reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-D:-D:-DJestesmy takie same ..tez narzekam a jak cos zrobi to musze poprawic, ale jestem zadowolona ze to zrobil ...przynajmniej sie staral:happy2:

no to jest nas więcej, bo ja mam tak samo:tak:;-)

Buziaczku czytalam o przymierzaniu sukienki Blaneczce przez teściową i :szok: ja bym nie trzymala języka za zębami Ty jesteś matką i jeśli mówisz, że dziecko dopiero zjadlo to powinno wystarczyć, wspólczuję może już następnym razem teściowa, będzie brala pod uwagę co mówisz...

Pogoda się zepsula i przez dwa dni ma padać, mam nadzieję, że to będą tylko dwa dni, a potem znowu piękne slońce zawita:tak:

Ja mam M. w domu, bo ma urlop i wszystko na glowie postawione;-).

Dobrej nocy dla Wszystkich.

reklama
no to jest nas więcej, bo ja mam tak samo:tak:;-)

Buziaczku czytalam o przymierzaniu sukienki Blaneczce przez teściową i :szok: ja bym nie trzymala języka za zębami Ty jesteś matką i jeśli mówisz, że dziecko dopiero zjadlo to powinno wystarczyć, wspólczuję może już następnym razem teściowa, będzie brala pod uwagę co mówisz....
he he to fajnie ze jest nas wiecej :-D

oh moja tesciowa to wogule bardzo mocny temat:wściekła/y: ...Dziewczyny juz tu wiedza ...:sorry2:
Nie za bardzo co kolwiek moge jej powiedziec:baffled:(wybuchla by rodzinna klotnia,mamy we dwie mocne charakterki , i ja jestem osoba pamietliwa i zawzieta ..),jestesmy zalerzni -bylismy od Nich:crazy: i nalezy im sie za to szacunek...ze nam pomogli...chociarz mam wielka ochote jej wygarnac,...za takie przygadanki lub takie akcje jak ta dzis:angry::angry::wściekła/y:
wczoraj tez mnie wkur**** strasznie wiecie co powiedziala...:angry:
Siostra M trzymala :elvis:na rekach , ja wyszlam zrobic sobie herbate do kuchni a ta do Niej mowi daj Mi ja troszeczke potrzymac:elvis:..wziela ja i powiedziala ze teraz ja moze wycalowac poki Mnie nie ma :angry::angry::wściekła/y: :szok:nosz cholera ..ja wchodze i mowie co:confused: ..bo nie dowierzalam a Moj Mi powtarza Mama powiedziala ...ze teraz Blanie wycaluje poki nie ma MNie ..bo ja nie pozwalam - owszem po twarzy nie pozwalam bo wszyscy z mordami do calowania a potem Blania ma krostki :wściekła/y:ahh

dobra spadam bo Mi sie cisinie podnioslo...:sorry2::-(

Witam w deszczowy poranek przy kawce:tak:

Buziaczku no to masz trudny orzech z Teściową, ale dasz radę;-)

Pogoda spowodowala, że mnie zaczyna glowa pobolewać, idę na śniadanko i może przestanie.

Milego dnia dla Wszystkich:-)

Witam kobietki w ten pochmurny deszczowy dzien
U nas chyba lepiej,woeczorkiem Natka tylko pierdziuszki sadzila,ale nic nie lecialo,oby to byl koniec,dzis jeszcze nic nie zrobila,a przewaznie rano musialam ja juz dwa razy przebierac.Znowu pospalysmy do 7.30,potem szybko sniadanie,ubrac sie bo George do nas przyszedl,dzis u nas bede sie bawic,Natacia od razu dostal energii i tak sie cieszyla,ze ktos ja odwiedzil.On tez mial biegunke,ale juz mu przeszlo,tylko moja tak ostaro chwycilo.A od wczoraj moj kochany narzeka na brzuch,ma goraczke:szok:,obym tylko ja sie nie zarazila.Teraz myjemy rece co chwile,bo tak najlatwiej sie zarazic.Zobczymy jak bedzie z jedzeniem.

