reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kasulka takie sa ceny za mieszaknia i to pewnie bez rachunkow i chyba mowa o 1 albo 2 pokojowym mieszkaniu tak??My placimy za 1 bed flat ok 670 bez rachunkow,a dzielnica tak sobie,ale mozna znalesc fajne np,z gazety prywatnie

maggusia rany coon wyprawiaja,to wlasnie mnie drazni co kazdy to inaczej mowi i kto ma racjie:wściekła/y:obyscie jak najszybciej go zaszczepili bo to wazne,ale w kulki leca,nie denerwuj sie kochana

maja wowo codziennie jakas nowa umiejstnosc swietnie Martusia goni barwo brawo;-):-):tak:,a o tym wypadku mowisz co z pielgrzymki wrcali???szok,szfankuja cos te autobusy,maja tereaz to trzeb bedzie na nia uwaz jak pelza,a upadki sa starszne,dobrze ze dzieci wychodza bez wiekszych problemow,z malymi obiciami.Glowa do gory

niunka nie ma jak wstac wypoczetym,nabieraj sily do soboty juz nieduzo zostalo;-):tak:a krzyczec pewnie bedziesz w obu jezykach:-D:-D:-D

ide nakarmic brzdace

reklama
A ja teraz na spokojnie wam napisze jakiego mielismy spida ostatnio....
Moj synek w poniedzialek po 22ej cwiczyl skoki z murka kolo kominka na podloge (7cm wysokosci) kurcze i tak runal na podloge ze sobie guza nabil o stol.ALE TAKIEGO WIELKIEGO GUZA W ZYCIU NIE WIDZIALAM WLASCIWIE DWA JEDEN KOLO DRUGIEGO ROSL TAK SZYBKO ZE MYSLELISMY ZE MU GLOWA PEKNIE NA 3CM WYSOKI,boze panika byla od razu pojechalismy do szpitala na emergency i kurde 2i pol godz czekalismy w kolejce maly slanial mi sie na rekach taki zakrecony ze szok,a oni ze gdybym nie mogla go dobudzic to mam wolac:wściekła/y: wiec ja go budzilam 2 godz!!!!!Boze jak jz nas lekarz przyjal zbadal go i powiedzial ze jest ok tylko zeby go obserwowac 24godz ...jesr dobrze ale siniola ma na pol czola,gdyby nie lod od razu i nurofen cale oko mial by spuchniete.

A dzisiaj?Moje dziecko mialo w kupce KAMIEN,fioletowy!!!!Po poniedzialku ja juz ponika co to i heja sprawdzic do lekarza ten zbaal mu brzuch mowi ze wyglada na to ze polknal kamien ten moj aparat ale jak bedzie go brzuch bolal mam szybko sie zglosic!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to tak u nas leci........:sick:

No i jestem znow :-) wlozylam malego z butla do lozka i mam nadzieje ze urzadzi sobie teraz drzemke:happy2:

Maja GRATULACJE!dla Martusi postepow:tak:
Wiesz nawet nie wiedzialam ze to byla przyczyna wypadku tego autokaru ja tylko slyszalam w tvn24 ze zla pogoda i tyle:-(wspolczuje tym rodzinom coraz wiecej jest takich wypadkow ostatnio tez z pielgzymka sie autokar wywalil czasem nie wiem po co tam pedza:wściekła/y:
Naprawde tragedia!:no:

Maxin co za wscibska baba!:szok:jak mogla wogole sie wtracac do twojej opieki nad dziciaczkami?przeciez to ty tam pracujesz jesli milby cos pracodawca do ciebie by ci powiedziel ufffffff dobrze ze masz wsparcie w nich:-)pewnie fajni ludzie.A jak tam z biegunka malej?

