reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin- swietny pomysl :) Teraz jednak ciezko jest mi sie ruszac, gdy mowie o chodzeniu, a co dopiero tancu :)

Ojej, jutro wybieram se na 12.00 do poloznej. Denerwuje sie juz teraz (...) Moze ona bedzie w stanie pospieszyc mojego Maluszka, bo ten najwyrazniej zadomowil sie tam na dobre. Widac kocha swoj HOME SWEET HOME :) Wyrodna matka ze mnie, chce go wyganiac z brzusia, gdy mu tam tak dobrze :)

reklama
Anya Wie co go czeka jak wyskoczy ,wiec jak mu cieplo i wygodnie to sobie mieszka tam gdzie najbezpieczniej ;D
Trzymam kciuki za jutro ;)Daj zaraz znac jak bedziesz mogla????????
A nad pomyslem pomyslimy pozniej ;) Jak sie zrobi cieplo ,Moze wybierzemy sie na mala wyciekczke do Brighton z mezem,albo jak cora sie urodzi to cie odwiedzimy i moze cos wymyslimy ;D ;D ;D

witam mamuski

z tym testem to chyba jeszcze poczekam boje sie ze popsuje humor na swieta a z drugiej strony moze mialabym prezent pod choinke .....
napewno nadejdzie chwila ze nie wytrzymam i zrobie a wtedy dam wam znac.
Dzisiaj bylam synem u lekarza i bylo tam takie malenstwo moze mialo miesiac, a moje dziecko mowi; mama wlasnie takiego dzidziusia chce miec!
on tak samo bardzo chce dzidzie jak my z mezem(jesli nie teraz to w nastepnym cyklu ,to bylo dopiero pierwsze podejscie)
ale sie rozpisalam
anya-zycze aby jutro byl twoj szczesliwy dzien
maxim-gratuluje corci
martuska ivonek-fajnie ze juz jestescie
leedsana-wiesz jak mi trudno bylo zdecydowac sie na drugie dziecko ale zadne opowiesci o zlej opiece mnie nie zniecheca i mam nadzieje ze ciebie tez(dosc wykretow)

dorcia- dziekuje, a ja zycze Tobie najpiekniejszego prezentu pod choinke, abys dostala te swoje upragnione kreseczki :)
Leedsana- dorcia dobrze mowi :) Nawet, gdy narzekamy na tutejsza opieke to nie jest ona w stanie zniechecic nas do przechodzenia ciazy i rodzenia tutaj. A wiec bierz przyklad z nas :)
maxin- jak bedzie mozliwa mozliwosc /coz za gramatyka :)/ to dam znac co i jak ze spotkania z polozna.

Do zobaczenia pozniej!

anya, ja trzymam kciuki. nie daj sie zbyc i bez dziecka na rekach ze szpitala nie wychodz ;)

leedsana, nie daj sie naszym historiom zastraszyc. z tego co wiem to w polsce nie jest wcale tak kolorowo, tyle tylko ze prawie kazda ciezarna chodzi do ginekologa prywatnie i to oni wyznaczaja termin nastepnej wizyty, wedlug mnie po to tyulko zeby wiecej kasy sciagnac od pacjentek. co dziwne dla mnei jest tez to ze co druga kobieta ma jka nie rozwarcie szyjki macicy, to skaracajaca sie szyjke, albo jeszcze co innego. zalecaja lezenie i w ogole...a wedlug mnei bardziej chodzi o to zeby wiecej razy przyszla w trakcie ciazy, bo przeciez za kazda wizyte sie placi...jak nie chodzi sie prywatnei, tylko na kase chorych, czy jak to sie tam w polsce nazywa, to dostaje sie mniej wiecej taki sam poziom opieki jak tutaj. tyle ze tutaj nie badaja ginekolodzy a polozne. ale to moje prywatne zdanie, nie chce nikogo urazic....

witam wszystkie mamuski po dlugiej nieobrcnosci. ciesze sei ze udaly wam sie pobyty w polsce.

dorcia, glowa do gory, nastepnym razem na pewno sie uda :) zycze ci zobaczenia tych upragnionych dwoch kreseczek :)

mam chyba deficyt magnezu w organizmie :( prawie caly czas drzy mi powieka na lewym oku. strasznei denerwujace uczucie. chyba na przerwie kupie sobei magnez i pobiore go przez kilka dni, bo inaczej zwariuje :(

aha, pracuje do [iatku wlacznie ;( choc chyba tylko rano, mam przynajmniej nadzieje. no i prawdopodobnie jutro wraca szef ;( przed smymi swiewtami, jakby nei mogl jeszcze torche tam zostac, a nei nas umeczy przed samymi swietami :(

a wiecie ze moje male kotki juz mnei rozpoznaja?? dzisiaj jeden tak zaczal radosnie piszczec na moj widok, ze az sie prawie rozplakalam :) nei wiem jak ja sie z nimi rozstane :( choc to jeszcze sporo czasu ...
pozdrawiam wszystkie mamuski, brzuszki i pociechy :)

Nie moge uwierzyc ze macie takie tempo,niebylo mnie zaledwie dwa dni a tu tyle do nadrobienia,ale to dobrze.