Jak sie ciesze,ze nie jestem sama,robie tak samo jak wy laski:-D:tak:;-) wole zrobic sama,bo wiem,ze bedzie dokladnie,ale przeciez nie zawsze musi byc nie;-)

Buziaczek,kurcze ta tesciowa masz,czemu nie moze uszanowac twojego zdania:wściekła/y:tyko co cichy,pokryjomu caluje wnusie,wiem,ze chce,ale jak ma tak delikatna skore to mogla bys sie powstrzymac.Nie daj sie

iskierka55 zawsze tak jst jak m. w domu,cala rutyna idzie do kosza:-D.Macie jakies plany na urlop,wybieracie sie gdzies???

maja juz tyle osob mowi o coli wiec moze sprobujue?A jak Martusia z zabkami nadal marudna??

mala-gorzatka28 Natalka wycalowana w nosek:-),szkoda,ze niewiedziala o tej szczepionce,zaoszczedzilo by sie dziecku cierpienia,a niewiesz czy on moze powrocic???

maja1980 twoja to mala sprinterka,szybko sie rozwija,gartuluje postepow.

Tegger niewiem czy czytalac Usnij wrescie,ja polecam ta metode,dla niektorych moze jest troszke drastyczna,ale trzy dni i dziecko samo zasypia.Bardzo wazna u maluszka jest rutyna,czyli zabawa,spanie,jedzienie i tak w kolko.NA pewno wiesz kiedy jest Oliwka zmeczona,pokazuje ci pewne znaki po ktorych mozna sie domyslic,ze chce spac.Kiedy dziecko w odpowiednim momencie nie zostanie polozone potem juz przechodzi faze snu i przemeczy ten stan.W ciagu dnia dobrze aby miala choc jedna drzemke,dzieci rownie wybieraja rano czy po poludniu.Jak nauczysz ja teraz to ponziej nie bedzie problemu i sama bedzie chciala isc spac.Znasz ta metode??Tak jak magusia mowila,zanosisz dziecko do lozeczka,skokojnie zegnasz ja,mowiwc kolorowych snow,mamusi cie kocha,itp puszczasz np muzycze,pozytywke i wychodzisz,gdy placze zagladasz po 1mn. nie podnosisz z lozeczka,mozesz poglaska,uspokoic glosem i wychodzisz,potem wchodzisz po 3mni. i zas po 5mni i po 7mni,tak aby dziecko nie czulo sie pozosatwione na dluzej samemu sobie,a z czasem do wygluzenia min sie przyzwyczai.JA TAK ZROBILAM I FAKR PIERWSZY DZIEN BYL CIEZKI,wracalam do niej a gdy juz zasnela sam ryczalam,ale wiedzialam,ze jest szanasa,na drugi dzien weszlam tylko dwa razy,a na trzeci juz sam zasnela bez walki,wiec mysle ze warto sprobowac;-) powodzenia

ciekawe jak tam ninka pewnie juz tutli synka???

pinka a ty jak sie czujesz jak nocka,lepiej spalas?

ok ide polozyc szkraby

czesc kobitki:-):-):-)

ja po raz pierwszy od kilku dni znów mogłam rzespac cala noc ta okropna zgaga mnie wykonczy:wściekła/y::no: nic mi nie pomaga poprostu musze sie jeszcze z nia pomęczyc:sorry::confused2:

buziaczku- to super ze twoja Blania tez tak robiłam mądre ą te babeczki:-):tak: zeby tylko wyszła o czasie bo jak nie to na 21 mam masaż:wściekła/y::wściekła/y::szok::szok:

a co do tesciowej to nic mi nie mów moja przyjeżdza za tydzien a ja juz mam nerwice bo wiem ze bedzie sie wpierdalała nawet w to jak mam dziecko na reku nosic:wściekła/y::no:taka jest pier...............nieta ale powiedziałam juz do mojego ze jak tylko słwo usłysze to odrazu:wściekła/y::no: i nie ma że boli:no::szok: ja tez jestem bardzo wredna i zosia samosia dodam:-):-) ahhhhhhhhh szkoda gadac
super ze Blania ci tak dobrze roscie szczesciara z ciebie oby tak dalej a jeszcze niedawno pamiętam jak sie nie mogłas juz doczekac a teraz ma juz misiąc:-):-)

teraz na mnie to przeszło hi hi

maja 33- ja tez czekam na swój poród jak na zmiłowanie :-):tak: i jak nienormalna wyczekuje bóli to juz jest obsesja:rofl2::rofl2:poprzewracało mi sie w główce:-):tak: z niecierpliwosci:-):szok:

a jeszcze taka okropna pogoda od rana leje ..............

