reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Maggusia - trzymam ksiuki za meza

przepraszam, ale musze wrocic do tematu poruszanego ostatnio a mianowicie WITAMINY D3.
Wszyscy na okolo w Polsce mnie starsza ze nie powinnam dawac wit d3 bez konsulatcji z lekarzem gdyz ta witaminka jest bardzo grozna jesli sie ja podaje tak od hop siup, na tzw OKO. A wiadomo ze tu nie ma witd3 dla dziecka dlatego chcialam tak jak wy sprowadzic sobie dla maluszka i aplikowac kropelke na dobe (bo pisalyscie ze tak robilyscie, kropelke, tak ? )

Ale troszke mam teraz namieszane w glowce bo kolezanka z Polski powiedziala mi ze to zalezy od rodzaju preparatu wit d3 jak ja podawac gdyz kazdy preparat ma rozna zawartosc tej witaminy w jednej kropli tzn. ze jedna kropla jednego preparatu witd3 nie rowna sie zawartosci wit d3 w kropli innego preparatu :szok: :szok::szok:Czy to prawda ????? Mowila ze dostala teraz takie krople dla maluszka ze zamiast 3 kropki daje malcowi tylko jedna ktora sie rowna zawartosci wit d3 w tych 3 kroplach co dawala poprzednio.. powiem wam ze teraz to juz zgupialam...:szok:
Wiem ze jak malec karmiony jest piersia w Polsce zalecane jest dawkowanie 400j na dobe (to "j" oznacza jednostek ? ) wit d3 wiec ile to kropelek ???

Wiem ze niektore ciezaroweczki sa upierdliwe... ale pytam sie wlasnie was bo jestescie juz doswiadczone mamusie :tak:

Witam kobietki

U nas dzien jak co dzien, no prawie, bo rano tesciu poinformowal nas ze tesciowa wlasnie ma operacje, wkurzylam sie ze nas nie poinformowali, no coz ich wybor. Maya sprawuje sie niezle. teraz jak ma swoj pokoik ze wszystkim tylko co jej to jakos tak czuje sie chyba jeszcze lepiej. Mezulek ma teraz 3 dni wolnego wiec jest super, nadrabiamy zaleglosci;-):rofl2::-)

Maggusia trzymaj sie kochna i dawaj znac jak juz tylko cos bedziesz wiedziala, bedzie dobrze zobaczysz

Maja33 nawet nie wiesz jak sie cieszymy z postepow Martusi, z mezem oboje strasznie przezywalismy to co sie dzialo i teraz jak zobaczylam zdjcie jak siedzi to az lezki sie zakrecily ale takie pozytywne oczywiscie

Buziaczku trzymaj sie to jeszcze chwila, a co do spirali dam Ci znac, jak tylko nie zajde w ciaze ponownie to znaczy ze jest super;-)

Pinka25 mnie zgaga meczyla w ostatnim miesiacu ciazy, koszmar nagorzej bylo jak sie kladlam dlatego ostatni tydzien spalam prawie na siedzaco:rofl2:

kasiulka niestety jeszcze nic nie znalazlam co mozna by robic w domu, same propozycje wiaza sie z ponieniseniem kosztow, a takiemu sysytemowi nie ufam

maxin a jak u ciebie lepiej sie maz czuje, bo u mnie teraz wszyscy zakatarzeni okropnie bo czuje sie jakbym miala dwojke dzieci w domu:-p

Ciezaroweczki odpoczywajcie duzo, bo potem nie bedzie to takie latwe.

Pozdrawiam

Hej laski ja w koncu dotarlam do domu,podrozuje od 11.30,bylam odwiesc rodzine na Victorie ,okazalo sie ze autobus byl spozniony,troche sie wymarzlysc,wialo jak niewiem,ale dziunia miala radoche biegala caly czas za golebiami,ja jakos nie lubie tych ptakow:no:.Wiec bylysmy cos zjesc,na malych zakupach,troche szmatek z przeceny nabylam,podkoszulki,spodenki,takie tam na wyjaz,bo tu lata chyba nie bedzie:rofl2:
jutro jade idwiedzic kolezanake,rozchorowala sie na zatoki,a w niedziele dycham,bo troche tych podrozy meterm mam dosc:happy2:

ok mykam cos zjesc

joanna milego wypoczynku z mezulkiem no i zdrowka

mala-gorzatka28 ja uwazam,ze kazdy dobur witamin wystarczy maluszkowi,nie ma co sie az tak bardzo schizowac,moze tutaj mimo wszytsko,ze nie widac tyle slonca,tcy promieni wiecj dociera,wiec i tez wint d3 i nie potrzeba jej brac,sam niewiem,ja podaje ,ale zdarzy mi sie czesto zapominac,a nie uwazam,zeby mala przez to cierpiala

