reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

jezeli chodzi o mnie to ja jestem w 8 tygodniu (dopiero lub az) :laugh: czuje sie ok  i jak na razie nic mi nie dolega,strasznie duzo jem ale to chyba normalne ::) obecnie czekam na list ze szpitala gdzie tam dopiero beda mi przeprowadzac pierwsze badania,wczesniej zarejestrowalam sie w GP i tam stwierdzili ze dzidzius przyjdzie na swiat 11 sierpnia.Jestem bardzo szczesliwa a zarazem przerazona choc staram sie nie myslec o  tym co bedzie za kilka miesiecy.Strasznie sie ciesze choc gdzies tam w srodku we mnie  juz nie moge doczekac sie sierpnia- a tu przede mna jeszcze 32 tyg.w pracy juz wszystkich powiadomilam takze teraz kazdy z chodzi mi z drogi i jest mily bardziej niz kiedykolwiek wczesniej ;DPozdrawiam !!!

reklama
Czesc kobialki!!!!!

Tu jak zawsze tloczno! A ile nowosci!!! ::)

Anya- GRATULACJE! piekny synek! i juz na necie- podziwiam ;D

Lwica teraz trzymamay kciuki za ciebie, prawda?

Dorcia- no brawo!! widzisz my juz tutaj wczesniej przepowiadalysmy ci ze sie uda!! ;D

Maxin- widzie ze wyladowalysmy na pierwszych stronach gazet! Maxin masz takie"pisane" ze wroze ci kariere w "Taimsie" :laugh:

Martusia Tomek nie ma jeszcze zabkow :( i ciagle sie slini- jak z kranu! Dajemy mu juz powazne obiadki z kurczaczkiem i troche kaszki. Niestety na nabial wciaz reaguje wysypka wiec ma szlaban na mleczko krowie do conajmniej roczku. A co do gawozenia to my przyjelismy opcje, ze Tomek mowi da da da da - z czego tatus sie bardzo cieszy ( w sumie babcia slyszy ba ba- ale to juz sprawa indywidualna ;)
Fajnie by bylo zobaczyc twojego chlopczyka

Pozdrawiam wszystkie mamy szczegolnie te ktorych nie wymienilam Pa Pa

Mam nadziej,ze Beta zdazysz przyjechac na spotkanie pod koniec stycznia lub poczatek lutego???
Mowisz,ze tatko jest dumny z pierwszych sylab synusia!!!!!!!Juz niedlugo powie ze zrozumieniem ma ma ;) :D ;)
Odpoczywaj kochana i ciesz sie rodzina ;)

Lwica wspaniale,ze mozemy tutaj sie wyzalic i pogadac, to naprawde pomaga :)Ja z mila chcecia odwiedze cie po porodzie,aby sie nacieszyc takim slotki widokiem malucha,czekamy na narodziny twojej dzidzi oby poczekala jeszcze trzy tygodnie ;)

Sylwiaza fajnie,ze czujesz sie dobrze i nie masz porannych mdlosci,jedz ile mozesz teraz potrzebujesz duzo energii,wiem kochana ze przychodza mysli zwatpienia,ale uwierz myslec poztywnie naprawde pomaga i uwiezyc,ze bedzie dobrze ;)Moze szczelisz jakas fotke,abysmy mogy cie poznac?????

Pozdrawiam ide cos przekasci,mam smaka na ryz z owocami i jagurtem,mniam.........
BUZIORKI ;)

Obiecane zdjecia...

boom6.jpg

boom7.jpg

boom8.jpg

Slicznie Anya wygladasz,widac szczesliwa i dumna mamusie ;D
Niemoge sie nadziwic jakie cudenko masz w ramionach,Ja tez juz chce moja dzidzi miec w ramionach ;D

Pozdrawiam was wszystkie cieplutko  ;D

U mnie wszystko w porzadku wlasciciel okazal sie ok i przyslal dwoch gosci ktorzy w dwie godziny zalozyli nowy prysznic nawet mi nie przeszkadza ze jest zalozony na odwrot i tam gdzie ciepla woda jest zimna i ze waz idzie gora a nie dolem wazne ze w koncu dziala, teraz tylko mam nadzieje ze sie nic juz nie popsuje bo fachu w reku to oni nie maja. 12 W CZWARTEK LECE DO POLSKI JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC ;D ;D ;D

Przyszlo mi dzisiaj pismo ze szpitala 6 lutego mam pierwszy scan.Mam do was pytanie czy znacie jakies przeciwskazania do robienia usg? na necie pisza ze niema ale moze wy cos wiecie,bo tak sobie pomyslalam ze skoro jade do pl. to poszlabym tam do swojego lekarza zrobila usg noi popytala o sprawy ktore mnie interesuja(wiecie zawsze to po polsku-biorac pod uwage ze angielskiego i tak nieznam i musialabym liczyc na mojego meza)problem w tym ze jak tu wroce to i tak musze isc na scan wiec miedzy jednym a drugim bylby maly odstep noi nie wiem czyto nie zaszkodzi.

IVONEK-rozkoszna ta twoja corcia
ANYA-sliczna z ciebie mamusia, a synus cudowny

jeszcze sobie cos przypomnialam

chcialam zrobic rodzicom niespodzianke i powiedziec o ciazy jak pojade do pl. chcialam nastawic swoje dziecko zeby przez telefon sie nie wygadalo ale okazalo sie za pozno moj kochany 6 latek jak ja jechalam do lekarza(a bylo to przed sylwestrem)zadzwonil do babci i pochwalil sie ze mama ma w brzuszku mala fasolke >:D
wydalo sie dopiero dzisiaj a co najlepsze to moja mama mi nie powiedziala tylko tak delikatnie podpytywala przez ten czas ::)

to tyle
papa

Dorcia co do USG nie ma przeciwskazan ,jedynie dla maluszka jest to nie przyjemne bo dzwiek ktory slyszy przypomina silnik startujacego samolotu,ale w tym wieku twoja dzidzi jest malusia i nie slyszy wiec bez obaw.Ja bym poszla w kraju aby lekarz ci wytlumaczyl po naszemu co i jak,ale powiem ci,ze nasze Usg sa bardzo cienkie i jakos tak malo wida.A tutaj pozniej jeszcze raz zrobisz.
Ja robilam dwa USG w odstepach tygodnia,jedno tutaj i drugie w kraju aby potwierdzic plec dzidzi i powiem szczerze,ze nasza kruszynka sie bardzo wiercila bo pewnie nie bylo to dla niej przyjemne,potem przez dwa dni malo sie ruszala,tak sie smialam mowiac, pewnie sie obarzila na mame......... :D :D :D
Dorcia dzieci maja dlugi jezyk i nie moga sie powstrzymac aby nie zdradzic sekretu ;D ;D ;D

wiecie co mialam was pytac,swedzi mnie juz od paru dni skora i to na calym ciel,drapie sie to po glowie,plecach,nogach,rekach,brzuchu czy to normalne,bylam u gin i zupelnie zapomnialam zapytac o to????????Troche sie martwie bo gdzies tam wyczytalam ze moze to byc zwiazane z problemami watroby,ale niewiem czy to prawda,hmmmmmmmm................ ::) ::) ::)

reklama
Do góry