reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Agnes maz mojej kumpeli tez mial walke z wojskiem. Rzeczywiscie wystarczy sie wymeldowac z powodu emigracji. Tak mu powiedzieli w WKU.

Mala-gorzatka niestety nie pomoge - ja jestem zatrudniona. Moze po prostu poczekaj...jak bedzie im czegos brakowalo to napewno dadza Ci znac. A wyplate i tak wyrownaj od terminu ktory zaznaczylas w formularzu.

Joanna z tabletkami to indywidualna sprawa. Jak bralam kilka lat i nic nie przytylam. Jedyna skutki uboczne jakie mialam to spadek libido i migreny ale czasami.
Spirala natomiast nie ma wplywu na wage, samopoczucie. To cialo obce w Twoim organizmie.

reklama
Ojej widze ze w weekend duzo sie tu dzialo :-) a mnie tu nie bylo. Weekend zupelnie poza domkiem. Pomimo, ze nie bylo pieknie i slonecznie, cudownie jest sie wyrwac w zupelnie inne miejsce.
Wrocilismy wczoraj w nocy i dzis ledwo sie obudzilam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Buziaczek - korocze - myc i wietrzyc jak najczesciej ;-)

Nafnia - gratulacje !

Czy bedzie wogole ladna pogoda ???

Od wczoraj zaczyna nurtowac mnie problem co z tym moim Maternity Allownce.
Bylam w watku gdzie pisalyscie o tym....ale zbyt minie pomogl.

3 tygodnie temu bylam osobiscie w lokalnym job centre zlozyc dokumenty do starania sie o MA - czyli jak pisza na formularzu, oprocz wypelnionej formy jeszcze MAT B1 co dostalam od Midwife. I to wszytsko.
Teraz sie zastanawiam czy nie powinnam tez dac im wtedy jakis dowodow o zarobkach ??? Ale przeciez tam nic nie pisze zeby dolaczyc dowody zarobkowania, tym bardziej ze bylam osobscie zlozyc papiery i tak zmora co mnie obslugiwala nie powiedziala mi nic ze mi tego brakuje !
Bylam przekonanna, ze zrobia mi appt na ktorym bede musiala dostarczyc dowody zaroblowania....
A teraz jest cisza...
Czy wy tez skladalyscie od razu z formami swoje zarobki ???
MALA-GORZATKA28 ja moj B1 skladalam do pracodawcy a on juz reszte zalatwial tylko wiem ze to trzeba zlozyc do dwudziestego ktoregos tygodnia ciazy pozdrawiam

a u nas...do przodu!!!
rocznica za nami bylo slodko romantycznie cieplutko i mlilutko...
na caly weekend wyjechalismy do cumbrii tj miasteczko na terenie anglii,mieszka tam moja przyjacilka z mezem..bylo sympatycznie przepiekne tereny..a jakie widoki,my odpoczelismy i poczulismy sie jakby to nie bylo uk..he he czyste powietrze swojski klimat-super!!!
maxin-wazne ze u was jakas poprawa,zdaje sie ze stoktoke zlapalo na calego...zycze ci kochaniutka sily duzo...bo pewnie padasz....trzymaj sie cieplutko!!!a co do sexu to ja sobie mysle tak-zmeczenie rutyna,praca dom dmo praca takie rzeczy robia swoje???niunia wyzdrowieje to zawiez ja do babci a wy na maxa na nowo poszukujcie swoich potrzeb???moze jakis wypad do ludzi dobrze wam zrobi troszke alkoholu napewno pomoze ...trzymam kciuki zeby bylo lepiej
izusia-ale ci zazdroszcze..ja zaledwie 3 tyg tutaj a juz bym sie spakowala i pojechala,odpoczywaj kochana na maxa..a na ile planujecie wyjazd
buziaczek- a ty ciagle jeszcze w calosci uwazaj zeby blanka cie nie zaskoczyla i nie wyszla po terminie;-);-);-)
nafnia-moje gratulacje!!zycze zdrowka

co do anty... ja mam spiralke juz 7 miesiecy i jestem bardzo zadowolona nic mi nie dolega czuje sie wspaniale i bardzo ja polecam..dodam ze tez bralam tabletki

oki mykam na jakas kolacyjke!!!

