reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Jestem ponownie.
Dziewczyny wlasnie mi sie swiat zawalil:-(moj stracil prace dostal wypowiedzenie tygodniowe przez ta sytulacje ze ta murzynka powiedziala ze on przeklinal do niej.
Jeszcze ktos z pracownikow to potwierdzil:szok:
ale ja mowie do mojego czy nie maja tam kamer?przeciez wszytsko by mieli jak na tacy ale podobno go nie sluchali:wściekła/y:
Podobno inni ludzie dostali dzis przepustki i on tez mial dostac ale ta cala sprawa zawazyla.Po za tym wczoraj zadzwonil do pracy ze idzie na zmiane gipsu bo mial wlasnie wizyte bo gips pekl.
Teraz tylko placze bo nie wiem jak to bedzie trudno znalesc tu dobra prace:sorry: wiem ze on do fabryki nie pojdzie.
Nie mam pojecia co robic!:no:musimy tez z insurance na auto zrezygnowac.Pisze to i wyje poprostu:hmm:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
kurcze maggusia bardzo bardzo mi przykro ,ludzie co:wściekła/y::no::wściekła/y: niespawiedliwosc i dyskryminacja panuje wszedzie:wściekła/y::sorry::wściekła/y:

niech idzie do job center ,moze sie cos znajdzie,choc wiem,ze moze byc cieko,ale nietradzcie nadziei,kto szuka nie bladzi,a znajdzie;-)

Glowa do gory kochan
:-)PRZESYLAM WAM POZYTYWNE FLUIDY:-)

Dziewczyny Blaneczka po godzienie od podania herbatki zrobila kupke z Moja pomoca:-(. ale zrobila...:tak:a teraz spi bo bylam z nia na spacerku w tesco :blink:, poszlam po kropelki antykolkowe bo mam podejrzenia ze to moze byc tez kolka.:wściekła/y::sorry: zobaczymy jak sie bedzie zachowywac po przebudzeniu czy wszystko minie czy dalej bedzie sie prezyc i poplakiwac ...:-:)-(ah jak Mi jej szkoda ze sie tak meczy!!:-:)unsure::hmm:

Kupilam kropelki DENTINOX czy ktoras z Was ich uzywala?
Jak sie je podaje?
Pomagaja??Napiszcie cos ...bo zwariuje ...zawsze jestescie aktywne a teraz Was nie ma :-:)no:

Maggusia po prostu brak mi słów:no:, przykro mi bardzo:-(, nie martw się tak kochana pamiętaj, że po burzy zawsze przychodzi słoneczko, u Was też będzie lepiej, mam nadzieje, że Twój M znajdzie jakąś pracę, niech się zarejestruje w job centre tak jak mówi Maxin, głowa do góry, wierzę, że wszystko będzie dobrze:happy:

Buziaczku my stosowaliśmy kropelki infacol, podaje się je przed każdym jedzeniem (o ile dobrze pamiętam), wiesz co jak to kolka to niestety musicie przez to jakoś przejść innego wyjścia nie ma:-(, czasem pomaga masażyk brzuszka, naszej małej pomagało grzanie brzuszka suszarką, uspakajało ją to, jedyne pocieszenie jest takie , że kolka zazwyczaj ustępuje po 3 miesiącu zycia dziecka, trzymajcie się, mam nadzieje, że Blaneczce szybko przejdzie ten ból brzuszka:tak:

buziczku jeżeli Blaneczka się pręzy, kopie nózkami, brzuszek ma twardy, to pewnie chodzi o gazole.
Przerobiłam bóle kolkowe i sposoby na kolke, więc napiszę ci co robiliśmy
  • ciepły termoforek przykładaliśmy do brzuszka ( nektórzy przykładają ciepła pieluszkę, puszczają strumień ciepłego powietrza suszarki do włosów na brzuszek)
  • masaż brzuszka w kierunku zgodnym ze wskazówkami zegara
  • masaż na brzuszku, dziecko leży po przekątnej na poduszce, na brzuszku, trzymając za rogi poduszki kolyszesz maluszka
  • infacol
  • gripewater
  • herbtka koperkowa
  • koper parzony
maggusia bardoz mi przykro,z tak się stało. mam nadzieję,że uda wam się wyjść z kryzysu.Nie bardzo rozumiem dlaczego twój patner nie pójdzie pracować do fabryki...przejściowo?
mam nadzieję,ż już czujesz się troszkę lepiej, musi byc lepiej, będzie lepiej choć czasami jest nam tak ciemno i straszno,że trudno w to uwierzyć.

Wiecie co ale jestem glupia zamiast kupic te infacol kropelki to kupilam dentinox(wydawalo Mi sie ze tu gdzie wyczytalam ze ktoras z was ich uzywala) i smierdza ziolami, a moglam kupic infacol z dozowniczkiem dobrym i smakiem pomaranczowym lepiej by polykala:-( a tu jest dziwna strzykawka:sorry: co ma odmierzone 2.5ml nie wiem czy to nie za duzo ...jak na jeden raz :sorry:jakos duzo sie wydaje? po posilku sie je podaje tak wyczytalam ...

