reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam!!!
pogoda cudna az...szkoda wegetowac w domciu...u nas i duzo i nic!!!Oli zmiana totalna po skonczeniu roczku moze to jakis okres przejsciowy po to dopiero tydzien po???? ale jakis taki bardziej spokojny sie zrobil i slucha mnie,i tyle rozumie,jak poprosze aby sciagnal czapeczke z glowy to zrobi to a jak poprosze aby ja nalozyl to naklada,poza tym jak zapytam aby pokazl swoje brudne raczki to wyciaga dlonie w moja strone...kurcze az mi ciezko uwierzyc ze tak szybko wszystko lapie...
ja weekend spedzam sama piotrek w piatek byl poza ladkiem zalatwiac jakies tam sprawy,a dzis ta jego pilka !!!ktorej nie trawie ale i tak bylo milo przyszla siostra i brat posiedzielismy w parku,a jutro ja mam off a oli ma speedzic caly dzien z tata,ciekawe jak dlugo posiedze sama znajac mnie to za godzine zadzwonie i zapytam gdzie sa????Poza tym prosze o trzymanie kciukow moj mezulek idzie na rozmowe o prace we wtorek,na ktorej bardzo mu zalezy,tam gdzie jest obecnie ma dobrze ale on chce sie wspinac i chce czegos wiecej sdzkoda tylko ze ja taka ambitna nie jestem!!!no coz zobaczymy!!!ale ja tez bardzo bym chciala aby mu sie udalo:)))

maxin-no no twoja cora to trenuje to wieczorne siedzenie,chyba po kims to odziedizczyla:))-mama taka imprezowiczka!!!fajnie ze grill sie udal,a my tez mamy wizyte z olim u dentysty i tez ciekawi jestesmy jak to bedzie:))ja wogole trzy dni przed skonczeniem roczku wybralam sie na kontrole i tam mi wlasnie zaproponowali zapisanie oliego!!!fajnie bylo was spotkac w O2...milusny dzien spedzilismy,a co do bb to ja kochana jestem za ziggi albo brianem??? a ty

olcia-kurcze ucieczka od szarej rzeczywistosci inne takie party wygladals bosko,fajnie bylo cie poznac mila z ciebie kobitka;))mysle ze do nastepnego wkrotce spotkanka!!!

evoska-no no ty kobitko to mnie zakakakujesz jaka ty sumienna jetes i na bb codziennie-milo bardzo milo cie czytac oby to trwalo jak najdluzej cmokasy dla tego rzesistego synka:))cudne ma oczeta!!!! i cmok dla cory w brzuszku:)))

marusia-tyle sie o tobie mowi i pisze a nigdy nie mozna cie na zywca zobaczyc:))przyjdz na spotkanko!!!

buziaczek-he he fajnie musisz miec w domu z tyloma zwierzatkami:)))fajnie ze cora dobrze sie rozwija a ty doszlas do siebie po porodzie widac ze humorek dopisuje a to najwazniejsze,a kiedy drugie:))

maja-a wy kiedy zostajecie sami ,kiedy M wyjezdza??? jak martunia teraz tylko czekac jak zacznie sie podnosic:)

izusia-ja tez chce do pracy ale im blizej a planowalam od nowego roku cos na pol etetu to bardziej sie boje o oliego jak dam rade ale potrzebuje troszke odetchnac a Oli uwielbia dzieci

maggusia-kurcze wam to sie naprawde nie moze nic przydarzyc:))kurcze dajcie jakos rade z tym sasiadem

oki mykam bo jeszcze gotowanie dla oliego mnie czeka a zejdzie pewnie do 12... ale jutro spie na maxa paleczke zabiera mezulek a ja leniu****e!!!
no i od jutra zaczynam podawac oliemu normalne niebieskie mleko:))oby reakcja byla ok
dobranoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
joanna z-minelysmy sie postami na poczatek
OGROMNIASTE GRATULACJE!!!!​
dla calej waszej trojeczki z okazji podwojnej wam szczescia zyciu milosic i zrozumienia,a corci betroskiego dziecinstwa!!!!najlepszego!!!,widac ze milusno spedziliscie cie czas izawsze tak inaczej wyjsc do ludzi,poczytala co piszesz do mai i zagadzam sie z toba w calosci ja tez chce ruszyc do pracy powinnysmy w tym naszym matkowaniu pamiteac tez o sobie:))i dobrze robisz kochana ja tez chce do pracy choc nie powiem troszke sie boje, i dzieki ze pamietasz o mnie bardzo mi milo...pozdrawiam a jak cora widzicie postepy jak nie ma telewizora i komputera przestala ruszac glowka???

