reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

nadrabiam zaleglosci urodzinowe

£UKASZ JUZ MAM 7 LAT DUZY Z CIEBIE CHLOPAK,ROSNIJ ZDROWO,BADZ DZIELNY I ODWAZYN,NAJ NAJ NAJ ZYCZYMY:-)

CZARNULA I AGNES DZIS WASZE SWIETO WIEC SPIEWAM DLA WAS STO LAT STO LAT,ABY KAZDY DZIEN BYL RADOSNY,ZYCIE BYLO USLANE ROZAMI,MIOSCIA I ZDROWIEM;-)

ORAZ DLA TAMARUNI I MEZA NAJLEPSZE ZYCZENIA Z OKAZJI ROCZNICY SLUBU:tak:

reklama
Heja w kolejny pochmur dzien,laski moze sie zbierzemy i wspolnymi silami jakos przegonimy ta wstretna pogode.......wrr...........zimno.....

My od tego tygodnia walczymy z nocnym budzeniem sie.Natalka juz zdrowa wiec odzyczajamy od spania w naszym lozku,Wczora obudzila sie o 11.30 i przez pol godziny podnocilam tulilam,wychodzilam z pokoju,az w koncu usnela i przespala do 7.00,jak sie obudzila chwile bawil sie w lozeczku,a potem juz mnie wolala,kiedy zobaczyla,ze tata jeszcze wdomu przyleciala do niego i tak mocno go ukochala,slotkie sa dzieci.Najgorzej bedzie jak wstanie o 3.00 w nocy,niewiem czy bede miala sily aby przez pol gdziny podnosci i klasc Natalke,ale zmobilozowalm sie i trzeba pare dni przemeczyc.

Karolinka ma goza bidulka,niestety bedzie coraz wiecej taki wypadkow

jak Brianek,lepiej sie czuje,a ty Maggusia pewnie zmeczona jestes jak niewiem.A jak tam maz w pracy???Szkoda,ze nie wyszlo z twoja robota,nietrac nadziei na pewno sie cos znajdzie

buziaczek ty kocha juz o niczy innym nie mozesz myslec,czekanie jeste meczace,ale wiesz ciesz sie brzuszkiem puki jeszcze mozesz,za pare tyg,bedziesz za nim tesknic.Mnie najbardziej brakowalo kopniakow,ale teraz Natka,kopie mnie w brzucha,ale na zewnatrz:-D

mala-grzechotka,tak to wciazy bywa kobieta bardzo uczuciow sie robi,ja to na widok dzieci,przykrych reklam,fimow,ryczalam jak bub,.Jak dobrze pamietam mozna bylo uslyszec bicie serca dziecka przez kartke paieru zwinieta w rulon,maz moze uslyszy i jeszcze jedna sztuczka pewnie wiecie,jak dziecko sie nie rusza i sie martwicie,mozna je pobudzi,albo obudzic(wyrodni rodzice czasmi znas;-)) wypijajac szklanke zimnej wody lub latarka swiecie w brzuch,moja zawsze sie wzdrygala

Olis wow wlasnie doczylalam dokladnie,ale sprytny z niego chlopczyk,10 miesiecy i juz smiga super,gartulacjie i buziaczki od NATALCI.a JAK U WAS SAMOPOCZUCIE,kiedy nas odwiedzicie?Zaprawszamy:tak:

Kasiulka ale juz zatwiony paszport,teraz tylko czekac,oby nocki byla spokojniejsze,czesto musiecie jezdzic na badania,jak sie to wogole leczy??Czy mu to przeszkadza???

