reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin78- niestety ja takze nie wiem z czym moze byc powiazane to swedzenie. A co do dzidzi to czas tak szybko leci, ze juz niedlugo poznasz swoje Sloneczko osobiscie.

dorcia- dziekuje za komplement. Moj synek bardzo je lubi :)

beta- dziekuje bardzo. I zgadzam sie- Josh jest piekny :) I jaki kochany. Nie meczy mamy wiele, wiec mam czas nie tylko dla dzidzki. Na razie nie moge narzekac i zyczylabym sobie, aby tak zostalo.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze milej nocy

reklama
Czesc dziewczynki...

Dziekuje w imieniu corci i moim rowniez za mile slowa :) Julcia jest poprostu przebojowa.Zreszta same ocenicie jak sie spotkamy...

Anya super masz maluszka i sama tez wygladasz jakbys nie byla jeszcze kilka dni temu w ciazy :) Slieczny maluszek z Josha.A mam pytanie.Wozek masz moze z Mamas&papas?Bo ja mam wlasnie z tamtad i podobny mam do twojego...

Dorcia fajnie ze wszystko u ciebie ok.Zazdroszcze ci tego wyjazdu do Polski.Sama w prawdzie niedawno wrocilam z Polski ale uwielbiam jezdzic do kraju.Ahhh coz zrobic...Natura ciagnie wilka do lasu...Kochana udanego pobytu zycze i zdrowka tobie i dzidzi malenkiej...

Lwica a jak ty sie masz?Jak nastroje?Ciekawa jestem jak wygladasz teraz bo pamietam zdjecia jak bylas dopiero w szostym miesiacu ciazy?

Maxin mysle, ze to swedzenie moze miec zwiazek z hormonami.Ale nie jestem pewna.Mysle, ze dla spokoju powinnas sie kogos doswiadczonego poradzic.Moze zadzwon do ginekologa i sie podpytaj.Przeciez to nic nie szkodzi a bedziesz spokojniejsza...
Ja tez pamietam jak nie moglam sie juz doczekac kiedy zobacze swoja dzidzie.Szczegolnie jak widzialam takie male kruszynki jak Josh.Ale nie martw sie juz niedlugo.Juz blizej niz dalej :) A jak nazwiecie swoja corcie?Wiecie juz?MAcie jakies pomysly na imie?

Beta a ty kochana zdazysz wrocic do nas na spotkanie mamus?Przyjedz koniecznie bo Julcia bedzie miala towarzystwo jak bedzie Tomus :)

Sylawiaza gratuluje fasolki :)

Aha Maxin jak tam nowy sprzet sie sprawuje?Pewnie teraz to sama przyjemnosc poogladac dobry film na takim cudenku :) My tez planujemy taki zakup ale dopiero po zmianie mieszkania co czeka nas juz za 1,5 miesiaca brryyy....Az nie chce mi sie myslec o przeprowadzce.Ale jak trzeba to trzeba....

Kochane ide wziac prysznic i moze jakis filmik obejrze :) Dobrej nocki zycze i pozdrawiam goraco wszystkie mamy i sliczne brzdace :)
Buziaki.

Ivonek- jeszcze wiecej takich slow, a obrosniemy z Joshem w piorka :) A wozek mamy GRACO Quattro DeLuxe.

Moja pociecha wykapana, po dlugim spacerku, po duzym posilku smacznie drzemie w lozeczku. Odpoczynek dla mamy i taty. Ide wiec spedzic troche czasu z moim drugim mezczyna :)

no coz dziewczyny jak nic nie wyczytam chyba do lekarza zadzwonie,jak sie pogorszy.A za tydzien ide na wizyte z polozna wiec moze wtedy zapytam,sama juz niewiem co robic.A dzis z kruszynka troche sie zabawilam,pokalm w brzuszek,a Natalka odpowiadala kopnikami,ale sie usmialam ;D :D ;D

Iwonek sprzecik fajowy wspanialy dzwiek,niema jak dobry sprzet.A imie mamy dla corci NATALKA ;D
Gdzie zamierzacie sie przeprowadzic???Szukacie 1 bad.flat

Anya komplementow nigdy nie za wiele,jest co chwalic.Na pierwszym Josh wyglada slicznie

Dobranoc kobietki ,kolorowych snow ;)

Anya na pierwszym zdjeciu to nawet sliczny usmiech widac a mowia ze takie malenstwa jeszcze nie reaguja. ::)

Maxim trzymam Cie za slowo i bede czekala na odwiedziny.Takie zabawy z malenstwem to super sprawa. :D

Ivonek ja czuje sie calkiem dobrze,chociaz przyznam szczerze ze juz bym chciala urodzic,dzisiaj pojawily sie 1 skurcze ale byly nieregularne,a teraz przeszly.Co do brzusia to jest zdecydowanie wiekszy,postaram sie zamiescic zdjecie.

Dorcia ,a to Ci maly cwaniak z tego Twojego synka,pewnie jestes ciekawa kto tam u Ciebie w brzuszku sie zadomowil.

