reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

u nas kolejny dzien niespodzianek,nocka masakryczna,polowa nie przespana,a od rana ma biegunke i kaszle.Rece opadaja,choc tyle dobrze,ze goraczki nie ma.........

dzis powinni przyjsc wymienic pralke,bo juz duzo nazbieralo sie brudow,ciekawe czy sie pojawia????? znajac tutejszy stystem...

reklama
Olis to super,ze z nowa laska sioe dogadujecie i dzieci maja sie z kim bawic super:-)

Maggusia ja nie pamietam strony na necie wpisz konsul w londynie i powinno wyswietlic ci

dorcia pisz pisz bo ciuhco siedzisz,jak bombelek maly i duzy?

maja superasie sie smieje MARIKA:-)

jeszcz raz dzieki za troske:tak:

Buziaczekdoznalam szoku !!! Alez mialas naplyw energii na to sprzatanie !! Podziwiam. Tyle pracy wykonac naraz bedac z brzuszkiem. Jam mam takiego nygusa, ze musze sobie sprzatanie rozkladac na raty. Jednego dnia sypialnia, drugiego kuchnia z jadalnia a kolejnego living-room. Lazieneczka nalezy do narzeczonego. Nauczylam go sprzatac lazienke na wysoki polysk (od chemikali glowa mnie boli w ciazy) a teraz mu mowie ze nikt nie potrafi tak posprzatac idealnie lazienki jak on
Ubranek nie mam duzo :-) Juz mam poprane,poprasowane i ladnie ulozone w komodce.
Ogolnie jeszcze jestem pod wrazeniem, ze przytylas 12-13kg w calej ciazy ! Normalnie ksiazkowo ! Idealnie ! Pozazdroscic !
Ciekawe z jaka waga ja bede pod koniec ciazy… ale skad moge wiedziec jak mnie nikt nie wazyl do tej pory hahahahaha

Maxin78- jak malutka ? Juz jest spokojna i uszka nie bola? Zerknelam na strone stokroteczki i powiem ci, ze stronka jest przesliczna, sliczne zdjecia…grafika…no wogole fantastyczne !

Maja_1980ale slodka ta malutka, smieszka niesamowita!
Powiedz mi gdzie sie starac o National Health Insurance Card???? u GP ???

A jesli chodzi o sprawe paszportow, tez mnie bardzo interesuje ten watek podobnie jak buziaczka. Bylam w tym watku co polecacie, jest bardzo ladnie opisane, i z tego co widze wyrobienie paszporu tymczasowego to zaden wielki problem, ale wyrobienie paszportu 5-letniego… daje mi duzo do myslenia. Ja np. nie moge wyrobic w ten sposob jak tam jest opisane paszportu 5 –letniego dla dziecka gdyz zadne z nas nie jest od dawna ZAMELDOWANE z Polsce ani nie jestesmy wlascicielami zadnego mieszkania, domu w Polsce (mieszkamy tutaj). Wiec maluch tez nie bedzie zameldowany w Polsce, wiec jak wyrobic passport 5 –letni bedac tutaj ????

Ja wogolenie kupuje smoczka :-D twardo postanowione!!! Pewnie moja mama bedzie ostro nalegac zeby kupic przy kazdym najmnijszym placzu dziecka,ale bede trzymac sie swojego postanowienia :tak: To jest najlepsze wyjscie,postaram
sobie poradzic i wyobrazic ze produkcja smoczkow zostala zatrzymana hahahahaha i nigdzie nie maja ich w stocku :-D

Kama dziekuje ci bardzo!;-)
wiec wchodze na ta strone i zalogowalam siebie wiec dobrze czy mam zalogowac Briana:confused:bo w sumie o Briana paszport chodzi:confused::-)bede wdzieczna za odpowiedz.

Maxin dzieki;-)
wiec zarezerwowalam ale terminy sa tak odelgle ze szok!dopiero na listopad mam nadzieje ze wyrobimy pojechac na swieta do Polski:-)

Buziaczek trzymaj sie cieplutko i odpoczywaj duzo!;-)

Maxin oj bidulka ta wasza corcia duzo zdrowka zycze jeszcze raz a tobie duzo sil!:-)

Ciagle u nas pada deszcz :baffled: poprostu leje trzeba w domu siedziec kurce!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
czesc dziewczyny
Byla ladna pogoda teraz jest troche cieplo ale i co z tego jak jestem uziemniona bo Ola teraz ma ospe,:sorry2: a Lukasza prowadzi sasiadka razem ze swoimi dzieciakami to choc dobre ze Lukasz nie opusi szkole. Najlepsze jest to ze moja mama znalazla prace jako opiekunka nad dwojka dzieci a miala wraca do Polski. I tak jakos czas leci, pomalu powoli ale od nastepnego wychodze z domu mam juz dosc siedzenia- masakra. Co do prawka to siedze i sie ucze ale chyba musze w koncu zamowic testy bo wtedy bede zmuszona siedziec i sie uczy a nie po internecie latac:tak::tak:

maggusia ja rejestrowlwm Ole tez na spotkanie paszportowe gdzies na poczatku maja to mam termin na poczatek pazdziernika:szok:, a tak po za tym jak dlugo jest wazny tymczasowy rok czy 9 m-cy???:confused:

maxin wspolczucia :tak:dla Natalki, biedactwo tyle sie na cierpi, tez z ola mielismy nie przespane nocki przez ospe, nawet moj P. przeniosl sie do salonu bo musial wyspac sie do pracy ale sutuacja opanowana i powrocil do loza malzenskiego:tak::tak::-D:-D:-D

Tamarunia nikt o Tobie nie zapomnial tylko sie zastanawilam co sie dzieje z toba, ale fajnie ze znowu jestes, po prostu zycie czsami jest czas ze mozna siedziec i wszystko sledzic na biezacao a czsami jest cos innego

mala-gorzatko wydaje mi sie ze jak nie masz meldunku to wtedy trza wsyslac papiery do warszawy do centrali, albo zameldowac gdziec dzieko u dziadkow i na tej podstawie to zrobic????? tzreba by bylo glebiej to poszperac....a co do smoczkow to Lukaszowi dawalam jak chodzilismy na spacre bo wtedy potrzebowal a Oli dawalam do malenkosci i sama sie go pozbyla bo sie wsciekala:wściekła/y::wściekła/y: ze w nocy gubi, wiec to zalezy od dziecka i twojego podejasia, powodzenia:tak:

Olis fajnie ze oli tak ladnie sie rozwija i nie zla ma wage, my dopiero sie wazyc jak Ola wyzdrowieje ale na poczatku maja wazyla 10.200kg:szok:

oj buziaczku cosik mi sie wydaje ze twoje dzieciatko szykuje sie do wyjscia, :-)

maja33 jak tam Martusia i jej rehabilitacja, mamnadzieje ze wszystko gra i nie bedziesz sie juz tak marwtic

Milego dnia zycze i pozdrowienia dla reszty dziewczyn-forumowiczek:-):-):-):-)

Do góry