reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam wszystkie panie bardzo serdecznie...............
dziękuje wam dziewczynki za odpowiedzi na moje pytania bardzo mi pomogłyście jestescie wielkie:tak::tak: a co do ciebie justynko to rzeczywiście wypowiedzi krótkie zwięzłe i na temat lubie takie dzieki:-):-D
czy ten zastrzyk o którym pisała mala-gorzatka to jest ten sam o którym ty wspominałas???????????? czy on żeczywiscie ma takie skutki uboczne ze spawalnia oddychanie u dziecka?

reklama
Witam Mamusie!

Wczoraj pojechalismy na wycieczke:-)do Daventry tam kiedys mieszkalismy.
Odwiedzilismy znajomych.Oczywiscie po drodze pobladzilismy hehe:-p:happy2:i znalezlismy sie od Menchesteru 64 mile pewnie jak Izusia by byla to bym ja nawiedzila:-D no ale zawrocilismy kupujac po drodze mapke.Pozniej juz ladnie dotarlismy.
Znaki na Nothingam byly tam mieszka Agnes tak?:-)
No to ja chyba zaczne wszytskie odwiedzac po koleji haha jak bedziemy takie wycieczki robic:happy2:
Moge jeszcze swtierdzic po raz kolejny ze anglicy maja beznadziejne obiady wogole mi nie smakuja a Brianka bralo na wymioty:eek:

Brianek ma 8 zabkow!;-)wiec nadal zabkowanie na calego:rofl2:
Dzis piekna pogoda sloneczko tak swieci ze az chce sie z domku wyjsc!

Justyna170979 a no widzisz to i ty wyspana:-)a dzis Brianka obudzil telefon moze i by dluzej pospal :happy2:

Justyna w oj kurujcie sie kurujcie zdrowka wam zycze kochani!;-)
ladny avatarek sobie sprawilas:-)

Niunka piekny brzucholek!:tak:
O tak musze przyznac ze Brianek tez mi sie mniej ruszal przed porodem a jak sie ruszyl czasem to jak konik polny:laugh2:

Pinka o to ja tez chetnie poogladam foteczki pokoiku:-)niedlugo sama bede na etapie kupowania mebelek(pokazywalam ostatnio jakich)ale jeszcze musze sie wstrzymac troszke:-p
po za tym musze powiedziec ze ja uwielbiam ogladac foteczki:happy2::-)
Co do lozyska to ja nie urodzilam dopiero w domu i na miescie:eek:
chyba jednak musze opisac ten porodzik:happy2:
Ja rodzilam w dlugiej koszuli takiej przed kolano kupilam w Primarku tam takie sa:-)majtasy tez mozna kupic w Primarku takie po porodowe trzymajace brzuszek.
Ja bpo porodzie zostalam jeszcze z 2-3 dni w szpitalu chyba przez to lozysko:eek:
oprocz tych znieczulen nie ma juz zadnych to w kregoslup jest najefektowniejsze tak mysle bo nie bralam jego ale dasz rade jestem pewna!:happy2:jesli ja dalam i rodzilam trzy dni kochana to ty tez dasz rade:-)
Podczas skurczy wypychaly we mnei poloze a ja zwracalam nie powinno sie jesc lepiej pic.
Pokoik po porodowy mialam osobny ze swoja lazienka tv netem telefonem(za ktore sie placilo):-p:happy2:a natomiast na sale porodowa zostalam zwieziona na dol i tam rodzilam pozniej zawiezli mnie znow do swojego pokoiku:-)
A wlasnie ja bralam jedno znieczulenie przy skurczach w udo na chwile odplynelam zasnelam troszke ;-) pomoglo mi!
gaz tez mi pomogl przy porodzie musisz sie skupic jak go dobrze uzywac nie denerwowac sie ja sie denerwowalam i zle go uzywalam i mi nie pomagal kiedy juz nie mialam sil i wreszcie powiedzialm sobie spokojnie wszytsko spokojnie zrobis zto urodzisz zaraz bedzie po wsytskim to wlasnie jak tak wyluzowalam wszytsko dobrze dzialalo:-)

