reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin78 ja miałam spadek libido, ale to było na pigułkach w Polsce.To było straszne po prostu.
teraz jbiorę mini pills i jest OK.

reklama
ja tez po cerazette mialam spadek,strasznie sie z tym czulam,myslalam ze cos jest ze mna nie tak,ale widze ze to standadr,ale wzielam inne (dwuhormonowe)i jest ok.Mysle ze na nas kobietki strasznie dziala zmeczeniec,nasz maly do dzis nie przespal calej nocy czlowiek czasem czuje sie jak ZOMBI!HAHA

NO PROSZE,KONCZE OPAKOWANIE W TYM TYG,WIEC JE ODSTAWIE I POPROSZE O INNE

JA WLASNIE SZUKAM SPOSOBU JAK PRZYZWYCZAIC MAJA SPOWROTEM DO PRZESYPIANIA ,ja wiem,ze ona sie nauczy troche czasu mi to zajmie,ale cos musze,bo swira do glowy dostane

Olcia nie przeszkada ci to ze wstaje,a ty wyspac sie nie mozesz??

Kasiulka to jest poprostu okropne nigdy sie tak nie czulam:no:jak myslisz nie bedzie problemu jak skoczne opakowanie,a za 7 dni wezme inne???

dawno mnie nie bylo, bo przeinstalowalam system na PCcie na Mandrive, Winda mnie dobijala totalnie i troche trwalo az wszytstko poinstastalowalam co trzeba

u nas duuuzo nowego od przyszlego tygodnia Krysia idzie do rpzedszkola, kotrakt juz podpisany, boje sie ze bedzie plakac,

strasznie szybko idzie nam ta nauka czytania, juz mi sie koncza przygotowane slowka :( ale jestem w trakcie pisania programu ktory bedzie wyswietlal slowka na ekranie, musze tylko zmniejszyc czcionke bo narazie sa litery 8cm ,

wbilam sie w nowy rytm z praca w domu, takze jak Krysia zacznei chodzic choc na troche do rpzedszkola to mysle ze wiecej bede miala luzu

A od tygodnia Krysia zasypia calkiem samjutka w pokoiczku swoim, przyzwyczajalam ja od 2 miesiecy, najpierw odstawienie od cycka, potem odstawienie od noszenia :) potem glaskanie w lozeczku, potem stanie coraz dalej od lozeczka, na koncu stalam przy drzwiach, no i przyszlo ciecie, od tygodnia klade ja mowie dobranoc i wychodze, pierwsze 3 dni marudzila najpierw 30 minut potem coraz krocej, to chodzilam do niej co 5-10 minut zeby ja zapewnic ze tu jestem, a teraz juz jest nauczona :D uff to sie rozpisalam, trzymajcie kciuki zeby to bylo permanentne

pozatym jezdzimy teraz w weekendy na dluzsze wycieczki rowerowe, okolica przesliczna, Krysia zachwycona ciagle cos do siebie gada i mi sciaga rece z kierownicy bo sama chce trzymac jak w swoim malym rowerku

dzis kupilismy klape na kibelek i zacznie sie nauka skupiania na kiblu,

maxin naprawdę nie mam pojecia. Najlepiej pogadac z lekarzem, chociaz wiadomo jak to jet czasami z GP
ja rozumiem sytuacje:tak:to paskudne uczucie i dodac można,że wtedy są super antykoncepcyjne, bo jak nie masz ochoty na seks... wiadomo..
dodam jeszcze że źle to u mnie na związek działało i na mnie samą, bo wiadomo czuc się jak za przeproszeniem kawał drewna to nic przyjemnego:no:

no my na razie nic nie dzialamy bo nie mozemy,ale wiesz nawet na sexi smsy nie mam checi,gadanie o sexie mnie nie rusza,to nie jak ja,poprostu nie czuje sie soba:szok::no::no:

Toola gratuyluje postepow,swietnie sobie radzicie
My zakupilismy pieluszki matki

Witam kobietki

U nas weekend minal szybko wczoraj swietowalismy dzien ojca, w koncu to byl pierwszy mojego G. Ucieszyl sie jak maly chlopiec kiedy dostal prezent od Mayi. Ja czuje sie srednio, bo wlasnie sobie uzmyslowilam ostatnio ze za jakies niecale 3 miesiace powinnam wrocic do pracy a mala jeszcze taka bezbronna jest i nie chcialabym jej oddwac do przedszkola. Wiec zabralam sie za szukanie pracy ktora moglabym robic w domu przynajmniej przez jakis jeszcze czas. Znalazlam juz jedna oferte adresowanie kopert i przepisywani skryptow, ciekawe czy cos z tego wyjdzie. Moze wy macie jakies pomysly na prace z domu bylabym wdzieczna. Bo nie chce naprawde wracac na razie do swojej pracy musialabym mala na caly dzien zostawiac a jednak tego nie cche, jeszcze do niedawna wydawalo mi sie ze nie bede miala z tym problemu a tu popatrzcie.

