reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

..........brrr
nie mam sily i nerwow wlasnie wcielo mi posta
pisze tylko tyle pogoda cudna....oby tak juz zostalo
u nas dzis planowane zakupki-:-):-):-):-):-):-):-)
maggusia-pisz co u ciebie, jak tam twoj chlop co z reka???
buziaczek- ty juz pewnie na porodowce rozdwojona!!!
kasiulka-fotka syncia cudna oczeta przepiekne..
maja33-wy dzis w planach baenik z martunia,zycze przyjemnego pluskania
maxin-co u was jak tam rodzinka odjechala:))jakie plany na dzis macie,typowe nic nie robieinie;-);-);-);-);-);-)
justyna170979-co o tabltetek to ja na spiralce na 5 lat...i sa zastrzyki chyba dostaje sie je co 3 miesiace,a co do zwiazku to wszedzie kolorowo u mnie tez, tak to jest z nami babami
oki pozdrawiam reszte babeczek !!!!

reklama
Witam Mamusie!

Dziekuje wam za trzymanie kciukow i tak mile slowa otuchy :-)
Reka go boli bardzo przynajmniej wczoraj wieczorem to juz tabletki przeciwbolowe bral.Zawinieta ma w bandazu jakis lekarz co kompletnie sie nie zna zawinol mu w bandaz normalny zamiast elastyczny:eek: i stwierdzil ze zlamana nie jest ale lepiej pojechac sie upewnic do szpitala.
Wiec szpitala szukalismy dla doroslych i nie znalezlismy:baffled:
Na dodatek musielismy odwiezc znajomych do domu bo maja ciezka sytulacje:sorry2:wiec moj juz nie mial sily na jezdzenie.
Ja tez marzylam tylko o spaniu!
Zobaczymy jak dzis ta reka i jak cos to pojedziemy do szpitala.

Na dodatek w pracy mojego dzieja sie cyrki!Jestem taka wsciekla na to:wściekła/y:
Jak juz pisalam wczesniej on pracuje przez agencje i ta agencja ma wyslac referencje do firmy jednak ciagle agencja robi jakis blad z datami w referencjach.Tyle nam kasy idzie na to ze szok!:szok:jedna taka referencja 4f priorytet.Wyslalismy ostatnio takich 5 a wczoraj nam przyslali ze w jedej jest blad ale to agencja popelnila i jeszcze raz trzeba wypelnic:eek:wiec moj na to ze ok wypelni ale juz zly taki byl nie mowiac o mnie juz jaka nabuzowana chodze:baffled:
Dzis z ta reka poszedl do pracy a mogl sobie offa wziasc nie zrobil tego poniewaz bal sie ze go wyleja jesli jest taka niezdrowa sytulacja musi chodzic ciagle zeby nie podpasc ich nie obchodzi co ci sie stalo:no:wiec przychodzi do pracy i nagle dostaje wypowiedzenie dwu-tygodniowe:szok:szok ze przez referencje.
Wie jesli wszytskie nie dotra w ciagu 2tygodni moze sie pozegnac z praca lecz to nie jego wina tylko agencji:angry:bo to oni wysylaja referencje ciagle tem dzwonimy a te lenie tak wszytsko robia w slimaczym tempie!:-(wiecie co?mam dosc doslownie.

Przepraszam ze wam narazie nie odpisuje ale poprostu nie mam glowy dzis do tego cala noc nie spalam ciagle patrzylam na zegarek do malego chodzilam:sorry2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

buziaczek-tak sobie mysle ze jakby twoja cora przyszla na swiat to mialaby fajna date urodzenia 07.07.2007,no i pojawilaby sie na swiecie planowo:rofl2::rofl2::-p:-p:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witajcie dziewczyny!
Nadrobilam:sick:haha!Nikt za mna nie tesknil?:-(
Ale i tak nadciagam!
Kasiulka0901-jak tam twoj sliczny synek mamy nadzieje ze wszystko idzie jak najlepiej
Buziaczku- zaraz cie chyba wezmie !!!!!czymamy kciuki wszystko bedzie dobrze wracaj jak cos szybciutko i krolewna!!
Gosiaczku-mamy nadzieje ze czujesz sie dobrze
maddusia-trzymamy kciuki wszystko sie ulozy!!
Pinka-witaj!Ja tez mialam zgage CALA ciaze mleko mi pomagalo,a tak to raczej nic nie bralam balam sie...
Oj musze wpadac czesciej bo potem to tomami trzeba pisac:rofl2:
Maxim-to ja tez bym sie pisala na ten watek jak nie macie nic przeciwko!
Buziaczki dla wszystkich mam i maluchow!!! pa do szybkiego