Mala-gorzatka doczekasz sie doczekasz a czasem zamarzysz zeby miec chwilke taka aby usiasc na tyleczku hehe:-D

Toola swietnie ze bedziesz uczyla sie nowego jezyka ambitna z ciebie babeczka:tak:
Co do szczepionki to nie chcieli mi dac:szok:wyklocilismy sie strasznie o to ze dziecko mialo dwie to co trzecia nie potrzebna a doktor na to potrzebna ale w naglych przypadkach a przeciez to jest nagly przypadek bo mial dwioe dawki:eek:
Wiec powiedzialam doktorkowi ze ma mi napisac na pismie ze nie zaszczepi mi dziecka ja pojade do kosulatu i na taka deczyje wydadza mi przepustek do Polski a on ze za to musze mu zaplacic 15f wyobrazasz sobie?:szok:oburzylam sie juz mielismy na niego pisac skarge:angry:
Dopiero jak powiedzialam ze Tata Brianka jest chory na watrobe typu C wirusa dal mi ten swistek caly i umowili nas za dwa tygodnie na szczepionke troche za pozno:wściekła/y: ale mam nadzieje ze zadziala i beda te trzy dawki!:happy2:
Wiec takim oto sposobem wywalczylismy szczepionke:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

:-):-)hejka:-), przed chwilą wcieło mi całego posta:wściekła/y:, a tyle się na produkowałam, nie wiem czy teraz zdąże wszystko nadrobić przed pobudką małej rozrabiary:rofl2:
U nas dzisiaj była rano przepiekna pogoda, ale oczywiście teraz pojawiły sie wszechobecne chmurki:crazy:, chyba bedzie lało a ja mam pranie w ogródku:eek:

Maxin gratuluję nowych słówek, fajnie jest widzieć jak dziecko z dnia na dzień coraz więcej rozumie i umie, mnie też Karolinka codziennie zadziwia:rofl2:

Maggusia masz rację, mieszkam niedaleko Nottingham, następnym razem zapraszam na kawkę:-), dobrze ze sie wykłociłas o tą szczepionkę, co oni sobie myslą, przeciez jak dostał 2 dawki to 3 musi być:angry:

Pinka25 no więc tak w skrócie;-) ja rodziłam w koszulce męża, potem mi dali różową szpitalną, majteczki jednorazowe kupiłam w boots, naprawde fajne, polecam bardzo, rodzenia łozyska nie pamiętam, więc nie bolało:-), w szpitalu byłam 2 doby bo mała nie umiała ssac, no to chyba na tyle:rofl2:aha tez czytałam ze dziecko moze miec problemy z oddychaniem po zastrzyku, nazywa się penthadyna czy coś takiego, ja też go miałam, i faktycznie małej podawali tlen zaraz po urodzeniu, nie wiem czy to z tego powodu

Toola a dlaczego miałabyś rodzić w domu? w Holandii się w domu rodzi czy ja czegos znowu nie doczytałam:rofl2:

Maja33 Karolinka zaczęła jesc to jedzonko dopiero jak jej ząbki wyrosły, a pierwszy jej wyszedł jak miała 9,5 miesiąca, prędzej tez pluła i nie chciała, więc myslę ze na Martusie tez przyjdzie czas, ze będzie chciała jesc

No chyba nic nie zapomniałam, buziaczki papapapapapapa:-):-):-):-)

