reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Dziewczyny !! widze ze ciekawie u Was duzo sie dzieje ...
rownierz dolaczam sie do zyczen dla wszystkich solenizantek !!
ciesze sie ze wasze maluszki juz zdrowieja i ze jest poprawa !!
Marika jest cudna piekna, i taka przeslodziutka !!
ahh juz sie nie moge doczekac swojej Laleczki!!
pozdrawiam uciekam sie myc bo niedawno wstalam wyobrazacie sobie jaki wstyd sie przyznac !! he he
a co do znieczulenia to zgodzilam sie w ostatecznosci na epidural bede brala gaz i pthidine czy jakos tak !!:tak: paa

reklama
hej dziewczyny :)
powiedzcie mi jakie bralyscie do szpitala wkladki higieniczne?
szukalam w tesco ale tam nie ma chyba bedzie trzeba sie wybrac do duzego sklepu kosmetycznego i tam cos sie znajdzie.

Heja
my dzis spedzilismy dzien milusno z babcia i wujasem.Ja poprawilam sobie humor kupilam bluzek i sukienke,kiedy bede w tym chodzic hmmm niewiem co pogoda do d...zimno cieplo w ciagu jednego dnia:wściekła/y:
Natalcia juz w sumie normalnie,fajnie spi w nocy,ale ma mega kaszel,dzis kupilam nowy syrop Tixilix zobaczymy moze pomoze,zmienialm jej pieluchy na ala majtki Pull ups wiec zaczynamy trenowanie,jak ja pytam gdzie ma kupke lubu si to pokazuje na piekluche lub wychodzi do pokoju gdzie ja przewijam.
Tyle u nas,czekamy na tatusia jak wroci z wycieczki po londynie z chrzesnym,wieczor pewnie bedzie ciekway

a co u was?

czarnula83 ja kupilam w tesco poprostu grubdsze podpaski,

pozdrawiam papa

a gdzie reszta cicho tu???

Czarnula83- Yhm ...??:dull:wkladki higieniczne??:dull: ja biore podpaski i to te najwieksze i te co maja najwieksza chlonnosc !ze skrzydelkami zeby sie nie przesuwala podczas lezenia i nie brudzila pizamki! wkladki Ci nie wystarcza po porodzie:no::no: ...sa specjalne dla kobiet po porodzie podpaski na pulkach z dzieciecymi artukulami sa w bootsie , w tesco ja kupilam takie rozowe, dwa opakowania ! !
Dziewczyny a czego uzywalyscie do szybkiego zagojenia sie krocza? bo ja zamierzam uzywac plynu do higieny intymnej zeby bylo dobre pH!!:happy::tak:
szybciej sie zagoi a jakies masci specjalne czy wystarczy krem nivea? czy cos specjalnego jesli tak to jaka nazwa ! Wy wiecie bo rodzilyscie tutaj juz ?
napiszcie czekam - nie tylko ja !!

Maxin78 - Badzmy dobrej mysli, ja tez czekam na ladna pogode i na sloneczko !! a Na zakupki wybieram sie po porodzie jak juz wroce do rozmiaru 8 narazie jestem 10-12 he he !! Mam ochote na spodniczke mini i na klapeczki na obcasie itp. Bardzo Mi sie teskni za takim eleganckim ubiorem :tak: Moj M powiedzial ze kazda kobieta dla niego jest teraz chuda-szczupla, bo ja jestem taka wielka i on juz nie pamieta kiedy ja bylam chudziutka, bez brzucha! Strasznie nie moze sie doczekac az zniknie brzunio i Mala bedzie na zewnatrz !!
Oby pomogl Natalci ten syropek - jak jest kaszel to moze oznaczac ze juz jest lepiej ale odrywa sie ten kaszelek?? rob jej klapanko po pleckach poloz sobie ja na brzuszku na kolankach i pukaj w plecki tam gdzie oskrzela itp. szybciej bedzie sie odrywac i nie bedzie tak mezczyc!! Smieszna jest i slodziutka wyobrazam sobie jakidzie i pokazuje gdzie kupkai sisku! he he:tak:

czesc dziewczyny
ja doslownie tylko na chwileczke. Nie bylo mnie tydzien na BB wiec mam sporo do przeczytania. Ale nadrobie to w najblizszym czasie.
Chcialam sie wam pochwalic ze:

08.06.2007 zostalam mama malenkiej Natalki

teraz moj swiat kreci sie wokol niej, ona jest dla mnie wszystkim

mam nadzieje, ze wkrotce znow bede tu zagladac na biezaco

nafnia ogromniaste gartulacjie super tak tez myslam osttanio o tobie,ze juz urodzila.Mamy wiec coreczki immienniczki:-)
duzo zdrowk i radosci dla was opoczywacie dziewczyny,dla tatusia rowniez gratulacjie,czekamy an foteczki:-):happy::-)

Nafnia - wielkie gratulacje !! duzo zdrowka i szczescia, super ze wszystko oK z Wami i ze jestescie juz w domciu!! jak znajdziesz czas to wspadnij i napisz o porodzie,znieczuleniu,opiece,i o radosci jakie uczucie mialas gdy zobaczylas Mala? jak sie zaczelo? czejkamy !!!ale Ci zazdroszcze...Kochana juz sie mozesz cieszyc swoim Serduszkiem !!jeszcze raz gratuluje;-):-D

NAFNIA GRATULACJE CORECZKI. DOBRA ROBOTA MAMUSKO.:tak::tak::tak:

Czarnula ja uzywalam najwiekszych podpasek i maternity pads.Polecam te drugie ,nie kleja sie do tylka jak podaski .Kupisz je np w bootsie.Podpaski leza do tej pory bo naprawde nie czulam sie w nich komfortowo. A maternity pads ktore kupowalam sa takie same jak daja w szpitalu.

Buziaczek krem do krocza? Nigdy o czyms takim nie slyszalm. To jakbys rane kremem posmarowala a przeciez chodzi o to zeby ja jak najszybciej osuszyc. Chybaze dlugo sie niegi to moze daja jkies masci. Polozne zalecaja zwykle mydlo a niektore plyny do higieny intymnej.

reklama
Wlasnie czytam kilka watkow wstecz i ja tez nie mialam w UK robionego badania na cukier. Robilam w PL. A tu mi powiedzieli ze nie ma potrzeby. Gdyby wykryli cukier w moczu to dopiero by mi zrobili.

Do góry