Olis dziekujemy bardzo za zyczenia. Co do tej pracy to faktycznie musimy myslec o sobie no bo inaczej zostaniemy na lodzie;-) a trzeba sie rozwijac bo inaczej czlowiek sie troche jednak cofa i mozg sie starzeje szybciej:rofl2:;-). A Maya faktycznie glowka juz prawie w ogole nie rusza. Teraz to tylko mowi nie i kiwa glowka w obie strony a to juz zdrowy objaw. Pozdrawiam Twoja rodzinke i Twojego szkraba cudny jest

ojejku
jestem przerazona czy ja ponownie dojde do wprawy z czytaniem i odpisywaniem :no: jest tu o wiele wiecej mam niz bylo przedtem he he he samo czytanie zabiera troche a potem pisz kobieto pisz ...... wiec dzis strajk nie odpisze kazdej z osbna bo mnie polnoc zasatnie i prosze sie tu nie obrazac ale co poniektorzy to tu pisza 2 razy na dzien a to nie regulaminowo;-) hmmmm

milo Was sie czyta i przeczytalam wszystko do ostatniego posta dziekuje Olis za podtrzymanie na duchu nie chcialabym Cie zawiezc z ta moja obowiazkowoscia bo ja juz wymiekam :-D

wstyd sie przyznac ale dzis spedzilismy caly caly caly dzien w domu Rocco i ja wstalismy o 6:30 (Rocco mnie wyrwal z cudownego snu :-() jak tata wstal o 9 to Rocco i ja poszlismy do wyra wstalismy o 11 i potem znow do wyra o 1:30 wtalismy o 15:30 tzn ja sie obudzilam a moje slonce wstac nie chcialo wiec go mleczkiem zwabilam no i mlody spi od 7 a ja mruze oczy na nowo :-)

wczoraj za to caly dzien po parkach i sklepach na przemian sie bujalismy, ale dzis czuje sie cudnie zrelaksowana hmmmmmm

pozdrawiam Was wszystkie kochane kobity WSZYSTKIE!!!!!! i zycze Wam milego nowego tygodnia:)

dobrej nocy;)

Hej!!!

I ja spedzilam dzis cudny dzien Marta tak szalala na basenie ze napila sie pare razy wody:-D bo nie moglismy jej utrzymac tak szalala i do innych maluchow sie rwala i piszczala :-), zaczepiala rowno dzieciaki:tak: pozniej plywala na swoim kole a my relaksowalismy sie bylo super oczywiscie bylo nam malo i jeszcze do hyde parku zawedrowalismy i tylko trawka i slonce az chce sie zyc!!!!:-D

Buziaczek-ale masz niezle z tymi psiakami szok:rofl2:
Martusia-koniecznie na nastepne spotkanie sie wybieraj kobieto bo nie widzialysmy sie bardzo dlugo no i powodzenia w szukaniu pracy:tak:
Olis- jak siedzialas sama a P na pilce to trzebabylo dzwonic my bylismy w parku pawie caly dzien, a M leci w piatek wiec bede samotna caly weekend:zawstydzona/y: tzymam ogromne kciuki za WTOREK oby rozmowa poszla swietnie (napewno tak bedzie)
Evoska- i dobrze odpoczywajcie sobie kochane i Rocco nalezy wam sie:tak:, caluski dla Was
Isunia-sedecznie witam na forum:-)
Joanno- i ja zycze wszystkiego co najlepsze w Wasza rocznice i dla Mayeczki duzo zdrowecka:-)
Pinka-moze dzis w nocy?????
Maxin- no to pieknie zaszalala Natalka na grillu:-D, i dobrze

przepraszam dziewczyny ze nie odpisze wszystkim ale czytam na aty i mi troche ucieklo mysli w kazdym razie milutkiej nocy zycze

