reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny:)
Ja tylko na momencik,bo czas sie pakowac do kraju,JUPIIIII.............. ;D ;D ;D
Ale sie najadlam i brzuch mi peka,malenstwo sie upominalo ok. 17.00,dawalo ostro znac ;)
W koncu skonczylam w tym roku pracowac,zasluzylam na urlop ;)
Anya czekam na wiesci w piatek,mam nadziej,ze zaczna tabletki dzialac i do wigilii synek sie urodzi ;)
Iwonek ja mam termin na 11MAJA,fajnie,ze corcia juz chodzi i dobrze sie rozwija,a spotkanie chcemy zorganiowac w styczniu ;)
Ara kociaczki mowisz juz reaguja na mamusie,na pewno sa fajowe.A to oczko caly czas ci lata???ciekawe czemu???
Dorciadziekuje za gratulacje,mam nadziej,ze ty rowniez sie doczekasz fasolki:)

ok uciekam pakowac ciuchy,dobranoc moje drogie ;)

reklama
ara- slyszalam, ze takie podskakiwanie oczka to na tle nerwowym. Kiedys moja kolezanka to miala i lekarz mowil, ze moze jakis stres sie do tego przyczynia. Jak moja akcja porodowa bedzie rozwijac sie w takim tempie to bedzie skakac mi nie tylko oko :) Mam nadzieje, ze te podrygi powieki wkrotce ustana i przestana Cie draznic.

Ivonek- gdyby to ode mnie zalezalo to juz dawno bym sie rozwiazala, ale czuje ze mam zawiazane rece :) I cokolwiek bym nie zrobila to bedzie to niewypal. Zaczynam sie denerwowac, bo jesli nie uda sie wywolac porodu do 26.12 (poniedzialek) to czeka mnie cesarka :(

maxin78- zycze udanego pobytu w kraju. Ojej jak ja Ci zazdroszcze wszystkich tych smakowitosci, ktore bedziesz miala okazje jesc na swieta. Daj sie rozpieszczac wszystkim naokolo :)

Czesc Dziewczyny
Maxin zycze ci milego pobytu w Polsce i sluchaj Anyi - jedz ile wlezie ;) Tutaj nie ma takich pysznosci.Szczesliwej podrozy i Wesolych Swiat bo juz sie pewnie przed swietami nie "spotkamy".

Anya mysle, ze bedzie dobrze i obejdzie sie bez cesraki.Faceci to uparciuchy.Nawet zanim sie urodza.Widocznie twojemu synkowi dobrze u ciebie w brzuszku.Mysl pozytywnie i wszystko bedzie dobrze.

Ara i jak tam twoje oko?Jeszcze ci dokucza?

Uciekam spac.Zycze wszystkim milej nocki.Papa.

czesc dziewczynki :)

oko jak na razie, odpukac, przeszlo. kupilam ten magnez wczoraj i lyknelam od razu jedna tabletke, tak jak mi poradzila farmaceutka. zobaczymy, oby nei wrocilo, bo jak fajnei jest od czasu do czasu poczuc takie drzenie powieki ;) to non stop jest naprawde wkurzajace.

a tak w ogole to dzisiaj nie pospalam :( obudzilam sie okolo 4.30 i praktycznei koniec spania bylo. poszlam do drugiego pokoju do kociakow i tam na kanapie troszke przysnelam...i w momencie jak juz usnelam na dobre trzeba bylo wstac do pracy :( no wlasnei...moj szef jest neinormalny...przyjezdza dzisiaj z tych stanow i praktycznie prosto z samolotu przychodzi do biura :O bez spania...no coz, nei tylko ja bede polprzytomna ;) no i jeszcze na dodatek strasznie mi prawa reka cierpnie :(

anya, nie mysl na razie o cesarce, bedzie dobrze i bez tego. moze naprawde synek chce ci zrobic niespodzianke na swieta :)

maxin, szerokich drog, szczegolnei w polsce. uwarzajcie na siebie i daj znac jak bedziesz mogla jak dojedziesz zebysmy wiedzialy ze wszystko ok. i jedz ile sie da :)

biore sie do pracy :( a taaaaak mi sie nei chce :( najchetneij w domku pogotowalabym jakies pysznosci :(

Witajcie o poranku :)

No ja to cos czuje, ze Anie wzielo w nocy albo rano ;) U mnie zaczelo sie dokladnie o 7-mej rano, ale wiele dziewczyn zaczyna miec bole jeszcze w nocy. Oj pamietam ten dreszcz emocji. ::)

Maxin wszystkiego dobrego w te Swieta i starsznie fajnie, ze bedziesz je przezywac w Polsce. Najedz sie za nas tez ;D

Ivonek wrzuc jakies nowe foty corci, nie tylko w suwaczku ;)

Ara dobrze, ze juz przeszlo drganie to jest wkurzajace okrutnie. A co do reki to chyba lepiej zeby cierpla reka niz wystepowaly skurcze lydek :) Jedno i drugie w ciazy wystepuje. Mnie rece scierply 3 miesiace po porodzie to znaczy trzy palce u prawej i u lewej reki. Schorzenie nazywalo sie ciesn kanalu nadgarstka, ale Bogu dzieki przeszlo samo. Najlepiej niech nic Ci nie cerpnie 8)

Beta halo halo gdzie jestes?
Lwicy tez cos nie ma ostatnie dzionki, nie mowiac o calej reszcie: Anibania, Maggusia itd

Nic ide jesc sniadanie poki dziecina spi :)

Martuska- szkoda, ze Twoje przeczucie sie nie spelnilo. Nic mnie nie wzielo, predzej mnie wezmie cholera :) No nic, wychodzi na to, ze pozostalo mi czekac na szpital. Ide jutro o 8.30 rano... Laptopa nie mam, wiec relacji na zywo nie bedzie :)

Dzisiaj zdazylam juz odebrac tysiac trzysta dwa czterysta rozmow telefonicznych i smsow z bardzo powszechnym pytaniem KIEDY RODZE. Nigdy!!! Ojej, jakie to juz jest frustrujace. Wrrrrrrr...

Czuje, ze tylko czekolada jest mnie w stanie uspokoic :)

ara- ja bym sie chetnie z Toba zamienila, przydaloby mi sie popracowac, aby za duzo nie myslec... Nie przepracowuj sie, utnij sobie drzemke jak szef przymknie oko :) No i dobrze, ze przestalo Ci to oczko podskakiwac, bo szef by jeszcze sobie pomyslal, ze mrugasz do niego :)

Martuska juz sie robi :) wklejam zdjecia mojej pociechy z jej minkami.Czesc z Polski a kilka juz z tego tygdonia po powrocie do Anglii :) Twoja pocieche tez chetnie bym zobaczyla, bo pamietam ze widzialam tylko jej nozki w zoltych skarpetunkach :)

julcia16oq.jpg

julcia29wy.jpg

julcia38rf.jpg

julcia43pa.jpg

julcia59gb.jpg

julcia60fl.jpg

julcia73cl.jpg

Hej Kochane ;)Co za warjacki dzien,wlasnie wrocilam z zakopow na droge,mycie autka itp.a glow mi dzis peka,do tego w sklepie myslam ze zemdleje,jakos tak duszno mi sie zrobilo.Jutro ruszamy w nasza podroz,mam nadziej,ze drogi beda sprzyjajace,jak dojade i bede miala chwilke czasu i dostep to zaraz dam znac.Ciesze sie ze najem sie skamkolykow,w pierszy dzien swait idziemy na wesele do meza brata wiec posmakuje wszystkiego,obym w nowym roku sie nie przytoczyla jak kuleczka do Anglii,hi,hi,hi :D
Dziekuje,za zyczenia ja juz skladalam na poprzedniej stronie, mam nadziej ze doczytalyscie ;)Ale jeszcze raz ZYCZE WAM UDANYCH SWIAT,SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ;D ;D ;D

Iwonek sliczniutka twoja corcia,ma piekny usmiech tak jak mamcia ;)
Ara dobrze,ze oczko juz nie drga,a ten twoj szef to nie ma chyba nic innego do roboty tylko praca,praca......
Anya ciekawa jestem kiedy maluszek sie pojawi,pewnie na wigiliie jak dziewczyny rokuja????Biedulko nasza,wydaje mi sie jak by juz wieki minely odkat czekasz na skorcze..... ::)Mam nadziej,ze dzis sie wyspisz,jeszcze jutro i wolne Ara ;D
Martuska czekamy na fotki twojego skarba,rosna dzieciaczki,juz niedlugo beda mialy z kim sie bawic na naszych spotkaniach,forumowe kolezanki i koledzy ;D ;D ;D

choinkad9rg.jpg

Reszta dziewczyn pewnie nie ma czasu zajrzec na forum ,jak to przed siewtami kazdy zajety.
Napiszcie jak wy spedzacie SWIETA,jak wigilija w waszym domku bedzie wygladac,co planujecie pichcic,a co w Sylwestrowa noc robicie,macie nowe postanowienia na NOWY ROK??????????

ide sie polozych na chwilke,cos mnie spanie zbiera chyba pogoda tak na mnie dziala,pochmurno i szaro,a u nas tyle sniegu ::) ::) ::)
papatki ;)

reklama
Dziewczyny POMOCY............wlasnie przymierzalam suknie,ktora mam zamiar zalozyc na slub i wcale sie sobie nie podobam,jest obcisla,z elastycznego materjalu,to jedyna jak moge wlozyc bo reszta za mala......... :-[ :-[ :-[Chcialam ladnie wygladac,a tu bedzie porazka,moj mezczyzna skometowal,no przeciez jestes w ciazy,cialo sie zmienia...Nawet jemu sie nie podoba,tylko mi tego nie powie,ale widze po minie i co ja teraz zrobie............Wlosy tez sie nie ukladaj,malo sie kreca jakosc ostatnio,chyba nasza cora ciagnie ze mnie to co najlepsze.Biodra mi zniknely,nie ma wciecia,kursze ale mi SMUTNO :-[ :-[ :-[
SORKI,ZE TAK MARUDZE,ALE MUSZE SIE WYGADAC ::)

Do góry