reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

laski czuje sie jak nowo nadodzona,oczywiscie nie chce za duzo mowic aby nie zapeszyc.Natalcia przespala cala noc :tak:.Wogole ostatnio juz zauwazylam,ze jej wieczorna rutyna sie zminia,po kapieli juz nie chce mleka,spac jak pojdzie ok 20.00 lepiej spi.Wiec przechodzimy na dorosly system.Kapanie,kolacja,spanie:tak:wczesjniej bylo na odwroy,kolacja,kapanie spanie
dziecko wyspane od razu lepije wyglada,wstala radosna.Katarek ja meczy,ale zdroko juz ok.Za tydzien na szczepienie,a ja w piatek do lekarza,pogadam na temat spirali,moze sie zdecyduje:baffled::rofl2::baffled:

Moja kochany tez mialm przejsca z wojskiem,mimo,ze byl wymeldowany,wszytsko przychodzilo do domu W.ale mam nie odbieral,mowiula,ze syn tu nie mieszka,Nawet kiedy byla policja.Sprawa sie zakonczyla tak,ze trzeba bylo dac w lape i sparw zakonczona,och ten nasz kraj.......:no::wściekła/y:

reklama
Buziaczek – jak przeczytalam ze masz bole miedzy nogami, ze sciegna cie bola i nie mozesz chodzic…. to az sie przestraszylam, bo jam am to samo od 2 tygodni!
Bol miedzy nogami i sciegien jest tak mocny, ze nie moge chodzic :-( troszke to potrwa az “rozchodze” ale zanim to nastapi chodze jak “pokrzywdzona”. Oprocz tego mam bole w dolnej czesci podbrzusza caly dzien… I nie wiem czy to normalne, czy dzidzia sie tak ulozyla,czy moze powinnam isc do lekarza ?

Kasiulka0901 – Bardzo cie przepraszam, jesli urazilam cie mowiac z 99% wojskowych to...no wiesz... ponadto wiem ze WKU to nie bajka, ale czasem trzeba “wychodzic jednymi drzwiami a wchodzic drugimi drzwiami” zeby cos w Polsce zalatwic – chociazby przyklad niedawno opisywany, zaszczepienia dziecka na zoltaczke w Polsce, w jednej przychodni upieraja sie ze nie masz praw, musisz isc do innej, a nawet do NFZ zeby domagac sie swoich praw. Podobnie jest z wojskiem. Napisalam tylko jak my to zalatwilismy i z tego wynika, ze wojskowi maja rozne zdania na zalatwinie sluzby wojskowej, dlatego tez proponuje zadzwonienie w rozne miejsca. Podobnie jak ty jestem za stworzeniem zawodowej sluzby wojskowej bo w koncu bedzia mogli chodzic tam ludzie ktorzy chca, ktorzy uwazaja to za zaszczyt, a nie ludzie ktorzy sie bronia rekoma i nogami zeby tylko tego uniknac, bo maja np rodziny. Jeszcze raz cie przepraszam, jesli cie urazilam.

Laski niewiem co sie stalo inne osoby widza nasz zamkniety watek,jedna dobra duszyczka mnie o tym powoadomila:rofl2:ciekawe co sie stalo,zaraz pisze do moderatora

mała-gorzatka nie ma problemu, ja osobiście nie cuzje się urażona, ale nie lubię uogólniania.
w WKU czasami są nie doinformowani a czasami liczą na to,ze petent jest neidoinformowany, dlatego uważam,że dobrze jest wiedzieć. Aha i polecam żądanie wszystkiego na piśmie:tak:np. to,że potrzebne wykazanie braku dochodów. Czasami nie piszą takich światków, bo wiedzą, że niewiedzą do końca i sprawa zamknięta.
A jak coś to masz napisane,ż eten i ten coś tam chciał;-) albo coś innego.
Czasami ta metoda działa, zwłaszcza jak jeden drugiemu zaprzecza
pozdrowionka

Witam Mamusie!

Dzis z rana dostalam ogloszenie i zadzwonilam do opieki nad dwu-letnia dzwieczynka.Okazalo sie ze to jest 11mil od mojego domu to sporo prawda?:baffled:
No ale musialabym dojezdzac jeden dzien w tygodniu reszte by mi ja przywozili do domu lecz pojawia sie nastepny problem:crazy:ze dziewczynka ma ospe!no i nie wiadomo czy za tydzien jej przejdzie:confused:
no bo ja musialabym jezdzic z Brianem a wiadomo nie chce zeby maly sie zarazil.I stad moje pytanie czy taka choroba jak ospa znika po tygodniu czy jeszcze ma w sobie te bakterie i zarazki ze moje dziecie moze ja zalapac:confused:bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi.Zalezy mi na tej pracy chce ruszyc sie z domu wreszcie i do dzis wieczor mam dac odpowiedz.

Pozdrawiam i sle ciumaski!

P.S.wszytskimj odpisze pozniej bo teraz ide do ogrodu z moim malym brzdacem scinac zywoplot:-)

widze, ze tutaj goracy temat sluzby wojskowej:-)
przepisy sa takie, ze jezeli mieszka sie na stale za granica, to NIE MAJA PRAWA TAKIEJ OSOBY POWOLAC DO WOJSKA, oczywiscie trzeba sie z Polski wymeldowac (urzedy moga czasami robic problemy, bo w Polsce istnieje obowiazek meldunkowy i kiedy sie wymeldowujesz musisz podac nowy adres - wtedy trzeba tylko okazac karte rezydenta, umowe o prace, WRS, czy inny dokument swiadczacy o tym, ze mieszkasz na stale w UK)
kolejna sprawa, ze to n ie jest dowolnosc - MASZ OBOWIAZEK POINFORMOWAC WKU O TYM, ZE MIESZKASZ ZA GRANICA - jezeli ich nie powiadomisz grozi ci grzywna (do 5 tys zl jesli dobrze pamietam) i moga cie scigac i np. zatrzymac na granicy (oczywiscie to tylko teoria, w praktyce rzadko sie to zdarza)
i to by bylo chyba na tyle:-)

Maggusia - ospa jest zarazliwa zanim jeszcze pojawi sie wysypka do momentu kiedy krostki zasychaja, potem juz dziecko nie zaraza:-)

Tigger odkad Pljest w Uni nie ma obowiazku meldunkowego. Juz dawno sie wymeldowalismy i nie trzeba bylo podawac nowego adresu tylko dobrowolnie przyczyne wymeldowania. A zeby wojsko dalo spokoj wystarczy podac jako przyczyne emigacje.

Tigger odkad Pljest w Uni nie ma obowiazku meldunkowego. Juz dawno sie wymeldowalismy i nie trzeba bylo podawac nowego adresu tylko dobrowolnie przyczyne wymeldowania. A zeby wojsko dalo spokoj wystarczy podac jako przyczyne emigacje.
no to tym lepiej:-)
moj maz tez chcial sie wymeldowac, ale nie moze, bo wtedy nie dadza mu w PL kredytu...wiec dalej bedzie smacznym kaskiem dla wojska

reklama
Maggusia - ospa jest zarazliwa zanim jeszcze pojawi sie wysypka do momentu kiedy krostki zasychaja, potem juz dziecko nie zaraza:-)

Tigeer dziekuje ci bardzo za odpowiedz :tak: hm pewnie nici z mojej pracy :-( u nich poniewaz ta ospa dojazd koszmarny szkoda ze akurat w ten dzien nie moga jej dowozic:crazy::sorry2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry