reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maggusia ale masz przejscia z ta szczepianka, mi sie udala 3 w Polsce zrobic na szczescie

Agnes wlasnie w domu rodza!! albo w takich miejscach do rodzonia ktore nie sa szpitalami tylko po prostu lozko itp w szpitalu bardzo zadko rodza, mnie to przeraza, taki kraj co robic

olisja cicha?? no moze za duzo nie odzywalam sie bo ciagle cos z Krysia do roboty,

pisze krotko bo mam duuuzo do roboty, dzis sliczny dzien nad jeziorkiem piasek, chlapanie w wodzie, zrywanie kwiatkow i turlanie po trawie :happy2:

reklama
Joanna_Z - to prawda ze cytologie robilam w Polsce, ale to co dosalam to ... no nie wiem jak to nazwac...wezwanie :confused2:zaproszenie...:confused2: pisze ..I am writting on behalf of your doctor to invite you to have a smear test performed :-) To brzmi jak zaproszenie hehehehe

hej!!!
niunka-przepraszam ale ostatnio zapomnialam dodac notke o twoim pieknym brzucholku i musze przyznac ze pieknych rozmiarow:-D:tak:

mala-goratka- ja tez dostalam taki list nawet dwa jak bylam w ciazy ale to bardziej byl inf bo pozniej jak poszlam po porodzie to mi nie chcieli robic:eek: dopiero jak powiedzialam ze mialam komorki rakowe to sie zgodzili wybrnelam jak Maggusia:-D, i teraz bez problemu bede powtarzac co pol roku:tak:

maggusia GRATULUJEMY 8 zebolkow wow

kurcze mala sie obudzila napisze reszte pozniej:-)

tylko dodam o tym jedzonku ja wlasnie mowilam tak HV ze mala nie ma zebow a ta i tak kazala mi jej dawac:eek: ale to chyba nie ma sensu bo Marta caly czas sie dlawi

maxin- milej zabawy jutro moze w przyzlym tyg bysmy sie umowily jakby ci pasowalo? no wlasnie ile to ja sie tych porodow nacytalam:-D i nic mi to nie dalo tylko natlok informacji :wściekła/y:
olis- dzieki za rady milego spotkanka:-)
dziewczyny a jak z rolkami zamawiac??????????????????????????? bilety
podrawiam laski i uciekam

Czesc dziewuszki
Wreszcie wrocilysmy.
Co prawda nie bylo latwo bo w poniedzialek jak mielismy leciec to okazalo sie samolot bedzie opozniony. Ewakuowali ludzi z calegolotniska oprocz nas - lecacych do Londynu gdyz bylismy juz w srodku po odprawie. Podejrzewali bombe podlozona w motocyklu zaparkowanym przed lotniskiem.
Samolot byl opozniony 7 godzin.Troszke sie wymeczylismy. Dobrze ze nie oddalismy wozka z bagazem glownym. Marika chociaz miala wygodnie

Nie dam rady nadrobic wszystkiego. Jesli przegapilam jakies urodzinki to skladam szczere zyczonka.

Gratulacje dla buziaczka. Dobra robota.

Postaram sie byc na biezaco.

Hej babeczki!My juz w Uk. Wakacje w Polsce spedzilismy super choc szczerze mowiec ogoda mnie troche rozczarowala.Bylo ladnnie i cieplo ale niestety nie upalnie a ja na to sie nastawialam.Poza tym poodwiedzalismy rodzinke, znajjomych, polazilismy po pubach zaliczylismy weselicho i wogole bylo swietnie...tylko ze trzy tygodnie zlecialy baaardzo szybko a przy pozegnaniu z rodzicami wylam jak bobr.oskarcio spedzil cudwne chwile z dziadkami, wszyscy sie nim zachwycali nio i powiem ze moj synek piekne poczynil postepy, widac ze im wiecej osob z nim przebywalo tym szybciej i latwiej przyswajal rozne rzeczy.Nio i zaliczyl pierwsze obcinanie wloskow tak ze loczki zniknly i jeest prawdziwy maly mezczyzna.(wkrotce wkleje fotki na zamknietym)Ale takie jest zycie.Wrocilismy d codziennych spraw.Troche sprzatania, pranie itp.Jutro napisze wiecej.
A wogole to witam nowe dziewczyny, widze ze fajnie sie rozkrecilyscie.
Gratuluje takze Buziaczkowi malenstwa!
Maxinka-kochana jestes ze pamietasz o nas.Super ze masz juz urlopik.A co z waszym przyjazdem do nas???mam nadzieje ze wciaz aktualny.WYslalam ci wiadomosc na gg ale nie mam odp.Chyba naskrobie na meila!
Poztaram sie wkrotce nadrobic zaleglosci i odpisac wszyskim.
Buzki i dobrej nocki

