reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Mala-gorzatka w zadnym razie nie twierdze, ze chcesz zeby nad toba skakali, przez pierwsze dwa miesiace ciazy tez tak mialam, ze wydawalo mi sei iz lekarze robia tu wszystko nie tak. Ale oni robia to po prostu inaczej. Z kolei kolerzanka poradzila mi bardzo wazna rzecz, jesli uwazasz ze GP cie zaniedbuje po porstu umow sie z innym masz do tego porawo, a jesli czujesz sie zle nie idz doGP ( bo oni moze i faktycznie maja pewne sprawy troceh w nosie) tylo od razu jedz do szpitala, tam kobieta ciezarna ma pierwszenstwo do wszystkiego i od razu sie prawidlowo toba zajma. Takie jest moje doswiadczenie. Zycze powodzenia i nie przejmuj sie zawsze jest jakies rozwiazanie.

maxin widze ze i ty uwazasz by zmienic GP, bo faktycznie az z takim czym to sie jeszcze nie spotkalam

kasiulka super ze wam dobrze idzie szukanie, a tak w ogole to dzis w Mote Park jest fitness dla matek z dziecmi wiec to tez jakies rozwiazanie co do cwiczen

Milego dnia kobietki

reklama
witam!
pogoda dzis fajna ale spokoj psuje mi budowa biurowca za oknem od rana do wieczora halas i najgorsze jest to ze nie zostaje mi nic innego jak sie przyzwyczajic.
Olis-chyba mnie pomylilas z Buziaczkiem:tak:Ja na szczescie nie mam problemu z rodzinka.Wrecz za nia tesknie,moi rodzice przyleca dopiero 15 sierpnia.juz nie moge sie doczekac
mala-gorzatka28-ja podobnie jak ty tez nie znam swojej poloznej.Za kazdym razem spotykam inna.Ja termin mam na 12 sierpnia:tak:

Dzieki za odpowiedz :) chodzilo mi o ta zwykla karte do darmowej opieki zdrowotnej to jak zapisze sie do przychodni to pewnie wystarczy.
To prawda,ze moj synalek jest uczulony na kompa bo ciagle mi przeszkadza zreszta nawet siku to idzie za mna.
Teraz spi i mam troche czasu wolnego,chociaz niezupelnie starsza corka teraz mnie molestuje ze chce ze mna grac w gre planszowa.Ja wychyba oszaleje :-);-)
No,ale ciagle narzeka,ze za malo czasu z nia spedzam.
Brrrrrrrr jak juz bede razem z mezem to bedzie mi lzej bo obowiazki beda podzielone,chociaz on bedzie pracowal caly dzien a ja z dziecmi w domu.
Na poczatku bede sie bac wyjsc na spacer sama zeby sie nie zgubic heheheh
Najgorzej jak ktos podejdzie i bedzie po angielsku mowil a ja :baffled: szok

kasiullka boze co za lekarze, czasmi teksty maja nie na miejscu

Joanna wlasnie fitnes dla mateki i dzieci super sprawa,ja chcialm sie tym zajac w przyszlosc moze nawet niebawem,musze jednak znalesc na to czas.Bylas moze???

Gosieczek no to bedzie lato pod znakiem budowy,wspolczuje.Dwa miechy i rodzinka bedzie,super.Oby tylko termin sie nie przesunol na 15:confused:;-):-D bo kto wyjedzie po nich;-)

wieczorynka tak wystarczy,zapiszesz sie,a karte dostaniesz listownie z danymi twojego lekarza,z numerem NHS,przy zmianie przychodni na tej karcie wpisujesz nowy adres zamieszkania i z ta karta idziesz sie zapisac.starsze dzieci potrzebuja wiecej bodzcow,stymulacji tak to jest.Pewnie ciezko bez meza bedac samemu z dziecmi,a kiedy przyjezdzasz?

my wlasnie po spacerze,w parku bylo super,dziunia parer razy puscila sie sama przeszla dosc kawawel,pod gorke niestety nie dala rady:no:
Dzis nauczyla sie posylac calski i stara sie wymowic Georga, imie brzmi jak dziardzia.

mala-gorzatka28 No naprawdę nie trafiłas na fajnego lekarza tak jak dziewczyny mówią trzeba zmienić...
Hmm co do tej pierwszej wizyty w 5 miechu to jak dla mnie cos strasznego ja z położną widziałam się od razu po zrobieniu testu tym bardziej byłam traktowana dobrze i do tego wszelakie badania miałam zrobione bo wczesniej poroniłam.ja mieszkam w mniejszym miasteczku i może dlatego mam jedną midwife nie wiem bądz to zależy od przychodni czy szpitala. Nie wiem.
A zobaczysz wszystko bedzie dobrze tym bardziej że jeste tak swietnie nastawiona do ciąży jak i do pojawianie się dzieciaczka na swiecie. ja mam to samo już dni odliczamy z M tym bardziej że to już moja 3 ciąża(Nareszcie udana-nie ma sie co poddawać NIGDY)
maxin78 ciężko strasznie ja już chce małego na wierzchu!!! :) nie no wiesz czy duży dopiero teraz mu się tak strasznie zaczęło rosnąć. A brzuszek rzecz jasna nie jest tak duży ale ma w sobie 1700 gramowego chłopaczka(mam nadzieję że chłopaczka) hehe
Olis nie no ja tam o wage sie nie przejmuje jem jak najeta ale dopiero co przytyłam 5 kilo yhh to u mnie rodzinne choć i rodzinne jest tez to że rodzimy duże dzieci. Ale to dopiero dowiemy się za 2 miechy.
Pozdrawiam i buziaczki sle:):-D:-D:-D:-D