OLis - he he niom wlasnie MI sie wydaje:-D ze Mala chyba nie spieszy sie na swiat, :shocked2:raczej bedzie w terminie lub kilka dni po terminie chyba ze zdazy sie cud:sorry2: i wszystko nagle sie zjawi...ale czuje straszny bol miedzy nogami te sciegna mnie bola nie mooge chodzic ..brzuszek rwie troszeczkeee...w dol takze to juz jest jakas oznaka !!
Moja polozna powiedziala ze mozna sie spodziewac Laleczki juz nie bawem ale ...slowa jej sie wogule nie sprawdzaja !!:-:)wściekła/y:

Mala- gorzatka28 mój mąz też poinformował WKU, że mieszka i pracuje za granicą, że ma żonę i dziecko, dostarczylismy im akt ślubu i urodzenia małej i efekt jest taki, że po 2 miesiącach przysłali list, że ma się stawić do czynnej służby wojskowej:wściekła/y:

To wszystko jest chore, czasem mam dość tego naszego kraju:no:
Nie wiem skąd mam wziąść to zaświadczenie, nie pobieram zasiłku dla bezrobotnych, więc job centre mi raczej nie wyda takiego dokumentu, szczerze mówiąc nie słyszałam żeby jakiś urząd tu coś takiego wydawał:confused:

A na wymeldowanie to już niestety za późno, bo wtedy nie mogą go przeniesc do rezerwy a własnie to teraz staramy się uzyskać, w przeciwnym razie prędzej czy póżniej bedzie musiał iść do tego wojska, jak tylko wróci do kraju i znowu się zamelduje:baffled:, skomplikowane trochę, nie wiem co mamy w takiej sytuacji zrobić:-(

jeżeli któraś wie coś na ten temat, to bardzo proszę o jakieś rady, będę bardzo wdzięczna:tak:

buziaczek-hmm...ja urodzilam 9 dni po terminie i to bylo najgorsze czekanie i bardziej sie duzylo niz cala ciaza dodajac ze w 30t.c dostalam skurczy i lezalam w szpitalu na podtrzymaniu!!!takze nic nie wiadomo...ale doskonale cie rozumiem nie mozesz sie doczekac...

Agnes -No jak czytam to masz jest ciekawie z ta sluzba wojskowa, ale tak jak pisalam my dowiadywalismy sie od roznych wojskowych - zawodowych co on ma zrobic aby uniknac sluzby wojskowej... i oczywiscie wszyscy wojskowi nas straszyli. zaangazowalismy cala rodzine, raz tata dzwonil do WKU, raz mama, kolejnym razem jego brat... i zawsze mowili ze nie ma szans na unikniecie sluzby wojskowej.
I ktoregos razu jak mama zadzwonila, odebral jakis wojskowy i powiedzial ze jak pracuje za granica to raczej nie bedzie problemu. Wtedy on sam zadzwonil i tez mu tak powiedzial ktos. Bylismy w szoku.
Duzo chyba zalezy od tego na jakiego wojskowego sie trafi, bo niektorzy z nich a raczej 99% to moim zdaniem debile , ktorzy uwazaja ze odbycie sluzby wojskowej to swietosc i najwazniejsza rzecz w zyciu.
Moze niech dowie sie na czegos dzwoniac na wyzszy szczebel, mam na mysli jakies ministrswo wojskowe czy jak to tam sie nazywa.

reklama
Agnes -No jak czytam to masz jest ciekawie z ta sluzba wojskowa, ale tak jak pisalam my dowiadywalismy sie od roznych wojskowych - zawodowych co on ma zrobic aby uniknac sluzby wojskowej... i oczywiscie wszyscy wojskowi nas straszyli. zaangazowalismy cala rodzine, raz tata dzwonil do WKU, raz mama, kolejnym razem jego brat... i zawsze mowili ze nie ma szans na unikniecie sluzby wojskowej.
I ktoregos razu jak mama zadzwonila, odebral jakis wojskowy i powiedzial ze jak pracuje za granica to raczej nie bedzie problemu. Wtedy on sam zadzwonil i tez mu tak powiedzial ktos. Bylismy w szoku.
Duzo chyba zalezy od tego na jakiego wojskowego sie trafi, bo niektorzy z nich a raczej 99% to moim zdaniem debile , ktorzy uwazaja ze odbycie sluzby wojskowej to swietosc i najwazniejsza rzecz w zyciu.
Moze niech dowie sie na czegos dzwoniac na wyzszy szczebel, mam na mysli jakies ministrswo wojskowe czy jak to tam sie nazywa.
nie chodzi o ludzi, z którymi się przez telefon rozmawia tylko o przepisy. Jak znasz przepisy to wiesz co i jak i po pierwsze wiesz co moze Cie czekać po drugie jak chcą w WKU wcisnac Ci kit to im się nie uda, bo się powołujesz na podpunkt taki a taki w takim a takim dokumencie.
Dodam jeszcze,że nie należy w WKU podpisywc nic czego się nie rozumie.
Brak wiedzy powoduje takie kombinatorstwo.
a ministerstwo od wojska to Ministerstwo Obrony Narodowej.
Wg mojego B. służba wojskowa jest naszym zaszczytnym obowiązkiem. Ja jestem osobiście za wprowadzeniem armii zawodowej, ale w Polsce do tego jeszce daleko.
Nie wszyscy wojskowi to debile i nie wszyscy związani z wojskiem są debilami:baffled:wiem,że piszesz o 99%... mniejsza o to.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w starciach w WKU i nie tylko.

Do góry