reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Widze ze nie u wszytskich pogoda dopisuje :eek: u nas bylo cieplutko slonecznie az zaniedbalam BB troszke:-p
Dzis jest pochmurno :baffled: i jeszcze nie wiem czy na spacerek wyjdziemy w taka pogode.
Brianek przechodzi MEGA ZABKOWANIE!:-)pare zabkow na raz wychodzi widac juz te szpice jest marudny i czasem nawet mamuska jest pogryziona szok:szok:
Do przychodni na ta szczepionke wtedy z nim nie poszlam poniewaz sie balam czekam na list czy przyjdzie upomnienie.Zagladnelam w kasiazeczke zdrowia ta czerwona i nie ma tam wpisane ze maly mial szczepionke w maju a ja pamietam ze mial przed nasyzm wyjazdem do Grecji tylko wlasnie nie pamietam jaka.
I teraz nie wiem co juz mam robic dlaczego trgo nie wpisali do ksiazeczki?:no::wściekła/y:

Olisfajnie ze wakacje sie wam udaly i wracacie do domowek rutynki:happy:Gratulacje malemu przespanych nocek nie ma to jak mamusia wypoczeta:tak:

Buziaczek wierze ze z brzucholkiem juz ciezko ale jeszcze troszke i bedziesz miala dzidzie na raczkach;-)

Maxin widze ze corcia znow nie spi moze to rzeczywiscie zabki:confused: jesli tyle kupek robi.Brianek wlasnie przechodzi zabkowanie znow i kupek jet tyle ze szok:eek:najwiecej z rana.Jak przeszlas zabieg?czy juz wszystko wporadzku jak sie czujesz?

Izusia jak tam remonciki w domu juz skonczone?:-)

Maja33 fajnie ze juz macie tatusia przy sobie:happy:pewnie bardzo steskniliscie sie!a kiedy wracacie do uk?

Wszystkim ciezaroweczka zycze bezbolesnego porodu!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Jeny, znow nie spalam calutka noc. Czasem to mysle ze organizm zaczyna sie pomalutku przygotowywac do nieprzespanych nocy ktore niedlugo nadejda. :laugh2:
A bylam taka zmeczona na wieczor. W rezulatcie nie moglam znalezc sobie pozycji, :-(dzidzia kopala jak najeta, no i zaczelo sie fikanie po lozku, otwieranie okien, wietrzenie a potem to juz mi sie odechcialo spac.:-p
Czasem mam takie tygodnie ze nie spie cale noce, cale dnie a potem zrzuca mnie z nog, i spie po 13 godzin, po ktorych to wcale nie jestem wyspana, wrecz przeciwnie nie moge otworzyc oczu.

Glowa do gory, ma byc cieplutko w weekend :tak:

.
Chcialam sie was zapytac czy robilyscie sobie badania na paciorkowca kilka tygodni przed porodem (Group B Strep). Duzo sie o tym mowi, ale niestety w UK nie robia tego bezplatnie. Troszke o tym mysle gdyz nawet to moze doprowadzic do smierci narodzonego dziecka… :eek:

zaraz maja przyjechac goscie a ja mam nieposprzatane!! Kolega ze stodiow z ktorym zawsze robilam projekty :tak: z bratem. Bardzo sie ciesze z tej wizyty ale jestem nieprzygotowana,

szukamy przedszkola, upatrzylam sobie sliczne, ale nie maja miejsc w pon i wt, a moj szefuncio powiedzial ze tylko te dni pasuja, w poniedzialek odwiedzam kolejne troche mniejsze, ale za to tansze

ucze sie w kazdej wolnej chwili i jestem znowu niewyspana, a Krysia juz tak slicznie spi zarowno w nocy 10-11h bez przerwy i w dzien 1-2h!! no ale nie mam kiedy odpoczac, bo kiedy ona tylko kladzie glówke do snu, mama zabiera sie za prace :baffled:

ogladalam brzuszki, wszystkie sliczne!!!