Dzis byl piekny dzien. Mam nadzieje ze jutro nie zabraknie sloneczka. Brak sloneczka smutnie na mnie wplywa, choc przyznam ze nie znosze upalow.
Zaraz poucze sie zalanczac zdjecia i mam nadzieje ze jeszcze dzis moj brzucholek pojawi sie na forum :laugh2:

Maxin78 – Rowniez bylam zdziwiona , ze moje pierwsze widzenie z midwife wyznaczono mi na 5 miesiac. Gdy lekarz nie chcial zrobic mi podst. badan, zadzwonilam do szpitala z pytaniem czemu tak pozno ,ze moze nastapila pomylka,ze chcialabym zrobic te podstawowe pytania, ale uslyszala w sluchawce tylko krzyk, ze wszytsko jest w porzadku i wczesniej nie bedzie ! O ciazy dowiedzialam sie 3 dni po terminie spodziewanej @ i jak tylko wrocilam do Londynu poszlam szczesliwa do GP, czyli gdzies bylam w 7 - 8 tygodniu ciazy.
Dodam, ze zanim zadzownilam do szpitala bylam juz po 3 wizytach u lekarza (za kazdym razem u innego) w sprawie podstawowych badan i jak szpital powiedzial ze pierwsza wizyta z midwife bedzie w 5 m-cu, wtedy narzeczony sie zdenerwowal, zapisal mnie do lekarza (u ktorego juz bylam) wszedl ze mna i powiedzial ze nie wyjdziemy stad poki nie zostana mi zrobione podstawowe badania, ktore mi sie naleza, a zrobienie ktorych jest jego obowiazkiem :cool2: gdyz midwife mam na 5 miesiac! Poskutkowalo! :tak: Hindus sie wystraszyl hehehe

Kasiulka0910 – bardzo sie ciesze ze zadowolona jestes z opieki. Zgadzam sie z tym co piszesz, ze sa ludzie i ludziska a nawet dodam,ze opieka nad ciezarnymi jest wszedzie dobra, niezaleznie od kraju, ale wszytsko zalezy na kogo trafisz – taka jest prawda :-)
Na wizyte u poloznej musialam czekac do 5 miesiaca, bo powiedzieli a raczej krzyczeli gdy sie domagalam, ze mi tego nie przyspiesza, ze to jest terminowo itd

Joanna_Z – dzieki za rade :tak: wlasnie ostatnio tak pomyslalam , ze jak sie zle poczuje to pojade do szpitala bo szkoda moich nerwow na lekarza.

Gosiaczek27 – no widze ze nie jestem osamotniona ;) Za kazdym razem inna polozna! Powiedz mi, z bedziesz ustalac plan porodu ???? Czytalam ze w przypadu porodu trzeba zadzwonic do szpitala i poinformowac SWOJA polozna :-) Ale jak ja poinformowac jak ja nie mam z nia najmniejszej stycznosci. Ja ty to widzisz ?

Madeline_GB – wiem ze bedzie dobrze, musi byc ! Twoj maluszek przyjdzie na swiat miesiac wczesniej od mojego :-) Wyprawka kupiona ? Wozek? Ja juz mam kpl ciuszkow i zaczynam sie pomalu rozgladac za wozkiem...alez jestem wybredna :laugh2:

Musze pomyslec co zjem na kolacyjke ….

Witam Dziewczyny !! Co slychac?? dzis piekna pogoda u Nas !! ;-) Sloneczko swieci, a Mi sie nawet nie chce wyjsc na spacerek !!
Straszne lenistwo Mnie dopadlo ...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Pochwale Wam sie swoim brzuszkiem ...noi naszym lozeczkiem !!:happy::-p:laugh2:
Dzis w nocy znow zlapaly Mnie kolejne dwa skurcze ...!!:eek::eek::eek::eek:ale przeszlyyy...i sie nie powtorzyly!!:baffled:

Buziaczek sliczniutki masz brzuszek a jakie fajniutkie łóżeczko. My jednak kojec turystyczny zakupimy ale musze na niego jeszcze poczekać bo trochę kasy brak:wściekła/y:
mala-gorzatka28 I bedzie dobrze!!! Tak dzieli nas tylko miesiąc mam termin na 8 sierpnia. Z zakupami mam już wiele rzeczy ciuszki kupione i odziedziczone. Dwa wózki jeden gondola i spacerówka leżaczek sterylizator i takie tam brakuje mi tylko ciuchów do szpitala łóżeczka pampersów a tak to wszystko co maleństwo potrzebuje już ma... :) No to czekamy na zdjęcie
Pozdrawiam:):):)

reklama
moj brzuszek :-):-):-)

4uuw4ew.jpg

6c4nshw.jpg

Do góry