Beta,a Ty w Polsce z chlopakiem jestes?Jak Mu sie nasz kraj podoba???Buzki dla Tomcia. :-*

Cos nie bardzo chce mi sie spac.poogladam troche telewizje moze mnie uspi,kolorowych snow i milej soboty.Pa

lwica- mam nadzieje, ze udalo ci sie jakos usnac. Moze to te skurcze spowodowaly, ze jestes teraz podekscytowana i czekasz juz na te wlasciwe, stad brak zainteresowania snem. Ja blizej terminu tez nie mialam ochoty na sen. A juz dzien przed wywolaniem porodu to w ogole mialam nieprzespana nocke. Potem jeszcze nastepna noc bez zmruzenia oka, gdy pojawila sie kruszynka i cala noc przygladalam sie jej :) Teraz moj sen tez nalezy do przerywanych, bo mimo ze moj synek spi dobrze- co 4h budzi sie do jedzenia, to ja co 5 sekund wstaje do jego lozeczka i sprawdzam czy oddycha, czy nie przykryl sie kolderka itp. reaguje na kazdy jego szybszy oddech i wydany dzwiek. A wiec lwica- dopoki nie masz takich obsesji jak ja- lepiej sie wyspij :)

Josh zostaje z tata, a ja z mamusia idziemy teraz na zakupy poprawic sobie humory i kupic pierwsze ciuchy pociazowe dla mnie :) WOOOW :)

hey dziewczyny!

jesli pozwolicie dolacze do Waszego przemilego grona! :)
Natknelam sie na Was gdy wertowalam "babyboom" ale tylko dzieki relacji z waszego spotkania trafilam na "mamy z UK", inaczej chyba nie wpadlabym na to ze istnieje takie formu dla mamusiek mieszkajacych na wyspach...anyway, poczytalam sobie Wasze forum i bardzo mi sie to wasze gadanie i wzajemny wspieranie podoba! Wasze sprawy i przezycia wydaja mi sie bardzo bliskie bo ja wlasnie na finiszu - niecale 3 tyg do pojawienia sie naszego pierwszego dzidziusia! To prawie tak jak ty Lwico ! Jak samopoczucie? u mnie bardzo zmienne ale mysle ze powinnismy uzbroic sie w cierpliwosc i spokojnie czekac na TEN DZIEN!! No i oczywiscie z wypiekami na twarzy czytalam twoje posty Anyu!Naprawde podziwiam cie ze tak szybko wrocilas do "normalnego" zycia po porodzie!!! Silna kobita z Ciebie widac!! Tak trzymac! oczywiscie gratuluje pieknego i dorodnego Syna!!!

Malvina- witam Cie bardzo serdecznie wsrod mam z UK :) I dziekuje za gratulacje.

Wlasnie wrocilam z zakupow i czuje, ze wrocilam juz do normalnosci :) Jak wspaniale bylo przymierzyc i kupic ciuch nie opinajacy brzucha hihi. Humorek w ogole dopisuje, bo choc troszke chlodno na dworku to sloneczko swieci. Ludzi jak mrowek, wszedzie wielkie przeceny i wyprzedaze. Kolejki jak przed swietami.

Czas na pranie i male sprzatanie. Zajrze do Was pozniej :)

Malvina- po suwaczku widze, ze chyba bedzie dziewczynka??? Masz juz jakies wstepne imiona? Gdzie mieszkasz w Anglii? No i oczywiscie GRATULUJE oczekiwanego dzidziusia!

reklama
Tak Anyu to dziewczynka!! I juz nie moge sie doczekac kiedy ja zobacze!!
I imie juz ma odkad tylko sie dowiedzielismy jaka to plec, czyli od drugiego scanu. Ja chcialam Vivian ale mezowi nie przypadlo do gustu wiec bedzie Maja - pewnego razu obydwoje rownoczesnie wpadlismy na to imie !
Maja to jedna z twoich blizniaczek Aniubaniu prawda?
I jest tez Majeczka forumowiczka- wiec zapowiada sie ze to teraz popularne imie ale coz, klamka juz zapadla- bedzie Maja albo Maya w wersji angielskiej...
A mieszkam w polnocnowschodnim Londynie, dokladnie Walthamstow Village i calkiem mi sie tu podoba. Tak generalnie jestesmy w Londynie od 3 lat, a wczesniej bylam tu kilka miesiecy podczas dziekanki.
Zazdroszcze ci Anyu ze mieszkasz nad morzem!!! Super! Ja w Polsce tez mieszkalam nad morzem i teraz troszke mi tego brakuje...I fajnie masz - juz bez brzucha! Ja niestetey przytylam "troszke" - prawie 20kg i zaczynam juz powoli miec dosyc tych zbednych kilogramow. Nie to zebym sie strasznie opychala podczas calej ciazy,raczej nie mialam wilczego apetytu ale mysle ze zgubila mnie czekolada!!! Tego jakos nie moglam sobie odmowic! A jak uslyszalam o tym ze jak sie je czekolade w ciazy to potem dziecko jest szczesliwsze to juz w ogole sie nie przejmowalam i wcianalam!Oczywiscie nie przejmuje sie tymi klogramamai az tak bardzo, no bo przeciez najwazniejsze ze Majeczka ma sie dobrze i jest szczesliwa u mamusi w brzuszku ! a ja mam nadzieje ze wroce do normy w krotce po porodzie!

Do góry