Nie jestem pewna w 100% czy to kolka ...ale wole miec kropelki w zasiegu reki.Narazie herbatka sie sprawdza wiec nie bede dawac jej tych kropelek.
Z gazami nie ma problemow ..zawsze glosna puszcza baczki ..nawet dzis po herbatce i przed ale gorzej bylo z kupka, ale zrobila ja wiec zobaczymy jak bedzie dalej i jak nam minie nocka:confused::rolleyes:narazie Moja Milosc Spi - dobrze bo caly dzien nie spala tylko sie meczyla :sad:

Buziaczku - to napewno kolka ktora pojawia sie wlasnie okolo 3tyg zycia a zazwyczaj mija okolo 3miesiaca :zawstydzona/y:, mozesz tylko ulzyć Blaneczce bo wlasciwie nie ma na to lekarstwa ja podawalam infakol przed kazdym podaniem piersi kasiulka ci wszystko pieknie napiala i agnes trzymaj sie i cierpliwosci :-(

Maggusiu- kochana jak bardzo mi przykro mam nadzieje ze jakos sie pozbieracie i bedzie lepiej trzymam mocno kciuki za was mam nadzieje ze bedzie lepiej:-(
Olcia- ale mieliscie wypadek kurcze my tez mielismy dzis male zdazenie ale lzejsze niz wy i ten kamien Boze szok duzo zdrowka i oby guzek sie szybko zagoil:tak:
justynaw-milego pobytu w polsce :happy:
Izuś - och te zabki dzieciaczki tak sie namecza przez nie moja Martusia tez troszke marudna az nie moglamje uspic a juz widac slicznie dwie kreseczki i twarde wiec lada moment beda na wierzchu:tak:
niunia- jeszcze troszke i juz bedzies tulic swe malenstwo w ramionach:-)
maxin- rozmawialam dzis z Beta coreczka ma juz 7miesiecy na imie ma Emilka Tomuś rozrabia na calego umowilam sie z nia na spotkanko kazala was pozdrowic:tak: a nie moze pisac bo jej maz pracuje na komputerze i maja jakis program anty wirusowy ktory nie dopuszcza bb do ich kompa:-(
pozdrawiam dobrej nocki:happy:

Buziaczku - ja jako talkiego doswiadaczenia nie mam na moim dziecku jesli chodzi o kolke (czekamy na niunie z niecierpliwoscia) ale moj braciak ma 2 dzieci i oboje przechodzily kolki i z moich obserwacji wynika ze:
- masaze brzuszka, dluchawy cieple, przykladaniue cieplych okladow, rowerki ...to nic nie pomaga. Poprostu te czynnosci sa takie moim zdaniem dla uspokojenia rodzicow ze robily co mogli gdy dziecko mialo kolke, bo przeciez przychodzi czas ze koleczka mija i dziecko w koncu sie uspokaja.

Moim zdaniem powinnas sie bardziej skoncentrowac na tym co jesz (ja bede sie na tym koncentrowac gdyz planuje karmic piersia) - poczytaj sobie na necie o diecie matki karmiacej, a raczej czego powinnas unikac w swojej diecie.

A jesli chodzi o kropelki to slyszalam ze infacol jest dobry ale znacznie lepszy jest COLIEF. Poza tym mozesz sama dodatkowo pic herbatke z koperku lub rumianku w ciagu dnia.

Ale tak ogolnie nia ma regul na kolke :-(

mała-gorztka nie zgadzam się z Toba:no: niektórym dzieciom pomaga jedna metoda innym druga. Masaż i rowerek np. powodują,że gazy w brzuszku dziecka łatwiej się uwalniają i dzieciatko sobie popierduje i jest mu lepiej:tak:
U nas masaże pomagały nie dość że działały tak jak wyżej to jeszcze mały się uspokajął pry tym, bo wszystko robilismy w odpowiednim tempie.
Poza tym tego typu masaże stosuje się czasami u osób starszych...

olcia mam nadzieję,że już jest spokojnie i maluszek czuje się lepiej a guzy maleją:tak:

reklama
Heja mamusik
jejku co za noc:zawstydzona/y: glowa mi juz do rana peka,nos i gardlo boli,ide do lekarza,ale nie tylko z soba ale i z Natalka.Wczoraj wieczorem znowu zrobuila rzadka kupe,sama juz niewiem czemu???
O polnocy sie obudzila i biedna przez dwie godziny plakala co ja odkladalm to byl krzyk i wolanie ""MA MA" SERCE MI PEKALO,do W.wogole nie chcial isc,az dziwne,kiedy pytalam co ja boli,pokazywala na brzuch i pipusie,fakt byla zaczerwieniona wiec kremy ciut zlagodzily,calpo zaczelo dzialac po 1.5 h,nie mogla sie ulozyc,nozki caly czas podkurczal,wiec musi ja bolec i pewnie zarzyna.Ide do lekarza o 10.00 boje sie ,ze zas mi nie pomoga,ale chyba wymusze aby pobrali jej mocz i zbadali krew,niewiem czy ma cos to wspolnego z bigunka,ale moze warto sparawdzic:baffled: od rana marudzi tylko by u mnie na kolnach siedzila i non stop wola MAMA

Buziaczek Natalka tez mialam kolki i infakol jej pomala,czasmi masaze a czasmi hrbatka,niestety tak jak laki mlowia tyle co mozesz zrobic,ale nie martw sie przejda na pewno:tak:

maja super ze masz wiesci od Bety,pozdrwo ja serdecznie od nas i milego spotkania,ale juz ma duza corke,szok;-)

kasiulka to fakt kazde maluszke inaczej to przechodzi,jedno pomaga inne nie.Ale warto probowac

siedze od rana i mysle co temu mojemu dziecku jest:confused::sorry2::zawstydzona/y:

Do góry