witam
u nas zakrecony tydzien na maxa tysice spraw i brak czsau....
humorek wraca tym bardziej ze sostal tydzien do przyjazdu mojej mamci jezu juz nie moge sie doczekac cale 3tygodnie!!!! huuuuuraa,tym bardziej ze mamy ze soba super kontakt a poza tym jest super babka ktorej mozna powiedziec o wszystkim czasami tylk osie przejmuje za bardzo!!!
beda dykoteki puby wypady moze poza londyn...supcio!!!!
pogoda dopisuje-mam na mysli nie pada wiec kobitki trzeba korzystac!!! my codziennie na dworku Oli jak wracamy jest tak padniety ze o 8 pada
maggusia-super sobie poradzialas z ta szczepionka..masz racje nie dajmy sobie jak to sie u nas mowi w kasze dmuchac:-D:-D:-D:-D:-D
maxin-super corcia zaczyna juz mowic a co do jedzonka to nie ma sie co martwic moze ma taki okres napewno jej przjdzie..do jutra!!!
maja-ja bym tez narazie odlozyla to jedzonko w kawalkach poniewaz martunia nie ma jeszcze zabkow..ale jak juz ci mowilam to jest trudne zeby dziecko naluczylo sie jesc kawalkow najwazniejsze sie nie poddawac i probowac pomimo ze sie dlawi ja nie moglam na to patrzec wiec moj P to robil..
toola-prosze prosze jakis naukowiec nam tu rosnie!!!a na spotkanko tak cichutka bylas taka cie przynajmniej zapamietalam...super ze wam sie wszystko uklada i zadomowiliscie sie...
justyna17079-a co u was jak alexik??
kama-jak syncio marudny jeszcze???to chyba zabki a gdzie pracujesz bo nie doczytalam??
mykam pedem zrobic obiadek bo zaraz wychodzimy!!!
milego dzionka

Czesc dziewczyny :-)
Ale u mnie cieplutko i slonecznie, od razu z innym humorkiem sie wstaje.

Maggusiu- dzieki za komplement, wciaz ciagamy noskami. Adrian przez ten katar budzil mi sie w nocy, oddychac nie mogl.

Pinka- ja wzielam dwa takie zastrzyki w udo, i czulam sie dobrze, zrelaksowana, troszke senna. Dlugo rodzilam, bo 13 godzin wiec to mi dalo chwilke odpoczynku. Oczywiscie zastrzyku nie podaje sie kiedy juz masz skurcze parte, bo to nawet by nie pomoglo, poza tym ze musisz miec duzo sily do parcia. A Adrian urodzil sie zdrowy i nie mial zadnych problemow z oddychaniem. Pozniej sprawdze nazwe tego zastrzyku dla Ciebie(mam to gdzies w papierach).

Maja33- ja rodzilam w Horton Hospital, Maternity Unit w moim miescie (Banbury). Bardzo sobie chwale ten szpital. I personel tez pierwsza klasa.

Maxin- Gratulacje dla zdolniachy :-) Bystra dziewczynka !!

Hej dziewczyny :-)

A u mnie slonca nie ma...jakies nieliczne przeswity za sterta chmur :-D moze sie jednak troszke wypogodzi ;-) Widze ze ladnie sie kazda z was rozpisuje. Jest co czytac, a ja dzis z rozpedu bo mam napiety dzien ;-)

Dzis dostalam zaproszenie na badanie cytologiczne. Czytalam ze badanie robia w Polsce o ile sie nie myle w pierwszym trymestrze ciazy....a mi wyznaczyli date na 10 dni przed przewidywana data porodu :szok:. Chyba to troszke dziwne co ? Czy ktoras z was miala robiona cytologie tutaj w Anglii bedac w ciazy ?

mala-gorzatko- mnie połozna powiedziała ze tutaj w ciąży nie robi sie badań cytologicznych bynajmniej w moim miescie powiedziala że dopiero po porodzie skieruje mnie na to badanie dlatego ze w ciazy zawsze wynik jest inny niż normalnie..........
nie wiem czy dziewczyny sie z tym zgodza?????????? co napisałam ale takie wiesci mam od mojej położnej.........
powiedz gosienko a ty jak sie czujesz?????????????

Mala-gorzatka28- ja nie slyszalam zeby robiono tu cytologie, ale moze nie masz sie czym martwic. A moze sie kiedys skarzylas na jakas infekcje swojej poloznej, i dlatego Cie skierowala. A takie badanie na pewno nie zaszkodzi :-)

Pinka25- ten zastrzyk to MEPTID. W mojej angielskiej broszurze nic nie pisze o zadnych skutkach ubocznych.

reklama
babeczki a może jak znajdziecie chwilkę czasu to opiszecie swoje porody????????????? oczywiscie te które jeszcze tego nie opisały bo ja lubie czytac a to mi bardzo pomaga........... co wy na to????
co do łożyska to widziałam ze to wyglonda jak kawał mięcha( karkóweczki:-))

Do góry