mala-gorzatka28 nie slyszalam o takim badaniu

Maggusiana pewno maja wszystko w systemie zapisane, jak bedziesz to sie zapytaj

dobra lece sie pobawic z Krysia bo mi nie daje pisac, poucze ja nowych slowek :-)

Hej Dziewczyny musze sie Wam czyms pochwalic ...wstalam dzis rano i poszlam to toalety wyobrazacie sobie ze zauwazylam ...sluz przezroczysty z brazowym,takim krwistym cimnym zabarwieniem cos takiego ...nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam :szok:wytrzeszczylam oczy, serce 12000uderzen na minute i sie patrze na to ...ze lzami w oczach polecialam do meza i mu mowie a ten jeszcze w wiekszym szoku :szok::szok:co sie dzieje ...natychmiast zadzwonilismy do poloznej i powidziala ze to prawdopodobnie czop ..wylecial lub jego poczatki !!!!:-):tak::-D i ze nie ma sie czym martwic i mam obserwowac dalej siebie jak kolejny raz mi wyleci taki sluz to mam do niej zadzwonic i bedziemy myslec co dalej ...bo jesli rzadnych boli i skurczy nie mam to znaczy ze jest OK!! ale to juz 1 oznaka od Mojej Lali ze juz coraz blizejjj!!:-D:-D:-D tak strasznie sie cieszeeee:-D:-D

maggusia ja czuje sie juz ok po zabiegu,babeczka zrobila to szybko i bardzo jetsem zadowolona.dzieki ze pytasz:-)co do szczepien na pewno w systemie maja zapisane,dziwne ze nie wpisalim,ja zawsze przypomina w sumie od razu daje ja przy wizycie

Toola tak to jest,zazdroszcze tych przespanych nocek u nas zobkowanie trwa,uff
zycze abys znalazla milusne przedszkole dla malej

buziaczke dosc wczesnie wypadl ci czop,moze wiec wczesniej urodzisz:happy:

a my po wizycie w parku,NATALKA juz na dobre zaczela chodzic,fajnie trzyma balanas oczywiscie,ze czasmi udpanie,ale bezpiecznie na pupe,poptrafi naprawde duzy kawalek przejsc ale sie ciesze:-)

Hej Kobietki

wlasnie wrocilysmy z basenu bylo suuuppppeeerrroowwoo naprawde siwenite, mala nie bala sie wody co najwazniejsze, i swietnie sie bawila, ulokowalysmi sie z kolezanka w jacuzzi i siedzialysmy tam godzine , dla dzieciaczkow glebokosc dobra wiec one mialy niezly ubaw. A my sie odprezylysmy w wodzie za wszystkie czasy.

maxin no ja tez bym sie na jakies wyspy przeniosla, znajomy zaprasza nas do hiszpanii do siebie naprawde zastanawiam sie czy nie skorzystac

buziaczek fkatycznie dosc wczesnie, ale jak dzidzia ma zamiar wyjsc juz na swiat to jej sie nie zatrzyma, mi po tym jak wypadl czop zajelo 3 dni zanim sie zaczelo, a mojej kolezance zaledwie kilka godzin, roznie to jest wiec po prostu obserwuj co sie dzieje

toola znalezc dobre przedszkole to faktycznie wyzwanie, bo kazdy z nas oczekuje czegos innego, i ja tez zazdroszcze tych przespanych nicek

mala-gorzatka tez tak mialam pod koniec ciazy ciezko sobie juz miejsca znalezc, ja jak nigdy nie spie na poduszkce tak pod koniec ciazy mialam 6 dwie pod glowe, jedna miedzy nogi, jedna pod brzuch, jedna za polecy i jedna pod stopy. Moze sprobuje tak jesli nie probowalas chociaz ta miedzy nogi, bo z tego c owiem wtedy nie jest uciskana jakas tam tetnica i lepiej sie spi. A co do nieprzespanych nocy po urodzeniu to nigdy nie wiadomo. Maya spala cale noce przez pierwsze 4 miesiace, a teraz budzi sie po 2-3 razy. Dzieci sa rozne, i czesto sie zmieniaja :-);-) ale to i tak najcudowniejszy czas w zyciu kobiety.