maggusia-ja rozumiem to tak ze agencja nie chce go przekazac firmie i dlatego robi takie problemy z referencjami poniewaz z twojego chlopa jakies zyski????
co za hamstwo z tym szpitalem rowniez wczoraj pisalas ze ja wciagnelo niewiem ale moze lepiej sie wybrac do lekarza jeszcze raz a co do agencji to jabym ich troszke nastraszyla i moze poszla bezposrednio do pracodawcy i przedstawila jak bardzo agencja mu przeszkadza w uzyskaniu tej pracy??? tak czy owak trzymam kciuki za was oboje!!!!oby wszystko skonczylo sie pomyslnie!!!
maxin-mam pytanko ukradli ci karte nhs???? bo mi tak i chce wyrobic nowa wystarczy isc do gp itam mnie pokieruja???? wiesz cos moze na ten temat???

Olis no wlasnie ze umowa byla taka ze po trzech miesiacach przechodzi sie pod firme.Zysku i tak agencja by nie miala z mojego poniewaz tak czy inaczej kontrakt z agencja sie juz konczy.Moj ma powazna prace dlatego tak sa potrzebne te referencje ze nie byl karany itp
Wiec tam jest taki system ze pierwsze referencje ida do agencji pozniej do firmy sie je wysyla robi to agencja a wlasnie ta agencja ciagle cos myli w tych referencjach np:daty :eek: i znow dzis musimy w jeszcze jednej poprawic date i wyslac.Zobaczymy czy w nastepnym tygodniu dojda te referencje.Jednego nie pojmuje ze dziewczyny ktore tam sa to maja wszytsko juz zalatwione :baffled: moge sie tylko domyslac dlaczego?
Aha moj juz mowil agencji ze straci prace i tez mowil w firmie ze agencja robi takie problemy ale ich to nie ruszaa nie obchodzi poprostu referencje maja byc.

Olcia sliczna z was rodzinka:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Olis jezeli chodzi o karte z nhs to powinnas miec list kiedy otrzymalas karte i tam na liscie jest numer telefonu aby zglosic kradziez czy zgubienie i na tym liscie powinna tez byc twoj reference number, zdzwonisz, zglaszasz, i podajesz dane i wsio
Olcia fajna z was rodzinaka
Maggusia skarbie trzymam kciuki za meza zeby reka sie dobrze zagoila no z ta sprawa z agencja
chyba buziaczek sie rozdaja bo juz dawno by sie dzis zglosila a tu prawie jedynasta a jej nie ma, wiec trzymam kciuki

hejka,u nas też dzisiaj zapowiada się fajna pogoda:happy2:, strasznie się cieszę:-)
Karolinka własnie spi a ja jak zwykle nadrabiam zaległości

Maggusia to faktycznie problem z tą agencją, ale tutaj chyba tak juz jest, lepiej trzymać się od nich z daleka, ja tez pracowałam przez agencję, ciągle robili jakies problemy, jak się okazało ze jestem w ciązy to kazali się dobrowolnie zwolnić, w końcu ich olałam. Mam nadzieję, że wszystko dobrze sie skończy:eek: i oby ręka nie bolała:tak:

Olcia super zdjęcie, slicznie razem wyglądacie:-)

Buziaczek gdzie się podziewasz, czyżby to już:rofl2:, mam nadzieje, że juz niedługo pokażesz nam swojego skarbka:-)

Mala- gorzatka powiem Ci ze duzo szukałam na temat wit. D i wiem ze jej nadmiar jest tak samo szkodliwy jak niedobór, ja po konsultacji z lekarzem w PL zdecydowałam ze dawać nie będe, narazie nie widzę, żeby była to zła decyzja, po prostu staram się być z małą codziennie na spacerku, choćby na 10 minut, a promienie słoneczne docierają nawet jak niebo jest zachmurzone no nie:rofl2:, moze porozmawiaj z jakimś lekarzem w PL ( albo moze rodzice jakos się skontaktują) , niech Ci doradzi co zrobić w takiej sytuacji

reklama
PINKA25 tak pytam o to imię bo nasza mała tez miała byc Wiktoria, ale tak jakoś się pozmieniało i teraz jest Karolina Wiktoria:rofl2:

Do góry