscie planuje kiedys przyjechac i wreszcie poznac was wszystkich na zywo!:tak:
ale kiedy...to nie wiem musialabym sie gdzies zatrzymac moze cos kiedys wykombinuje:-)

Agnes moj tez dzis w pracy do wieczora wiec nawet nie mam pomyslu na dzisiejszy dzien z Briankiem pewnie bedziemy leniuchowac w lozku albo nadal porzadkowac ogrod:happy2:a jak tam twoja niunia?

Buziaczek ogladalam zdjecia na blogu sa sliczne Blania rewelacyjnie wyglada w tej rozowej sukienusi sliczota:happy2:zdrowka dla meza.
Widze ze wesolo masz i caly zwirzyniec kolo siebie :-) ale radzisz sobie swietnie ci powiem!tak trzymac.

Pinka a ty pewnie nie mozesz doczekac sie waszej kruszynki trztma sie trzyma brzuszka mamy hehe:rofl2:juz niedlugo kochana!;-)

Niunka sliczne zdjecia malego brzdaca:happy2:

Olcia widac ze imprezka sie udala:-)musicie miec naprawde fajnych przyjaciol ze tak spedzacie z nimi wesolutko czas :rofl2: a wlasnie na takich trudno tu trafic:sorry2:
zdjecia sa czaderskie!wiecej wiecej.

Maja milutko spedzacie czas fajnie!:-)

Iskierka a ty widze zapal do cwiczonek masz ja jeszcze dzis nie cwiczylam zaraz pewnie sie zabiore a w nastepnym tygodniu planuje kupic ten przyrzad do brzuszkow co wysylalam ci wczesniej zdjecie:tak:
bo najbardziej mi zalezy na brzuszku i boczkach zeby ta oponka zniknela.
No i nie wiem nadal czy bieznia czy rowerek:-pjak narazie jest cieplo i kiedy moge to biegam po pietnascie minut.Jako taka diete trzymam staram sie przynajmniej.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Dziewczyny, Maxin, Olcia, Maggusia, Evunia (to dzieki Tobie) Iskierko, Reniu, Izusiu, Maju, Buziaczku dziekuje Wam za tak cieple powitanie, nie spodziewalam sie:zawstydzona/y::elvis::elvis::elvis: Oj teraz to bede musiala tu zagladac codziennie, zeby byc na biezaco:rolleyes2:

Maggusia, wspolczuje sasiada, ale z czarnymi lepiej nie zadzierac. nie mowie, ze wszyscy sa tacy sami, ale... Masz dziecko, rodzine. Moze palantowi wystarczylo juz to, ze widzial, ze widzisz. Jak nei to tym bardziej nei ma co zadzierac.

Izusiu, to ty tez pielegniara jestes? Szukasz pracy? Moze na priva wymienimy sie jakims info. Ja na poludniu i tutaj szukam. Wiem, ze wiecej ofert w centrum, ale z tym wiaza sie dojazdy. Ja do tego zaraz po skonczeniu studiow tutaj przygalopowalam i nie mam doswiadczenia, wiec szukam raczej ofert dla newly qualified. Ale masz pogodnego syncia:rofl2:

Isuniu ja mam podobne mysli do Ciebie jesli chodzi o jezyk. Alek nasz swietnie mowi, ale po polsku :happy2: Jak tylko zaczne pracowac to synek pojdzie tez na caly etat ale do zlobka. Zna pare slowek, cos tam rozumie ale na ile to nie wiem. My mowimy do niego w domu tylko po polsku. Pewnei bedzie troche confused na poczatek jak zetknie sie z jezykiem tak na calego, ale wierze, ze tak jak pisze iskierka szybko da sobie rade:tak:

Pinka, trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie. Ja urodzilam 3 dni przed terminem, a czulam sie juz jak 2 tyg po. Wielkie uklony w Twoja strone, ze nadzieja Cie nie opuszcza;-):-) Moze jakis olejek rycynowy:ninja2: Maxin juz powie Ci co i jak :baffled::-D Tak juz calkiem na serio to calym sercem trzymam kciuki za szybciutki i bezproblemowy porod:tak:

;-)Aaaa.
Dziekuje za komplementy pod adresem synka i moim :zawstydzona/y:
Co do terningu nocnikowego to walcie smialo. Ja zaczelm dosyc radyklanie, bo dziecko moje chodzilo caly dzien bez pieluchy i wysadzalam go na nocniczek co jakis czas. Z czasem nauczyl sie trzymac i juz nie sikal po troszku jak piesek tylko wiecej i rzadziej. 2 tyg i po problemie. Oczywiscie wpadki jakies tam sie zdarza nawet teraz. Mowia, ze nie ma co dziecka uczyc wczesniej jak od 18 miesiaca. Ja zaczelam jak alek mial 20. O szczegoly pytajcie. Aaa robilam sobie notatki ile razy bylo do majtek a ile razy do nocnika i z kazdym dniem bylo widac postepy;-)

My jednak siedzimy dzisiaj w domu, chlopaki spia, pogoda wcale nei jakas rewelacyjna, choc teraz znow sie przejasnilo i wiecej blekitnego nieba:-)