Niunka ja na poczatku na sali porodowej nie krzyczalam ale jak w tym samym czasie uslyszalam ze taka kobieta tez krzyczy i rodzi co ja to pomyslalam ze moze mi pomoze ten krzyk:happy2:i jak zaczelam to doktorka ktora odbierala porod pokazywala mi zebym tego nie robila nie sluchalam jej bo lepiej mi bylo chwile pokrzyczec:rofl2:

Buziaczek smieszna ta wasza Blanusia:happy:
Kasiullka zdrowka dla Roszka!:tak:a slubik tuz tuz fajnie pewie juz doczekac sie nie mozecie:-)
ciekawa ta prace wykonujesz wow klawisz:blink:ze ty sie nie bojiz?twarda kobieta z ciebie;-)

Olcia ladniusi ten brzyucholek mialas :-)
Jeju co za przygody macie:szok:mam nadzieje ze juz wszystko ok ale czasem to sie dzieci nie da upilnowac choc bysmy chcialy ja czasem odwroce sie na chwile a moj maly juz cos zbroji to sa ulamki sekundy no coz:confused2:
Zycze zdroweczka!:-)

Justyna w Gratulacja dla kolejnej kobietki:-) u was w rodzinie ktora spodziewa sie dzidziusia:-)a gdzie jedziesz?i po co wam tyle sprzetow hehe:szok::happy2:

Izusia wiesz to swietnie ze takie cos organizuja wam w miasteczku:tak: zawsze mozna poznac wiecej mamus i dzieciaczki sie pobawia;-)
Ja juz zdrowsza jestem dziekuje:-)nareszcie zaczynam czuc smaki i zapachy hehe:happy:

Mala-gorzatka fajnie ze nie bedziesz musiala walczyc o te szczepionki jak tutaj niektore mamy walcza:blink:
a wiesz mi tez czasem te badania nie sprawialy przyjemnosci:happy2:

Maja1980 GRATULACJE!:-)dla Mariki postepow.

Widze ze te starsze forumowiczki juz do nas nie zgaldaja a szkoda bo czasem jestem ciekawa co u nich:-(
Tamarunia Aniabania Anya24 Lwica?itd napiszcie co u was?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

o matko ale mieliscie przezycia szok:szok: kamien popknol:szok::szok::szok: dobrze ze go wykupkal,a ten goz masakroza,tak wlasnie jest, rosna bardzo szybko,zycze synkowi jak naj mniej takich upadkow,ale to sa wlasnie chlopcy nie pomysla tylko leca na wariata nie patrzac pod nogi:no::szok:trzymaj sie pewnie starcha sie najadlas

boze co za historie wypisujesz Olcia.
Wspolczuje , dobrze ze juz wsio ok, a co do lekarzy to szok tu w Angli:wściekła/y::szok:, czekac i czekac az czlowiek sie wykonczy.

No dziewczyny bede napewno krzyczala:-D:-D

Maxin-ale mialas przejscia z sasiadk, glupia baba, ja tez nie znosze jak ktos mi sie wtraca i mowi co mam robic:wściekła/y:Brrr ale najwazniejsze ze rodzice G tobie uwierzyli i ci ufaja a nie tej babie, bo inaczej wiadomo jak to z ludzmi.Dobrze ze oni tez maja takie zdanie o sasiadce i jj nie trawia.
Majeczka-a to mialas wypadeek, dobrze ze amrtusi nic sie nie stalo, tak to jest male dzieci maly klopot duze dzieci duzy klopot.Im bardziej sie ruszaja tym bardziej trzeba je pilnowac.
Maggusia-szkoda ze Brianek choruje, no i to szczeienie.Wierze ci i nie dziwie sie ze tak mowisz o sluzbie zdrowia, ja tez czasem nie mam do nich sily.Jedni mowia tak a drudzy zupelnie cos innego:wściekła/y:
Olcia23 a to ci wydarzenie z tym kamykiem.A co do upadku tez znam tn bol, bo misio ciagle gdzies sie wywraca a to dopiero poczatek.pozniej beda zdarte kolana itp, oj nie chce nawet myslec.A jak teraz maly sie ma???
Niunka-spij ile sie da bo potem nie bedzie czasu:-)A krzyczec to to co Maxin pisala bedziesz w obydwu jezykach;-)
kasiulka- mnie tez sie Londyn podoba, moze chcialabym mieszkac blizej ale nie w samym Londynie.Choc to prawda to miasto ma cos w sobie.Ja np lubie miejsca(zwlaszcza latem gdy jest goaco i slonecznie) gdzie jest pelneo ludzi, mozna cos zobaczyc , cos sie dzieje...moglabym pisac dluuugo:-)
Evoska-usciski dla ciebie i Rocco i calus w brzucholek dla fasolci:-)
U nas tez dzis slonko, bylismy na wazeniu no i malywazy niecale 12 ,5kg.hehe ciezki to on jest nie powiem:-)A nocki tak zaczelam chwali a dzis bylo ciezko, po polnocy maly budzil sei non stop poplakiwal, chyba lewa dolna i gorna czworka idzie bo dziasla ma bardzo spuchniete.Biedaczek chyba sie nie wyspal w nocy bo jak zasnal rano ok 7.00 o meczku to spal do 9.30.Teraz szaleje oczywiscie.
Uciekam gotowac obiadek!
Milego dnia zycze wszystkim:-)

