reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hej
dziewczyny ale wy szybko piszecie:-)
my dzisiaj z mama pochodzilysmy po sklepach i jestem troche zmeczona, do tego od kilku dni zaczely mi strasznie puchnac kostki:szok:, polozna mowi, ze to normalne pod koniec ciazy, ale mowie wam wieczorem to sa juz jak balony:szok:

mala-gorzatka ja ze "swoja" polozna mialam zaledwie dwa spotkania wiec na dobra sprawe tez nie znam jej zbytnio, teraz mam wizyty co tydzien, ale sa to wizyty albo z lekarzem GP albo z inna polozna, ale nie wiem jak bylo u innych dziewczyn ale "moja" polozna powiedziala mi ze ona nie bedzie przy porodzie, ona "opiekuje" sie mna przed porodem i po porodzie

maxin moja mama odwiedzala nas wczesniej w uk, ale to bylo jeszcze w Londynie, natomiast w Nottingham jest pierwszy raz, a ty masz fajnie, masz mame na miejscu:tak:

ja juz nie moge uwierzyc ze tak malo czasu zostalo do spotkania z moim Malenstwem,
dostaje kopniaczki prawie caly czas w to samo miejsce, Dzidzia tak sie rozpycha
dzisiaj snilo mi sie ze tak wypchala nozki tak ze moglam pocalowac w stopki haha:-D

buziaczek zyrafki moje ulubione:-):tak::happy:sliczny brzuszke pieknie go nosisz,zgrabna mama z ciebie:tak:

mala-gorzatka28 swietnie opisany brzuszek i jak sliczny,och jak msobie obejrzec brzuszki

Madeline_GB a juz na skanie wam mowili,czy niewiecie???A imie macie wybrane???

ja ide kapcic mala

a tak wogole moje dziecko pierwszy raz zagadal do mnie,szok:szok:jak slotko powiedziala,TO TO I pokazal spokojnie paluszkiem NIEWOLNO i jeszcze cos tam dodala,mnie zatkalo,calkiem z przekonaniem powiedzial to do mnie:happy:super sie ciesze,zaczna sie pogawetki

ok mykam papa milej nocki buzka

gratuluje pierwszych slowek ...ja tez bym juz chciala zeby moje malenstwo mowilo ale ono sie jeszcze nawet nie urodzilooo :-(ahhh aleto musi byc radosc !! seriooo
dziekuje za mile slowa !! ale zgaga i pieczenie meczaaa !! ahh to male czarne ...

Nafnia-mnie tez puchly kostki przed porodem a i pare dni o porodzie tez byly baardzo spuchniete.To normalne, to prawda.Staraj sie duzo odpoczywac z nogami w gorze:-)
Mala-gorzatka28-brzusio cakiem pokazny jak na 27 tydzien, ja przewiduje tutaj coreczke:-)A co do opieki to powiem ci , ze chyba wiekszosc z nas byla zdziwiona opieka nad kobietami w ciazy.ja niby tez bylam napoczatku zawiedziona ale generalnie wsyzstko bylo ok, urodzilam zdrowego chlopczyka i porod bardzo dobrze wspominam.A polozne, to fakt zalezy jak trafisz.Ale jesli to cie pocieszy to ja tez nie mialam jednej poloznej tyllko co wizyta co inna, bo w moim okregu bylo ich wiele.Ale podczas porodu oczywiscie masz "swoja" polozna, wic nie martw sie kochana na zapas:-)
buziaczek-brzusio super, u ciebie przewiduje chlopca:)A nio i sliczniusi kacik dla maluszka:-)
Olis-nio to pomyslimy na nastepne wakacje,a co do ciekawych miejsc to chyba raczej ty moglabys mi pokazac niz ja tobie bo ja znam dobrze Kilece ale jakies specjalne miejsca to srednio.Ja bylam raczej grzeczna studentka!;-)
Maxin-niezle ida ci te skrabki, powodzenia i wytrwallosci zycze ci.:-)
A u nas kolejny mily dzien.Bylismy na zakupach ale nie kupilam sobie tej kiecki bo w naszej dziurze nic nie ma ciekawego:wściekła/y:Kupilam tylko Oskarciowi superowy kapelusz z rondem na lato plus do tego super piracka bandamka.Maly wyglada bosko!Nio i dzis zauwazylam kolejny zabek-lewa dolna dwojka.Chyba z tego powodu niunio jest bardziej rozdrazniony i marudny niz zwykle.Ale jakos dajemy rade.Pochwale sie jeszcze tym, ze Oskarus cudnie tanczy.Az jestem w szoku bo gdy tylko uslyszy jakakolwiek muzyke, piosenke albo gdy ja cos spiewam, on zaraz ugina nozki i tanczy.Wyglada swietnie i zabawnie nio i tanczy ciagle, nn stop:-)Nasz maly robaczek!
No nic uciekam bo pozno juz!
Spijcie dobrze.