Kama83 tyle bez chlopa to fakt dlugo,rozlaki jednak sa wskazane;-)

maja super opis,wiadomo kazda z nas na swoj sposob przechodzi ten stan;-)

justyna.w ok dopisuje i wysylam do admina:tak: dam wam znac jak odpisze

maggusia no to sie dzialo,zyczy jak naj aby wszytsko sie ulozylo po waszej mysli:tak::-)a maz nioech sie trzyma;-)

Witam Mamusie wszystki nowe i stare oraz wszystkie Dzieciaczki.;-)
Jak tam samopoiczucie mam nadzieje ze lepiej:tak: bo pogoda sie troszeczke polepszyla jakies sloneczko wyszlo od czasu do czasu:-D
Ja czuje sie dobrze ogolnie oprocz tego ze mam ..bol w pachwinach przy wstawaniu i ruszaniu nogami,podbrzusze tez boli i kosci - miednica:tak::-p:rofl2:.
Moze cos sie zacznie konkretnego-regularnego dzis :sorry2:bo wsumie to JUZ JUTRO POWINNAM URODZIC wedlug terminu.:tak::-D
Wiecie jak to uczucie:-)..czekalam na ten dzien 9 miesiecy:happy2: myslalam ze urodze w terminie:confused::sorry2:Chociarz kto wie czy tak nie bedzie.?:confused::sorry2:.
Szczerze... to sie teraz sie tak zastanawiam kiedy ten czas zlecial:-p:rofl2:.
Jesli Blanka nie postanowi Mnie opuscic w terminie to do 12 dni po terminie juz napewno bedzie, takze lada dzien i Corcia bedzie z Nami.:rofl2:Wszystko sie moze zdarzyc...:happy2::tak:Czekam juz niecierpliwie i wytrwale. Jestem juz w pelni gotowa na jej przyjscie. Tylko teraz skurczyki i :elvis: z Nami.:-D:-D:-D

Maxin 78 - Tak Kochana ja sie zglaszam. Jak tam sie czuje George? I Natalinka? Co nowego u Was?:confused:;-)

Pinka25- Mozesz liczyc na 1000%szczerosc z Mojej strony. Nie chce komus wciskac wala bo potem sie rozczaruje i to bedzie gorsze niz moze moja opowiesc. he he Oby nie byla taka straszna. :rofl2:;-)
Zgage mam po papryce, i po chipsach:baffled::wściekła/y:. zawsze zalewam ja kakem :-Dale jesli nie pomaga to biore sobie tabletke - cos w stylu ranigast.:sick::baffled:
Maggusia - O Jejku nie wiem co powiedziec :no::szok:
Jak przeczytalam ze mial wypadek to :szok:az wytrzeszczylam!
Jejku jak to sie stalo..?? I co Maggusia wszystko z Mezulkiem Ok wporzadku?
Caly i zdrowy?Jak z praca ?? Trzymam kciuki oby bylo wszystko dobrze..Glowa do gory przesylam pozytywna energie i nie placz Kochana. :-(
Maja33 - Kochana bylam na Waszym blogu:tak: - sliczny jest naprawde:rofl2:. Dziekujemy za dodanie naszego adresu do Siebie, My tez Was wpiszemy i zapraszamy do Nas w odwiedzinki.Sliczna jest Martunia widzialm filmik slodziutki ma usmieszek. Jak zdroweczko???ja tez chce juz sie pochwalkic Swoja Niunia..:-(
Ja jak sie urodzilam tez wygladalam jak malpka-pewnie Moja :elvis:tez bedzie jak malpka(miewam czasem zgage)..zreszta he he do dzis mam na pleckach na samym dole minimalne ciemne wloski - Moj Facet je strasznie kocha...:-Di wcale sie ich nie wstydze i nie pozbywam sie ich ale tylko tam Mi poostaly.:happy2:;-):-D
Dobrze ze moj facet sobie wzial prawie miesiac wolnego dla Nas:happy2: jak sie rozdzielimy z Blanka:elvis: bedzie mial czas by nas dopiescic.:-)
Ja przeszlam miedzy 3 a 4 miesiacem okres palczu:-(. to jest troszke smieszne:-D -wszystko Mnie wzruszalo..nawet inny ton Mojego Faceta.:eek::baffled::sorry2: heh

Kama83 -Niestety juz jutro powinnam urodzic.
Napewno napisze wszystko.Dziewczyny jak tylko wroce to wkleje zdjecie.
Za jakis roczek moze 1.5 ja bede mogla siebie zaproponowac jako fryzjerke - w Polsce zaczelam i nie skonczylam - wyjechalam fryzjerstwo to moje hobby i wymarzony zawodzik a tu jest chodliwy:-).wiec jak najbardziej jest Ok.
Kasiulka0901- Slodziutki jest Niuniek:tak::-D. Mine ma powalajaca...:rofl2:u Mnie by ta mina osiagnal wszystko:happy2: straszna mam slabosc do Dzidziusiow:happy2:. a w szczegolnosci teraz...:sorry2:
Joanna_Z- Trzymam sie Kochana , ale chcialabym sie juz rozsypac.:tak::-D

reklama
Do góry