Czesc dziewczyny:-)
Kolejny piekny dzionek, znow sie poopalalam w ogrodku, to taka blada juz nie bede. Najgorsze jest to ze do Polski deszcze ida :-( i to wtedy jak bedziemy.
W Niemczech u mamy bedziemy w Duisburgu a w Polsce jedziemy w gory, 30 km od Zakopanego, bo moj maz to rodowity goral :-D
Maxin- ale mialas historie z ta sasiadka. Glupie babsko!!!
Maggusia- moj maz jest maniakiem kupowania i obkladania sie naokolo roznym sprzetem, planuje cos przy domu porobic i on musi wszystko miec:-) a ze tu taniej to nakupywal....i miejsca tyle zajmie w bagazniku ze znow auto po asfalcie bedzie szorowac he he :rofl2:
Olcia23- nie martw sie, guz szybko zejdzie, cale szczescie ze synkowi nic sie nie stalo. Moj Adrian tez taki maly kaskader.

Lece obiad robic. Moze potem cos jeszcze naskrobie :-)

maggusia ja jeszcze nie pracuję jako klawisz, tylko staram się dostać tę pracę:tak:
maxin mieszkania sprawdzałam wczoraj i to jest 800L TYGODNIOWO :-p
(za te meiszkania)

reklama
Witam Mamusiaczki i Dzieciaczki :-)
Jak sie macie? Co nowego ?

U Nas dzis nie za ciekawie ...Blaneczka pierwszy raz od swojego urodzenia nie spala od godziny 7 rano do 13 po poludniu:-:)sorry:,obudzila sie raniutko na karmienie i pieluszke i jak zawsze krecila sie pokwekiwala, machala raczkami i nozkami, byla odbita..-zawsze jak ja nakarmilam i przebralam szla dalej spac a dzis juz nie poszla ...:-:)dull: tylko zaczela sie dziwnie denerwowac:-( i poplakiwac byla gramosna, i uspakajala sie tylko na rekach...wiec nosilam ja co przymknela oczka i jak ja odkladalam budzila sie i plakala , normalnie nie podobne to do Niej wiec pomyslalam ze to moze kupka masowalismy jej brzuszek- z ktora nigdy nie miala zadnych problemow , ostatnia zrobila wczoraj wieczorkiem a kolejna zawsze rano robila a dzis nie zrobila..do tej pory tylko czasem baczka pusci i popusci ale to plamka...nie wiem co sie dzieje ...teraz akurat delikatnie przysypia ale tez sie kreci i prezy ...:-:)-:)szok::eek:podalam jej dzis 1 raz herbatke koperkowa granulowana bobo vita,jak na 1 raz z innym smakiem pila nawet chetnie tylko na poczatku pokrzywila sie al zaczela pic pociagnela 10ml i zasnela.... moze cos jej pomoze...jak myslicie nie wiem jak jej pomoc:no::confused::confused::confused::confused: ratujcie ..wiem jestem straszna panikara ale nie nawidze byc bezradna :-:)-(

po za tym bylysmy dzis na badaniu sluchu - Blaneczka doskonale slyszy i moze isc do szkoly he he tak powiedziala asystentka badajaca sluch :-p:tak::rofl2:

pozdrawiam zmykam do Blani masowac jej brzunia :sad::unsure:

dzieki..wiem ze niezla ze Mnie aparatka. kiedys opisze Wam casly porodzik- nalezy do smiesznych...to sie posmiejecie he he

Do góry