reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny male pytanko

mam temin na wywolanie porodu na 3 .08 , ale dowiaduje sie z roznych zrodel ze moga mnie odeslac do domu, bo np. stwierdza ze moge jeszcze poczekac . Kurcze czy to prawda?
Chyba bym sie tak wkurzyla ze szok:wściekła/y:.
Byla moze ktoras w podobnej sytuacji.
Wizyte umowila mi polozna , wiec chyba nie beda mnie odsylac do domu, tylko wywolaja ten porod. co???????????????

reklama
dyniówka fajne masz zainstersowania,my wubieramy sie na Disco wiec moze z nami pojdziesz i pare rad udzielisz,bo w sume rzadna z nas nie jest w tym dobra
eee, strasznie jestem dzisiaj przymulona i nie zajarzyłam
tzn wiem że dawno nie byłam na żadnej imprezie i że marza mi sie balety ale z radami nie zajarzyłam :zawstydzona/y:

a propos zamulenia
czy Wy tez tak miałyście po przyjeździe tutaj że czułyście się jak żywy trup??
ja ogólenie mam niskie ciśnienie 50/70 ale w Polsce mi to jakos nie przeszkadzało a tutaj chodzę śnięta
a jak za dużo kawy wypiję to mi serce szaleje-chyba będę musiała lekarza odwiedzić...
jak jest pogoda typu ulewa, słońce, wichura, mzawka to mi zarzz słabo, uderzenia goraca itp
moje chłopiszcze już prawie 9 miesięcy tu siedzi a nie wie co i jak z lekarzem więc Was się kochane pytam-gdzie i jak zapisać nasza rodzinke ,zwłaszcza o Macka mi chodzi zeby mu szczepienia nie poprzepadały
Pinka-ja na lato robie taki krem:ubijam smietanę z cukrem, do tego dokładam serek mascarpone albo homogenizowany i dalej ubijam. Można dodać alkoholu albo aromatu-akurat do ciasta z owocami
maxin-wybieram sie juz drugi tydzień do Primarka na Oxford Street ale jakos dojśc nie mogę a małemu koszulek do ciorania trzeba bo powyrastał, a na hammersmith nie lubię bo tylko tłumy i nic ponad to
mój gagatek usnął o 14, potem do niego dołaczyłam i lulaliśmy do 16.30-ciekawe o której Maciullo raczy pójść spać wieczorem...
na razie pieknie wcina obiadek-wstał glodny jak wilk :sorry2:
ale sie rozpisałam...

niunka widze ze bardzo sie nerwisz ,jak juz bedzie po terminie 12 dni to musza ci wywolac,a tak wynika z daty ktora polozna ci zamowila wiec sie nie martw urodzisz szybciej niz myslisz:tak:

acha dyniowka gapa z emnie nie napislam ze to disco na wrotkach:-D
no ja na Hamersmith tez nie lubie,balagan masakryczny jest,a na Oxfotr luzik najlpeiej jechac rano:tak:

No i skonczylam porzadkowanie papiery wszytskie ladnie poukladane do segregatorow:-)po za tym powspominalam bo zajzalam do papierow Briana ze szpitala jak sie urodzil:happy2:

Co do fastfudow to ja sie przyznam dalam moze pare frytek Brianowi ale cola:szok:napewno nie dam mu jeszcze dlugo!:-)

Maxin
to bedzie 4 dni po terminie , wiec sie denerwuje ze moge mnie odeslac do domu i kaza przyjsc dopiero 12 dni po terminie:-(
no zobaczymy

Niunka - mysl pozytywnie ze urodzisz przed terminem wywolania. Ale patrzac na date jaka ci ustalili na wywolanie to dosyc szybko po due date :happy2: Jesli chodzi o odeslanie do domku,zapewne moga tak zrobic :-(, slyszalam o takim przypadku, ze dziewczyna miala zaplanowane wywolanie 12 dni po terminie, stawila sie na konkretna godzine i odeslali ja do domu bo nie bylo miejsca na porodowce :happy2: Kazali czekac na telefon jak sie cos zwolni... czekala 1 dzien :happy2:

Dyniowka wyobraz sobie mialam tak samo jak przyjechalam tu do londynu, tlumaczylam to sobie zmiana klimatu i stresem ale wyobraz sobie trwa to nadal , ja do tego bralam hormony (tabletki antykoncepcyjne"Yasmin"), juz zaczelo byc wkurzajace , myslelismy z T ze to moze brak witamin wiec lykalam wszystko co bylo mozliwe do tego zaczely mi wypadac wloski i to juz bylo przegiecie , poszlismy do lekarza i moze byc to spowodowane wlasnie przez hormony, cisnienie mam oki, zmienila mi tabletki na microgynon i kazala zrobic badanie krwi i wlasnie jutro ide na wizyte z wynikami.
Moze ktora z was bierze MICROGYNON? Jak sie czujecie po tych tabletkach ja dopiero wzielam dwie takze jeszcze za wczesnie zebym cokolwiek odczuwala!

