reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ja tylko na moment i wracam do lozka,dzis mi zimno,mam dreszcze,zaraz polopirynka do ust moze cos odpoczne z dziunia.
zapalenie to nie jest:no:

Umowilam ja do lekarza ,a tam oczywiscie nic ciekawego sie nie dowiedzialam,tyle,ze ma dziecieca biegunke,ktora moze nawet trwac pare tygodni
poczytalam o tym,odwiedzialam sie ze dziecka jelita poprawie beda dzialas w wieku ok 5lat,poniewaz wciaz dostaja nowe skladniki,jak tluszce,blonnik,cukier,plyny wiekszosc z nich dostaje sie do jelita grubego,co moze spowodowac wzrost ilosci wody,i ona zamiast zostac wlochnieta do organizmu,to walasnie powoduje luzniejsze kupy.w wszystko to spowodowane tak dziwnym jedzeniem mojej corki
jak bedzie miala wzdecie podawc mam infacol,jak bym wczoraj go miala pewnie by pomogl,ale masazr tez robil swoje.

czuje sie jak dentka:-p
ok ide sie polozyc

reklama
Mala-gorzatka kolke powoduje niedorozwoj jelit.Wiec jesli sie do konca nie rozwinely to cokolwiek mamusiabedzie jadla i tak spowoduje kolke. Matka karmiaca wcale nie musi byc na diecie jak to sie kiedys uwazalo_Oczywiscie trzeba jesc z rozsadkiem i powoli wprowadzac nowe produkty i obserwowac dzidziola. Poza tym moim zdaniem u Blanki to jeszcze za wczesnie na kolke chociaz nigdy nie wiadomo.Mowi sie ze dzieci po 3 miesiacu dopiero maja. Masaz nie zaszkodzi.
Ja urodzilam Marike 18.12 i jadlam wszystko w swieta i dziecku nic nie bylo. Nigdy nie stosowalam zadnej diety a Marika miala kolke przez 3 dni bo jej jelitka nie trawily groszku. Lekarze mowia ze to co sie je w ciazy nie powinno uczulac ani miec zlego wplywu na dzidziola.

Maxin
oj biede jestescie obie , coz mozna poradzic , faktycznie polez w lozku , polecam rozwiez groka , rozgrzeje cie napewno. A mala musi widocznie to przeczekac:-(.
Trzymajacie sie i zyczymy szybkiego powrotu do zdrowia;-)

Dziewczyny ja mam male pytanko .

Jak wiecie w sobote mam w szpitalu umowiona wizyte i napisala babka na porod, bedzie to 12 dni po terminie , to juz chyba nie moga mnie wyslac do domu spowrotem tak jak oststnio , co?

Slyszalam ze tu w angli czekaja wlasnie do 11-12 dni po terminie .

Czy ktoras miala podobna sytuacje i wywolywali jej porod tu w Angli . ? No i jak to sie odbywalo?????????????

Hej dziewczyny
Trochę mało tu zaglądam ale mój mąż ma teraz urlop i ciągle siedzi przy kompie. A do tego w końcu jest ładna pogoda i trzeba korzystać. Maxin życzę dużo zdrowia dla Was. Mój syn ma raz w roku takie problemy. Zawsze w kwietniu. Tragedia!Trwa to przeważnie dwa tygonie. Co do ciąży to tą drugą przechodzę tak samo jak pierwszą. w drugim miesiącu tylko mdłości.Pierwsze ruchy poczułam w 17 tyg. całą ciąże czuję sie super.teraz tylko dłużej chodzę bo pierwszy poród odbył sie w 37 tyg.Odeszły mi wody. teraz już sie zaczął 38 tydz a ja jeszcze chodze.co do pierwszego porodu to nic mnie nie bolało. po dwóch dniach stwierdziłam że mogę rodzić drugie. Ale teraz sie boję bo trochę słabo mówie po angielsku. tak to o bólu nie myślę.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Mala-gorzatka kolke powoduje niedorozwoj jelit.Wiec jesli sie do konca nie rozwinely to cokolwiek mamusiabedzie jadla i tak spowoduje kolke. Matka karmiaca wcale nie musi byc na diecie jak to sie kiedys uwazalo_Oczywiscie trzeba jesc z rozsadkiem i powoli wprowadzac nowe produkty i obserwowac dzidziola. Poza tym moim zdaniem u Blanki to jeszcze za wczesnie na kolke chociaz nigdy nie wiadomo.Mowi sie ze dzieci po 3 miesiacu dopiero maja. Masaz nie zaszkodzi.
Ja urodzilam Marike 18.12 i jadlam wszystko w swieta i dziecku nic nie bylo. Nigdy nie stosowalam zadnej diety a Marika miala kolke przez 3 dni bo jej jelitka nie trawily groszku. Lekarze mowia ze to co sie je w ciazy nie powinno uczulac ani miec zlego wplywu na dzidziola.

zgadzam sie:tak:ja tez wszystko jadlam i mala kolek nie miala, tylko wzdecia po rzeczach ciezkostrawnych typu smazona biala kielbasa czy jajecznica na tlustym boczku:-pz kolei moja znajoma nie jadla prawie nic, wszystko co moglo szkodzic wyeliminowala z diety, a i tak jej synek dlugo mial kolki:tak:
nie ma regul, trzeba testowac;-)

reklama
Witam:-)
Już w innym wątku napisalam, ze od jakiegoś czasu zaglądam do Was i panuje tu mila atmosfera:tak:, jakoś się odważylam dziś napisać. Mam na imię Beata jestem mamą 3-letniej Alicji mieszkam w hrabstwie Oxfordshire od roku. Mam nadzieję, że będę mogla od czasu do czasu z Wami popisać, że mnie przyjmiecie do swego grona:zawstydzona/y:
Pozdrawiam gorąco Wszystkich:-)

Do góry