reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Agnes no szok zadziwiaja mnie te kobiety:eek:po za tym mi o to chodzi zeby nie mowila ze moj maly ma za malo witamin ze ja go zle zywie a tak sobie siedze i mylse przeciez cola nie ma witamin:baffled:

Niunka ja uzywalam Mustelli pozniej jakiegos tutaj kremu na rozstepy nie pamietam juz nazwy i oliwki i co?mam te wstertne rozstepiska:zawstydzona/y:
to zalezy od rozciagliwosci skory czy bedzie je kobieta miala czy nie ja musze poddac sie laserom na rozstepy dawno bym to juz zrobila ale kasa gra tu role:-(

Pinka z cellulitem jeszcze nie jest tak zle sie go pozbyc:tak:moja kolezanka miala go duzo i cwiczenia na rowerku i odchudzanko pomogly nogi ma sliczne schudla ponad 20kg i wyglada swietnie w porownaniu do tamtej figury:-)

Co do pracy mojego to niestety kontrakt w agencji sie juz skonczyl:sorry2:

reklama
Pinka
Tak slubik, chcemy przypieczetowac nasz zwiazek raz na zawsze, bo jak narazie to mamy cywilny.Jak bylismy oststnio w Polsce w grudniu to bralismy cywilny , a teraz czeka kosciol, dlatego bede musiala sie za siebie ostro zabrac po porodzie:-p.

A wiesz z tym czekaniem to szlak czlowieka bierze , wszystkie lipcoweczki juz rozdwojone , a ja czekam i tak sobie mysle ze synek zrobi psikusa i urodzi sie w sierpniu. No trudno, 3 .08 mam go przy sobie:tak::-):happy2:

witajcie:happy2:, moje dziecię postanowiło dzisiaj chyba dłuzej pospać, bo już prawie 2,5 godzinki spi:szok:, jestem w szoku, przespała całą nockę, wstała o 7.30 a teraz sobie spi, co za spioszek z niej:rofl2: a ja własnie sobie smażę naleśniki na obiad i tak między jednym a drugim zaglądam co tu nowego słychać

Maggusia no jasne ze cola nie ma witamin, tylko same kalorie, szkoda mi tych dzieci, bo niestety one bedą płacić za głupote swoich rodziców:sick:, ja jak mi ta znajoma powiedziała o tych frytkach, że to przeciez ze zwykłych ziemniaków ( a były to frytki kupione w przydrożnej budce, usmażone pewnie na jakimś starym oleju, sama bardzo rzadko to jadam a co dopiero niemowlę) to miałam jej zamiar zapytać czy wódkę tez dziecku daje - bo tez moze byc robiona z ziemniaków przecież:baffled:, ale stwierdziłam ze na taką to szkoda w ogóle słów i juz się po prostu nie mieszam się w jej sprawy:crazy:
Nie przejmuj się napewno dobrze żywisz Brianka, lepiej wprowadzać stopniowo rózne potrawy a nie tak wszystko dawać dziecku co popadnie

Co do rozstępów to ja też stosowałam ten kremik FISSAN, bardzo polecam jest świetny, ale niestety Maggusia ma rację, jeżeli rozstępy mają być to i tak będą i żadne kremy nie pomogą:baffled:, zależy jaka skóra

No nic naleśniki juz usmażone:-p a Karolinka nadal spi:-)
pozdrawiam

maggusia-a dziękuje bardzo dziekuje:-):-):-)pocieszyłyscie mnie kobitki ty ze ten celulitis mozna zwalczyc i wyglondac super mam większą motywacje do tego ab po porodzie zabrac sie za siebie:tak::-D:-)
agnes- no widzę że malutka daje troszke mamusi odpoczac to super narobiłas mi apetytu z tymi naleśnikami :-):tak: ale niestety ja uwielbiam z twarogiem a tu nigdzie nie ma:sick::sick: nawet polskiego sklepu........ pozostają mi dzis pierogi na obiad i zupka tylko jeszcze nie wiem jaka:no::no:

Pinka25 ja też uwielbiam z twarogiem, ale też niestety nie mam:-(, no więc pozostaje mi dżem:-p, ale pierogi to też bym zjadła, tylko że nie umię robic, nigdy nie robiłam:rofl2:

witam
no fakt, zywienie dziecka cola i frytkami chyba najwspanialsze nie jest
ale cóz-stwierdziłam że nie zbawię świata i żeby mi nie wiem jak bylo żal dziecka to nic nie zrobię
chociaz jak widze maluszki zapychane hamburgerami to mi gorzej...
moje dziecię dostawało małpiego rozumu w tesco a teraz za nic nie chce iść spać...
u mnie nalesniki z twarozkiem były przedwczoraj-niech zyja polskie sklepy
PINKA25-nie przejmuj sie na razie cellulitem, mnie się spaskudny zrobił w ciazy ale po porodzie zaczełam stosować żel pod prysznic nivea z taka nakładka masująca i żel na cellulit avonu i sladu po paskudzie nie zostało
aaa, i duzo jeździłam na rolkach i konno-to tez baaardzo pomaga
chyba znowu zacznie padać...
ide walczyć z latoroslą żeby spac poszła

Agnes- pierożki sa łatwe do zrobienia ale niestety pochłaniaja dużo czasu dlatego ja jak robie to odrazu fuuuuuuuuuuul a potem zamrażam i wyjmuje kiedy chce bo tak na bieżąco to by mi sie chyba nie chcialo robic:tak::-):-D
dyniówka- to super że wygralas walke z celulitisem GRATULUJE!!!!!!! mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie:tak::tak: moż byscie już tak przestały z tymi naleśnikami:szok::szok: bo mnie zaraz oczy wyjdą na wierzch a ślina to już mi cieknie:-):-) szczęsciary z was ze polskie sklepy macie.............

apropo żywienia dzieci fastfudami to mnie ogarneło przerazenie kiedy tutaj przyjechalismy i poszlismy do mack-donalda a tak pełno matek z dzieciakami od mniej wiecej 6m-c gdzie jeszcze pożądnie nie siedziały ale już wcinały frytki i hamburgery od mamusi MASAKRA zatłukłabym taka matke nawet nie wie jaką krzywde robi dziecku.......................

Witam sie i ja wczesnym popoludniem!
Niunia spi wiec poskacze sobie u was troche!

Pinka25 ja roztepow nie mialam bo cala ciaze smarowalam brzuszesz oliwka, podobno jak sie duzo natluszcza to wtedy niema ich tak duzo, celulit w moim przypadku to bylo ciezko i jest dalej, nie jest na szczescie az tak bardzo widoczny ale jest juz takich kremow probowalam ze masakra,poczawszy od naszych polskich(bo podobno najlepsze) a skonczywszy na tych zagranicznych i niestety nic, ladnie skorke ujedrnily i wygladzily ale jeszcze on tam jest, moze faktycznie czas na jakas diete...:-);-)takze kobito smaruj sie ile wlezie...:-):-):-)
Maggusia co do twojej kolezanki to naprawde przykra sprawa moze ktos jej powinien wytlumaczyc ze jej dzieci sa troche jeszcze za male. Ja musze sie przyznac , ze moje dziecko przepada za fryteczkami ale ona ma juz 2,5 roku takze raz na tydzien pozwalamy jej z T na troche przyjemnosci, coli jeszcze nie pila,pije soczki owocowe i herbatki ziolowe, wciskam jej duzo owockow, wyglada i wazy dobrze wiec czemu mam jej zalowac(tym bardziej ze my tez lubimy troche pogrzeszyc z jedzeniem:-))Nie powinnas sie niczym przejmowac bo to ty znasz najlepiej swoje dziecko i wiesz co dla niego dobre!
Agnes2606widze ze u ciebie nalesniki to tez pysznosciowa sprawa. U mnie to raz na tydzien musza byc,z serem nie przepadam, wolimy z drzemikiem albo z czekoladka i banakiem z bita smietana....mniam. Zycze smacznego....
Niunka19-82 Ogromnie gratuluje i zycze szybkiego powrotu do wymarzonej wagi!!!

reklama
Ale narobilyscie smaka z tymi nalesnikami, zaraz taz sie wezme do roboty.:-)

:-D lece do sklepu i tez bede robila nalesniki i z twarogiem i z dzemem.my pycha.

Do góry