M@dziolek ja bralam i po drugim opakowaniu przestalam,spadlo mi totalnie libido,wogole zle sie czulam,wiec zmeinilam i jest ok;-)mioze na ciebie inaczej sadzialaja,chco pare dziewczyn juz na nie narzekalo

Ja wlasnie zrobilam kartke dla mamy na urodzinki w sobote jade zostawic mala,a my urzadzamy sobie milusny wieczor;-)czekam na zakupy z tesco,maja przyjechac miedzy 20.00-22.00 ostatnio byli wcesnie,a dzis pewnie sie naczekam

maggusia zawsze sie nazbiera papierow,sa juz ulozene i masz spokuj,a co z robota M.?

niunka19-82 nie zastanawuij sie co bedzie tylko mysl,ze do tej pory sam urodzisz:tak:

ok ide ogladac Big Brother:-)

reklama
Justyna jakby co to śmiało pytaj, ja nie zawsze mam czas na pisanie i czytanie ale zawsze mozesz napisac na pv - to sie zjawie na zawolanie ;-):tak:

wiesz.... ja nie napiszę, ze to straszna charówka - posiadanie 2 dzieci
bo tak tego nie widze
zawsze powtarzam, ze to kwestia organizacji
trzeba sobie wszystko ładnie poukladac i jest super
:-)

Joanna_Z wybralismy sie na wycieczkę do pobliskiej miejscowości do tk maxx i wiesz co :sorry2: strasznie mało bylo tam zabawek i w ogóle jakoś mi nie podpasowalo :shocked2:
u Was w Londku też jest taki mały wybór zabawek ?
ale w TOYS R US to prawie zwariowalam, jeszcze nigdy nie widzialam tak wielkiego sklepu z zabawkami :szok: normalnie chcialam polowe kupic :-p

Olcia dziekuje za uznanie :rofl2: zawsze byłam dobra w robieniu zaległości :-p
i tak nie nadrobilam wszystkiego :sorry2:

Olcia ślicznaś :-) a synuś... smaczny :happy2:

dyniówka witam na forum mam z UK :tak::-)

renatajulka
niestety nie ma pojecia czy cos takiego istnieje.. a szukalas w necie ?? a moze warto napisac maila do jakiejś brytyjskiej organizacji czy nie mogą pomóc ? moze wspołpracują z tłumaczami albo moze pracują tam Polacy....

oooo widze, ze Justyna juz pomogła :-)

ja tez urodzilam córke we wrzesniu ale 2005 :-)
a synka prawie 5 miesiecy temu :-)

w okolicach Wembley mam kolezankę fryzjerkę :-)
gościlismy u niej zanim sie synek urodził, moze w sierpniu tez do niej wpadniemy ;-)

witam Cie Iwonozzz :-)

Maggusia
gratulacje dla siostry mamy i jej męza :-)
witaj Olivko na swiecie !!!
Briankowi gratuluje ząbków a Tobie super diety :szok::-p;-)
Maggusia będziesz miała szybko z głowy ząbkowanie :-)
jeszcze tylko kilka ząbków ;-)

mala -gorzatka biedna jesteś z tym bólem :szok: chyba jestes wybrana przez los, bo mnie w żadnej ciazy az tak nie bolalo :crazy:

dorcia dzieciaczki mają się super, nie licząc katarków :-p
mam nadzieje, że Twoje nie są ciągle podziębione :tak:
Moja córka ciągle łapie infekcje z przedszkola i przynosi do domu dla brata :sorry2:

Maxin BOMBA !!! Bardzo mi się podoba zmiana :tak:

Pinka nie smutaj u mnie w miescie tez nikogo nie ma z forum :sorry2:

niunka ja mam rocznice ślubu 3 sierpnia :-)

Isiaczku jak mi miło :-)
doskonale Was pamietam :tak:
strasznie jestem ciekawa Twojego wczesniaczka jak już wyrósł :-):-):-)

daleko mnie mieszkasz :-( szkoooooda ;-)

toola doskonały pomysł, bo w kółko pisze sie o tym samym a tak informacje będą łatwiejsze do zlokalizowania
:tak::tak::tak::tak::tak:

maggusia a wiesz, ze do nas jest za daleko, zeby dowozili z Ikei :crazy: maż patrzał juz kiedyś i mi coś takiego powiedzial :sorry2:
chyba, ze ściemniał, bo chcial się bujnąć do Londynu hehehe ;-)

maja nie szukalam juz mechanika, bo autko sie jakoś samo naprawila jak mąż pogrzebał :-)
cos ostatnio znowu zaczyna sie dziac to samo :crazy: wiesz jak jest... do póki jedzie to sie czlowiek nie spina na wizyte u mechanika :sorry2::zawstydzona/y:

witam Cię pixel :-) fajny nick ;-)

maggusia ale ta koleżanka ma nasrane w głowie :crazy: sorki :sorry2: ale ... no co ?
ma i tyle :-p

Izusia
wypij sobie drina - i skocz na zakupy :tak::-) mi to pomaga sie troszkę rozluźnić hehehe

Joanna Z mój synek wazy tyle co Twoja córa :szok: a ma niecałe 5 miechów hehehe
ale za to moja córka jak była w wieku Twojej to ważyła mniej :crazy:

Madziolek ja brałam te tabletki i na poczatku nerwowa byłam jak nie wiem co ale po ok tygodniu czy 2 mi przeszlo
:sorry2:

a co do libido :-p no niestety chyba faktycznie spadło :crazy:

za 2 tygodnie rzucam je w kąt, bo już nie karmię i będę kurcze musiala na coś sie zdecydowac... tylko na co :sick: poszukam odpowiedniego wątku i go uaktywnie :rofl2:

pozdrawiam
do następnego :-)

Do góry