ok ide na sniadanko bo dziecko juz mnie szturcha hi hi

maxim- minełysmy sie postami hi hi:-):-) a dziekuje kochana dzis przespałam nareszcie całą noc spokojnie i ciesze sie jak głupia bo pewnie natepnych kilka znów nie przespie:no: ach ta zgaga:wściekła/y::no::sorry:

to dobrze ze Natalci juz lepiej oby to wszystko sie jak najszybciej skonczylo..................

a co do tych lekarz tutejszych to normalnie.......
:wściekła/y::no::szok::zawstydzona/y:

Maxin78 cieszę się, że Natalka już lepiej:tak: i trzymam kciuki, żeby Was nie wzięlo:no: co do urlopu to niestety w tym roku nie planujemy wyjazdu, M. ma urlop, ale pracuje w domu nad swoimi rzeczami, tak więc to taki urlop nie urlop dla niego tyle, że do biura nie musi chodzić:tak:, no i ma więcej czasu tera dla Ali, a ona w 7 niebie:tak:

Widzę, ze co jedna Teściowa to lepsza, a ja niestety nie mam już ani teściów, ani rodziców, a tak bardzo bym chciala....

Pinka25 widzę, ze poród tuż tuż u Ciebie trzymam kciuki

Dzien dobry:-)ale pogoda dzisiaj:wściekła/y:

maxin - ciesze sie, ze z Natalka juz lepiej:-)dobrze, ze sie juz tak nie meczy bidulka:tak:
a ta metode o ktorej piszesz stosowalam i wlasciwie caly czas stosuje, ale tak jakby czasami dziala, a czasami nie:confused2:do konca trzeciego miesiaca Olivka zasypiala bez problemu, jak widzialam pierwsze oznaki zmeczenia kladlam ja do lozeczka, dawalam smoka i tyle
od kiedy skonczyla 3 miesiace nie chce juz smoczka i tak jakby nie wiedziala jak teraz zasypiac:-p
iskierka - moze jest tak jak mowisz, ze to przejsciowa sprawa:tak:mam przynajmniej taka nadzieje:-)
maja33 - no ja wlasnie staram sie stosowac ta metode o ktorej mowi maxin, ale czasami nic z tego nie wychodzi:no:pewnie musze byc bardziej konsekwentna:no:, bo czasami jak juz pol godziny tak wrzeszczy, to ja wezme na rece i przytule, zeby sie uspokoila:zawstydzona/y:pewnie dlatego ta metoda jeszcze nie zadzialala:-p
buziaczek - ja tez taka jestem - wkurzam sie, ze moj maz mi nie pomaga, a jak cos zrobi to jestem zla, ze nie tak jak trzeba:-Dwiec czasami po prostu wole sama cos zrobic niz go prosic:-pciesze sie, ze Blania dobrze ci sie chowa:-)przypomnialo mi sie jak Olivka byla taka malutka - to bylo przeciez 4 miesiace temu, a mi sie wydaje jakby juz wieki minely:-D
pinka - juz niedlugo, ciesz sie tymi ostatnimi chwilam i ciazy (chociaz wiem, ze latwo tak mowic, jak sie nie nosi wielkiego brzucha:-D)
ja sie czulam rewelacyjnie przez cala ciaze i fajnie mi sie chodzilo nawet pod koniec:-)i tak czasami troche za tym tesknie, bo wiem, ze w drugiej ciazy nie bedzie juz tak samo - nie bedzie mozna sie zajac tylko soba, bo bedzie dzieciaczek, ktorym sie trzeba bedzie zajac:tak:

reklama
dzień dobry:-), ja tez własnie sobie kawkę piję,mała śpi, pogodę mamy od bani:no:, dawno nie padało

Buziaczek nie dziwię Ci się, że masz takie nerwy na teściową, ja też nie lubię jak mi się ktoś wtrąca i robi coś czego nie chcę:no:, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA BLANECZKI Z OKAZJI 1 MIESIĄCA

Maxin cieszę się , że z Natalką już lepiej oby tak dalej:happy2:

PINKA25 och ta cholerna zgaga, chyba malutka urodzi się z niezłą czuprynką:rofl2:

pozdrawiam, miłego dnia:rofl2::rofl2::rofl2:

Do góry