maxin z tym spadkiem libido to fakt ja tez tak mialam i czulam sie okropnie, teraz zastanaiwam sie nad spirala, ale czy nie bedzie tak samo:confused:

toola gratuluje postepow w czytaniu, ale Ty zdolniacha jestes z tym wszystkim. Mojej Mayi przydalaby sie szkola zasypiania samej, ale ona bez cyca ani rusz i nie mam pomyslu jak ja odzywczaic bo butli w ogole nie chce

Maggusia super ze zrobilas sobie pazurki one zawsze poprawiaja humorek

buziaczek ja uzywalam ziaji plyn do higieny intymniej z kasztanowca on jest specjalnie przykrwawieniach potem z nagietka, ale w gruncie rzeczy najwazniejsze to myc i wietrzyc zeby sucho bylo, mnie w 3 dobie juz przestalo dokuczac choc bylam nacinana a szwy zakaldaja rozpuszczalne wiec nie trzeba do nich pozniej biegac na sciaganie

Pozdrawiam kobietki i milego dnia zycze

Ojej widze ze w weekend duzo sie tu dzialo :-) a mnie tu nie bylo. Weekend zupelnie poza domkiem. Pomimo, ze nie bylo pieknie i slonecznie, cudownie jest sie wyrwac w zupelnie inne miejsce.
Wrocilismy wczoraj w nocy i dzis ledwo sie obudzilam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Buziaczek - korocze - myc i wietrzyc jak najczesciej ;-)

Nafnia - gratulacje !

Czy bedzie wogole ladna pogoda ???

Od wczoraj zaczyna nurtowac mnie problem co z tym moim Maternity Allownce.
Bylam w watku gdzie pisalyscie o tym....ale zbyt minie pomogl.

3 tygodnie temu bylam osobiscie w lokalnym job centre zlozyc dokumenty do starania sie o MA - czyli jak pisza na formularzu, oprocz wypelnionej formy jeszcze MAT B1 co dostalam od Midwife. I to wszytsko.
Teraz sie zastanawiam czy nie powinnam tez dac im wtedy jakis dowodow o zarobkach ??? Ale przeciez tam nic nie pisze zeby dolaczyc dowody zarobkowania, tym bardziej ze bylam osobscie zlozyc papiery i tak zmora co mnie obslugiwala nie powiedziala mi nic ze mi tego brakuje !
Bylam przekonanna, ze zrobia mi appt na ktorym bede musiala dostarczyc dowody zaroblowania....
A teraz jest cisza...
Czy wy tez skladalyscie od razu z formami swoje zarobki ???

Hej babeczki!
A ja znowu z zaleglosciami bo wy skrobiecie niesamowicie szybko i duzo.
Po pierwsze:Nafnia-Ogromniaste gratulacje dla Was i duzo zdrowka!!!
Po drugie:my jeszcze jestesmy w Uk, wyjezdzamy w piatek wieczorem wiec juz dzis robie sobie plan pakowania, zaczynam segregowac ubrania, co bierzemy co trezba odswiezyc itp.Mowie wam tak sie ciesze juz nie moge sie doczekac tym bardziej ze nie bylismy w Pl rok!!!
Po trzecie:W weekend nie zagladalam tutaj bo...ogladalam festiwal w Opolu.Jest to dla mnie coroczny rytual, ogladam go co roku i nikt nie moze mi w tym przeszkadzac.Nawet Oskarek byl szybko kapany i mogl szalec do pozna bo mamusia mu pozwolila;-)Moj maz mial zapowiedziane ze nigdzie nie ide i nic nie robie przez caly weekend wiecozrami bo jest Opole i nic nie odciagie mnie od telewizora.Ja uwielbiam festiwale i koncerty a festiwal w Opolu szczegolnie i moim marzeniem jest keidys pojechac i zobaczyc go na zywo.
O i tyle z pisania bo Oskarus sie obudzil!Dokoncze wieczorkiem!
Buzki:-)

reklama
Izusia ja tez lubie ten festiwal,polskiej tv nie mamy,ale ogladalam na itvp:-)
wyjazd juz tuz tuz,supcio:tak:BAWCIE SIE WYSMIENICIE I DUZO DUZO ODPOCZYWAJ,niech dziadkowie ciotki wujkowie niuniem sie zajma,a ty mega relax;-)

Do góry