reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny male pytanko

mam temin na wywolanie porodu na 3 .08 , ale dowiaduje sie z roznych zrodel ze moga mnie odeslac do domu, bo np. stwierdza ze moge jeszcze poczekac . Kurcze czy to prawda?
Chyba bym sie tak wkurzyla ze szok:wściekła/y:.
Byla moze ktoras w podobnej sytuacji.
Wizyte umowila mi polozna , wiec chyba nie beda mnie odsylac do domu, tylko wywolaja ten porod. co???????????????

reklama
dyniówka fajne masz zainstersowania,my wubieramy sie na Disco wiec moze z nami pojdziesz i pare rad udzielisz,bo w sume rzadna z nas nie jest w tym dobra
eee, strasznie jestem dzisiaj przymulona i nie zajarzyłam
tzn wiem że dawno nie byłam na żadnej imprezie i że marza mi sie balety ale z radami nie zajarzyłam :zawstydzona/y:

a propos zamulenia
czy Wy tez tak miałyście po przyjeździe tutaj że czułyście się jak żywy trup??
ja ogólenie mam niskie ciśnienie 50/70 ale w Polsce mi to jakos nie przeszkadzało a tutaj chodzę śnięta
a jak za dużo kawy wypiję to mi serce szaleje-chyba będę musiała lekarza odwiedzić...
jak jest pogoda typu ulewa, słońce, wichura, mzawka to mi zarzz słabo, uderzenia goraca itp
moje chłopiszcze już prawie 9 miesięcy tu siedzi a nie wie co i jak z lekarzem więc Was się kochane pytam-gdzie i jak zapisać nasza rodzinke ,zwłaszcza o Macka mi chodzi zeby mu szczepienia nie poprzepadały
Pinka-ja na lato robie taki krem:ubijam smietanę z cukrem, do tego dokładam serek mascarpone albo homogenizowany i dalej ubijam. Można dodać alkoholu albo aromatu-akurat do ciasta z owocami
maxin-wybieram sie juz drugi tydzień do Primarka na Oxford Street ale jakos dojśc nie mogę a małemu koszulek do ciorania trzeba bo powyrastał, a na hammersmith nie lubię bo tylko tłumy i nic ponad to
mój gagatek usnął o 14, potem do niego dołaczyłam i lulaliśmy do 16.30-ciekawe o której Maciullo raczy pójść spać wieczorem...
na razie pieknie wcina obiadek-wstał glodny jak wilk :sorry2:
ale sie rozpisałam...

niunka widze ze bardzo sie nerwisz ,jak juz bedzie po terminie 12 dni to musza ci wywolac,a tak wynika z daty ktora polozna ci zamowila wiec sie nie martw urodzisz szybciej niz myslisz:tak:

acha dyniowka gapa z emnie nie napislam ze to disco na wrotkach:-D
no ja na Hamersmith tez nie lubie,balagan masakryczny jest,a na Oxfotr luzik najlpeiej jechac rano:tak:

No i skonczylam porzadkowanie papiery wszytskie ladnie poukladane do segregatorow:-)po za tym powspominalam bo zajzalam do papierow Briana ze szpitala jak sie urodzil:happy2:

Co do fastfudow to ja sie przyznam dalam moze pare frytek Brianowi ale cola:szok:napewno nie dam mu jeszcze dlugo!:-)

Maxin
to bedzie 4 dni po terminie , wiec sie denerwuje ze moge mnie odeslac do domu i kaza przyjsc dopiero 12 dni po terminie:-(
no zobaczymy

Niunka - mysl pozytywnie ze urodzisz przed terminem wywolania. Ale patrzac na date jaka ci ustalili na wywolanie to dosyc szybko po due date :happy2: Jesli chodzi o odeslanie do domku,zapewne moga tak zrobic :-(, slyszalam o takim przypadku, ze dziewczyna miala zaplanowane wywolanie 12 dni po terminie, stawila sie na konkretna godzine i odeslali ja do domu bo nie bylo miejsca na porodowce :happy2: Kazali czekac na telefon jak sie cos zwolni... czekala 1 dzien :happy2:

Dyniowka wyobraz sobie mialam tak samo jak przyjechalam tu do londynu, tlumaczylam to sobie zmiana klimatu i stresem ale wyobraz sobie trwa to nadal , ja do tego bralam hormony (tabletki antykoncepcyjne"Yasmin"), juz zaczelo byc wkurzajace , myslelismy z T ze to moze brak witamin wiec lykalam wszystko co bylo mozliwe do tego zaczely mi wypadac wloski i to juz bylo przegiecie , poszlismy do lekarza i moze byc to spowodowane wlasnie przez hormony, cisnienie mam oki, zmienila mi tabletki na microgynon i kazala zrobic badanie krwi i wlasnie jutro ide na wizyte z wynikami.
Moze ktora z was bierze MICROGYNON? Jak sie czujecie po tych tabletkach ja dopiero wzielam dwie takze jeszcze za wczesnie zebym cokolwiek odczuwala!