Witam z powrotem wszystkie nieobecne mamuski i mam nadzieje ze na tak dlugo juz nie bedziecie znikaly.

Kurcze nie zauwazylam ze juz tyle godzin i musze spadac bo umowilam sie z kolezanka,napisze cos wiecej pozniej.Pa

Czesc Kobietki :)

Przeczytalam wiekszosc wiadomosci ale zostalo mi jeszcze kilka stronic...Uff...Ale sie wydarzylo pod moja nieobecnosc :) Aniabania poleciala juz pewnie po swoje pociechy, ktore sa poprostu super!!!
W Polsce bylo baaaaardzzzooooo milo i leniwie...hehe to znaczy nie musialam gotowac czego porostu niecierpie robic!!!Dobrze jest pomieszkac troche u mamy :)
Moja corcia zaczela tam chodzic i wogole jakos sie tam lepiej rozwija.Tak mi sie przynajmniej wydaje.Ale chyba to tylko moje wymysly...A poza tym te POLSKIE JEDZENIE!!!Miod w gebie!!!Czytalam w watkach, ze wiele dziewczyn marzy o powrocie do Polski...Jejku ja tez bym chciala wrocic.Ale oczywiscie gdybysmy mieli tam prace za godziwe pieniadze.Na razie mysle, ze tutaj spedzimy kilka lat.Ale nie ma innego wyjscia.Marzenia o wlasnym domu z polskiej pensji to marzenia scietej glowy.Nie realne!!!
Dziewczyny super wygladacie z waszymi brzuszkami :) Ciekawe czy Anya juz sie rozwiazala?
Dziewczyny kiedy planujecie nastepne spotkanie?Ja sie pisze razem z moja Julcia :) Mam nadzieje ze Tomus z mama tez beda ;) tylko zaznaczam ze w kwietniu znow lece dp Polski na szczepienie.A pozniej przerwa do czwartego roku :) Wiec spotkanie prosze planowac przed 22 kwietnia ;) Ogladalam zdjecia z pierwszego spotkania.Musialo byc fajnie :) Szkoda ze nie moglysmy byc.Ale mam nadzieje, ze to nie bylo ostatnie spotkanie forumowych mamus.
Lwica, Maxin78 jak sie czujecie?A moze by tak napisac na kiedy kazda z przyszlych mam ma termin?Bo trudno mi sie zorientoawac po suwaczkach...
Leedsana jak twoj niusiek sie miewa?MIeszkasz w Leeds tak?Bo juz mi sie wszystko poplatalo?
Uciekam na razie.Bede wieczorkiem.Buzka.Pa

Wrocilam od poloznej...
Ivonek- ja i rozwiazanie? Nieeeeee, wszystkie dziewczyny z forum zdaza urodzic, a ja jeszcze bede brzuchata :)

Polozna dala mi tabletke, ktora umiescila w odpowiednim miejscu :) Powiedziala, ze powinna zaczac dzialac w ciagu 48h, a jesli nie to w piatek (mam zabukowany termin) pojde do szpitala i dostane okscytocyny. Teraz czekam na skurcze... Powiedziala, ze mam 2 cm rozwarcia i bardzo duzo wod plodowych, ktore moglaby przebic, ale woli, aby wszystko zaczelo sie samo.

Jezu, kto jest w stanie przegonic to moje dziecko z brzucha? :)

Jesli zaraz nie urodze to zwariuje, swieta tuz tuz, a ja co- mialabym w tym czasie krzyczec i lezec w bolu na lozku szpitalnym? :(

Eee tam lipa. Boze, zeslij mi te regularne i bolesne skurcze... czy ja wymagam tak wiele? :)

anya, biedaku. moze synek chce ci zrobic prezent pod choinke i w niedziele sie urodzic ;)
trzymam za ciebie kciuki caly czas i mam nadzieje ze ta tabletka podziala w tempie expresowym :)

kupilam magnez...zobaczymy czy mi pomoze :/ bo jeszcze troche i sie bede denerwowac na to oko. jak mozna miec drzenie powieki prawie non stop :( ech...

reklama
Haha biedna Anya...Kochana mysle, ze na wigilie bedzie dzidzius.Mam takie przeczucie.Synus zrobi ci prezent, chyba najwiekszy w twoim zyciu jak do tej pory ;)

Ara jak ja bylam w ciazy tez bralam magnez, bo pod koniec ciazy mialam straszna arytmie serca.Szczegolnie z rana.Juz nie wiedzialam co mam robic.I lekarz kazal mi brac aspargin (chyba) i nie powiem zeby zdzialalo cuda ale bylo troche lepie.Wprawdzie serce to nie oko ale chyba ta sama przyczyna.Jakies chyba sprawy nerwowe, bo ja nie mam pojecia od czego to u mnie bylo.Dzieki BOgu po porodzie wszytko sie uspokoilo.Wiec mam nadzieje, ze tobie tez ten magnez pomoze...

Anya a ty na Boga juz sie rozwiazuj ;) buziaki

Do góry