milego dnia babeczki

Witajcie dziewczyny w ten piekny:baffled: angielski poranek! Jak wy to robicie ze odpisujecie wszystkim ?Sprubuje ile sie da aha z gory sorki za wszelkie bledy ortograficzne przeszle,terazniejsze i przyszle (w szkole podejrzenie o dyzortografie mialam wiec chyba to mnie tlumaczy:sorry2:)
BUZIACZKU-nie martw sie ta koncowka wszystkim sie tak dluuuuzy!Juz tylko chwilka!A twoj mezulek tobie mowi zeby nie czekac a sam nie moze sie powstrzymac!haha
MAXIN78-kurcze nie chce cie martwic ale to moze wieki trwac (u nas tak bylo) mowili 3 dni i sie przestawi a Benji i po 2 tyg potrafil 5 godz plakac :wściekła/y:wiec jestesmy na etapie zasypia i do pierwszego budzenia spi u siebie (moze to byc 5ta,4ta,albo i 3cia)ale potem idzie do nas wygral lobuz a moze to rozejm nie wiem :rofl2:
MALA GORZATKA28-nie martw sie moja midwife tez byla wyluzowana o wszystko mosialam sie upominac:dry:ale coz oni tu zupelnie inaczej do ciazy podchodza!a jesli chodzi o bicie serduszka to cudowne jak juz mialam skucze ale jeszcze pod ktg mnie podlanczali nagralam se ten dzwiek na komurke CUDOWNA PAMIATKA:-)!
AGNES2606-nie martw sie nasz kaskader malutki jak dziennie kilka razy nie upadnire to cud ja nie wiem czy on ta glowe z gumy ma czy co?
A tak ogulnie to moj zboj maly popisal ostatnio cala wersalke dlugopisem ludzie dobrze ze szybko zauwazylam bo ze lzami w oczach i cifem zeszlo prawie...na nude nie narzekam:tak:A teraz bigos robie mamusia produkty wyslala wiec zmykam kochane!Pozdrawiam was wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!

STO LAT DLA SOLENIZANTEK

maxin-mam nadzieje ze natalka odzwyczai sie od spania z wami i zacznie przesypiac cale nocki,musisz byc cierpliwa;-)

buziaczek
-moze to juz dzisiaj? trzymam kciuki:tak:

agnes-biedne te nasze maluszki ciagle sie rozbijaja,moja mala ostatnio sobie warge przygryzla zebami(a ma tylko dwa)tak sie przewrocila.

kasiulka-biedny maluszek,zycze zeby zabki szybko wyszly:tak:
Ja bylam w konsulacie 12 czerwca,zastanawiam sie po co oni karza nam ciagnac ze soba te maluszki.Niedosc ze mala miejsca to jeszcze duchota:no:

olcia
-ale masz urwiska w domu:-D dobrze ze wszystko zeszlo z tej wersalki:tak:

pozdrowienia dla wszystkich :-)

Normalnie się wkurzyłam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
!1 czerwca Naric otrzymał ode mnie dokumenty do nostryfikacji mojego dyplomu. Mają na to 10-15 dni roboczych. Obliczyłam,że dokumenty będą w minionym tygodniu, ale nie było:no:
Zadzwoniłam i miła pani powiedziała,że przyjdą we wtorek ( czyli dzisiaj), w między czasie sprawdziłam na ich stronie internetowej postęp w mojej sprawie. Pokazało,że sprawa zakończona:tak:
dzisiaj jednak dokumenty nie przyszły:no::wściekła/y:
zadzwoniłam tam, i ta sama babeczka powiedziała,że ndal trwa proces nostryfikacji i dzisiaj ma być zakończony:wściekła/y:a dokumenty powinnam dostać może w piatek:wściekła/y::wściekła/y:.
Tyle,że ja tych papierów potrzebuja na wczoraj. jak najszybciej:-(
Pozostało mi tylko czekać i wierzyć,że to co mi przyślą będzie super extra i przycmi mój niesmak po współpracy z tym urzędem:baffled:

maxin Roszek jako tako refluksu nie odczuwa, alemusi cały czas brać antybiotyk uniemożliwiający rozwój bakteri i infekcji układu moczowego.
To się leczy tak,że czeka się,aż dziecko podrośnie i obsewuje sie, bo czasami refluks sam się cofa, jak się nie cofnie to konieczna jest operacja.
My właśnie jedziemy jutro na konsultacje chirurgiczną, choć na 100% na tym etapie na operację się nie zgodzimy.:no:

wszystkim świętującym zyczę wszystkiego najlepszego:tak:;-):-)

Witam wszystkie mamusie :-)
Jestem tu nowicjuszką i podziwiam że tak się dziewczyny zżyłyście tutaj. Mam nadzieję że ktoś w ogóle zauważy że się tutaj pojawiłam.
Jestem z okolic Oxfordu, może jest tu jakaś mama z okolic. Mój Adrianek skończył już 9 miesięcy, też rodziłam w Anglii. Mam bardzo dobre wspomnienia z pobytu w szpitalu. Teraz brakuje mi jedynie babskiego towarzystwa, czasem dobrze się też wyżalić...
Mam chwilkę dla siebie, Adrianek śpi.....