:-DWitam Was Mamusie i Dzieciaczki :-D
Jak sie macie Kochane co u Was? ;-)
Ja wpadlam na momencik bo Blania spi, a jestem jeszcze zmeczona po porodzie..obolala-miesnie i kosci..:-(takze jeszcze Sobie odpoczywam..
Widze ze goraco u Nas ...na watku :tak:;-)
na poczatku :
;-)DZIEKUJEMY WSZYSTKIM ZA GRATULACJE ! !
Blaneczka przesyla buziolinki...:-);-)Przepraszam ale..
Niestety nie jestem wstanie odpisac i nadrobic wszystkich waszych poastow ...:rofl2: bo caly swoj czas poswiecam Blaneczcce...prze slodka z Niej Kruszynka ..ale jak znajde tylko wieksza chwilke to napewno tutaj zajrze i wkleje i opisze co u Nas.
Jest grzeczna naprawde :szok:, prawie jej nie slychac..ciagle tylko spi i duzzoooo je :happy2:glodomorek z Niej straszny:tak:Polozna Nas juz odwiedzila 2 razy i Blania zdrowa jak rybaaa:-D:-D:-D
Nocki Mi przesypia ladnie wstaje do niej 3 lub 4 razy na karmienie i zmiane pampersika:tak:;-):-D-nie czuje zmeczenia gdy patrze na jej buziolinke..
W poniedzialek mamy 1 szczepioneczke..a we wtorek wizyte na rejestracji w urzedzie-akt urodzenia.
Powoli wracam do sil.:tak:Buziaczki zmykam sie kapac i spac ...bo pewnie Blania wstanie gdzies o 4 i zechce zjesc a , Ja musze odciagnac pokarm-mam go naddto..:rofl2::szok:-bola piersi jak nie wiem :-:)no:pa

Izusia swietnie,ze wrocilam:-) ciezko bylo wyjachc wierze,odwiedziny rodziny sa syuper

Maja was tez witamy,ale przejscia na lotnisku,przetrwaliscie podziwiam:-)

a ja dostalm @ i jestem tak wscikla chyba dzis dom rozniose,boze dawno nie bylam tak nabuzowana,:wściekła/y::sorry::wściekła/y:nienawidze sie tak czuc,nie moge nerwowo opanowac.............:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ok mykam bo kompa rozniose cos z nim tez sie dzieje,od rana wszytsko jeste nie tak:wściekła/y:

reklama
hej hej kobietki
U nas deszczowo i pochmurnie.
Wczoraj bylismy umawiać się na szczegóły związane ze ślubem.
Ksiądz proboszcz jest niesamowity i powiem szczerze,że to on ma świetne pomysły, a nie my.:shocked2:
Może dlatego,że wydaje mi się,że to co proponuje w Polsce by za bardzo nie przeszło:cool2:
Po pierwsze masza będzie odprawiana w druga stronę, to oznacza,że nasze miejesce będzie tuż przy Taberankulum i bedziemy skierowani twarzami do wyjścia, a raczej do części, gdzie wszyscy zwykle siedzą.
Z nami będzie tam cała nasza ( mała) rodzina.
Z racji tego,że msza odbędzie się po angielsku, a część rodziny angielskiego nie zna, to będzie jedno tylko czytanie, ale za to ktoś przeczyta tłumaczenie:tak: czytania i Ewangelii

Prawdopodobnie będziemy mieć muzykę z CD:szok: bo też chcemy po polsku, a tutaj zespół muzyczny jest z racji wakacji zdekompletowany, a poza tym to mój B. zwykle tam gra na gitarze;-)
Przed nami w ten sam dzień tez jest ślub na 400 osób:szok:. Ślub córki tutejszego milionera:tak:
troszkę się chyba stresuję, bo jeszcze kilka spraw trzeba załatwić.... ale spoko damy radę;-)

maxin ja nie mam dzisiaj @ a i tak mam taki stresor że po prostu masakra. Nosi mnie konkretnie:wściekła/y:jak tylko wstałam.
Ciekawe dlaczego:confused: bo w moim przypadku zawsze to coś oznacza

izusia świetnie że wróciłaś :-)
Buziaczku cieszę, się,że masz się dobrez, Ty i malutka Blaneczka:-)
niunka witaj super brzucholek

pozdrawiam wszystkie mamusie , te przyszłe też;-)
miłego dnia:-)

Do góry