Pozdrawiam kobietki i mielgo dnia

My bylismy dzisiaj cały dzień w szpitalu:baffled:.
Pojechalismy do Pembury Hospital na DMSA scan.Mielismy byc na 10 w celu założenia wenflonu Rochowi o 11 mieli podac kontrast, o 14 badanie.
Tyle tylko,że nie mogli załozyc tego nieszczęsnego wenflonu:wściekła/y::no:Trwało to ponad pół godziny.
Najpierw pokłuli raczki:wściekła/y:później nóżke:wściekła/y:. W końcu postanowili zawołac drugiego lekarza.
Ten przyszedł i powiedział,że możemy spróbowac jeszcze raz, albo jechac do domu i wrócic za kilka miesięcy :szok:. Wolałam spróbowac jeszcze raz, bo to badanie ma pokazac czy Rochu nie ma zmian w nerkach.
Mimo tego,że wczesniej Rochu ryczał to do drugiego lekarza usmiechał się tak jakby Anioła zobaczył;-) I udało się:tak:
Wkłuł mu wenflon w stope.
Cała reszta poszła sprawnie.
Wpuscili kontrast, wyciągneli wenflon i zrobili po kilku godzinach scan ( mały w tym czasie spał na szczęście:-)).

W ogóle jestem w szoku,że mimo tak wyczerpującego dnia Roch jest taki pogodny.
Kiedy czekaliśmy na przystanku na autobus zagadywał wszystkich i się do wszystkich śmiał.
Kochany jest.

pozdrawiam Was wszystkie

hej :)
nie pamietam czy wkleilam fotki swoje wiec zrobie to za chwile :)

Dziewczyny czy mialyscie robiona przy porodzie lewatywe i golenie?
w ktorym tyg pisalyscie plan porodu?
jak u Was wygladalo badanie na glukoze? wiem ze w polsce dostaje sie napoj do wypicia czy tutaj tez? mialam robione badania ale tylko mi krew pobrali i dzisiaj sie pytalam w przychodni to powiedzieli ze mi zrobili i sie zastanawiam czy mozna zrobic ta glukoze przez pobranie krwi. hmm cos mi tu smierdzi hehe do szpitala mam wizyte dopiero na poczatku sierpnia a 6 sierpnia juz rodze wiec zastanawiam sie czy nie powinni mi jeszcze zrobic jakiegos badania lub usg. hmm chyba jednak nie, coz moze przy porodzie jeszcze zrobia.
ups zapomnialam jeszcze sie zapytac czy uzywalyscie dla dziecka pieluch tetrowych? bo nie wiem czy mam je kupowac :)

reklama
kasiulka0901 oo to przejscia mieliscie,a czemu co sie stalo boi chyba nie doczytalm?
oby nigdy wiecej

Fittney szkoda,ze nie masz netu,ale mam nadzieje,ze na spotkanie w Hayd Parku przyjdziesz?

Joanna_Z super,ze na basenie bylo zabawnie o to chodzi tez musze sie wybrac z natka dawno nie bylam.

czarnula83 nie robia i nie gola,jak chcesz to sam,ale nie ma takie4go obowiazku
badanie wygladalo tak,ze pilam napoj niepamietam nazwy w pomaranczoej butelce,potem chilek czekalm i pobieralam mi krew,powinni ci juz zrobic,usg robi tylko jak dziecko jeste przenoszone,a pieluchy tetrow uzywalm do karmienia jak malej sie ulewalo,podkladalm pod glowke kiedy bylo koroca,czasmi tez na niej spaal,wiec uzyc mozna wszelako:happy:

Do góry