M@dziolek ja bralam i po drugim opakowaniu przestalam,spadlo mi totalnie libido,wogole zle sie czulam,wiec zmeinilam i jest ok;-)mioze na ciebie inaczej sadzialaja,chco pare dziewczyn juz na nie narzekalo

Ja wlasnie zrobilam kartke dla mamy na urodzinki w sobote jade zostawic mala,a my urzadzamy sobie milusny wieczor;-)czekam na zakupy z tesco,maja przyjechac miedzy 20.00-22.00 ostatnio byli wcesnie,a dzis pewnie sie naczekam

maggusia zawsze sie nazbiera papierow,sa juz ulozene i masz spokuj,a co z robota M.?

niunka19-82 nie zastanawuij sie co bedzie tylko mysl,ze do tej pory sam urodzisz:tak:

ok ide ogladac Big Brother:-)

reklama
Justyna jakby co to śmiało pytaj, ja nie zawsze mam czas na pisanie i czytanie ale zawsze mozesz napisac na pv - to sie zjawie na zawolanie ;-):tak:

wiesz.... ja nie napiszę, ze to straszna charówka - posiadanie 2 dzieci
bo tak tego nie widze
zawsze powtarzam, ze to kwestia organizacji
trzeba sobie wszystko ładnie poukladac i jest super
:-)

Joanna_Z wybralismy sie na wycieczkę do pobliskiej miejscowości do tk maxx i wiesz co :sorry2: strasznie mało bylo tam zabawek i w ogóle jakoś mi nie podpasowalo :shocked2:
u Was w Londku też jest taki mały wybór zabawek ?
ale w TOYS R US to prawie zwariowalam, jeszcze nigdy nie widzialam tak wielkiego sklepu z zabawkami :szok: normalnie chcialam polowe kupic :-p

Olcia dziekuje za uznanie :rofl2: zawsze byłam dobra w robieniu zaległości :-p
i tak nie nadrobilam wszystkiego :sorry2:

Olcia ślicznaś :-) a synuś... smaczny :happy2:

dyniówka witam na forum mam z UK :tak::-)

renatajulka
niestety nie ma pojecia czy cos takiego istnieje.. a szukalas w necie ?? a moze warto napisac maila do jakiejś brytyjskiej organizacji czy nie mogą pomóc ? moze wspołpracują z tłumaczami albo moze pracują tam Polacy....

oooo widze, ze Justyna juz pomogła :-)

ja tez urodzilam córke we wrzesniu ale 2005 :-)
a synka prawie 5 miesiecy temu :-)

w okolicach Wembley mam kolezankę fryzjerkę :-)
gościlismy u niej zanim sie synek urodził, moze w sierpniu tez do niej wpadniemy ;-)

witam Cie Iwonozzz :-)

Maggusia
gratulacje dla siostry mamy i jej męza :-)
witaj Olivko na swiecie !!!
Briankowi gratuluje ząbków a Tobie super diety :szok::-p;-)
Maggusia będziesz miała szybko z głowy ząbkowanie :-)
jeszcze tylko kilka ząbków ;-)

mala -gorzatka biedna jesteś z tym bólem :szok: chyba jestes wybrana przez los, bo mnie w żadnej ciazy az tak nie bolalo :crazy:

dorcia dzieciaczki mają się super, nie licząc katarków :-p
mam nadzieje, że Twoje nie są ciągle podziębione :tak:
Moja córka ciągle łapie infekcje z przedszkola i przynosi do domu dla brata :sorry2:

Maxin BOMBA !!! Bardzo mi się podoba zmiana :tak:

Pinka nie smutaj u mnie w miescie tez nikogo nie ma z forum :sorry2:

niunka ja mam rocznice ślubu 3 sierpnia :-)

Isiaczku jak mi miło :-)
doskonale Was pamietam :tak:
strasznie jestem ciekawa Twojego wczesniaczka jak już wyrósł :-):-):-)

daleko mnie mieszkasz :-( szkoooooda ;-)

toola doskonały pomysł, bo w kółko pisze sie o tym samym a tak informacje będą łatwiejsze do zlokalizowania
:tak::tak::tak::tak::tak:

maggusia a wiesz, ze do nas jest za daleko, zeby dowozili z Ikei :crazy: maż patrzał juz kiedyś i mi coś takiego powiedzial :sorry2:
chyba, ze ściemniał, bo chcial się bujnąć do Londynu hehehe ;-)

maja nie szukalam juz mechanika, bo autko sie jakoś samo naprawila jak mąż pogrzebał :-)
cos ostatnio znowu zaczyna sie dziac to samo :crazy: wiesz jak jest... do póki jedzie to sie czlowiek nie spina na wizyte u mechanika :sorry2::zawstydzona/y:

witam Cię pixel :-) fajny nick ;-)

maggusia ale ta koleżanka ma nasrane w głowie :crazy: sorki :sorry2: ale ... no co ?
ma i tyle :-p

Izusia
wypij sobie drina - i skocz na zakupy :tak::-) mi to pomaga sie troszkę rozluźnić hehehe

Joanna Z mój synek wazy tyle co Twoja córa :szok: a ma niecałe 5 miechów hehehe
ale za to moja córka jak była w wieku Twojej to ważyła mniej :crazy:

Madziolek ja brałam te tabletki i na poczatku nerwowa byłam jak nie wiem co ale po ok tygodniu czy 2 mi przeszlo
:sorry2:

a co do libido :-p no niestety chyba faktycznie spadło :crazy:

za 2 tygodnie rzucam je w kąt, bo już nie karmię i będę kurcze musiala na coś sie zdecydowac... tylko na co :sick: poszukam odpowiedniego wątku i go uaktywnie :rofl2:

pozdrawiam
do następnego :-)

Do góry