Buziaczek ogladalam zdjecia na blogu sa sliczne Blania rewelacyjnie wyglada w tej rozowej sukienusi sliczota:happy2:zdrowka dla meza.
Widze ze wesolo masz i caly zwirzyniec kolo siebie :-) ale radzisz sobie swietnie ci powiem!tak trzymac.
Maggusia a zostawilas nam komentarzyk??
dzieki , oj kochana rowno mam naprawde....szczerze zwariowac mozna ;/;/

dziewczyny jak jestescie zainteresowane to juz opisalam swoj porodzik na lipcowkach -porodziki

hej laski dzis znwou na momencik ide zaraz mala kapac,wykorzytalam chwile kiedy W.bawi sie z mala aby pczytac co tam u was:-)
piekna pogoda,jutro wolne wiec idziemy na basen.Wczoraj na grillu bylo super,tak sie obrzaralm ,mniam mniam,Natusia pobila swoj zyciowy rekord usnela dopiero o 23.30:-D w koncu pierwszy jej grill wiec bez senns aby poszla spac juz o 20.00,szalala z kuzynka na calego,chco Balnia czesto zabierala jej zabawki,ale Natka ze stoinckim spokojem spogladala na kuzynke,potem razem w lozku usnely w ciugu minuty:-D,my wrociclimy do domku ok 3.00:-D,myslalam,ze maala posci dluzej,ale juz o 8.00 sloneczko przez rolety razilo ja w oczka i sie obudzila.Dzis jest maga wesolo uwielbiam ja taka:-)caly dzien tez chodzi i mnie przytula,a wczoraj gdzie sie nie ruszylam ona zaraz za mna byla,az dziwne bo zawsze chodzi swoimi scierzkami,bylo w sumie pare nowych osob wiec nie czula sie pewnie:tak:
ja zapislam stokrotke do biblioteki wiec bedziemy wypozyczac kasiazeczki,oraz zapislam ja do dentysty,pierwsza wizyta juz niedlugo ciekaw jak zareaguje i czy wogole otworzy buzie:baffled:
Martusia,skarbie jak bardzo bym chciala tak na arzie rodzic nie bede:-Dchyba milas na mysli pinke;-)
co do treningu powiem ci,ze ja walsnie tak myslam aby zaczac ok 20m-cy juz tak na serio,tylko bedzie to zima i niechcial bym aby sie przeziebila :happy2: wiec chyab najlepiej po domu ja puszczac bez pieluchy ,a jak wychodzimy to zakladac ,jak myslisz;-)???

Maggusia i znowu was meczy sasiad:wściekła/y: co za psychol,bala bym sie kolo takiego stwora mieszkac,ze policja nie moze cos na to poradzic:baffled:

niunka foteczki miodzio

agnes jak Karolcia??Jak twoje smopczucie i sprawy z autem?

majaeczka superasnie spedzacie dzien trzeba wykorzystac pogode ile sie da,ja bylo na basenie,Martusia zadowolona co?

isiekrka pelna energii z ciebie babeczka,fajnie potrafisz sie zor5ganizowac,jaki jestes znak zodiaku??

pinka ruszylo by sie juz cos:rofl2:pewnie twoja ciepliwoasc sie konczy co??Zdrowka dla was

olcia swietna impreza a foteczki czas,bardzo lubie biobgy z jajem,slicznie ci w kreconych wlosach;-)jak twoj smyk?Nocki lepsiejsze?

izusia trzymam kciuki,aby znalazla cos fajnego,a co z niuniem zrobicie??do przedszkola??

mykam ogladac BB jeszcze tydzien i koniec buuu.....ciekawe kto wygra czy kots z was oglada?

spokojnej nocki
papa moje drogie

reklama
Witam kobietki

Ojj piekna pogoda byla w ten weekend i wykorzystalismy kazda jego minute. Tu tez to widac bo tak cichutko sie zrobilo. W piatek swietowalismy nasza 6 rocznice slubu i Mayi 10 miesiecy moj zaprosil nas do knajpki na obiadek bylo cudownie, dzis znow wyjazd milo i sympatycznie. fotki zalacze na zamknietym. Powiem Wam, ze bez tv i komputera cala nasza trojka jest jakby szczesliwsza najbardziej widac to po malej, mi tylko czestyszych wizyt u Was brakuje. Jejku jak mi brakuje takiej pogody jak byla codziennie... Dwie noce z rzedu Maya zasypiala o 20 i budzila sie o 6 na jedzonko i do 10 spala normalnie jestem jak nowo narodzona

Maja33 co do mojego powrotu to faktyucznie sie zaczynam stresowac ale musze, bo jak ktos madry mi powiedzial dzieci kiedys dorosna a my zostaniemy z niczym, wiec musze sie zebrac w sobie i tyle. Zreszta Maya potrzebuje troche do innych ludzi niz ja, dlatego myslimy o przedszkolu bo to i jezyka musi sie uczyc i im wiecej kontktow z dziecmi bedzie miala tym lepiej dla niej

Maxin seitnie ze grill sie udal, tez lubie takie wypaday oby pogoda chciala dopisywac

martuska witam na forum, i gratuluje takiego treningu nocnikowego, na pewno bede ptrzebowala rady jak Maya bedzie gotowa

maggusia to jest ten bol miec sasiadow, a w tych czasach to ciezko trafic na porzadnych, ale moze ktoregos razu w koncu juz tam nie wroci trzymam za to kciuki

Pinka a u Ciebie jak juz sie rozdwoilas czy malenstwo jeszcze siedzi w brzuszku

Iskierka jak minal Ci weekend? Pewnei duzo czasu jak my wszystkie na swiezym powietrzu
Izusia i Olis co u Was kobietki?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Do góry