Witam Mamusie!

Mam chwilke dla siebie Brianek spi:happy2:
Jak narazie jest duza poprawa antybiotyk dziala to mnie cieszy najbardziej ze chodzi i temperatury juz nie ma:-)natomiast jest bardzo marudny a dziasleka napuchniete ida dwa nastepne zeby!uf musze przetrwac to szkoda mi tylko maluszka:sorry2:ale zyje nadzieja ze jeszcze troszke i bedzie po wszytskim bedziemy miec zabeczki hehe:laugh2:

Wszystkim solenizantom zyczymy:
Spelnienia marzen,duzo milosci i radosci,zdrowia bo to najwazniejsze!WSZYTSKIEGO CO NAJLEPSZE:tak:

Znow musze mykac Brianek plakusia!obudzil sie o jej:eek:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Hej!!!

WSZYSTKIM SOLENIZANTOM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJWSPANIALSZE:-):-):-)

ja tez mam chwilke bo Martusia spi

Justynko-witamy cie serdecznie na forum napewno bedzie ci sie podobac

Mxin-powodzenia wam zycze oby Natalcia przesypiala cale nocki u siebie

Olis- Gratulacje jeszcze raz dla Oliwierka

Maggusia- i wam duzo zdrowka oby zabki szybko wyszly i juz nie bolalo Brianka

Agnes- ja tez caluje w guzka Karolinke aby sie szybciej zagoilo

Buziaczek- jak dzis sie czujesz jak malutka, a moze to juz dzis

czytalam ze na forum ze so ogromne kolejki do konsulatu i zamowilam juz sobie spotkanie o paszport bo mala ma tymczasowy i wiecie ze mam dopiero na 7 styczen a wolne terminy byly dopiero pod koniec grudnia szok o malo co bym sie nie spoznila z zaklepywaniem miejsca

wczoraj bylam w szpitalu zalatwic ta rehabilitacje i jestem totalnie nie zadowolona poniewaz kobitka ortopeda dzieciecy zbagatelizowala totalnie moj problem wyjasnilam jej dlaczego pojechalam do pl i jaka mala przeszla terapie mialam wszystkie dokumenty od lekarzy przetlumaczone prze zlekarza przysieglego a ona owiedziala ze w angli jest calkiem inny system leczenia jak w pl i dla niej mala jest zdrowa:crazy:, owszem jest ogromna poprawa ale to wszystko bylo przez wypracowanie prze rehabilitacje :angry: powiedzialam jej ze potrebuje po prostu aby mala byla pod kontrolo, zgodzila sie ze mna i przekaze nasza sprawe do zespolu pediatrow mam otrzymac list za miesiac:szok::szok::szok::szok::szok: oczywiscie jestem wsciekla bo mialo byc inaczej ide jutro do GP jeszcze raz do lekarza odpwiedzialnego za ten caly balagan:crazy: zyczcie mi powodzenia, czaem mysle czy tylko polskie dzieci sa takie rozwiniete ruchowo czy ta baba przesadzila bo powiedziala ze dziecko w wieku 7,5 miesiaca nie powinno sie przekrecac co mnie zszokowalo :angry: ale cuz odebralam wrazenie ze byla troche zla na mnie ze wszystko zalatwilam w pl a ich sluzbe zdrowia sprowadzilam do parteru, ale ogolnie bylam zla i przyznala mi racje ze GP to lekarze zadni:rofl2: narazie stanelo na niczym mam czekac na list do teamu pediatrow:sick:

bylam dzis tez zwazyc mala wazy 6955gm:-)

pozdrawiam pa

reklama
Do góry