Dzień dobry wszystkim mój M już wyszedł do pracy a ja choć na chwile włączyłam kompa żeby podejrzeć co tam popisałyscie wczoraj:) U nas wszystko oki w sobote idziemy oglądać kolejne mieszkanko w nowym budownictwie zobaczymy czy nam się spodoba i jak co to już za 3 tygodnie PRZEPROWADZKA !!!;-):rofl:
Mala-gorzatka28 brzusio sliczny i duży ja mam mniejszy a jestem w 31 tc:-p hehe
ale rosnie z każdym dniem:-D
Maxin super!!! gratulację pierwszych słówek.
Co do płci to na ostatnim USG powiedzieli że będzie chłopak hmm ale wiadomo wszystko się może zmienić a kolejne mam dopiero za 5 tygodnie. Muszę wytrwać. Pozdrawiam i miłego dzionka życze.
A u nas znów pogoda do nieczego sie zapowiada:angry::angry::angry:

:-):-)
wieczorynka tak wystarczy,zapiszesz sie,a karte dostaniesz listownie z danymi twojego lekarza,z numerem NHS,przy zmianie przychodni na tej karcie wpisujesz nowy adres zamieszkania i z ta karta idziesz sie zapisac.starsze dzieci potrzebuja wiecej bodzcow,stymulacji tak to jest.Pewnie ciezko bez meza bedac samemu z dziecmi,a kiedy przyjezdzasz?
Dzieki za odp :):-) Wylatujemy z Polski 16 czerwca :baffled::-):baffled::-)

moj brzuszek :-):-):-)

4uuw4ew.jpg

6c4nshw.jpg
Brzusio super :) kuleczka juz niedlugo i bedziesz miala dzidzie przy sobie nie w brzuszku a na brzuszku :)
Ja tez nie moglam sie doczekac a teraz juz jedno ma 7 lat a drugie 10 miesiecy.
Pochwale sie wam,ze moj Łukaszek zaczal chodzic jak mial 9,5 miesiaca dokladnie 13 maja :) Niespodzianke zrobil wszystkim i teraz bryka sam juz po calym domu.]
Jak ten czas leci,widac po dzieciach jak szybko nam rosna.
No i znow mi maluch przeszkadza wiec musze konczyc
Do zobaczenia po poludniu :-)

hej dziewczyny
jestem dzisiaj okropnie zmeczona, wogole sie nie wyspalam, nie moglam spac cala noc, spalam moze 3 godziny w sumie, ciagle wstawalam do ubikacji i brzuch mnie bolal, chwilami myslalam, ze to juz:szok:

Nie wiem czy to tak poprostu, czy tez ma to zwiazek z wczorajsza rozmowa z moja tesciowa. Ona jest polozna (tzn byla bo teraz jest na emeryturze) zadzwonila wieczorem zeby porozmawaic ze mna na temat porodu i zaczela mnie wypytywac czy cwicze, czy robie cwiczenia oddechowe itp . I potem ja juz zaczelam tak o tym porodzie myslec, denerwowac sie i bac sie.... :szok::baffled::szok:, a w nocy nie moglam spac.
W sumie nie wiem czy to ma cos wspolnego z tym, ale faktem jest ze jestem niewyspana i zmeczona a brzuch mnie boli prawie caly czas tak jak na @.
Powiedzialam mezowi zeby mial telefon w zasiegu oka (bo on w pracy musi miec tel wyciszony)
Dzisiaj ide do poloznej zobacze co mi powie

reklama
Hej kobietki

U nas znow kiepska pogoda, slonce poszlo chyba gdzie indziej i nie wiadomo kiedy wroci. Wiec bylam zobaczyc co z tym fitness dla mam z dzieciaczkami i pwoiem wam totalna klapa. Tzn zalezy co kto lubi. Ja mam uprawnienia instruktorskie wiec spodziewalam sie czegos innego po osobie ktora ma 10 letnie doswiadczenie. Wiec na dzien dzisiejszy wole zostac przy swoim planie treningowym czyli godzina biegania i godzina spinningu. Na razie daje rade i podoba mi sie. Najwazniejesze ze Maya daje mi zajac sie soba. A tak w ogole jej tez sie nie podobalo.

mala-gorzatka i buziaczek sliczne brzusie macie, super popatrzec, az milo sie zrobilo

maxin wiec jak napisalam nic ciekawego, jak dla mnie kobieta nie miala planu co by chiala robic, ale jutro idziemy na basen wiec sie troche wyszaleje, no i gratulujemy slowek Maya na razie mowi baba i mama fajnie tak posluchac

nafnia to juz niedlugo, nie przejmuj sie nic a nic to takie objawy przedporodowe, a porod mimo wszystko to najwspanialsze przezycie

izusia i caly czas te zabki, to tak jak i u nas. A kiecke pewnie znajdziesz

Zycze milego dnia kobietki

Do góry