Czesc Dziewczyny :-) ale wy piszecie ;) no szans nie ma zeby nadazyc z czytaniem a gdzie tam dopisac :-D
Maxim super ze grilek sie udal :-Dmmm tez bym sie wybrala i wpakowala w brzusia taka pysznnaaa kielllbbaachhheeee mmmmmmmmmmm:cool2:hehe a con do Natalki to trzymam z Olis :-)jaka mama taka cora haha:laugh2:mala imprezowiczka:laugh2:
Olis obowiazkowo trzymamy kciuki za mezusia :laugh2: napewno sie mu uda :laugh2:hmmmm a co do ambitnosci to u mnie tak samo :sorry:az glupio przyznac :confused2:ja juz nie moge sie doczekac jak nasza Julka bedzie tyle kumac ;) ja jej idz przebierz pampersiora a ona pojdzie :-Dhehe hmmm chyba przesadzilam :-D
Joanna-Z Ty babo masz racje :tak:ja tez planuje dac malado jakiegos przeczkola ale jeszcze nie teraz, moze jak bedzie miala 1,5 ale zobaczymy :dull:najlepsze bo mowilam to tu jednej znajomej, a on do nnie czy juz Jule zapisalam bo do dobrego przedszkola to z rok wczesniej trzeba zapisac :szok:szok
Majus super ze Maji sie na baseniku podobalo ;) my chodzimy w niedzielki i mamy godzine wycieta :-)Julka to na drugie powinna miec Delfina albo Otylka:tak:tak szaleje ze jak by mogla to by uszami ruszala :tak:o kolku mozemy zapomniec bo biedula strasznie rozpacza ze sie cala chlapac nie moze :-Dchcielismy nakrecic filmik ale niestety u nas nie mozna:no:(ochrona przed pedofilstwem fujjjj)w kazdym badz razie u nas Jula daje czadu godzine a potem wymieka i spi 2h.:cool2:
Evoska NO NO AZ DUZYMI LITERAMI NAPISZE ZE WROCILAS NAM BABULO ;)PISZ PISZ I NIE ZASYPIAJ A JAK COS TO BUDZIK NASTAWIAJ :-D:-D
Maggusia wy to macie przeboje :no:kochana no musicie przyjechac do Londynu i juz :cool2:tu jak ci sadiad zrobi impreze to w drugi dzien dajesz znak dziewczyna i od 6rano koles ma bande kobitek z dzieciakami pod drzwiami :tak:hmmm i to tez z wyjacymi :tak:hehe:cool2:
Martusia cudnie ze do nas wrocilas ;)mysle ze na nastepnym spotkanku znowu sie zobaczymy ;)

No to teraz o nas ;) Hmmm kochane w zwiazku z super atmosferka na spotkanku zmieniam godzinki pracy zeby sie z wami czesciej spotykac no i wypic jakias lampeczunie :laugh2:
AAA co do mojej najukochanszej corki to jak wiekszosc z was wie zjada poprostu wszystko przez kamienie po konika polnego wlacznie i jest nie do upilnowania :-)hmmm w sobotke natomiast przy porannym przewijaniu grubszej spraw:confused2: patrze a tam nasz skarb zrobil kupke z metka "made in england ":szok::laugh2::laugh2: poprostu szok :tak::-Dtaki cieniuski papierek z tym wlasnie napisem :-Dubaw mielismy po pachy :-Dchcialam zrobic zdjecie ale M powiedzial ze to obrzydliwe:confused2:
A tak pozatym to bylismy wczoraj nad morzem i bylo superasnie :-)julka lazila w te i we wte,zagladala do kazdego wozka(chyba rodzenstwa szuka:-p)a my pobyczylismy sie w wolnych 45min snu maszego dziecka:confused2:jednym slowem cudnie ze mamy slonko i ja chce wiecej :laugh2::tak:
A tak po zatym to moze ktores mamuski mialy by ochote sie wybrac nad morze??? moze Brighton??? sluchajcie jest teraz oferta na pociagi ze jak jedzie nas wiec to mniej placimy;) z tego co pamietam to jesli jada 4 osoby to za dwie sie placi :tak:wiec superek ;)do brighton jest jakas 1h drogi miasto slicznusie wiec czemu nie ;) oczywiscie waruniem jest pogoda :confused2:mo ale badzmy dobrej mysli :confused2:jesli chodzi o mnie to moge nawet w tygodzniu :-)
Kochane lece sniadanko szykowa i fruuuu na pacerek ;)
Buziki w pyszczyki ;-)

reklama
oj ja po pysznej kawce he he he szykujemy sie na wyjscie
pieknie dzis Rocco bedzie pewnie szalal nie w jednej piaskownicy;)))))

pozdrowka i milego dzionka

Olis 3mam oba kciuki mocno!!!!!!!!!!!!

Do góry