reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam wszystkich
U mbnie ciag dalszy siedzenia w domu ale od jutra bede juz prowadzi Lukasza do szkoly z Ola to bedziemy mialy choc troche spacerku

nafnia wielki gratulacje oby coreczka zdrowo sie chowala a ty szybko wrocila do zdrowia

czranula sa wkladki higieniczne w tesco takie odsc duze rozowe pudelko i nie sa cienki a nazywaja sie maternity pads a ja uzywalam always njawiekszy rozmiar to te nocne i spoko
buziaczek po porodzie to bardzo czeste przemywanie kroczai zmiana wkladek, do podmywania uzywalam TEE TREE OIL i te kupisz w tesco tylko ze mala buteleczka kosztuje gdzies ok.5f ale tez jest gel do mycia wlasnie z tym olejkiem
maja-1980 ja milam badanie na cukier trza bylo przyjsc na czczo i wypijalo sie butle lucazode, mialam w normie
maxin dobrze czytac ze z Natalka lepiej, nic nie jest gorsze jak dzieck chore
OKi mykam ale nie znikam;-)

Maggusia - a ile prztylas w ciazy?duzo? ja od 3 miesiaca ciazy przytylam 10kg!:-)
olcia23 - witam Cie kochana juz chyba gdzies cie widzialamm....??;-):tak:

czarnula - a co to jest to tantum rosa!!??

anulka99 - ja bede utrzymywac higienie jak dotychczas i powinno sie szybko wszystko wygoic, uwazam ze jak bede dobrze i czesto brac prysznic to powinno wszystko wrocic do normy !!tak jak robie to teraz i nie mam zadnych infekcji ani zakzen ani nic w tym stylu.

BUZIACZEK1626-masz na mysli na forum czy na zywo?A jesli chodzi o twoja teorie z podmywaniem to prawda czesto myc i czesto wietrzyc,goi sie jak na psie wiem cos o tym (a bylam nacinana)po 2 tyg poturecku siedzialam!Jesli chdzi o wage to przytylam 7kg pozdrawiam:-Di rowniez witam serdecznie

he he raczej na forum!! niestety na zywo nie mialysmy chyba okazji sie spotkac ...!!;-) ja uwazam ze to najlepsze co moze byc delikatny plyn do higieny zeby bylo dobre pH i czeste podmywanie sie po kazdej toalecie i wietrzenie w bawelnianych majteczkach i spodniczce i bedzie oK;-):-)!a jak w angli zszywaja ?:no:? rozpuszcalnymi nicmi czy jak:szok: ? czy trzeba jezdzic na zdejmowanie szwow?jak w dawnych czasach???:sorry::szok:

Buziaczek1626 ja byłam nacinana ( bezboleśnie i po podaniu zastrzyka przeciwbólowego:happy: ), szwy były rozpuszczalne, bo nikt mi nic nie zdejmował:happy:, ogólnie to nie było z tym większych problemów, po dwóch dniach mogłam już bez problemu siedzieć. Nie martw się jeżeli nie będzie takiej potrzeby to nie będą Cię nacinać, tutaj raczej tego nie robią rutynowo

Buziaczek1626-Ja nie bylam nacinana,ale synek niestety mial spora glowke i mi rozerwalo.Nie martw sie,bo ja nawet tego nie odczulam przy porodzie:tak:.Pozniej bylam zszywana i szwy mialam rozpuszczalne.Powiedzieli mi tylko aby przez pierwsze 7 dni obmywac sie tylko woda.Zadnego mydla ani srodkow do higieny intymnej,ale uzywalam TANTUM ROSA.Bole krocza odczuwalam pierwsze 3-4 dni a pozniej bylo tylko lekkie krwawienie.

Tutaj masz link jezeli chcesz sie dowiedziec co to jest TANTUM ROSA;
Tantum Rosa

Witam Mamusie!

Ja dzis bylam u manikizystki zrobilam sobie tipsy akrylowe i jestem bardzo zadowolona:-)az humorek lepszy:happy:
Brianek byl ze mna no i jak pani chciala mi pilowac pazurki bardzo plakal hehe mamusia tylko jego!wiec tatus musial wziac maluszka na spacer:happy2:to wyobrazcie sobie jaki tatus dostal wycisk:laugh2:

Buziaczek krocze mi sie goilo jakies dwa tygodnie szwy sie same rozpuscily:-)ja nacinana nie bylam peklam i czesto tu sie tak zdarza.Przed porodem pytalam sie polozynych na wizycie wszpitalu czy bede nacinana odrazu mi powiedzialy ze nie czego naprawde sie obawialam poniewaz za duzo sie chyba glupotek oczytalam:-p
Przemywalam sie TANTUM-ROSA z polski moze ci ktos wyslac:-)polecam!to jesy w saszetkach rozpuszczasz w przegotowanej wodzie i kup sobie do tego takie male bawelniane reczniczki i takim oto sposobem zagoilo mi sie lecz powiem ze na zmiane pogody lub przed okresem mnie troszke narywa.
W ciazy przytylam 22kg :-) a Brianek jak sie urodzil wazyl 2.200kg bardzo duzo mialam wod plodowych nawet lekarze sie pytali czy aby napewno jest tam jedno dzieciatko hehe:laugh2:no wiec 4kg mam do zrzucenia jeszcze do starej wagi tylko nie wiem jak pozbyc sie tej oponki chyba kupie sobie skakanke:blink:

A ostatnio cos nie zaglada do nas Anya gdzie kobitko sie podziewasz:confused::-)
Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Witam po wekendzie,u nas bez zmian,mala wcia kaszle i ma katar,sobotnia nocka byla najgorsza do jej narodzic,pol nocy plakala nic nie pomagalo,ufff jej choroba mnie wykonczyla nie mam sily na nic:no:doszcze ze musialm czekac codziennie do 1.00 aby podac anty.zanim usnlema to Natalka zdazyla sie wyspac i o 5.00-6.00 byla gotowa do zabaway,no w niedziele dala mi folgi pospala do 9.00,wiadomo padnieta po nocnych szlenstwach wiec sla dluzej.
Nauczylam sie nowego slowka "tu" ,pokazuje na cos i mowi tu,slotki ma glos.
Przez malutkiej chorobe wypbrazcie sobie schudlam,kupilam wage i mania sie juz zaczelam wazenia:-DMoze uda mi sie jeszcze 2 kg pozbyc i bedzie bomba.
Wogoole z mezulkiem troche sie od sibie oddalilimy,wszytsko jest cacy,ale oboje czujemu brak intymnosci,jeszcze dwa tyg.meczarni,choc powiem wazm zczerze,ze ja checi na przytalnie wogole nie mam.
Czy ktoras po pigulkach tez tak sie czula,zero ochoty?????JA NIGDY i mnie to dobija:wściekła/y:

Maggusia super paznokiety na pewno wygladaja cudo.Zawsze poprafia humor nowa rzecz

Izusia kochan gdzie sie podziewasz juz chyba w pl??Napisz cos do nas:-)

Olis a ty???Co taka cisza.Ja slodziak???

bede pozniej papa

Do góry